Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Justyna M.

jest tu jakas staraczka o tej porze?

Polecane posty

No i niestety, :(:( jutro wielkiego dnia nie będzie! Jestem uziemiona w domu! Musze czekac na panów z tp. Ale odbijemy sobie to spokanie za tydizeń:):):) Martunia - ciezzę się, iż mogłam sprawić, by usmiech pojawił sie na twej buzi:D:D:D:D:D Jagody - to dzisiaj???????????????????? ja obstawiam Borówkę:D:D:D:D:D najwyżej na nowe meble mi braknie:P:P:P Fasolka - rzucaj brzuchem za Bałtyk... do Justyny. Niech Adrianek ma siostrę lub brata! Może wtedy da mamie odetchnąc:P:P:P Akurat miałby prawie 2 latka - najwyższy czas zacząc Justynko!:P:P:P Albo nie... lepiej do Milki:) (ten sam kierunek, acz trochę bliżej) - nalezy się jej własciwie w pierwszej kolejności:D:D:D:D:D:D Milka - 🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻 Moje zboczenie remontowe osiąga apogeum i od wtorku zaczynamy!!!!! w końcu mam swój własny gabinecik (pokój komputerowy z gościnnym łóżkiem:P) już się cieszę, że znowu cos się będzie działo!!!

ja na \"kwile\" Surfi :) dzieki twoja ekscytacja moim \" nie znam dnia ani godziny\" jest zaraźliwa :P tak coraz częściej sie łapię na tym że już bym chciał urodzi i miec małego przy sobie :) ale jak to koleżanka moja powiedziaął, że Gabryś pewnie czeka na 30 września na Dzień Chłopaka :P no zobaczymy :) wczoraj byli rodzice M. bo M. miał urodziny wczoraj, posiedzieli godzinkę i poszli - ale tesciu juz wpadł w swoja rolę - która najwyraźniej uwielbia - znaczy stwierdził że na nasze panele w slonie parę dywników by sie przydało ;/ fujjjj -- grzecznie stwierdziłam ze nie ma takiej potrzeby - bo on zaraz by kupił w nabliższych dniach - on zawsze cos kupuje bo ma swoja wizje naszego miezkania i potem wciska to mojemu M. a ja go z tym przeganiam - jeszcze zeby to było cos w moim stylu ale nie zawsze kupi coś co ja do niczego nie moge wykorzystac nijak ...wiem ze moze chce dobrze - no ale troche to jest na siłe...trudno.... odkąd sie wyprowadziliśmy to tesciowa rzeczywiscie inną kobieta sie stała :P za to tesc teraz popadł w te swoije dziwne manie nawet ostatnio wygłaszał nauki mojemu M. jak to nie sobrze stosowac pampersy - ze tetra lepsza, tańsza itd. dobrze ,ze ja juz to M. wybiłam takie głupoty z głowy dawno temu :P oczywistym argumentem ze sam bedzie wszytkie tetry prał jak se chce je stosowac :P mam 4 szt. tetry do odbijania i starczy.... aa....Surfi---twoja fryzurka - no nie wiem co ty chcesz od niej ? - wg. mnioe wygladasz ślicznie :) moze po prostu ciezko ci sie przyzwyczaic bo twarz inaczej wyglada :) ale ja zawsze maiłam włosy długie wiesz - i pewnego dnia stwierdziałm dosc - i na krótko je obciełam i nie załuje do dziś a to dwa lata juz mineły :) a do tego jakby było mało z blondynki sie przefarbowałm na czarno :P i nie wyobrazam sobie jak mogłabym znów byc blond ;p Voltare - ja tez bede u ciebie obstawiac za dziewczynka :) Jagóda---- Chłopak

