Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewusku

CYPREST nowy środek hormonalny na trądzik a DIANE 35?

Polecane posty

Gość azena
hej a czy w trakcie brania "cyprest" można pić alkohol??? bo tego właśnie nie wiem

Witam. zostało mi jedno opakowanie cyPrest 21 tbl. Jeśli komuś zabrakło to chętnie odsprzedam kontakt na @ lub gg 3341146

Gość popadam w depresje
hej dziewczyny wypadaja mi strasznie wlosy ,mam pcos i przepisali mi cypres myslicie ze pomoze?aha mam tez tardzik:/

Gość roode_89
Witojcie drogie panie:) Ja cyprest lukam od jakis 6mc i dzieciaka nie ma wiec jesli chodzi o zabezpieczenie to jak najbardziej:) jezeli chodzi o cere to nie mialam wiekszych problemow (jak to nastoalatki), ale fakt cera jest gladsza... tycie? to podobno zalezy od oragnizmu, ja przybralam na wadze, ale sama nie wiem czy to przez tabletki czy poprostu zaczelam sobie na wiecej pozwalac;) ale ze przy pierwszym opakowaniu wazylam niecale 47 kilo wiec nie rozpaczam z powodu powiekszonych piersi czy zaokraglonego tylka:) mam problem z wydalaniem plynow z oraganizmu... strasznie sie poce i czesto odwiedzam lazienke i to by byl jedyny minus chyba... wczesniej stosowalam logest(?) i nie bylam zadowolona, bo jedyne co zyskalam to calkowite zniechecenie do sexu... Ahh jezeli chodzi o cene za op to ostatnio poskoczylo w gore ale to dalej niecale 10zl, wiec nie jest zle...:) aaa i za tego co powiedziala mi pani doktor to jezeli pacjentka nie toleruje cyprestu to najczesniej zmienia sie lek na jasmin, czy jasminelle, bo tez maja male dawki tych tam skladnikow:) hmmmm... czy mozna pic alkohol?? ja pije od czasu do czasu jakies piwko czy winko i nic mi nie jest...:) fajki tez pale i jest spoko:) pozdrawiam:)

Gość slodka86
JA BIORE TEBLETKI CYPREST JUZ PONAD ROK I NAPRAWDE MALO KIEDY MAM TROADZIK WLASCIWIE NIE MAM JUZ GO CZASEM JAKIS TAM WYSKOCZY TO JAKIS MALY DROBNY PRYSZCZYK ALE OGOLNIE SA TO DOBRE TABLETKI I TEZ MI JE LEKARZ PRZEPISALA NA TRADZIK I JUZ PO JAKIMS CZASIE ZAUWAZYLAM ZE JEST LEPIEJ

Gość magdasia8888
Witam ponownie! Po ponad roku brania cyprestu, postanowiłam zapytać się mojej gin czy dolegliwości jakie mam mogą być spowodowane przez tabsy... Okazalo się, że tak. Zmieniła mi tabletki na Cilest, ale najpierw muszę skończyć brać rozpoczęty blister Cyprestu. Miałam bardzo często stany depresyjne i z byle powodu płakałam-nie mogłam nad tym zapanować. A porwawa cery bez rewelacji...

Gość foczkaszu
A nie ma ktoś z was do oddania (za opłatą) opakowania cyprestu? gg 8359680

Gość MarikaaP
Witam ! Właśnie kończę drugie opakowanie cyprestu i jak narazie nie widzę rewelacyjnej poprawy w związku z pryszczami cały czas jakieś wyskakują . Kupiłam trzecie opakowanie bez recepty zobaczymy co po nim będzie:) mam nadzieje że to wkońcu minie. Jeśli chodzi o skutki uboczne nie miałam żadnych .... pozdrawiam

