Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość enteraaaa

viburcol-ktora stosuje dla dziecka i jak czesto?

Polecane posty

Gość enteraaaa

Witam Ja stosuje dla dziecka przy bolesnym ząbkowaniu, i jezeli jest niespokojne, np. po szczepieniu

Gość tylko na chwilke
jeden czopek dziennie nie dłużej niz 2 mies bo mozna uzaleznic a tak poza tym sa ok tyle ze niektore dzieci długo po tym spia

Gość enteraaaa
ja rowniez daje sporadycznie-jak jest wyjatkowo marudny i płaczliwy

nie prawda że dzieci długo po \"tym\" śpią to jest lek homeopatyczny który trzeba dawać regularnie bo inaczej nie zadziała chociaż moim zdaniem i tak niewiele pomaga stosowałam go długo i nic się nie działo dziecko napewno nie uzleżniło sie :-) jednorazowe podanie nie działa wogóle!

regularnie ????? Podaje się wtedy, gdy jest potrzeba. Doraźnie, ale nie regularnie. I na ogół jeden czopek lub połówka (w zależności od wieku dziecka) jest skuteczna.

Gość Kariin26
Głupoty opowiadacie. :) To są czopki homeopatyczne, czyli placebo - żaden lek, a jedynie autosugestia dla rodziców. :) Lekarz zapisuje takie "leki" rozdrażnionym dzieciom, by uspokoić rodziców, ale nigdy nie zapisze homeopatyczengo lekarstwa na prawdziwe schorzenie. :) Dziwi mnie to jak łatwowierni są ludzie... Może jeszcze chodźcie z dziecimi do znachorów. :)

A ja podawałam. Wszystkim trzem. Właśnie przy kolkach, przy ząbkowaniu. Koleżanki, którym poleciłam również były zadowolone. Jeżeli autosugestia sprawiła, że te wszystkie dzieci miały się lepiej to mi to wisi..może to być autosugestia :)

U nas też działają. Stosuję sporadycznie, na noc jak Alce ząbki dokuczają lub jak jest podziębiona. Spradza się świetnie, Mała ładnie i spokojnie przeypia całą noc. Podobnie jak MamieTrójeczki jeśli to autosugestia to tak długo jak działa na moje dziecko i przynosi mu ulgę może i tak się nazywać...

\"nasz\"pediatra mowi ze jest sceptycznie nastawiony do lekow homeopatycznych JEDNAK ma na tej liscie kilka SPRAWDZONYCH ktore ze spokojem sumienia poleca u nas viburcol podawany doraznie dziala