żeby nie było później żadnego wypierania się :P CH===Milla, Mężatka, Fasolka, Telesforka, Surfitka D====Mimi, Malolepsza, Voltare,Ryba, Omega, no i tak obstawiłyście, że znowu jest 50/50 :D Ja się tak nakręciłam, że mi dzisiaj gin powie jaka płeć, że chyba nie przeżyję jak Borówka nie zechce się ujawnić ;) Fasolka - jak Ci idzie nagrzewanie zatok? Omega - ja rozumiem, że to łóżko w biurze to nie tylko dla gości :P a swoją drogą podziwiam Twój zapał do remontów my planujemy sporo zmian na przyszłe wakacje a jak będzie to się jeszcze okaże w każdym razie plan jest duuuuży a jak będzie z finansami to zobaczymy ;)

Jagodka- mój Gabryś był łaskawy - wiec moze i twoja Boróweczka sie ujawni :P zatoki nasmarowałam i zobaczymy - kazałąm tez mojemu kupic krple do nosa takie homeopatyczne co to moga byc stosowane nawet u niemowląt - moze tez troche pomoga mi w oddychaniu :)

Jagody - poza moją pracą - remonty to moja namietnośc:P uwielbiam cos zmieniać, przestawiać... co do łózka... hmmm kto wie, kto wie... może i nie tylko dla gosci:P:P:P

Fasolka, a ja zycze twojemu malemu wstrzymania sie do terminu. Wiem, ze nie mozesz sie doczekac, ale naprawde warto, uwiez mi. A waga malego sie nie martw, lekarze sa od tego by sie mylic ;)

Surfi --- i tak jedyna osobą która wie kiedy to bedzie jest mały szkrab :P - a waga - no chłopek mój moze by duzy bo tato duzy i jak sie urodził to tez miał prawie 4 kg. - tesciowa mi mówiła :P - ona miała cesarke z nim - bo nie mógl sie przecisnac - woiec moze mojemu synkowi w gebach po tacie pójsc :) jedyne co mnie martwi to to ze okulista mi powiedizał ze dziecko wade wzroku moze po mnie odziedziczy bo w tym wypadku ponoc geny matki sa silniejsze :( moze ty Jagódka cos wiesz o tym??

Fasolka - coś w tym jest bo u mnie to mama ma wadę wzroku i wszystkie dzieci dostały od niej w spadku, tata do tej pory ma sokoli wzrok. Co prawda powoli i on zaczyna ręce przy czytaniu wyciągać ale to akurat kwestia inwolucji :O Poza tym nie wiem czy zauważyłaś, ze teraz na prawdę dużo dzieci nosi okulary. Jak ja założyłam okulary to byłam jedynym dzieckiem i rówieśnicy mi dokuczali w podstawówce, potem w LO było trochę więcej okularników a na studiach to już prawie wszyscy. 4 lata temu syn mojej koleżanki założył okulary jak się spotkaliśmy pytam małego czy mu dzieci w szkole nie dokuczają? mały spojrzał na mnie jak na niespełna rozumu i z oburzeniem stwierdził - ciociu ale dlaczego? przecież połowa dzieci w klasie ma okulary :( Ech, cywilizacja. Dziewczynki zmykam się ogarnąć i jadę, mam nadzieję, ze nie będzie dużo babek bo po wakacjach to zawsze jest wysyp ciężarówek :P

no jak patrze na swoja mame to w sumie ona ma jakies do czytania ale to niedawno dostała - i mówiłam o tym okuliscie a on stwerdził ze moze zawsze miała tyciunia wade (typu: jakiś -/+ 0,5) tylko nie potrzebowała okularów ....a potem sobie przypomniałam w domu że mamie ucieka jedno oko - i tą wade odziedził mój brat -tez mu oczy uciekały - ale brat po operacji oczu już nie ma tej wady. wiec jedankk cos w tym jest.... :) mnie w podstawówce tez dokuczali bardzo :( - w LO już nie :) wiec moze faktycznie cxzasy sie zmieniły i juz teraz nie sa dzieciaki takie - bo i wiecej dzieci nosi okularki - przynjmnije człowiek wie na co bardziej zwracac uwage teraz jak dzieko sie urodzi.... no czekam na Ciebie Jagódka i na wieści :P

