Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewusku

CYPREST nowy środek hormonalny na trądzik a DIANE 35?

Polecane posty

Gość espanolka123
Witam, mam pewnien problem - biore cyprest od 3 miesiecy, ostatnie 2 opakowania brałam bez przry. Niestety przedostatnia tabletkę z ostatniego opakowanie zwymiotowałam..;/ a nastepną - czyli ostatnia przyjełam normalnie w niedziele. I w niedziele kochałam sie z chłopakiem. Niby nie skończył we mnie - ale gdy 'doszedł' poza mną to w zasadzie prawie nic nie poleciało - tylko taka malutka kropelka. Pytałam sie go czy na pewnie nie skonczył we mnie i twierdzi ze chyba - CHYBA nie - ze nie czuł ze konczy. Minął pon, wt, śr i cz a ja miesiączki nie mam :( juz ja powinnam dostać bo w poniedziałek nowe opakowanie czeka..ale martwie się czy nie doszło do zapłodnienia, przez to ze przedostatnia tabletka sie nie wchłonęła... :( jeśli miałyscie podobna sytuacje napiszcie...

Gość Nieszczęśliwa :(
To że zwymiotowałaś ostatnią tabletke to nie znaczy że nie jesteś chroniona.. Nie przejmuj się na pewno nie bedziesz w ciąży.. Stresujesz sie i dlatego nie dostajesz okresu! Ja po ostatnim opakowaniu dostałam okres 5 dnia dopiero po odstawieniu..

Gość klaudia_22
Chciałam się zapytać was o przesunięcie miesiączki... i tak się zastanawiam co jest większym "obciążeniem" dla organizmu? Wziąć 18 tabletek zamiast 21 aby szybciej dostać okres i żeby się szybciej skończył czy wydłużyć czas brania tabletek z 21 na np 25. Jak uważacie?

Gość Karola87
Czemu chcesz inaczej okres dostawać ? Kąplikacji raczej nie będzie przez opóźnienie lepiej chyba opóźnić niż wcześniej sama nie wiem :/

Gość ____Ratujcie_____
Ejj.. Niech któraś mnie pocieszy że drugie opakowanie cypresu jest najgorsze.. ? :( Mi zostały dwie tabletki ostatnie,Drugiego opakowania i znów mam wysyp :/ mam dość czy mi na pewno zejdą kiedykolwiek te krostki ?:( Bo żadnej poprawy na razie nie widzę. Jedyne co to się goi szybciej.. ale wychodzą i znikają i tak w kółko :/Wysiadam buuu... Najchętniej bym nie brała tych anty bo guzik dają a ja chcę mieć śliczną twarz :( Ile mam czekać jeszcze ?? _____________POMOCY____________

Gość klaudia_22
A mi zostało 7 tabletek do końca 3 opakowania i też wyglądam źle;-( Teraz przestałam wierzyć że te tabletki mi pomogą i mam doła z tego powodu. A Okres muszę przesunąć z przyczyn osobistych ;)

Gość ____Ratujcie_____
Boże ja mam dość tych tabletek bo nie widać różnicy przed braniem dalej opuchnięte mam krostki ropowate itp.. :( Znikają na chwile i znów to samo.. Yhhh.. :/ Mam dość tego :( :( :(

Gość klaudia_22
Ja stosuję Lubex taki płyn do mycia twarzy i Silicosan. Dużo pomaga bo szybciej znikają pryszcze

Gość ____Ratujcie_____
Ja jestem tego zdania już że źle dobrane mam chyba tabletki,, chyba mocniejsze powiedzmy musze mieć :/ sama już nie wiem buuu.. Inne dziewczyny tu opisują że już po 1 opakowaniu widzą różnicę a My ? :( Ja jestem zdołowana :( :( A gdzie kupujesz te preparaty w jakim sklepie są dostępne ? i ile kosztują ?

Gość klaudia_22
Z tego co mi wiadomo nie ma mocniejszych tabletek antykoncepcyjnych na trądzik. A może po 4 opakowaniu będzie duża poprawa...ja w głębi serca na to liczę. Lubex kupuje w aptece 38 zł myje nim buzie 2 razy dziennie a Silicosan 17 zł nakłada się 2 razy dziennie na 10 minut po czym zmywa. Tak szczerze to ja wygladałabym dobrze gdybym nie wyciskała zaskórników i nie robiła sobie ranek przy tym..

