Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Fionea

Homeopatia - czy komuś pomogła?

Polecane posty

Witajcie kobietki! Ja również znam książki Tombaka.Mój tata jest jego zwolennikiem.Zresztą mój tata wcale nie uznaje lekarstw,wszystko leczy naturalnie i to z bardzo dobrym skutkiem. Też przeszedl kuracje z cytrynami.Musial wypić 500 cytryn w tygodniu,to byla kuracja oczyszczająca.Od tej pory nie ma kopotów z trawieniem,zgaga mu minęla! Pozdrawiam!

A\"propos czosnku stosowanego dopochwowo-moja ho meop. potwierdza,ze to b.dobry sposob,jako alternatywe proponuje,wlozyc przez pare dni(na 5 min.)tampon zamoczony w roztworze wody i octu(koniecznie BIO).Bakterie i grzyby bardzo nie lubia octu!!!

Gość Polo
Witajcie! Ja właśnie od piątku jem czosnek! Czyli już prawie tydzień. Muszę powiedzieć, że nawet nieźle to znoszę. Czuję ten nieprzyjemny zapach tylko wieczorem i przez noc, a rano po śniadaniu już nie. I ponoć nie czuć - tak mówi moje otoczenie. Cały czas się zastanawiam, w jakiej formie należy stosować czosnek dopochwowo.... Może spróbowałabym. Męczy mnie dalej grzyb i nie potrafię sobie z nim poradzić. Leki pomagają mi na jakiś miesiąc, a potem wszystko wraca. Zdaję sobie sprawę, że nie mogę tak bezkarnie non stop brać te leki. Fionea, napisz o tych algach, które stosowałaś. Pozdrawiam !!!

Polo:zabek czosnku wkladasz gleboko do pochwy i tyle.Rano ,jak pojdziesz siusiu sam bedzie sie pchal do wyjscia!Tylko po takiej dluzszej kuracji to glupio do gin. pojsc,bo \"mala\"apetycznie pachnie. A co robisz,ze nie czuc tego czosnku???Ja tym razem wytrzymalam 2 dni i zwatpilam.Bardzo lubie czosnek ,ale u mnie czuc caly dzien, a z poprzedniej kuracji pamietam,ze jeszcze chyba tydzien po jej zakonczeniu normalnie skora mi smierdziala!!!moja homeop. mowi ,ze to jest najprostszy i najtanszy sposob na grzyba ,no ale trzeba sie poswiecic...!

Gość Polo
Ata Właśnie nic specjalnego nie robię. Mój organizm po prostu tak reaguje. Czasami piję (żeby się zakwaszać) wodę przegotowaną z cytryną. Cytryna też zabija zapach. A czego szczególnie unikasz do jedzenia? Chodzi mi o grzybka. Wiem, że na pewno nie można słodyczy, serów pleśniowych.

hej slydzeliscie moze o kroplach L 72 w leczeniu nerwicy itp.moze ktos ich uzywal?jakie byly efekty?ja od tygodnia zazywam je i gorzej teraz sie czuje.to prawda ze organizm reaguje tak na poczatku na homeopatie ze nasilaja sie objawy? wielkie dzieki za pomoc.buaziczki:)

Polo:z dieta przeciwgrzybicza jest troche problemu.Po pierwsze zadnego cukru(w najmniejszej dawce!!!)-a spojrz na skladniki tego co normalnie sie je-cukier jest dodawany prawie do wszystkiego-,zadnych slodzikow,drozdzy(tylko chleb orkiszowy na zakwasie),zero bialej maki,bialego ryzu,slodkich owocow(kwasne w malych ilosciach...w sieci znajdziesz te diete.Tak prawde mowiac od dwoch tygodni jadam chleb orkiszowy z pomidorem,bo nie wiem juz co innego mam wziac!-dlugo tak nie pociagne!A cukier jest rowniez w wiekszosci gotowych wedlin!Miod jest rowniez zabroniony!!!

Polo:z dieta przeciwgrzybicza jest troche problemu.Po pierwsze zadnego cukru(w najmniejszej dawce!!!)-a spojrz na skladniki tego co normalnie sie je-cukier jest dodawany prawie do wszystkiego-,zadnych slodzikow,drozdzy(tylko chleb orkiszowy na zakwasie),zero bialej maki,bialego ryzu,slodkich owocow(kwasne w malych ilosciach...w sieci znajdziesz te diete.Tak prawde mowiac od dwoch tygodni jadam chleb orkiszowy z pomidorem,bo nie wiem juz co innego mam wziac!-dlugo tak nie pociagne!A cukier jest rowniez w wiekszosci gotowych wedlin!Miod jest rowniez zabroniony!!!

