Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Księżycowa_dziewczyna

25 Rocznica śmierci Lennona...pamiętacie?

Polecane posty

Gość Dzisiaj ..
Joko Ono wystapila z propozycja oglosznia dnia 8 grudnia MIedzynarodowym Dniem Przebaczenia,John,no coz -zawsz lubilam Go,a szczegolnie Happy Christmas war is over

Gość Nowlasniedopiero
co w radio nadawali wlasnie ten utwor

Ja pamiętam! Wiadomość o śmierci Lennona była dla mnie wstrząsem, ponieważ kilka poprzednich lat upynęło mi w nastroju nostalgicznej beatlemanii powracającej wraz z kolejnymi rocznicam rozwiązania zespołu. Co rok radiowa \"Trójka\" nadawała kompletną dyskografię. Słuchając The Beatles odnosiliśmy wrażenie deja vu przemiennie z misterium obcowania z awangardą. Działo się tak za sprawą nieprawdopodobnej metamorfozy twórczej Beatlesów na przestrzeni tych kilku lat ich aktywności. Największy wstrząs nastąpił jednak rok po śmierci Lennona, kiedy brzmienie jego ostatnich piosenek \"Imagine\" i \"Woman\" zagłuszyło ogłoszenie stanu wojennego. Dziś nie słucham Beatlesów zbyt często, ponieważ dopada mnie wtedy potworna rozterka i tęsknota za tamtymi marzeniami i nadziejami, za czasem mojej matury, za profesorami, za chłopakami i fantastycznymi dziewczynami z mojej klasy...

Gość kolega
Taaaak, wtedy dla mnie był to koniec świata. Niestety, później przyszły jeszcze gorsze czasy, bo dożyliśmy śmierci Czesia Niemena. I to był prawdziwy koniec naszej epoki :-( :-( :-(

Gość jaktotak*
Ja też nie pamietam. Urodziłam się w trzy dni po śmierci Lennona.

Gość kolega
Przyjmij więc z małym wyprzedzeniem najlepsze życzenia urodzinowe. Jak widać, nie był to jeszcze koniec świata :-)

Gość johna fanka
ja mam 18 lat więc nie pamiętam. ale jedno jest pewne.. kocham tego człowieka. Jego muzykę, osobowość, mądrość, nastawienie do życia, poczucie humoru, dystans... jeden z niewielu takich ludzi.. naprawdę wspaniałych ludzi...