Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość guzik prawda

Zapanowała moda na pozne macierzynstwo

Polecane posty

wiesz guzik, ja mam 50 lat. A jak Ciebie czytam to myślę, że to Ty masz poglądy o jakieś 30 lat starsze niż moje :P

Powinnam napisać że gówno Cię obchodzi ile mam lat, ale mam prawie 38. Oraz jestem w ciąży z trzecim dzieckiem :D

A tak z ciekawości - w jaki sposób mój nick wskazuje na to że mam 50 lat??

Gość Elunka
Nie rozumiem dlaczego guzik prawda uważasz,że mając 20 kilka lat nie ma się problemu z zajściem w ciąże, bo ja miałam i jak leżałam na patologii ciąży to było mnóstwotakich dziewczyn

guzik - tak, masz rację. Jesteś staruszka, pomimo tego że nie masz jeszcze 30 lat.

ej dziewczyny, nie kłóćcie się, nie chodzi o to, kedy ktoś będzie miał dzieci, w końcu różnie w życiu się układa, niektórzy się wiele lat starają, inni zbyt długo zwlekają (np ja z drugim) Idiotyczne jest dla mnie to, że nagle kobiety, które chcą mieć dziecko później, zaczęły sobie dorabiać idiotyczną filozofię, że po 30 to właśnie jest ten właściwy czas. A te które chcą mieć po 20 to gówniary. Weźcie się puknijcie, jak ktoś po 20 czuje się gówniarą, to tylko wina jego rodziców, że go źle wychowali. W tym kraju pełnoletność osiąga się w wieku 18 lat i generalnie człowiek w tym wieku jest już ukształtowany. A jak ktoś jest gówniarzem po dwudziestce, to i po 30 nie będzie z nim lepiej.

Gość taka sobie tam xyz
ale jak guzik studiowala to po nocach wkuwala kiedy jej maz ze srednim wyksztalceniem sobie smacznie spal - ciekawe z kim ona to dziecko planowala i zrobila? Guzik, a ty juz juz do 30 sie zblizasz, to co, jak tylko przekroczysz ta granice starosci to chustke sobie na glowe zalozysz jak starej babie wypada, prawda? No i mlodo sie czuc to nie wskazane!

Gość dorota77
Zaczęłam się starac od 25 roku zycia jak wcześniej napisałam ,bo miałam juz wtedy męża . W wieku 22 ,23 niestety nie miałabym z kim bo byłam sama ,no chyba że bym się z kims puściła ,ale sory to nie w moim stylu ,na dziecko trzeba byc przygotowanym ja w wikeu 23 lat studiowałam ,mieszkałam w akademiku i jeszcze nie znałam męża. dziecko powinno byc stworzone z miłości ,ale co Ci będę tłumaczyc ty tego nierozumiesz .

Gość Elunka
Guzik, a uważasz,że jaki wiek jest najlepszy na dziecko?

Gość widac ze guzik ma w dupie
dziecko wazny jest tylko wiek na rodzenie :O współczuje dzieciom :(

Gość Elunka
Nich każda rodzi wtedy, gdy czuje się gotowa. Nawet jeśli zegar biol. tyka. Gdy kobieta jest szczęśliwa, to dziecko też jest. Byleby z dzieckiem było wszystko dobrze.

Gość Elunka
Zgadzm się z tym. TYm bardziej że mam 22. Ale też nie mówmy na kobiety po 30,że są za stare, bo to nieprawda!!!

Nie ma sie o co kłócic,każdy ma swoje racje:).Plusy i minusy macierzyństwa w każdym wieku są inne i tak naprawdę to nigdy nie jest idealnie;)/poza aspektami biologicznymi/, zawsze z czegos trzeba rezygnować .

Gość
a co jest najwazniejsze jak nie to by bezpiecznie donosic ciaze i urodzic zdrowe dziecko a to idzie w parze z wiekiem mamy jest cos wazniejszego?????????????????????

Gość a nie uwazasz
ze wazne jet to zeby miec gdzie tego dziciaka wychowac, w co ubrac i samemu nie przymierac głodem??? Zrobic i urodzic to żadna sztuka.

Gość szczesliwa trallali
Guzik prawda, majac 23 lata jest sie smarkata mamusia, co nie znaczy ze czlowiek sobie nie poradzi. Ale wyczuwam, ze Ty masz chyba jakis duzy problem z tym. Byc moze masz dziecko w mlodym wieku i teraz masz podswiadomy kompleks, ze twoja wolnosc zostala zabrana, i wyzywasz sie na bogu ducha winnych forumowiczkach. Mieszkam w kraju, gdzie dziecko po 30tce to norma, i uwazam ze to jest normalne, najpierw troche pozyc, wyszalec sie, zrobic przynajmniej magistra, podrozowac, a nie od razu bachory i pieluchy. Mam 30, dzidzia bedzie za jakies 2-3 lata.

Ja mam 23 lata, prawie 3 letniego synka i z drugim jestem w ciąży i nie uważam, żebym była za młoda. I mam nadzieje, że po 30 będe miała trzecie, tak dla przypomnienia jak to było... :)

przeczytalam wszystkie posty jeszcze raz i tak mi sie nasunela mysl ze troszke cała dyskusja rozminela sie chyba z intencja autorki, której nie chodziło o to kto kiedy i z jakich powodów podejmuje decyzje o dziecku, tylko ze kobiety po 30 stwierdzja ze jeszcze nie czas na dziecko bo sa za młode. Ja tez uważam ze do macierzyństwa trzeba dojrzec a nie myk zrobić dziecko bo mam juz 25 lat. Zaplecze finansowe tez jest ważne choc dorabianie sie najpier Bóg wie jakiej fortuny rózniez mija sie z celem. To kto kiedy chce miec dzici to jego sprawa. Nie potępiam młodych mam ze maja maluszki ani dojrzałych kobiet ze dopiero w takim wieku sie decyzjduja. Uważam tylko za wielka głupotę \"robienie\" - bo inaczej nie mozna tego nazwac - tylko dlatego ze mam odpowiedni wiek wg jakis norm medycznych bez niezbednych warunków i zaplecza finansowego.

Gość igwiqcfe
ja wczoraj właśnie skończyłam 30 lat :))) i czuję się faktycznie za młoda na dziecko i wiecie co, mam ten komfort psychiczny, że naprawdę nic mnie obchodzi kto co o tym sądzi do autora/autorki tematu, nie chce mi się czytać co piszesz ale pierwszy post widziałam i radzę sprawdzić w słowniku co oznacza słowo "dewotka"