_wiktoria_ 0 Napisano Grudzień 14, 2006 CZESC DZIEWCZYNY Mam do was pytanie.czy ktoras tak miala???????? Od pól roku co cykl w czasie owulacji i po owulacji zawsze pobolewa mnie prawy jajnik. Boli tylko lekko ale boli . oczywiscie byłam u gina ale on niczego zlego się nie dopatrzyl - stanu zapalnego nie mam. Rozumiem jak by jajniki bolały na przemian w czasie owulacji - raz prawy w drugim miesiacu lewy itd. a tak ....co ja mam o tym myslec - czy moze tak byc ze tylko jeden jajnik pracuje ?? Jak macie lub mialysie podobny problem to napiszcie prosze. pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Dorota29 Napisano Grudzień 14, 2006 hej ja też tak mam , po badaniu okazało sie że mam ten jajnik małoruchliwy i dlatego boli , u mnie to prawdopodobnie po stanie zap .przydatkow Może byc owu z jednego jajnika ,myslę że powinnas zrobic kilka razy monitoring owulacji i zobaczysz co i jak będziesz spokojniejsza. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kita1982 Napisano Grudzień 14, 2006 to moze byc torbiel na jajniku......tez tak mialam.......leczylam go hormonami ale po ich odstawieniu znow mi sie pojawia.pewnie bedzie go trezba zlikwidowac operacyjnie..radze pojsc na badanie ultrasonograficzne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Mariama Napisano Grudzień 14, 2006 mnie bolal przez 3 miesiace, to byla mala torbiel, ktora po jakims czasie sama pekla, USG to wykrywa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
_wiktoria_ 0 Napisano Grudzień 14, 2006 Dzieki za odpowiedz dziewczyny . Dorotko29 : co to znaczy ze jajnik jest małoruchliwy?? Do Kita1982 : napisałas ze miałas torbiel na jajniku , ale jajnik bolał Cię cały czas czy tylko w jakies konkretne dni cyklu . I jaki to byl ból slaby czy silny. Bo u mnie jest tak : w czasie owulacji i po owulacji do okresu pobolewa mnie zawsze prawy jajnik nigdy lewy - bol jest słaby nie musze brac zadnych leków przeciwbolowych. A jak u Ciebie było? Do Mariama : Czy ta torbiel bolała Cie cały czas , czy tylko w jakies konkretne dni cyklu i jaki to był bol ? Dziewczyny proszę odpiszcie mi , bo moj ginekolog nie widzi zadnego problemu ,ale nigdy tak nie mialam, zeby przez pol roku bolał mnie prawy jajnik co miesiac w czasie owulacji az do okresu ( co prawda bol słaby i nie jest stały - pobolewa tak od czasu do czasu). W czasie okresu za do owulacji jajnik mnie w ogóle nie boli.Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość blublu Napisano Grudzień 14, 2006 Często bolał mnie jajnik, ale lewy. Okazało się, że mam torbiel. Brałam różne tabletki, ale on wciąż wracał.Potem brałam tabletki anty. - Jeanine i torbiel się zmniejszyła. Teraz nie wiem czy się znowu pojawiła - w sierpniu odstawiłam tabletki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
_wiktoria_ 0 Napisano Grudzień 15, 2006 do blublu dzieki za odpowiedz , napisałas ze lewy jajnik bolal Cie często, ale napisz jak czesto( tzn przez cały cykl czy w jakies konkretne dni w cyklu) i o jakim nasileniu był ten bol. ? Jak lekarz zdiagnozował tą torbiel : podczas rutynowego badana czy robił ci usg. Prosze napisz. Moj gin podczas ostatniego badania stwierdzil ze nie ma u mnie zadnego problemu z jajnikiem. ale ja mam wrazenie ze on nie ma racji. Bo to dziwne ,ze prawy jajnik zawsze mnie boli co kazdy miesiac( od pol roku) podczas owulacji i po owulaji czyli poł miesiaca . A w czasie okresu -do owulacji nie boli w ogole. dlatego bardzo mnie to martwi nigdy wczesniej tak nie mialam. pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach