Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kinga80

Powiedziałam że mam dziecko po miesiącu spotykana się i więcej go nie zobaczyłam

Polecane posty

Gość
Nie warto się narażać na dodatkowe koszta. A nieswoje dziecko to koszt. Przeszłość babki to koszt. I po co te koszta? Dla babki, która nawet specjalnie inteligencja nie może się pochwalić, skoro dała się wmanewrować w taką sytuację? Bez sensu.

Gość wiem że cię boli
Moja kuzynka też ma podobną sytuację do twojej. Ma trzydziechę na karku i jest sama z dzieckiem. Różnica jest jednak taka, że ona jest wdową (mąż i ojciec dziecka zginął tragicznie w wypadku). I też jej teraz ciężko zapoznać kogoś sensownego. Zostali sami wdowcy , rozwodnicy i osoby niezrównoważone emocjonalnie.

Gość uftudu
gdy w starych dobrych czasach biegalam na randki, zdarzali się mezczyzni po rozwodach i z malymi dziecmi, mowili o tym na pierwszym spotkaniu, to uczciwe

Gość a ja jestem tez 1979
ze tak nawiaze do sporej ilosci osob z tego rocznika na topicu, i musze sie zgodzic z ktoryms z moich przedmowcow, ze cudze bachory wzbudzaja we mnie agresje! i to nie moich znajomych i przyjaciol, ale mam na mysli dzieci partnera, juz raz to przezylam i nigdy wiecej nie mam na to ochoty.

Gość andaluzja.................
Kinga, Pomijam milczeniem to co pisza tu niektorzy ludzie bo to sa dla mnie szczury bez szarych komorek. Miesiac czasu to krotko, nie musialas informowac faceta o dziecku,tym bardziej jak nie bylas pewna czy chcesz z nim byc. To Ty wybierasz moment kiedy chcesz komus powiedziec i w jaki sposob. Jesli facet zwial to swiadczy to tylko o tym, ze byl nieodpowiedni dla Ciebie nic wiecej. Ja sama wychowuje syna i mam odrobine doswiadczen z facetami w tym wzgledzie i wiem jedno ludzie na poziomie nigdy by nie powiedzieli o jakimkolwiek dziecku cudzy bachor. Jesli tak potrafia napisac albo pomyslec to sa smiecie. A Ty nie potrzebujesz smiecia, ani za meza ,a juz tym bardziej za kogos kto bedzie na codzien z Twoim dzieckiem. To ze masz dziecko to prezent od losu. Facetow mozna zmieniac nieskonczona ilosc razy jesli zechcesz. Dziecko jest jedno na cale zycie. Najwazniejsze. Jesli facet kocha Ciebie to bedzie szanowal i kochal Twoje dziecko i wcale o to nie musisz walczyc ani zabiegac. I naprawde szlak mnie trafia jak widze @ od polglowkow ktorzy maja na codzien sex czyli bedac w sytuacji gdy moze ich partnerka zajsc w ciaze pisac bzety w stylu ze nie byli by z dziewczyna z dzieckiem bo to kurwa. Ja rozumiem, ze macie male ograniczone mozgi i myslicie podgrzewanym bialkiem ale sa jakies granice glupoty. Szczerze mowiac mam nadzieje,ze nigdy nie bedziecie mieli dzieci i Wasze marne geny zagina w pomroce historii. Kinga, pamietaj ze to Ty zawsze nadajesz wartosc z jaka ludzie patrza na Twoje dziecko. Jesli bedzie w Tobie radosc i milosc, to ludzie nie beda mieli wyjscia i beda je tak postrzegac.Beda na nie patrzec przez pryzmat Twojej milosci i widziec skarb. Ale jesli sie bedziesz wstydzila swojego Malucha, uwazala jego istnienie za temat tabu, czula sie zmieszana i zawstydzona to ludzie beda odbierali Twoje dziecko jako niepotrzebny balast feler cos zbednego. Jestem pewna,ze kochasz swojego Maluszka nad zycie i wiem, ze nie pozwolisz, zeby zaden glupie niedojzaly facet odebral Ci radosc z tego ze Twoje dziecko zyje. Zrozum ani nie potrzebujesz, ani nie chcesz byc z byle jakimi facetami. Nie potrzebujesz facetow bez charakteru, wyobrazni. Potrzebujesz kogos dla kogo bedziesz calym swiatem. Kto Cie bedzie kochal za to kim jestes. Kto sie bedzie cieszyl jak bedziesz szczesliwa i kto bedzie obok gdy bedziesz wychowywala swojego Maluszka. Tylko zawsze to TY wybierasz. Ty nadajesz wartosc swojemu dziecku i temu ,ze jestes Mama. Badz dumna z siebie dziewczyno i nie pozwol,zeby glupi ludzie odebrali Ci radosc zycia. Pozdrawiam cieplo. Basia

