Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mysica

Pessar - czy ktoś miał??

Polecane posty

Gość Calaneczka
Cześć wszystkim, Niedługo dołącze do grona pessarowiczek. Wczoraj na wizycie doktor stwierdziła, że szyjka 2,5cm to troche za mało i na wszelki wypadek zalecila założyć pesaar. Czekam na wyniki posiewu i do tego czasu mam leżeć. Troche mnie to wszystko przeraza bo poprzednią ciążę poroniłam a teraz czułam się dobrze a tu taka "niespodzianka" :(

Gość marla07
Witam. Ja także niedługo do was dołączę. Jestem w 18 tygodniu a od 16 zaczęła mi się skracać szyjka. Czekam na wyniki posiewu i na zamówiony pessar. Teraz szyjka ma 30 mm. Czytam ten wątek i trochę podnoszę się na duchu, bo od początku ciąży mam same problemy :(

Gość magi77
Witam! wszystkie nowe dziewczyny na forum. Osób ze skracającą się szyjką i z pesarem wale nie jest mało. Ja jutro zaczynan 31 tydzień ,pessar mam już 5 tygodni. Nie martwcie się za bardzo bo to nie jest za dobre, na pewno jakoś powoutku wszystko przetrwacie wiem to po sobie. Ciężko jest tak siedzieć w domu i nic bardzo nie robić.

Gość martuska2101
Ja mam też passar 7 tygodni ale i tak mam też zalecenie lezenia synek jest nisko juz ulozony . Ale i tak z pessarem lepiej sie czuje bezpiecznie

Gość martuska2101
Magi 77 ty musisz lezec czy raczej normalnie funkcjonujesz ?

Gość calaneczka
Ja też się zastanawiam czy będę musiała leżeć..szyjka na szczeście jest twarda i zamknięta..mam tylko nadzieję ze pessar zadziała i donoszę Małego do bezpiecznego terminu:(

Gość marla07
Mi ginka powiedziała, że do założenia pessara mam bezwzględnie leżeć, wstawać mogę jedynie do toalety i na jedzonko, ale po założeniu będę mogła trochę zwiększyć aktywność i w miarę normalnie funkcjonować. A jak jest u was? Czy tylko leżycie?

Gość calaneczka
Mi do załozenia kazała prowadzić jak się wyraziła "senatoryjny" tryb życia..zero wysiłku i najlepiej leżeć a że wole dmuchać na zimne to praktycznie leże non-stop. Co po założeniu dowiem sie 3 lutego bo tak jestem zapisana.

Gość marla07
Calaneczka, a w którym jesteś tygodniu? Ja właściwie też cały dzień leżę.

Gość calaneczka
Kończę 23 tc więc jeszcze ciut przede mną..

Gość magi77
Martuska2101 ja przez pierwsze 2 tygodnie po założeniu leżałam po wizycie u lekarza który powiedział że wszystko w porzadku pessar szyjkę trzyma zaczelam troszkę chodzic po mieszkaniu potem na krótkie spacerki. Teraz to tylko po domu bo na dworze zimno ,ale gotuje jakieś szybkie i nie wyczerpujace potrawy. Większość dnia spędzam w pozycji leżącej. Do tego nie wiem od czego to zależy czssami mam twardnienie brzucha.

Gość jucha90
Od dziś i ja dołączam do grona pessarowiczek :) lekarz zalozyl mi ze wzgledu na skacajaca szyjke i twarnienia brzucha

Gość martuska2101
Powiem tak ja mam cały czas jak tylko wstane twardy brzuch i boje sie bo przeciez twardy brzuch to skurcze a ja chce przynajmmiej dotrwac do 36

Gość martuska2101
Czyli jeszcze 4 tyg :-)

Gość jucha90
a bierzesz coś na te twardnienia? ja też mam ciągle twardy a dopiero 27 tc.

Gość magi77
Martuska2101 który tydzien u ciebie. Na kiedy masz termin porodu. Czy bierzesz jakies leki na twardnienie brzucholka.

Gość martuska2101
Luteine 2x2 i magnez 3x2 i to wszystko ale i tak nie pomaga . Wiec leze bo jak leze to mam miekki brzuch . Mam 32 tydzień

Gość martuska2101
A terminy mam dwa z miesiaczki 13 marzec z usg 17marzec

Gość magi77
Ja też biore leki gdzieś wcześniej o tym pisałam . Mam wrazenie że wczesniej bardziej twardnial a teraz mniej. Ja mam termin z miesiaczki na 3.04.2014 a z usg na25.03.2014. Jesli możesz napisacz jakich stron piszesz ja z lubelszczyzny( Opole Lubelskie)

Gość martuska2101
Jestem z łodzi . Powiem ci ze mam przeczucie ze urodze wczesniej niz marzec

Gość martuska2101
Boje sie strasznie odliczam dni kiedy conajmniej bedzie 36 tydzień . Lezac kazdy dzień taki sam .

Gość calaneczka
Jak ja Wam zazdroszcze tego marca dziewczyny.. :(

Gość jucha90
Ja musze chociaż wytrzymać do poczatku kwietnia ;) 36 tc to już tak optymalnie

Gość jucha90
Martuska czemu masz takie przeczucia ? też mam b.czesto twardnienia brzucha ale trzeba dać rade..

Gość Gość jaa
Przy jakiej długości szyjki i w którym tygodniu ciaży miałyście założony pessar? Mi się skraca szyjka już od 20 tygodnia, jeszcze miesiąc temu miała 27 mm a teraz (30 tydzień) ma 22 mm lekarz nie widzi potrzeby zakładania krążka czy myślicie, że dam rade, wszytsko póki co jest wysoko i pozamykane no i staram sie oszczędzać. Zaznaczę, że nie mam skurczy, biorę codziennie 2x1 MGB6 i 2x2 luteine dopochwowo.

Gość jucha90
Ja dziś miałam założony - 27 tc, dlugość 2,5 cm z tym że ja mam skurcze

Gość martuska2101
Wiem ze trzeba a wiec musimy leżeć i tyle . :-)

Gość jucha90
Dziewczyny czy mozliwe ze po zalożeniu pessara moge mieć różowe upławy ? bo już panikuje ;/

Gość martuska2101
O ile wiem to nie . Mogą byc chyba wodniste i biale . Ale ty mialas zalozony wczoraj wiec moze tam c***odraznilo zakladanie . Ja tak nie mialam ale kazdy jest inny

Gość gość
No od wczoraj go mam plus mam jeszcze nadżerke więc może to też ją dodatkowo podrażniło. W pon do niego ide to mu powiem..