Tak poczytalam sobie znowu troche Tombaka i postanowilam zrobic diete ze skorupkami jajek-podobno dobrze dziala na kosci,zeby itp.Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Gość Polo
Ata 1 Nie wyobrażam sobie stosowania tej diety, bo po prostu jest niewykonalna. Poza tym, stosując pewne rzeczy na zp tutaj ich nie wolno stosować. Piję np. miód wrzosowy i cytrynę. Z tego, co napisałaś, ani jednego, ani drugiego nie wolno. I jak tu pogodzić wszystko ze sobą? Ta grzybica jest okropna. To ponoć choroba XXI wieku. Mam jeszcze jedno pytanie. Jak zbadać faceta, by stwierdzić, czy ma grzybicę? Bo jeśli tak, to trzeba leczyć się razem. Inaczej nie ma sensu. Wracając do Tombaka. Moja mama dawno temu (kilka lat wstecz) schudła 12 kg, stosując się do jego zasad i już nie przytyła, a w tej chwili je praktycznie wszystko. Ja w niego wierzę. Tymbardziej, że to naturalne sposoby leczenia. Pozdrawiam serdecznie w te ponure dni.

Gość jozefinka
cd.

Gość jozefinka
Tabletki SEDATIF - dzialaja uspakajajaco , tab PARAGRYPE- dobre przy przeziebieniu; sprawdzone.

Gość jozefinka
cd

Witam! Polo podaję te algi.Ja je biorę cały czas,nie zaszkodzą a pomóc mogą i to nie tylko na pęcherz. Zdrowie z morza ALGI Salus E maris.Zawierają m.in algi,spirulinę i skrzyp polny,14 witamin,17 minerałów,18 aminokwasów,omega 3,pierwiastki śladowe,10 niezbędnych kwasów tłuszczowych. Producent Proventure Group AB Trolihattan Szwecja. Opakowanie zawiera 180 tabletek.Wystarcza to na 3 miesiące,gdyż zażywa się 2 tabletki dziennie.Koszt opakowania to około 50 zł. Myślę, że nie jest to cena zbyt wygórowana zważywszy, że wystarcza ona na 3 miesiące. Ja biorę je cały czas,w styczniu będzie rok. Na pewno czuję się lepiej,zapalenia jeszcze pojawiają się ale nie już tak często jak kiedyś. Jeśli masz jakieś pytania to chętnie odpowiem. ata1 co tam u Ciebie?Jak tam samopoczucie?Jak sprawy z pęcherzem? Pozdrowienia dla wszystkich!

Dzieki, u mnie nie najgorzej.Bylam pare dni w Polsce,trafilam na bardzo mila pania w aptece homeop.,ktora polecila mi Juniperus firmy Lehning-nie wiem ,czy to przypadek ,ale jest o wiele lepiej.Boje sie zbytnio ten lek chwalic,zeby nie zapeszyc.

Wlasnie tak sobie patrzalam w sieci na firme Lehning i znalazlam kropelki L-8.Pisza tam, ze pomagaja przy stanach zapalnych pecherza oraz przy bolach po mikcji,czyli moze to co mi wlasnie dolega...? Macie moze jakies doswiadczenie z tymi kroplami?

Gość jozefinka
cd

Gość Polo
Witajcie! Jeśli chodzi o firmę Lehning to nie znam tych kropli, o których piszesz, ale ja używam innych, też na zapalenie pęcherza.To jest UVA URSI 9. Z doświadczenia mogę powiedzieć, że są dobre, mocno rozluźniają i przynoszą ulgę.

A znacie Notakehl d5- to jest homeop. penicylina-podobno bardzo dobra na wszystkie stany zapalne.

Gość Polo
Witajcie kobiety. Czy wiecie coś na temat skutków ubocznych stosowania homeopatii ? Stosuję ją non stop od dłuższego czasu (na pęcherz) i strasznie poleciały mi włosy. I to dziwne, bo nie wypadają i nie są zniszczone, tylko chudsze i przez to jest wrażenie małej ilości. Nie wiem, czy homeopatia może mieć na to jakiś wpływ. Jeśli macie wiedzie w tym temacie to odezwijcie się. Pozdrawiam serdecznie!