Weszłam, żeby wieści od Jagody zobaczyć, ale chyba za szybko :) Za chwilę jadę po mojego M do pracy i jedziemy coś zjeść, bo nic dzisiaj nie zrobiłam :| Głowa mnie trochę boli i w ogóle nic mi się nie chce. Jutro idę do lekarki, zobaczę, co tam u małego, a rano jeszcze do laboratorium muszę podjechać i badania sobie zrobić, bo dzisiaj mi sie nie chciało. Za to chciało mi się wejść do sklepu i zakupić kolejne trzy rzeczy dla dziecka :) Omega, zapraszam do mnie. W przyszłym tygodniu rozpoczynamy remont łazienki, a jeszcze nie wiem, jakie płytki kupić 😭 Mam różne koncepcje, ale nie wiem, na co się zdecydować. Mam na przykład wnękę, w której będzie pralka. I jak będziemy zdejmować stare płytki to myślałam, żeby skuć do cegły, zaimpregnować tylko i pobielić (mieszkam w przedwojennym budynku), a nad pralką zrobić drewniane półki. Ale ostatnio przyszło mi do głowy, żeby wnękę i wannę wyłożyć mozaiką. Jednak ciąża to nie jest dobry czas na remonty, bo moje niezdecydowanie osiąga apogeum. W sobotę mamy jechać zakupić płytki. Jestem zestresowana, bo muszę wiedzieć czego chcę. Inaczej M weźmie pierwsze lepsze, które nam się spodobają. Pozdrawiam i muszę jechać. Jak tylko wrócę to zaglądam, żeby sprawdzić, kto tam u Jagody się zadomowił.

Rybko, przykro mi niezmiernie, ale w przyszłym tygodniu jestem zajęta remontem u siebie , więc nie przyjade:P Ja też zaglądam, czy jednak moge nowe meble kupowac czy przegrałam i zostanę bez mebli, a tu wiesci jeszcze niet...

Tez jestem ciekawa kto tam u Jagody sobie gniazdko uwil ;) A z tymi oczami to ciekawe..moi rodzice oczy super za mlodu, siostra tez, ja tez do czasu az zaczelam sleczec nad mapami i sobie posulam, ale wady nie mam duzej jakies -0,5...cieakwe jak bedzie u Ninki :) Ale faktem jest ze w LO to polowa klasy miala okulary a na studiach to ja bylam nielicznym wyjatkiem bez wady wzroku. a wiekszosc w soczewkach.

Surfi ---no widzisz mam moja ma tak malutka wadę a mnie sie rzuciło na oczy od małego i do dziś mam (-4) i do tego astygnatyzm :( ja tez zagladam - czy juz - ale widac mama Boróweczki chce potrzymac nas w nieswiadomosci jeszcze trochę :P

Chciałam Wam wszystkim podziękować za wsparcie.Pożyjemy, zobaczymy..Nie chcę postępować zbyt pochopnie. Natalce powoli przechodzi katar i kaszel. Dziś zostali sami z M a ja wyskoczyłam na zakupki:) Jagody ja jestem przekonana, że w brzuszku mieszka dziewczę:D Malolepsza medal ci się należy za zachowanie zimnej krwi. Ucałuj kruszynkę. Voltare ja do dziś pamiętam jak pierwszy raz usłyszałam serduszko małej to niesamowita chwila! Omega i Ryba zazdroszczę wam remontów, ale z racji tego, że mamy w planach zmianę mieszkania na większe to nie ma sensu starego remontować. Muszę się wstrzymać, chyba że do Omegi podskoczę;) Betty ja na razie wstrzymuję się z następnym dzieckiem chociaż mój M to pewnie by chciał. Fasolka juz niedługo przytulisz Gabrysia a wtedy zapomnisz o wszystkich trudach ciąży. Spodnie cudne, moja Natalka bardzo lubi ogrodniczki. A co do pigułek i karmienia piesrią to są takie specjalne CERAZETTE chyba, można je przyjmować i karmić piesrią-podpytaj lekarza. Martunia wszystko się ułozy-trzeba mysleć pozytywnie i nie tracić nadzieji🌻 Ani odezwij się słonko Aisza Bartuś przesłodki jest! Surfi bardzo ci ładnie w nowej fryzurce, ale rozumiem cię ja jak radyklanie zmianem długość to zawsze na początku mi się nie podoba. Pozdrawiam wszystkie niewymienione👄

Ale literówek narobiłam! Najlepsze były piesri, zamiast piersi:D:D:D:D:D Tak to jest jak człowiek długo nie pisze-z wprawy wychodzi:P:P

Mimi - dzieki za radę - słyszałm o tych tabeltkach ale jakoś mnie nie przekonują - nie wiem czemu - jakaś intuicja mi mówi ze to nie dla mnie :) dlatego wolę wrócic do swoich sprawdzonych tabletek i tyle... no ta literówka :P niezła :P haah Jagódka !! hallo!! tu sie czeka na Ciebie !! :)

A ja odradzam te minipigulki. Ja sie czulam fatalnie po nich, mialam plamienia i wogole zaczelam puchnac :( Przy normalnych dwuskladnikowych nic takiego nie mialo miejsca. Chociaz antykoncepcja to nie jest powod jak sadze odstawienia dziecka od piersi, jakbym nie musiala wrocic do pracy do dzis karmilabym cycem :( I fasolko, jak bedziesz mogla to karm malego jak najdluzej. Naprawde warto powalczyc o pokarm.

tak to napislam jakbym brala tabsy :o Bralam te jednoskaldnikowe przez 2 tygodnie. A normalnych nie biore bo czekam nadal na @...moj sie smieje ze jest tatusiem po raz drugi :o Mi tak do smiechu nie jest.

Borówka jest wstydliwa i ma mamusię i e-ciotki w nosie :O Nie chciało się dziecię ujawnić :( Posłuchałam jedynie serduszka. Jakby tego było mało to szyjka się skraca :( Jest co prawda twarda ale tak miedzy 3 a 2,5 cm dostałam nospę i magnez 3 razy dziennie, mam nic nie nosić, polegiwać i generalnie uważać. Jeżeli w dalszym ciągu będzie postępować skracanie to czeka mnie pesar ale tym na razie się mam nie martwić bo to czas pokarze. Czyżby Borówka była z tych narwanych dzieci topikowych ;) W sumie nie ma się co dziwić bo przecież to spadek po Aiszy a Bartusiowi bardzo się śpieszyło ;) Ponieważ prace mam lekką i nie stresującą, a na dodatek sama mogę wyznaczać kiedy idę do pracy i na ile to na razie nie dostałam L 4 a jak będzie potem to zobaczymy.

Ja też miałam plamienia przy braniu tych pigułek ale to ponoć normalne, odstawiłam i wracam do "normalnych" Fasolko ja się zgadzam z Surfitką - karm małego jak najdłużej. Jagoda my tu umieramy z ciekawości!!!!!!!!!!

Oj szkoda, że maluszek sie nie pokazał:( Liczyłam na wygraną:D Nic to wygram jak się ujawni, bo jestem przekonana, że to dziewczynka! Z tą szyjką to faktycznie nieciekawie, ale nie ma się co martwić na zapas. Ja szyjkę do samego końca miałm długą i zamkniętą-5 cm dzień przed porodem. No ale ja poród miałam wywoływany, Natalce się nie spieszyło:)

Jagody, to kiedy bedzie nastepne usg? Polowkowe pewnie? Ja tez chce zaczac brac tabsy bo poki co kolejna ciaza mi sie nie usmiecha, wiem, ze to nie takie proste..ale los bywa przekorny :P