Gość
Basiu ciesze się, że przynajmniej dopieściłaś swoją miłość własną. Ale spoko samotna matko, zawsze możesz tłumaczyć to że tobą nikt nie zainteresował się jako długą połółką skrwysyństwem i głupotą mężczyzn. Istotnie idioci: po co męczyć się z produkcja kiedy można dostać coś na dzieńdobry?... P.S. Powiedz mi że związek z matką z dzieckiem nie rózni się od związku z dziewczyną bez dziecka, albo może nawet jest lepszy łatwiejszy etc.. Powiedz.

Gość andaluzja.....................
Apostol nienawisci. Tak sie sklada,ze ja nigdy nie mialam zadnych problemow z facetami i z faktem ze jestem Mama. Nigdy nie postrzegalam swojego dziacka jako balast. I bynajmniej nie musze dopieszczac milosci wlasnej. O ile ktos moze nie chciec byc w zwiazku z kobieta/mezczyzna z dzieckiem to nazywanie samotnego rodzica kurwa jest ponizej normy. I z cala odpowiedzialnoscia moge powiedziec,ze zwiazek z osoba z dzieckiem moze byc lepszy i pelniejszy niz zwiazek z osoba wolna. Z bardzo wielu wzgledow. Tylko ze taki zwiazek wymaga dojrzalosci i myslenia. I to z obu stron, bo rodzic dziecka zawsze patrzy na kazdego potencjalnego partnera pod katem dobra dziecka. To absolutnie nie jest tak,ze osoba wolna robi uprzejmosc i laskawie akceptuje dziecko. Samotne kobiety z dziecmi nie potrzebuja laskawej akceptacji. Nie sa uposledzone, nie sa gorsze, nie sa dziwkami. Troche wyobrazni ludzie to naprawde nie boli.

Gość
Chwała bogom ta wypowiedź już nieco bardziej stonowana. Czyżbyś juz nie nazywała facetów którzy nie chcą baby z dzieckiem debilami? Czy mi się tylko wydaje? Aha i nie odpowiedzialaś mi na pytanie zawarte w post scripotum. P.S. :P Skoro nie masz prolemów z facetami to co się tak bulwersujesz?

Gość Kimoko
A ta bulwersacja kobietami z dziecmi jest skierowana tylko do panien z dzieckiem czy i rozwodek?

Gość ja ona
a co myslalas ze facet zapala miloscia?jest tyle wolnych i bezdzietnych,ze znajdzie taka bez zobowiazan,sory ale naiwna jestes

Widzę że drążymy temat. Nie dziwię się. Taka mnie refleksja naszła że frustracje facetów wynikają z odrzucena. Kobiety mają taki wbudowany przez biologię mechanizm oceny samca. Podobno rzecz polega na symetrycznej budowie ciała- facet symetryczny=dobre geny. I tym się w większości kierują . Takich facetów wybierają odrzucając pozostałych. I często okazuje się że istotnie facet jest świetnym samcem szybciutko robi dziecko i się ulatnia. I ci odrzuceni faceci się ździebko wkurzają bo do łóżka to oni są be ale do wychowywania dzieci to ok mogą być. Takie życie. Nie zakochujcie się więc Drogie Panie w pięknych i przystojnych draniach zaliczających kobiety tuzinami. A jak się zakochacie i spłodzicie z nim dziecko to proszę nie pieprzcie później jakim to dojrzałym odpowiedzialnym facetem trzeba być żeby się z kobietą z dzieckiem związać. Trzeba być albo świętym albo człowiekiem bez wyobraźni.