Na temat skutkow ubocznych homeop. nic mi nie wiadomo-zawsze jest napisane w ulotce ,ze nie ma zadnych. Sluchajcie,ja znowu o pecherzu,stosuje teraz ten Uva Ursi i tp.,i jest faktycznie troche lepiej,czuje ,ze to lagodzi dolegliwosci, ale czym tepicie juz konkretnie bakterie? Ostatnio wzielam porzadna dawke Furaginu(bo juz mialam dosyc tego dlugoterminowego cackania sie z homeop. praktycznie bez konca),potem jeszcze przez tydzien po jednej tabletce ,zeby nie bylo nawrotow.Bylo SUPER!!!-przez 2 dni!!!Czulam sie tak super,ze maz az sie zdziwil,ze sama mialam ochote na szalenstwa!!!No i zaszalalam-nastepnego wieczoru odezwala sie moja najwierniejsza przyjaciolka-CEWKA!!!

Gość poncik
Wszystkie zrodla (i moje wlasne doswiadczenie) twierdza, ze homeopatia nie ma zadnych skutkow ubocznych, wiec to chyba nie to, przyczyny pewnie trzeba szukac gdzie indziej...

Witam!Dawno mnie tutaj nie było.U mnie z pęcherzem jak narazie ok.Z innymi problememi raz lepiej raz gorzej. ata1 jeśli chodzi o lek Notakehl d5 to niestety nic mi nie wiadomo na ten tamat,nigdy nie słyszałam o takim leku.Może jest on u was w Niemczech a u nas nie ma go. Natomiast leki firmy Lehning są mi znane i są one ogólnie dostępne w Polsce.Też zażywałam Uva Ursi,ale szczerze mówiąc nie pomógł mi ten lek do końca,była poprawa ale cały czas czułam się niedoleczona. Jak już pisałam od ostatniego zapalenia mam spokój tzn od września.Nie wiem jak długo to jeszcze potrwa ale jak do tej pory jest ok. Brałam Serum anticoli, Cantharis i Mercuriusa.To serum brałam po raz pierwszy i może to tak dobrze zadziałało.Jest to lek konkretnie na bakterię E.coli,a ja ją zawsze mam przy zapaleniu. Po tych lekach czułam się całkowicie wyleczona, po tamtych tak nie do końca. Myślę że ta wrażliwość cewki i pęcherza pozostanie już z nami do końca.Teraz czasem zdarza się,że jak mało piję i rzadko idę do WC to na drugi dzień czuję pęcherz i cewkę. Już nieraz myslałam że znowu mnie dopadło,ale nie piję dużo i wszystko wraca do normy. To taka chyba nadwrażliwość. Polo nic mi nie wiadomo żeby homeopatia miała skutki uboczne. Ale powiem ci szczerze że mi też pogorszyły się włosy,wypadają,są ogólnie słabsze i cieńsze.Nie wiążę tego jednak z przyjmowaniem homeopatii.Moim zdaniem to efekt licznych zapaleń,osłabienia organizmu lekami itp. Kiedyś mi tak wypadały włosy że brałam nawet taki specjalny lek homeo na łysienie.Pomogło ale nie wiem czy ten lek czy inne specyfiki. Powiem wam dziewczyny szczerze ,że jaj już w naszą medycynę specjalnie nie wierzę.Jeśli ktoś jest bardzo ciężko chory,to na pewno ratuje życie, ale w innych przypadkach to leczy tylko skutki a przyczyny jak były,tak nadal są. Człowiek jest jak królik doświadczalny,pakują w niego kupę leków że może pomoże i tak w kółko!!! Pozdrawiam WAS!!!!

Fionea: Notakehl jest w Polsce,to wlasnie polska aptekarka poradzila go mojej mamie,ktora byla tam w mojej sprawie-tyle,ze ja akurat kupilam go potem u nas.Niestety w moim przypadku nie zadzialal-on jest chyba na streptokoki-o ile dobrze pamietam.

Fionea: Z jakiej firmy jest to Serum anticoli, bo ania na polskiej stronie,ani na niemieckiej nie moge nic znalezc.

ata1 Ten lek jest z firmy Boiron.Jest jednoskładnikowy,myślę że on mi najbardziej pomógł.Jest to lek typowo na bakterie e.coli (jak sama nazwa wskazuje). Wyczytałam o nim w poradniku homeopatycznym dla lekarzy.Tak to nigdzie o nim nie słyszałam.Normalnie w aptece tez go nie było,kupiłam go na zamówienie. Podaję ci pełną nazwę Serum anticolibacillaire Ch 9 Jeśli chodzi o ten lek,o którym ty pisałaś Notakehl D5,to sprawdziłam i też tam jest.Jak już pisałam nie słyszałam o nim,ale w tym poradniku jest i jest też dokładnie opisany.Jest to lek podlegający terapii immunobiologicznej nowej generacji,składnikiem jest penicilina.Należy do grupy SANUM. A co tam u ciebie?Pisałaś,że już było tak dobrze ale znowu cewka odezwała się. A jak jest teraz? Pozdrawiam!