Gość magdasia8888
Kilkakrotnie powtarza się pyt: Dlaczego na ulotce napisane jest, że nie poleca się Cyprestu jako jedynej metody antykoncepcyjnej... Chodzi o to, że nie można przepisywać tych trabletek JEDYNIE jako środka antykoncepcyjnego, bo jest to środek LECZNICZY, więc mogą go brać jedynie osoby z nadmiernym owłosieniem, trądzikiem lub tym podobnymi problemami z cerą. :) Jeżeli chodzi o picie alkoholu-to nie należy go pić w momencie wchłaniania się tabletek, czyli od chwili wzięcia do 3-4 godz później i oczywiście nie być też mocno pijaną w tym momencie, ewentualnie po spożyciu mniewielkiej ilości. Nawet sprawdziłam to na sobie ;)

Gość RockGirl_Aness
mam recepte na 1 op. Diane 35 / Yasminelle i opakowanie Cyprestu na sprzedaz ( + 8 tabletek z innego listka Cyprestu do tego) za 20zł (recepta + 1 i 1/2 op. Cyprestu) 9270930 / RockGirl90210@wp.pl

Witam :) ja bire juz pol roku Cyprest, cra sie bardzo poprawila, cierpie na hirsutyzm-tez jest lepiej.. :) nie tyje, nie mam stanow depresyjnych, wiekszych piersi... miodzio ale nie uzywałam ich jako zabezpieczenia... no i nie wiem czy mozna im zaufac ... czy sa to dobre tabletki jesli o to chodzi....

Witam :) ja bire juz pol roku Cyprest, cra sie bardzo poprawila, cierpie na hirsutyzm-tez jest lepiej.. :) nie tyje, nie mam stanow depresyjnych, wiekszych piersi... miodzio ale nie uzywałam ich jako zabezpieczenia... no i nie wiem czy mozna im zaufac ... czy sa to dobre tabletki jesli o to chodzi....

Gość Moniaaaa18
Przez 5 miesięcy brałam Diane35 i widocznie mi nie służą bo trądzik nie zszedł a czułam się po nich okropnie:( mdłości bóle głowy... dlatego teraz lekarz zmienił i je na Cyprest. hmm.. wydaję mi się że i tu poprawy nie będzie skoro mają ten sam skład.. no ale zobaczymy..już mam dosyć tych przyszczy:(

Gość 90walentynka9000
hej. dzisiaj byłam u gina i dostałam cyprest. narazie czekam na okrs żeby wziąć pierwszą tabletke. mam pytanie, czy te tabletki calkowiecie zabezpieczaja przed ciąża i nie trzeba uzywac prezerwatyw? czy moj chlopak moze skonczyc we mnie i nie musze sie obawiac ciazy?

Gość Martuśka89
Witajcie. biore Cyprest niemal od roku i musze przyznac ze bardzo sobie chwale. na poczatku oczywiscie bolaly mnie piersi,aczkolwiek to calkim normalne i naturalne. teraz jest juz wszystko w porzadku,cera po polrocznym stosowaniu staje sie idealna-przynajmniej w moim przypadku. no i przytylam przez nie,ale to akurat bardzo mnie cieszy,bo tego wlsanie chcialam ;) generalnie polecam wszystkim Cyprest :)

Gość Martuśka89
A co do zabezpieczen to spokojnie moze w Tobie skonczyc,one maja taka sama skutecznosc antykoncepcyjna jak Yasminelle czy inne tabletki. To,ze pomagaja na tradzik nie znaczy ze maja jakies ubytki w zabezpieczaniu :D

Gość asik0404
Hej dziewczyny! Brałam Cyprest regularnie przez pól roku wszystko było OK w ciąże nie zaszłam efekty uboczne czyli w moim przypadku tylko humorki miałam przy pierwszym blistrze, jednak w tym miesiącu nawaliłam i nie przepisałam tabletek na czas (moja gin miała urlop) powinnam zażyć ją 4 dni temu jak zawszę w czwartek, a wykupiłam dopiero dziś, co mam robić czekać ten miesiąc do wystąpienia miesiączki i dopiero rozpocząć to opakowani?? Dodam że brałam Cyprest również, a może głównie na bardzo nieregularne miesiączkowanie.. A i jeszcze jedno jak teraz z moim bezpieczeństwem przed ciążą? jak zacznę brać dziś tabletki, czyli 4 dni po terminie?? Co ma robić? Pomóżcie... :(