Gość samotna matka
hejka!!! na poczatku kingus pozdrawiam cie serdeczie. ja takze sama wychowuje dziecko i to nie dlatego ze facet mnie rzucil czy nie chcial sie ze mnie ozenic. kiedy zaszlam w ciaze planowalismy slub, bylam taka szczesliwa, potem okazalo sie ze facet na kazdym kroku mnie oszukuje, zdradza. ale dla dobra dziecka postanowilam wytrwac w tym zwiazku. gdy maly mial 3 miesiace nie wytrzymalam ucieklam od niego, bo psychicznie nie moglam juz z nim wytrzymac. jestem na siebie zla ze czekalam tak dlugo, ale chcialam aby dziecko mialo ojca. obecnie nadal jestem sama, nie zdecydowalam sie z nikim zwiazac. ale przynajmniej zyje spokojnie, ciesze sie z macierzynstwa. niektorzy faceci uciakaja jak tylko uslysza ze mam dziecko, z innymi sie przyjaznie. natomiast wciaz mam nadzieje ze kiedys spotkam mezczyzne ktory pokocha mnie i moje dziecko. jezeli chodzi o to ze faceci nie chce sie wiazac z kobietami z dzieckiem to moge powiedziec tylko to ze przeraza ich nagla odpowiedzialnosc jaka na nich spada. staja sie nie tylko partnerami ale takze rodzicami zastepczymi. zycie z kobieta bez dziecka jest mniej skomplikowane, mniej odpowiedzialne mniej zobowiazujace. gdyby nie wyszlo latwiej mozna odejsc. nie ma natomiast nic piekniejszego niz wypowiedziane z ust dziecko slowo "mama", dzieci kochaja rodzicow bezwarunkowa miloscia. dobro mojego dziecka zawsze bedzie najwazniejsze i nigdy nie pozwole nikomu go skrzywdzic. dlatego tez rownie ciezko jest mi zdecydowac sie na zwiazek. bo gdyby sie nie udalo takze moj syn cierpialby. kindziu jestesmy w tym samym wieku, glowa do gory, wczesniej czy pozniej natrafimy na wlasciwego mezczyzne.

Aniol nienawisci, Naucz sie czytac ze zrozumieniem :) Pozdrawiam.

Gość dzieci balastem
Miesiąc coś ukrywasz, to co się dziwisz!Kto sobie weźmie na głowę babkę z takim balastem, toż utrzymanie jej plus dziecko kosztuje majątek!Do tego prawdopodobnie wieczna szarpanina z byłym, czyli ojcem dziecka . Jak juz chować dziecko to tylko swoje!

Gość Do andaluzja...
Dlaczego obrażasz ludzi na forum? Każdy ma prawo wyboru, ułożenia sobie życia tak jak chce! Sama sobie życia nie ułożyłaś i masz pretensje do tych, co mają PRAWO NIE CHCIEĆ cudzych dzieci chować! Jakis dyktat co do dzieci w Polsce jest!

Gość ten topik to....
autokompromitacja wiekszości osób tu piszących. Zawsze myślałam ,ze tu na forum siedza ludzie do rzeczy. Pomyliłam się. Czuję się rozczarowana tym poziomem. Autorko- zły adres. Pozdrawiam Cię serdecznie , nie marnuj tu swojego czasu.

Gość
Andaluzja - zdejmij filtr... :o

A ja nie jestem zdziwiony:O.Problem jest z tym żeby była ciekawa panienka a jeszcze żeby nie miała jakiegoś Januszka to by był dopiero problem:O.Takie kompozycje to się zdarzają chyba nawet mniej niż raz na 1000000 :O.A takie małolaty często zostają bandytami:O.

