Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewusku

CYPREST nowy środek hormonalny na trądzik a DIANE 35?

Polecane posty

Gość ewuska123
Witajcie, 19 listopada wzielam ostatnia tabletke cyprestu i odstawilam bo nie chcialam miec w przyszlosci problemow a teraz okazalo sie ze jestem w ciazy

Gość Stylish
Witam ponownie! Ja po 2 latach brania Diany, zmienilam na 2 miesiace na Cyprest-co bylo porazka, wrocilam znowu do Diany i wszystko blo po staremu:) Cera ladna, nie przytylam, humorkow tez nie mialam a okres skrocil mi sie nawet do 1,5 dnia...jednak miesiac temu poszlam do ginekologa, poprosilam o Syndi 35 (gdyz Diane podrozala, a po co mam przeplacac skoro Syndi to samo) i rowniez sie nie zawiodlam :)) Jest tak samo jak z Diane a place mniej i przy Syndi juz pozostane:]

Gość ryjjjek
Witam ... Mam dziewczyny pytanie: skończyłam brać 6 opakowanie cyprestu i dzisiaj powinnam dostać okres, a mam tylko minimalne plamienie jesli to w ogole plamieniem mozna nazwać. Nie obawiałam sie ze jestem w ciazy , bo postpuje scisle wedlug mulotki a lek biore regularnie, ale mimo wszystko teraz zaczynam miec wątpliwosci i nie wiem co myślec o tym :( podkreslam ze nie brałam leku w 1 dzien okresu tylko w 5 ale pamietałam ze przez pierwsze 7 dni od pierszej tabletki trzeba dodtkowo sie zabezpieczac a pozniej juz nie.

Gość jagogaa
A czy wie ktoś, czy po cyprest urosną troszke piersi:) ??

Gość zafferano
witam ja bralam cyprest przez 6 miesiecy, po nim tradzik nieco ustapil. Po 6. opakowaniu zaczelam brac duphaston, bo tak zdecydowala moja ginekolog, ale tradzik wrocil. nie wiem co mam robic...

Gość ryjjjek
mi urosły :) :P

Gość gore
:) ja biorę cypres już pół roku, wszystko w porządku, zmienne nastroje zniknęły, cera gładka, okres ok tylko piersi mi sporo urosły, ale dobrze bo kiedy zaczynałam brać to takie male orzeszki byly ;p. jestem w Londynie, kiedy wyjeżdżałam lekarz przepisał mi zapas tabsów, ale mój pobyt tutaj wydłużył sie nieco i zabraknie mi na 2 miesiące. Jakoś nie mam zaufania do tutejszych lekarzy i leków. przepisują leki każdemu i są nawet za darmo. ale no nie mam zaufania i boję sie obiawów innych leków nawet o tym samym składzie, np. cyprest ma taki sam skład jak diane a jednak niektórzy nie toleruja jednego z leków. Pozatym nie znam za dobrze języka, chociaż dogadam sie wszedzie mam taka barierę językową. Chętnie odkupię od kogoś na emigracji cyprest, diane lub yasmine. nie chcę przerywać ich brania, lekarz powiedzial że to on zadecyduje kiedy przestać je brać po badaniach. Proszę pomóżcie!!! mam tabletki na jeszcze jeden miesiąc :/

Gość marika mmm
hej dziewczyny potrzebuję rady byłam u ginekologa przepisał mi cyprest i przeczytałam na ulotce że w dniu w którym kończy się branie tabletek wystąpi krwawienie i co wtedy mam robić? bo to krwawienie nie należy mylić z miesiączką. proszę o odpowiedź

Gość gore
no teraz to normalnie będzie twój okres ;] no i nie koniecznie w dniu kiedy kończysz opakowanie, może to być 2,3,4 u niektórych nawet 5 dnia.