Gość asik0404
A słyszałyście o problemach z krzepliwością krwi przy długotrwałym stosowaniu Cyprestu?? Naczytałam się o tym na innym forum... :/

Gość karola21
hej a ma ktoś może parę opakowań cyprestu do odsprzedania. Proszę o kontakt na maila karolina2123@vp.pl Pozdrawiam:)

Gość asik0404
No raczej nikt nie sprzeda Cyprestu, to jest na receptę więc jak ktoś ma większy zapas to i tak zostawi dla siebie żeby nie latać do gin bez przerwy, a nikt się raczej nie wzbogaci na sprzedaży opakowania za niecałe 7zł.. Karola idź do ginekologa i Ci przepisze ;)

Gość 90walentynka9000000
a jeśli chodzi o alkohol...jesli wezme tabletke i wchłania się ona 3-4godz to czy jesli potem wypije piwo lub wódkę to nie osłabi to tabletki jako zabezpieczenia i moge sie kochac bez obaw???

Gość asik0404
Alkohol nie osłabia działania antykoncepcyjnego leku, możesz łykać i piwkiem popijać ;) bez obaw

Gość milka98989898998
a nie wie ktoś czy znieczulenie u dentysty osłabia tabletkę?

Gość xoxoxoxoxox
a jakie środki przeciwbólowe obniżają działanie cyprestu??

Gość asik0404
O ile mi wiadomo to nie ma znaczenia czy się bierze leki przeciwbólowe, biorę Cyprest od pół roku i brałam czasami proszki od bólu głowy czy brzucha i nie zmniejszyło to ich działania antykoncepcyjnego. W ulotce tez nie ma raczej zmianki o tym akurat(choć jest ona bardzo obszerna) ;)

Gość agneskaaaa
dziewczyny powiedzcie mi jakiej firmy jest cyprest? pytam bo zauważyłam że moja ginekolog nie dobiera mi tabletek na podstwie mojego samopoczucia tylko wybranej przez siebie firmy :/ wcześniejsze tabletki miałam z scherringa i ciekawie mnie bardzo jakiej firmy jest cyprest bo nigdzie nie mogę tego znaleźć

Gość iwett 787
Witam dziewczyny. Ja przez dlugi czas bralam cilest ale po nich strasznei zle sie czulam. bole glowy, depresja i przede wszystkim zatrzymywal wode w organizmie. teraz biore cyprest, dostalam go zwlaszcza na tradzik, ktory niestety przez pierwsze dwa opakowania znacznie sie nasilil i po kazdym pryszczu zostawaly ciemneijsze slady...twarz wygladala strasznie. przy trzecim opakowaniu bylo juz coraz lepiej a teraz nie ma sladu z tym ze co jakis czas cos tam wyskoczy:) zadnych skutkow ubocznych raczej nie ma. Jednak mowia ze tabletki te mozna brac tylko pol roku i trzeba zmienic bo bardzo szkoda na watrobe...pozdrawiam

Witam. WLasnie postanowilam odlozyc tabletki cyprest. Bralam je od lutego. Plusy byly - zero tradziku, piersi urosly dwa rozmiary.. ale ostatnio ile razy bralam tabletke zaczynal mnie bolec zoladek. nie wiem moze to nie od tego - po usg wszystkiego sie dowiem. jest jednak rzecz ktorej sie obawiam. Czy po odstawieniu tabletek tradzik powroci?

Gość nita callahan
Dziewczyny, czy ta miesiączka, kiedy się bierze pierwszą tabletkę pierwszego dnia, trwa normalnie, czy krócej albo dłużej?

Gość cyprestmanka
Kochane jak maxymalnie dlugo mozna brac cyprest????????? Bo chcialabym brac go jak najdluzej- wyleczyl calkowicie moja buzke i moje problemy skonczyly sie! A do tego przydaje sie jako zabezpieczenie:)