Gość fajny....//
takie rzeczy mówi się odrazu.Ja bym zaakceptowala dzieciaczka gdyby facet był mily i odrzazu mi to powiedział. Natomiast po miesiącu czułabym się oszukana-nie ze względu na dziecko.

Ja szczerze mowiac nie rozumiem idei oszukania w tej sytuacji. Pojscie z kims na pare kaw nie zobowiazuje do spowiedzi, ani do przedstawiania swojego zyciorysu. To czy chcemu kogos zaprosic do swojego swiata to jest nasz wybor. I decyzja kiedy chcemy komus powiedziec o naszych prywatnych sprawach to tez jest nasz wybor. Ja rozumiem, ze gdyby Ci ludzie byli w zwiazku to ktos mogl by sie poczuc oszukany, ale nie po miesiacu i nie w tej sytuacji. Do ludzi ktorzy pisza,ze wychowanie dzieci kosztuje .Oczywiscie ze kosztuje jak wszystko w zyciu. Jesli sie kierujecie kosztami w milosci to more power to you. Tak jak juz pisalam bycie z rodzicem i wspolwychowywanie dziecka ktore nie jest naszym dzieckiem biologicznym wymaga specjalnych ludzi. Nie kazdy sie do tego nadaje. I dla wszystkich samotnych rodzicow najlepiej jest gdy ludzie ktorzy sie do tego nie nadaja trzymaja sie od nich i od ich dzieci z daleka. Ja ona, Ludzie to nie sa marionetki. Nie wchodzi sie na market z planem kogo sie pokocha. Nie ma znaczenia ze jest milion fajniejszych, ladniejszych ludzi. Kochasz jakas osobe za to, ze to jest ona , a nie za to ze jest wolna i zycie z nia jest proste.

Gość _+_+_+_
Dzielne kobietki :) Sama sobie kobieta dziecka nie zrobi, bo do tego zazwyczaj potrzebny jest facet!!! Poza tym dziecko, to z pewnoscia nie bachor, no chyba, ze ktos byl takim wlasnie stworkiem w dziecinstwie i juz zapomnial. Ja wam troszke zazdroszcze samotne mamusie :) A wlasciwie samodzielne ;) Wiem, ze wazne jest posiadanie drugiej polowki, ale dziecko moze byc calym swiatem. Poki co nie mam jeszcze dzidzi, ale bardzo bym chciala. Zaznacze, ze nie mam 15 lat, bo pewnie za chwile padna pod moim adresem jakies dziwne kompentarze.Zmierzajac do sedna najwazniejsze jestescie Wy i wasze pociechy, a facet albo to zaakceptuje w 100%, albo droga wolna. Czy faceci sa tak naprawde szczerzy w realu??? Bo jakos sie dziwie, ze tu jest tylu szczerych i odwaznych mezczyzn. Miala dziewczyna prawo powiedziec mu po miesiacu, wazne ze powiedziala i doscy szybko. A on mial prawo to zaakceptowac lub nie. Kazdy moze wybiertac za siebie, wiec skonczcie sie wyzywac na tych kobietach, bo pokazujecie (nie wszyscy) jacy jestescie ograniczeni.

Gość ajatez..///..................
mam dziecko, wspanialego mezczyzne, ktory nas kocha i nie widze zadnego problemu w posiadaniu mojego malca. jestem tak samo atrakcyjna a moze nawet bardziej niz przed pojawieniem sie synka. ludzie sie rozchodza ale trzeba isc dalej. jesli gosciu uciekl, to nic zlego. najwidoczniej czeka cie cos lepszego w zyciu. nikt nie zabierze kobiecie atrakcyjnosci, a dziecko moze jedynie dodac radosci. badz piekna i nie martw sie tymi prowokacjami ludzi ktorzy tylko szukaja zaczepki. pozdrawiam mocno, takze tych ktorzy siedzia i z nudow dosrywaja gdzie popadnie!