I jagodko nie martw sie o szyjke, bedzie dobrze !!! Borowek przyjdzie o czasie na ten swiat :D

kolejne wizyta za 3 tygodnie i to już będzie faktycznie połówkowe. Cóż zrobić jak nic Borówka ma charakterek po mamusi :O Uparta jak osioł ;) Wyobraźcie sobie, ze gin się mocno zdziwił, że maleństwo już kopie, podobno to się bardzo rzadko zdarza w tak wczesnej ciąży - przecież sobie nie wymyśliłam :P Poza tym gin dowcipniś jak weszłam do gabinetu to zapytał gdzie brzuch zostawiłam? Dobre sobie, powiedziałam że w poczekalni ;)

Jagody to masz jak ja..tez sie gin dziwil jak mialm wizyte w 17 tc ze juz czuje ruchy..i tez brzucha nie bylo :P Moze to jednak dziewczynka, hmm...Nina tez sie nie chciala pokazac, dopiero usg dopochwowe pokazalo kto tam siedzi ;)

Aisza - jak to było u Ciebie z szyjką? od kiedy zaczęła się skracać i kiedy miałaś założony paser? To się robi w szpitalu czy w gabinecie? Malolepsza - Ty chyba nie miałaś zakładanego pasera? Dlaczego skoro szyjka się skracała. Surfitka - zacznę się martwić za 3 tygodnie jak na kolejnej wizycie się okaże że dalej się skraca pomimo leków. A tak w ogóle to mnie te wizyty stresują, ciśnienie w domu mam 110/80 a wystarczy że zajdę do gabinetu i mierzy położna to od razu cuda się dzieją dzisiaj 150/110 :O

Surfitka - to masz jeszcze 3 tygodnie żeby się zastanowić czy nie zmienić swojego obstawiania płci ;)

coś na poprawę humoru Modlitwa wieczorna kobiety : Ojcze nasz, który jesteś w niebie Mam taką prośbę wielką dziś do Ciebie Daj mi faceta i ma być bogaty Ma mieć Ferrari - za cash nie na raty Duże mieszkanie, a najlepiej willę Ma mnie wciąż słuchać, nie tylko przez w chwilę Ma mnie zadowalać kiedy mam ochotę Śniadanie mi robić - nie tylko w sobotę Oglądać romansy, biżuterię kupić W życiu mym nie będzie mógł się nigdy upić Nie chce nigdy widzieć jego własnej matki Ja wydaję kasę - on płaci podatki On nie ma kolegów - ja mam koleżanki Kont ma mieć on wiele - okoliczne banki Złotych kart bez liku, czeków co nie miara Jak mi to załatwisz - wzrośnie moja wiara Modlitwa wieczorna faceta : Panie mój daj mi głuchoniemą nimfomankę z dużym kontem w banku. Ma być właścicielką sklepu monopolowego i mieć własny jacht i napalone koleżanki nimfomanki. Wiem że to się nie rymuje - ale tu nie o rym chodzi ...

Jagódka - no to za 3 tygodnie - moze bedzie Borówek bardziej łaskawy :P tymczasem poleguj sobie i bierz te tabletki oc ci przepisał gin :) bedzie dobrze :) Omega---dzieki - jestes wielka 👄 - tak jak mówiłam przemyslę :) dzieki jeszcze raz za poduniecie innego rozwiazania :) co do minipigułek - zdania nie zmienie - odpadaja w przedbiegach ..nie bede sie meczyc z nimi i zamartwiac .... a co do karmienia piersią - to juz mam ustalone i zaplanowane - ewentualne zmany zweryfikuje zycie i Gabryś :P - w kazdym razie mame ma uparta i jak juz sobie obierze jakis plan to raczej jest zodiakalnym upartym baranem :P - zreszta znacie moją opinie na temat karmienia piersia - wszystkim wam dziekuję 🌻 Milla---odezwij sie kobieto!

Jagody, ja nie mysle by az tak ci cisnienie skakalo..szczegolnie to dolne. Dla pewnosci zmierzylabym jeszcze jakims innym aparatem domowym, moj maz tez tak mial. tzn. w domu dosc dobre u lekarza wysokie - do czasu az zmienilismy aparat na nowy i wyszlo, ze niestety ma nadcisnienie.