Gość klaudia_22
Umówiłam się na prywatną wizytę do dermatologa chce aby obejrzał stan mojej buzi i zdecydował czy mam brać alb odstawić. Jestem zniechęcona do tego leku... mam identycznie jak przed jego braniem wiec nie wiem czy on mi pomoże...Napiszcie czy u was jest jakaś poprawa...

Gość ____Ratujcie_____
:( Napisz Miska co twój dermatolog powie na twoją cerę teraz jak co.. Będe tu zerkać jak co :) Ja mam to samo jakby nie wyciskanie to bym miała o wiele lepszą cerę ale jak mam takie krostki pod skórą to mnie drażnią :/ I wyciskam nawet na siłę i mi puchnie wtedy cała twarz :/ jESTEM WARIATKĄ CHYBA mania głupia :(

Witajcie. :) Proszę napiszcie mi coś apropo tego leku, ja dopiero zaczynam go brać i nie wiem, jakie moga być skutki uboczne. ;/ Widzę, że na każdego inaczej to działa. Problemy z trądzikiem mam od 4 lat i nic mi nie pomaga, postanowiłam iść do gin. i brać tabletki. Lekarka przepisała mi CYPREST. Nie wiem, czego mogę się spodziewać. :(

Gość ____Ratujcie_____
Skutki uboczne ja miałam : -Ból piersi Innych nie miałam.. Ja skończyłam 2 opakowanie i nadal nie widzę popraw :/ Dla mnie porażka..

Gość ____Ratujcie_____
Kupiłam sobie ten płyn Silicosan i używam go drugi dzień i już widzę małe poprawy przynajmniej szybciej się ranki goją i w strupy zamieniają więc jest dobrze jak na razie.. ale strasznie wysusza mi skórę ehh Danke za polecenie tego preparatu tabletkami na razie się nie da wyleczyć to może tym trochę uda Nam :) Pozdrawiam :*

Gość klaudia_22
Ja skończyłam 3 opakowanie i w ulotce pisze, że można się spodziewać poprawy stanu cery u mnie niestety nie..Teraz mam okres ale po nim wezmę jeszcze 4 opakowanie i później zobaczę czy będzie wreszcie jakiś efekt. Ja kupię sobie jutro żel do mycia twarzy antybakteryjny Bioderma Sebium widziałam, że na wizażu ma b. dobre opinie. Mam już dość żelu Iwostin puritin którego używałam ale bardzo wysusza mi skórę więc muszę zmienić. Ja silicosanu używam punktowo na brodę bo tutaj mam trądzik. Jutro miałam zapisaną wizytę u dermatologa ale muszę zadzwonić i odmówić bo mam ćwiczenia na uczelni;(

Zobaczymy jak będzie u mnie, ale coś czuję, że mi to nie pomoże.. na każdego inaczej działa. A na co dokaldnie jest ten płyn Silicosan ? Zel Iwostin puritin jest do bani. Używałam go, i nie widziałam żadnej poprawy, miałam zaczerwienioną skórę po nim..

Gość klaudia_22
żel silicosan stosuje się w postaci maseczki 2 razy dziennie. Przeznaczenie Dla poprawienia kondycji skóry łojotokowej, trądzikowej i podrażnionej.

