Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość guzik prawda

Zapanowała moda na pozne macierzynstwo

Polecane posty

Gość guzik prawda

I bardzo bardzo zle!Stare kobiety rodza dzieci a twierdz ze sa młode Smiechu warte podstarzałe dewotki

Gość elinova
A kobieta w jakim wieku jest dla Ciebie stara???

Gość guzik prawda
jesli pisze ze ma 28 lat i jest za młoda na dziecko no to wybacz ale ja uwazam ze rodzic nalezy do 30 i nie pozniej Czyli pierwsze dzecko około 25 r.życia

Gość to ja z moja....
30-dziecha powinnam sie juz zbierac i szukac dobrego miejca gdzies w domu starcow. IDIOTKA JESTES!!!

Gość guzik prawda
kiedys tu jedna oberwała za to ,ze ma 23 lata i jest matka O niej napisano ze jest dzieckiem Pierwszy raz słyszała m ze majac 23 lata jest sie dzieckiem!

Gość dziecko powinno sie miec
wtedy kiedy sie jest na nie gotowe :O

Gość guzik prawda
30 w domu starców --nieee Ale nie pisz ze majac 30 lat jestes młoda bo juz jestes w srednim wieku

Gość elinova
Ja mam 27 lat i w tym roku urodziłam swoje pierwsze dziecko. Uważam, że to wiek najbardziej odpowiedni na dziecko. Też uważam, że najlepiej urodzić pierwsze dziecko do 30-stki, choć nie mam nic przeciwko starszym mamom. Pozdrawiam 🌻

Dziecko urodziłam w wieku 30 lat ( to moje pierwsze). Nie czuje się staro, to była odpowiedzialna decyzja, drugie planuje koło 35 lat i nie widze w tym nic złego ani niestosownego

Gość xxxxxxxxxxxxxxxxxx****
Nie rozumiem twgo co mówisz. Jesli ktoś swiadomie planuje rodzicielstwo, to w każdym wieku jest ono dobre. Najważniejsze w tym wszystkim nie są metryki rodziców, ale ich dojrzałość. Niestety nie zawsze "dojrzalsza" będzie 30-latka od 20-stki. Ponadto jak myślisz - co jest tego przyczyną, ze ludzie nie decydują się wczesniej na dzieci? Pomyśl o tym chwilkę, to może zrozumiesz, że nie sztuka jest "narobić" dzieci, ale wychować je godnie, tak jak na to zasługują. To wszystko przez to, ze ludzie najpierw dążą do zdobycia wykształcenia, co średnio kończy się w okolicach 24-26 lat. Potem szukaja pracy, oczywiście wazna jest stała, co komu po dorywczej. Dobrze, żeby była możliwie płatna, bo jak tu brac kredyt na własne mieszkanie, kiedy pensja jest do dupy. Takie poszukiwania i ustabilizowanie też zajmują nieco czasu i dlatego na dzieci czas przychodzi około 30-stki. I nie wynika to z mody, ale z tego, że taki jest nasz kraj. NIe pomaga się młodym mamom, żeby mogły dłużej odchowywać dzieci. Rzucili łaskawie 2 tygodnie więcej macierzyńskiego, bo na wiecej kasy w budżecie nie ma. Cóż to jest 18 tygodni???? Potem mus wracać do pracy, bo na twoje miejsce zaraz kogoś wsadzą i zostaniesz na lodzie. I co? Pracujesz na niańkę, bo kto ma się dzieckiem zająć, kiedy ty i twój mąż zasuwacie godzinami na to, by mieć z czego spłacac kredyt i utrzymać rodzinę. Jeszcze raz powtarzam - to nie moda !!!! To polska rzeczywistość !!! 😠

Gość to ja z moja....
do guzik prawda! moze ty czujesz sie "w srednim wieku". JA CZUJE SIE BARDZO DOBRZE I JESTEM MLODA!! Nie dam sobie wmowic przez pewne osoby, ze na 30-stce zycie sie konczy! Dopiero teraz zaczyna sie balanga!!

Gość guzik prawda
około 35? Chcesz grac role babci w szkole na wywiadówkach?