Gość _eklerka_
Ja tam myślę, ze takie dziecko to super filtr wszystkich beznadziejnych facetow. Mówisz, że masz dziecko i już po usłyszeniu tych słów wiesz o partnerze wszystko, czy jest dupkiem, czy jest odpowiedzialny, czy jest egoistą i jak silne są jego uczucia.

Gość jestescie bezczelne
Facet ktory nie chce kobiety z dzieckiem to od razu swinia i dno, to jest bezczelnosc z waszej strony ! Juz to ktos tu powiedzial ale powtorze - za mlodu sie bawicie, pieprzycie z byle kim, potem wpadka i dziecko, ten byle kto okazuje sie dupkiem chcacym sie tylko zabawic i zostawia was z dzieckiem ! I teraz CZEGO wy oczekujecie ?!?!!?! Ze nagle jakis porzadny facet zechce sie ladowac w takie uklady ???? Ze bedzie wychowywac czyjes dziecko ! Ze bedzie narazony na durne komentarze i wizyty dawnego tatusia !!!??? NA SIEBIE spojrzcie, z kim sie zadajecie ZANIM zajdziecie w ciaze ! Mam kolezanke w pracy, naprawde sliczna i seksowna dziewczyna, nieglupia. Ale pare lat temu zwiazala ie wlasnie z takim DUPKIEM, ktory ja i bil i pomiatal nia, zrobil jej dziecko. Gdy zaczal juz przeginac ona odeszla. Teraz jest wlasnie sama z dzieckiem i choc jest cholernie atrakcyjna to NIKT do niej nie "uderza". I ona WIE, ze to jest jej wina. Bo trzeba bylo MYSLEC wczesniej a nie dawac dupy jakiemus smieciowi.

Jestescie bezczelne, Mam nadzieje,ze Tobie jak to malowniczo okresliles NIKT "dupy nie daje" bo szczerze przyznam, ze w mojej opini ludzie uposledzeni umyslowo nie powinni miec dzieci. Na swiecie jest cala masa ludzi ktorzy nie mysla, Ty nie stanowisz wiec niczego specjalnego. Mam wrazenie, ze umyka Ci fakt ze to rodzic w dzieckiem musi podjac o niebo trudniejsza decyzje jesli sie chce z kims zwiazac niz osoba wolna. Bo na nim/niej spoczywa odpowiedzialnosc,za dziecko i za jego przyszlosc. Wiec nie moze sobie pozwolic byc z czlowiekiem ktory budzi cien watpliwosci ze nie sprawdzi sie w roli rodzica zastepczego. I kobiety bardzo czesto decyduja sie na samotne maciezynstwo nie dlatego, ze nie ma facetow ktorzy by byli zainteresowani, ale dlatego ze nie sa przekonane do konca ze to sa odpowiedni ludzie dla ich dzieci. Maciezynstwo zmienia perspektywe patrzenia na faceta, wyostrza widzenie wszystkich potencjalnych wad. Uczula na niuanse. Znam wiele fantastycznych kobiet ktore same wychowuja dzieci z wyboru. Sa atrakcyjne,inteligentne i sa szczesliwe. Smieszy mnie to ze komukolwiek moze sie wydawac,ze robi uprzejmosc kobiecie z dzieckiem akceptujac jej dziecko. To jest przywilej jako moze dac facetowi ta kobieta. Mozliwosc wspoloczestniczenia w wychowaniu jej dziecka. PRZYWILEJ. Szansa ktora dostaja wyjatkowi ludzie. Ale zeby to rozumiec trzeba wyjsc ze swiata zabobonow, archetypow i dulszczyzny. Pozdrawiam wszystkich samotnych rodzicow :))))) Partnerow mozna zmienic zawsze dzieci sa na cale zycie.

Gość antyalibia
nie dziwie się samotne matki są podłe i wyrachowane. Tylko łypią kogo tu z kasą wyrwać jak się ustawić w życiu. Widac to nawet po Alce B czy Anecie K. Nie dziwie się tym facetom, chcą być kochani, a nie być jako bankomaty