Gość magda888888
Dziewczyny ! Nie możecie się poddać po 2 - 3 opakowaniach cyprestu. MI pani dermatolog powiedziała, ze na trądzik, tabletki anty to już jakby ostatecznosc, zadne tabletki, masci czy zele nie pomogą na dłuzej, jak anty. Więc z braku innych srodków, nie mozemy sie poddać. Ja kończę 3 opakowanie i moja twarz się trochę poprawiła, jak zacznę dusić jakieś wągierki czy małe pryszcze, to oczywiście wysyp sie zaczyna i znowu duszę i błędne koło, więc teraz chociaz mam piramidy na twarzy, czekam. Kiedyś mi wychodziło więcej na czole, potem przerzucił się trądzik na brodę i policzki, ale tak jakby blizej dołu, więc pani dermatolog powiedziala, ze to na pewno hormony. i najwazniejsze powiedziala, ze jezeli ktos sie męczy z trądzikiem dłuzszy czas i jest to poważny trądzik, to naprawdę trzeba poczekać( nawet z 6 miesięcy), ja chciałam juz teraz poprawę po 1. tabletce najlepiej:P ale czas szybko mija i juz zaraz 4. opakowanie zacznę i nawet jak będzie poprawa, to i tak nie przerwę, bo znowu wyskoczą. Jezeli decydujecie sie na anty, to juz dłuzszy okres czasu, zanim cały organizm i skora sie przyzwyczają to mija kilka miesiecy, potem zanim zacznie sie pełne wyleczenie kolejne miesiace, i jeszcze czas na unormowanie. Dlatego trzymam kciuki za Was i za siebie i Dziewczyny, jak juz zaczełyscie, nie poddawajcie sie, bo tak, to nic nam nie pomoże ! pozdrawiam :)

Gość ____Ratujcie_____
Dzięki Magda za tą wypowiedź postaram sie jeszcze nie dołować bardziej że nic mi nie pomaga :) ehh ja dziś zaczęłam brać 3 opakowanie oby już pomału były widać jakiekolwiek poprawy.. Cieszy mnie to że jesteście tu z Nami i sie wspieramy nawzajem :) Buuuzia :*

Gość klaudia_22
Magda bardzo mnie pocieszyłaś swoją wypowiedzią bo czasami mam takiego doła z powodu tego trądziku... a teraz znowu widzę nadzieję że jest szansa że naprawdę wszystkie się wyleczymy i będziemy piękne:* Ja od jutra zaczynam 4 opakowanie

Gość magda888888
Naprawdę bardzo mnie to cieszy, że się nie poddajecie. Ja sama każdego dnia mam wątpliwości, ale nie ma już o tym mowy. Damy radę! :)

Gość klaudia_22
Kochane u mnie jest malutka poprawa:) Chciałabym aby ten stan się utrzymał pryszcze się zagoiły zostały mi zaskórniki ale tego tak bardzo nie widać:)Może z czasem one też znikną

Gość Anata900
ja niedługo zaczne 4 opakowanie a syfy są i swędzą, co już było lepiej to zaraz znowy mnie wysypało ropniakami, ja juz nie wiem co mam robić :( mam potwornego doła, nawet nie mam ochoty na żdne imprezy, sylwester tez mi się nie uśmiecha z syfami na mordzie :(

Gość jeju dziewczyny biedne
jesteście :( ja tez brałam cyprest na trądzik, novynette gówno to wszystko dało po cypreście miałam ogólnie bardz, ale to bardzo fatalne samopoczucie gówno daja te prochy, pzremyślcie to pozdrawiam p.s po hormonach nabawiłam się trądziku różówatego a to znacznie gorsze niż ropniaki których MIAŁAM od groma pa

Gość Anata900
jeju dziewczyny biedne, a może miałaś źle dobrane pigułki? a ile czasu je brałaś? bo niby trzeba brać je do czasu aż zmiany androgenizacji + jeszcze 3-4 miesiące dla pewności i dopiero później odstawić.

Gość klaudia_22
Jeśli ktoś ma tradzik na podłożu hormonalnym to cyprest mu pomoże.

Gość trądzik
Mnie dermatolog przepisala zamiast Diane 35 Kontracept- skonczylam 3 opakowanie i mam tradzik, ze hoho a po diane mialam cuuudowna cere, ktos bral kontracept?

Gość ja jestem prawie po 4.tym
opakowaniu cyprestu, dopiero teraz pojawia mi sie zdrowa skóra... Wcześniej wielkei grudy posdskórne się tworzyły. Włosy mi sie mniej przetłuszczają - myłam codziennie, terazmoge myć nawet co 3 dni - ale... włosy mi wypadaja garściami.... na głowie pojawiły sie wielkie prześwity...

Gość dsdsdsff
a ja robiłam sobie badania na hormony, badałam testosteron i wszystko mam w normie a mimo to gin przepisała mi tabsy Cyprest, dziwne to troche bo sie boje że sobie szkodzę, odstawilam chyba po 4 miechach te tabletki bo nie widzialam za dużej poprawy na buzi.. i wogole mam tradzik takze na plecach.. masakra :(