Gość wiesz co oleciesz androny
żeby mieć dziecko, to najpierw trzeba zgromadzić środki finansowe na to, żeby ono w przyszłości nie musiało zebrać albo żebyś nie musiała występowac w Uwadze, bo dałaś dupy, ale nie pomyslałaś z czego swoje dzieci wychowawasz. Najważniejsze jest mądre macierzyństwo. Widać, ze masz pstro w głowie.

uwarzam ze najlepjej miec dzieci miedzy 20 a 30:) jak ktos ma pozniej to nic zlego sie nie dzieje. Nie krytykujmy 20 latek ze maja dzieci i 30latek ze nie maja. ich zycie!!!! ja uwazam ze wybralam dobry moment. mam 25 lat i 2 dzieci- i nie czuje sie zle a wrecz przeciwnie:D Denerwuje mnie jak stare panny probuja pouczac matki:D :D Stara panna - to dla mnie kobieta(wiecej niz 35 lat) bez mezczyzny(niekonicznie usi to byc maz)

Gość zaprzeczasz sama sobie
dopiero co napisałas ze zapanowala moda na pozne macierzunstwo, jest wiele osób które po 30 rodzą dzieci wiec nie bedzie jedyna "babcia" na wywiadówce :P

Gość guzik prawda
do 30 niestety nie jestes juz młoda wmawiasz sobie to ja mam 26 lat wiec nie czepiaj sie mnie starucho

Popieram autorkę. To nie chodzi o to, że jak ktoś jest pow. 25 lub 30, lub 35 nie jest młody. Bo jest. Tylko, że argumentacja, że 28 twierdzi, że jest za \"młoda\" na dziecko rozśmiesza mnie. Może powiedzieć, że czuje, że to za wcześnie dla niej, że nie czuje się gotowa. Za młoda na dziecko może się czuć 22-23 latka.

Gość guzik prawda
nooooooooo nie bedzie jedyna babcią ale jednak babcią wsrod innych babc i mam

Gość nie ma to jak 18stolatka w cią
ży

Gość to nie moda tylko rozsądek
Wczesne macieżyństwo to głównie efekt wpadek i tyle. Ja jestem z poprzedniego pokolenia i też urodziłam pierwsze dziecko mając 28 lat. Byłam najstarsza na porodówce bo reszta to 16-20 latki po wpadkach

Gość guzik prawda
jasne ze tak

Gość guzk prawda
mam też dużą brochę w której zmieści się dużo dzieci. Reszta mnie nie obchodzi:-o

Gość emele
no fuckin popieram w 100% 28-latka nie jest za mloda, ona moze czyc sie jedynie nie gotowa ale za mlodo to ona mogla czuc sie w wieku 20-23 lat

Gość dziecko wpadłas nieodpowiedzia
lnie dając dupy jakiemus gimgównarzowi, nie pieprz teraz głupot ze pozne macierzynstwo jest bee bo poznym macierzynstwem moze byc ciąza po 45 roku zycia nie po 30 :O zazdroscisz innym ze maja na tyle rozsadku by zaplanowac swoja ciaze ???

Gość guzik prawda
kogo tak zabolało? która staruche ze robi podszywy?

Gość to ja z moja....
do guzik prawda..... poczekamy, poczekamy i ty tez bedziesz miec 30 lat! najpozniej za 4 latka. i ciekawa jestem czy bedziesz sobie codziennie do lustra na dzien dobry mowic "WITAM STARUCHO!!!!" Hahaha! moze masz i te swoje 26 lat ale zarazem wielkia PUSTKE W GLOWCE! Dziecinko!

Gość to nie moda tylko rozsądek
przepraszam za pomyłkę, chyba jeszcze śpię :-) MacieRZyństwo oczywiście

Gość guzk prawda
chcem też przedłużyć mój wspaniały ród wiejsko - robotniczy ze względu na nasze wspaniałe wiejskie teorie i żeby takich orłów jak ja było jak najwięcej. Dodam, że uwazam, iż szkołę kobiety powinny kończyć na podstawufce, tak jak ja to zrobiłam, bo dzięki temu mają więcej czasu na rodzenie dzieci.

Gość guzik prawda
nie napisałam ze w wieku 30 lat jest sie staruchem ale napewno to zbyt pozno by jeszcze zastanawiac sie nad tym czy JUZ miec dziecko czy nie

Gość elinovahihiha
guzik prawda---Ty może i masz te 26 lat, ale zachowujesz się jak gówniara - za przeproszeniem. To, że kobieta decyduje się świadomie na dziecko w wieku 30 lat nie powinno Tobie przeciez przeszkadzać...Nie Ty będziesz się musiała wstydzić za babcię-wg Twego zdania- na wywiadówce