Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agusia1504

Koszt wesela...

Polecane posty

Witajcie nie chodzi mi o samo wesele ale oczywiscie wszystko związane ze slubem i weselem... Sa moze osoby ktore niedługo maja slub i moze spojrza na ten topic :) Chciclabym wiedziec ile wynosi calkowity koszt takiej uroczystosci i prosiłabym o podanie ilosci osób I najlepiej z kwiatami, kamerzysta, fotografem, orkiestra, zakupme sukni, garnituru... ile potrzeba pieniedzy na ta jedna najwazniejsza chwile ;) Pozdrawiam

Witam:) Wiele już powstało takich topików, ale wiem, że tego rodzaju informacje są istotne, więc napiszę:) Ślub braliśmy w sierpniu 2006 w Krakowie. A teraz odnośnie kosztów: USC 81 zl Weekendowy kurs przedmałżeński, za dwie osoby 140 zl Zapowiedzi w sumie 90 zl Ślub 350 zl Organista 250 zl Suknia 2200 zl + szal 60 zl + buty 100 zl Garnitur 1600 zl + koszyla i krawat 300 zl+ buty 300 zl Kwiaty: bukiet + drugi bukiecik +kwiaty do włosów i do butonierki 175 zl Fryzjer (ja i mąż) ok 250 zl Makijaż 110 zl Samochód wypożyczony 500 zl DJ 1500 zl Sala + jedzenie dla gości 119 zl/os. (przyjęcie było na 40 osób) Ciasta dodatkowe i tort ok 350 zl Alkohol ok 800 zl U nas jeszcze wchodziły w grę noclegi dla części gości, a tak poza tym to chyba wszystko. Wszystko (bez noclegów i podróży) wyniosło nas ok 13,500 - 14 000zl Pozdrawiam:)

Gość agnieszka26
moja przyjaciolka brala slub jakis czas temu. Wesele bylo na 100 osób.Łacznie wyniosło ich 20 tysięcy.W bardzo duzej mierze zalezy to od miejsca, w ktorym sie robi wesele: hotel, sala weselna, restauracja itp.

Gość sylwiak99
no niestety tyle to kosztuje , ja organizuję wesela od strony gastronomicznej i jeśli o to chodzi to musisz się liczyć z kosztami średnio 130 zł od osoby .

mnie tez wyniesie okolo 20 tys w zaokragleniu, a moze troche mniej, ale sie skladamy wiec nie bedzie to jednorazowe obciazenie.

Gość siedmiogrod
u nas slub i wesele kosztowało łaćznie około 25 000 PLN niestety tyle to wychodzi :-( my mieliśmy przyjecie na 100 osób z poprawinami i orkiestrą na 2 dni ;-) w sumie i tak dużo nie wyszło - może z tego powodu ze ślub i wesele było w małym mieście a nie w wielkim gdzie mieszkamy i pracujemy :-)

Gość ślub+wesele
Myśmy wydali ok 35 tyś-wesele na ok30 paru osob, ale super lokal, zespol no i ubranka tez, mnostwo kwiatow, super aranzacja...Ale nie daj sie zwariowac(my niestety sie dalismy) ....