Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co jescccc

CO JEŚĆ ŻEBY MIEĆ BIAŁKO??NIEJEM MIĘSA NIESTETY

Polecane posty

Gość spirulinkaaa
to niech ta osoba się zgłosi to dietetyka

Codziennie, na śniadanie jedz 2 jajka, nawet z majonezem. Popijaj naturalnym jogurtem, maślanką, czy kefirem lub kup sobie z sklepie dla sportowców czyste białko i odpowiednio dawkuj.

Gość czu czu czu czu czu
Żonaty weź ty nie polecaj ludziom jakiegoś badziewia chemicznego :-o Jaja z majonezem to też nie najlepsza rada, bo bo nie jest to zdorwy pisłek. Najlepiej jesc orzechy, słonecznik, banany.

Jajka nie są zdrowe? Hehe, w PRLu pewnie były niezdrowe, powodowały impotencję u mężczyzn, niebezpieczny wzrost cholesterolu, ciśnienia tętniczego etc. Ja od co najmniej 2 lat na śniadanie jem tylko jajka, ciśnienie mam w normie, cholesterol poniżej normy i mało tego, schudłem ponad 20 kg (bez uprawiania sportu, bo nie lubię) bo po jajkach nie jestem głodny, po prostu nie mam ochoty na jedzenie.

Gość czu czu czu czu czu
Żonaty- mowa tutaj o jajkach+ majonez, nie zapędzaj się.

Gość nosferka2
pasztet z cieciorki teraz jest i mnostwo fajowych produktów tez. pulpety sznycle a la prawdziwe,ale wege:) fajne sa rzeczy, da sie

Gość Najlepsze zrodlo bialka ,
to zoltko jaja . Mozesz jesc ich do woli , cholesterol to najwieksze klamstwo 20 wieku . Oprocz miesa to jeszcze ryby , sery .Zoltko jaja nie tylko zawiera najbardziej wartosciowe bialko ,to jeszcze wszsystkie witaminy oprocz witaminy C . Ogolnie bialka na dobe nalzey zjesc 1g / kg naleznej masy ciala / dobe .Czyli jesli wazysz 55 kg to powinnas jesc 55 g bialka na dobe .

Gość szoque!
pamietajcie, ze te wszystkie sojowe kotlety, kielbaski, vegusie, to bezwartosciowe przetworzone smiecie niemal jak fastfoody. chemia, sol, konserwanty, polepszacze smaku przede wszystkim, bo jakzeby to mialo inaczej smakowac .... takze sie nie mamcie, ze to zdrowe, bo vege ;) a do autorki: skoro nie jesz miesa, to wlasnie doinformuj sie na temat diety wegetarianskiej. niewazne, czy uwazasz sie sama za wegetarianke, czy nie. chodzi tu przeciez tylko o sposob odzywiania sie i zaspokojenia potrzeb fizycznych organizmu. z produktow roslinnych pelne bialko i bardzo wartosiowe inne rzeczy ma ziarno quinoa - proso boliwijskie :)

Gość szoque!
cholesterol to nie jest klamstwo 20 wieku, tylko ludzie jada na bezsensownych nieporozumieniach i dezinformacji. ale mniejsza o to. jajka to super zdrowe i wartosciowe jedzenie bez stron ujemnych praktycznie .... jednyne nad czym moznaby sie zastanowic, to z jakiej hodowli pochodza .... tluszcz zwierzecy, taki np. z jaj, masla, nabialu, nawet boczku jest bardzo porzydatny do szczescia i zadowolenia naszego mozgu. tylko oczywiscie trzeba zachowac umiar i jesc do tego ogrom warzyw :)

Gość wegankaaa
No tak ja właśnie współczuje wegetarionom którzy mieso zastepuja, soja, to zamiana syfu na syf :)

Gość gość
zmiana syfu na syf.... ale przynajmniej nie zwierzat nie jadamy !!!!!!!