Gość marika mmm
dzięks ja ogólnie normalnie mam okres a tabletki na cerę biorę tylko myślę o tym co na ulotce pisało że okres swoją drogą a jakies krwawienie to po tych tabletkach. i co to ma być za krwawienie ..i co wtedy robić mam...

Gość Solafein
Biorę Cyprest od 5 miesięcy, żadnej poprawy trądziku nie zaobserwowałam, właściwie nie wiem czy zmiany nie są gorsze. Piersi urosły minimalnie, natomiast do tego przytyłam 3kg . Zastanawiam się czy powinnam poprosić ginekologa o zmianę tabletek a jeśli tak to na jakie, ponieważ słyszałam wiele dobrego na temat Cyprestu w kwestii trądziku a w moim przypadku nie zaobserwowałam żadnej poprawy...Proszę o jakąs podpowiedź:))

Gość karolinazdw
co ja moge ci powedziec widocznie masz zle dobrane tabletki... ja biore cyprest od 2 lat i jestem bardzo zadowolona u mnie wszytko sie poprawiło .poprostu musisz udac sie do ginekologa i poprosic o zmiane tebletek.

Gość gwiazdka2327
Cześć.... brałam Marvelon przez prawie 2 lata i był świetny dla mnie poprawił cerę nie przytyłam i urosły mi piersi, lecz gdy przerwałam i znów zaczęłam barć to nie działały tak jak poprzednio, popsuła mi się cera wiec postanowiłam zmienić tabletki. Lekarz przepisał mi Cyprest dopiero zacznę je brać i mam pytanie.... Czy którejś z was po Cyprest urosły piersi lub straciłyście ochotę na sex..... Bo ja liczę na to że piersi mi nie zmaleją jak zacznę je brać i że nie stracę ochoty na sex.....

Gość karolina zdw
co moge ci powedziec ja biore cyprest od 2 lat piersi oczywiscie ze urosna a ceraa napewno sie poprawi. a jelis chodzi o sex to nie wiem. kazda osoba jest inna i na kazda inaczej działaja tabletki.

Gość marika mmm
hej właśnie zaczęłam brać te tabletki ,a i zaczęłam też czytać ulotkę i zastanawiam się czy to krwawienie po pięciu dniach odstawienia nożna jak podczas okresu powstrzymać tamponem . bo nie lubię podpasek ....kto doradzi?

Gość Clamro
Hej.. od dwuch tygodi biore cyprest i nie wiem co sie dzieje z moim organizmem..;/ na poczatku mialam straszne bóle brzucha.. na szczesce ustaly. piersi bola mnie od samego poczatku brania tabletek, nie wiem czemu moze mi rosna.. hmm;/ a najgorsze jest teraz to ze mam jakas dziwna wydzieline z pochwy jakbym byla ciagle w ostatnim dniu miesiaczki kolor brazowy, podchodzacy pod kolor krwi..;/ jak kocham sie z chlopakiem to tez nie jest to zbyt przyjemne, bo brudzi posciel i zapach jest straszny.. boje sie ze to moze byc cos powaznego.. niedlugo ide do ginek. i zobaczymy choc boje sie troche..;/ a druga sprawa to to ze ginek. ni powiedzial mi ze nie moge sie kochac bez zabezpieczenia podczas pierwszego opakowania.. a ja kochalam sie juz po azyciu pierwszej tabletki... ehh... sma juz nie wiem co mam myslec:(:(:( POMOZCIE!!!

