Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fiksi

Brak miesiączki, ale niestety nie ciąża

Polecane posty

Gość Fiksi

Cześć Dziewczyny, jestem troszkę zdezorientowana, myślałam że jestem w ciąży, spóźnia sie miesiączka już 2 tygodnie, ale dwa testy różnych firm pokazały negatywny wynik. NIe planowałam ciązy, ale bardzo bym sie już teraz z niej ucieszyła, bo przeciez to szczeście, ale nie o to chciałam zapytać. Ciągle mam podwyższoną temp., jestem osłabiona, kręci mi sie czasem w głowie, odczuwam też ból podbrzusza, który ustępuje i znów wraca, ale miesiączki nie ma. Moje pytanie dotyczy śluzu, niby naturalny biały raczej wodnisty taki jak przed menstruacją, ale jest go znacznie więcej. MOże cos mi poradzicie zanim udam się do lekarza? Sama nie wiem co myśleć...

Gość ja trochę nie na temat
może coś nie tak z jajnikami ?

Gość a dlaczego
zbadaj poziom prolaktyny

Gość Fiksi
ale co takiego, czy przy tym nie byłoby innej wydzieliny? wszędzie jest napisane o zapaleniach, grzybicy, że można rozpoznać po rodzaju śluzu i zapachu...a ta zupełnie normalna... nie wiem czy to najgorszy objaw....w sumie to mało wiem, a chciałabym być przygotowana na wizyte, czego mogę się spodziewać?

Gość Fiksi
a dlaczego a czy stres może spowodować jej wzrost i co to w ogóle oznacza, chce miec dzieci dlatgo tak sie teraz denerwuje

no bo skoro nie jestes w ciazy a boli Cie podbrzusze to moze byc cos nie tak np z jajnikami chyba ze obydwa testy sie pomylily (a znam takie przypadki) albo to ciąża pozamaciczna ktorej testy czasami nie wykazuja idz zrob test ciazowy z krwi wtedy bedziesz wiedziala na 100 % czy jestes w ciazy a jak sie okaze ze nie to idz do gina prolaktyna jest to hormon produkowany przez przedni płat przysadki mózgowej utrzymujący działanie ciałka żółtego oraz zapoczątkowujący i podtrzymujący laktację. tak mniej wiecej :) jesli masz jej za duzo mozesz miec problemy z zajsciem w ciaze

aha Prawidłowe stężenie tego hormonu to mniej niż 20 ng/ml - oprócz ciężarnych i karmiących. takze zrob badanie krwi i sie dowiesz co i jak :)

Gość Fiksi
dziękuję za wyjaśnienie, nigdy nie miałam problemów...teraz bardzoi się boje

Gość Fiksi
musze sama poprosic ginekologa o skierowanie na badania? chyba chcialabym zrobic wszytskie mozliwe, by wykluczyc choroby....albo je rozpoznac :(

jesli sam tego nie zasugeruje (a czasami tak bywa) to popros o skierowanie na badanie prolaktyny natomiast na badanie krwi pod katem ciązy nie musisz miec skierowania, idziesz po prostu do przychodni, placisz i masz zrobione na drugi dzien o ile sie nie myle to ok 25 zl kosztuje ale glowy nie dam :D

Gość Fiksi
dziękuję :) moje cykle zawsze były nieregularne tak do 36 dni, ale wahania nigdy nie były duże. To pewnie też ma znaczenie. Ale nigdy ginekolog nie mówił, że to nieprawidłowość

Gość hmm hmmm
niepokojace

Gość Ehś...
Fiksi ja mam tak samo.... :( tylko nie chcę mieć jeszcze dzidziusia :(

Gość Fiksi
...ide do lekarza za kilka dni, boje sie

A może niedokładnie określasz dni płodne? Spróbuj z testami owulacyjnymi, są bardzo skuteczne. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Chcesz mieć pewność, że kupiłaś najtańszy model na rynku, skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena.