Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobieta ma prosbe

Organizacja zajmujaca sie prawami ludzi ktorzy pracuja w Anglii!!

Polecane posty

Gość kobieta ma prosbe

Jest cos takiego? Gdzie szukac do tego jakiegos numeru?!?! Musze sie z nimi skontaktowac, bo pracuje w Anglii i nie mam tu w pracy zadnych praw!! Traktuja nas strasznie!! Pozmocie prosze!! organizacji w polsce ktora zna sie na prawach ludzi pracujacych w anglii

Gość Heniekwywalil jaja na pieniek
podobno powstala . jej zadaniem jest zapewnic polakom spiacym w parku karimaty pod dupe.

Gość kobieta ma prosbe
prosze to dla mnie wazne.... bez wyglupow prosze!!

Gość kobieta ma prosbe
up up

Na poczatek wybierz sie do Job Centre,tam napewno Cie pokieruja co i jak...a gdzie dokladnie pracujesz i w jakiej miejscowosci jestes,co to znaczy ze zle was traktuja? Tutaj w Anglii bardzo latwo wygrac sprawe jesli pracodawca wykorzystuje pracownikow ma przerypane a pracownik dostaje odszkodowanie.

Gość kobieta ma prosbe
tak myslalam,ze moze zadzwonbie do rzecznika praw obywatelskich? czy on by wogole porozmawial?? mieszkam w Słupsku... i dzis ponawiam prosbe.,.. moze dzis jest ktos kto mi pomoze?!

Gość bdsifsidugs
Ja Ci kurwa pomoge!!!!!!!!! Trzeba było siedzieć na dupie w NASZYM kraju!!!!!!!!!! Za granica już jesteś zerem i nie masz praw!!!! Wyjeżdżają ludzie robić to niech ciorają jak murzyny bo im sie uczyc nie chciało i robic za 1000zł!!!!!!!

Gość kobieta ma prosbe
a w Anglii jestem w Hemswell-5 h od Londynu. Zle nast traktuja tzn- same obowiazki-zero praw!! Postepuja z nami niegodnie. Nie placa za nadgodziny. O 4 dni urlopu za malo nam dali.Szkoda gadac... pracujemy wtedy kiedy praca jest a co innego bylo ustalane. Warunki do zycia karygodne.

Gość kobieta ma prosbe
do tego wyzej! jak nie wiesz jaka byla podstawa mojego wyjazu to laskawie nie zabieraj glosu!

Sami sobie z tym nie poradzicie.Proponuję nawiązać jakiś kontakt ze związkami zawodowymi,zapisać się.Oni mają swoich prawników,którzy tym wszystkim pokierują.Podam ci linka i tam poszukaj w prasie o związkach zawodowych w UK.Polacy mają coraz większą świadomośc,że ich przynależność do związków bardzo pomoże im w życiu zawodowym.Powodzenia http://www.networkpl.com/

foleta dziekuje za zainteresowanie:) wlasnie dzwonilam do rzecznika-tam bardzo niezyczliwa kobieta powiedziala,ze jeszcze takiej organizacji nie ma i odsylala mnie caly czas na strone internetwowa-ale tam malo co pisze... i same suche fakty;/ ale mnie wkurzyli

sorry - nie doczytałam że szukasz organizacji w Polsce - myślę że jednak lepiej będzie znaleźć poradę na miejscu w Anglii. Najlepiej udać się do tzw. CAB - Citizens Advise Bureau - to organizacja która ma siedziby w większości dużych miast Angli, Szkocji i Walii - naprawdę bardzo efektywna tu znajdziesz bliższe informacje: http://www.adviceguide.org.uk/index.htm (informacja na stronie jest również po polsku jeśli masz problem z językiem, a w części ich biur można sie dogadać po polsku :) )