Gość mooonik
marika mmm jasne że możesz:) oczywiście krwawienie będzie mniej obfite niż miałaś wcześniej i musisz zastosować odpowiedni tampon

Gość mooonik
hej!! Mam 20 lat i biorę Cyprest dwa lata.. zaczęłam brać z powodu trądziku wcześniej leczyłam się u dermatologa ale tylko kasę niepotrzebnie straciłam bo nic nie pomagało;/ okazało się że winne są hormony i najlepiej będzie jeśli pójdę do ginka tak też zrobiłam po odpowiednich badaniach przepisał mi Cyprest który w końcu mi pomógł ale przed okresem zawsze wyskoczy mi 2-3 krostki. Jeżeli chodzi o samopoczucie to do tej pory było wszystko ok ale od niedawna zauważyłam u siebie dużą zmianę.. mam chumorki zmienny nastrój często becze z byle powodu albo bez powodu.. trochę o tym czytałam i ponoć tak się dzieje u niektórych osób które biorą hormonki a Cypres bierze się nie dłużej niż 3 lata.. a może dla mnie już teraz wypadało by zmienić na inne muszę się mocno nad tym zastanowić bo nie wyobrażam sobie nawet życia bez nich:))

Gość mooonik
Clamro nie wiem dlaczego tak Ci powiedział lekarz ale z tego co ja wiem możesz się seksować z chłopakiem od pierwszej tabletki.. a jeśli chodzi o te upławy to może jakieś zakażenie musisz iść z tym do lekarza bo tutaj nie można nic bagatelizować ja ostatnio też zauważyłąm u siebie upławy ale kolory białego poszłam z tym do ginka i okazało się że mam zapalenie dostałam 3 globułki dopochwowe i krem.. upławy zniknęły a teraz smaruję się jeszcze kremem

Gość lilus
mam pytanko: bralam diane 35, nigdy nie probowalam jakiegos cyprestu. nie chodzi mi o jakies zabezpieczenie przed ciaza, tylko o tradzik, a powiem szczerze ze po Diane mialam dziwne nastroje i dlatego go odstawilam. poza tym mialam bardzo opalona skore i od tego leku w czasie wakacji mialam bardzo duze odbarwienia na skorze na ramionach i to mnie najbardziej wkurzalo bo uwielbiam slonce i nie zamierzam z niego rezygnowac, czy w takim razie to nie lek dla mnie?? nie wiem co robic bo po 5 latach leczenia dermatologicznego tylko ten lek hormonalny bralam i jako jedyny okazal sie skuteczny!! co robic? prosze o fachowa odpowiedz:))

Witam. PRzyjmuje juz 3 opakowaine tabletek Cyprest. PRzy ostatnim ostatnia tabletke wziełam 16 dnia( 13 luty), potem choroba mnie wzmogła spałam całe dwa dni nie przyjmowałam tabletek. Jak teraz mam zaczać nowe opakowanie od pierwszego dnia okresu czy może osmego dnia od ostatniej przyjętej tabletki. I jeszcze jedno 14 lutego kochałam się z moim chłopakiem. Czy mogło dojśc do zapłodnienia ? prosze o radę.

Gość mooonik
Kasia2009 coś pokręciłaś z tymi tabsami.. czy dobrze rozumiem wzięłaś 16 tabletek z blistra potem 2 dni nie brałaś i po tej przerwie czekasz na okres i nie wiesz czy wziąć od 1 dnia (tak jak przy pierwszym opakowaniu) czy 8 dnia.. pokręcone to trochę wydaje mi się że po tych dwóch dniach powinnaś wziąć tabletkę jakby 19 pomijając tamte dwie i jechać tak jak powinno być bo z tego co wiem jak już bieżesz hormonki to nie możesz sobie tak przerywać chociaż 2 dni to nie jest dużo.. a jeśli chodzi o zapłodnienie to jeśli to było następnego dnia to chyba jeszcze działała..

Gość Nie bralam
Nie bralam tego leku.ale czytalam w temacie dziewczyny z hirsutyzmem,ze jedna dziewczyna dostala ten lek na tradzik.I prawdopodobnie (powtarzam prawdopodobnie) pozniej zaczely sie jej klopoty ze zwiekszonym owlosieniem.Moze kazdy organizm inacze reaguje,bo czytalam tez dobre opinie

Gość Nie bralam
Tylko to nie byl cyprest,a Diane35.Podobno to ten sam sklad.

Gość Jestescie kobietami
Jestescie kobietami,a zachowujecie sie jak swinie.Nie wszystkie,ale przynajmniej jedna osoba,ktora szydzi z dziewczyn z innego forum.Jesli to zadna z was to sorry

Gość Jestescie kobietami
Jezeli to zadna z was co tak lubi drwic i takie rzeczy wypisuje to najmocniej przepraszam.Ale jezeli to ktoras z was lub jakis mezczyzna co byl na tym forum,to niech sie trzy rzay zastanowi nim jeszcze raz cos takiego napisze

Gość Kasik d
Cześć! Kilka lat temu brałam Dianę przez bardzo długi okres czasu 3,5-4 lata bez przerwy, nigdy nie miałam problemów z wątrobą, których wiele z was się obawia (miałam wszelkie badania robione w czasie przyjmowania tabletek). Po Dianie zniknęły zmiany trądzikowe, niestety owłosienie nie specjanie się zmniejszyło. Po odstawienu tabletek (w końcu zrobiłam przerwę) szybko zaszłam w ciążę. Po ciąży brałam triquilar ale mi nie służył, lekarz zaproponował cyprest (m.in. z powodu wyprysków na twarzy i plecach) mam jeszcze w domu opakowanie diany jeszcze ważne przez 1-mc i zastanawiam się, czy mogę je wziąść zamiast cyprestu, bo szkoda mi wyrzucać. Czy któraś z was brała zamiennie cyprest i dianę? Mam jeszcze pytanie - czy cyprest jest raczej dla młodych dziewcząt które nie mają jeszcze dzieci, tak mi się wydaje a ja mam już 28lat więc nie jestem pewna czy te tabletki będą mnie skutecznie zabezpieczały przed ciążą. Liczę na szybką odpowiedź:)

Gość Justynaa
Ja mam trochę inne pytanie czy Cyprest to to samo co Syndi35? Bo dostałam to w aptece Cyprest jako odpowiednik Syndi35, ale mam lekkie wątpliwości. Dodam, że biorę to nie tylko jako lek na trądzik, ale także jako środek antykoncepcyjny...

Gość magdasia8888
Witam! Biorę Cyprest od roku. Moje mikro piersi powiększyły się :D, ale w ciągu całego roku stopniowo, więc zmiana była dla mnie mało zauważalna. Trądzik uspokoił się-ale nie ma dnia,aby mi coś nie wyszło-i tak jest lepiej, ale bardziej przetłuszczają mi się włosy, twarz, klatka i plecy!!! Do tego włoski na CIELE mam dłuższe!!!! Ale moja gin powiedziała,że to NA PEWNO przez metodę delilacji... Jasne- od 2 lat używam depilatora. Mam na niej wymusić zmianę tabletek,czy jak? Kochałam się z moim chłopakiem od 7 tabletki i wszystko oki. Bolały mnie piersi prawie cały czas przez miesiąc od 1-szej tabletki. I teraz Zawsze1,5-1 tydz przed okresem. Okres z 7 dni zszedł na 5 inpól dnia i nie mam już anemi bo był nienormalnie obfity! Żyć się z tym nie dało! Jest lepiej. Nie wiem czy zmieniać,czy nie.... Czuje się ogólnie dobrze-żadnych skutków ubocznych. Jak myślicie?

Gość odile
Dziś byłam u lekarza i doskałam CYPREST na tradzik przede wszystkim i jako anty. mam 18 lat i powiem wam ze robienie przerwy dziala tym bardziej niekorzystnie na organizm, gdyz szarpiemy cala gorspodarke. najpierw praszkami ja uspokajamy a nastepnie nadmiermnie pobudzamy odstawiajac proszki, najnowsze badania wykazuja ze nawet po dłuższym braniu proszków anty juz pierwsza owulacja jest prawidłowa. wiec w czym problem? Pozdrawiam