Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lewy półkulak

powariowali w tych mediach - stan wojenny na okrągło dają

Polecane posty

Gość lewy półkulak

a ja się pytam co to kogo obchodzi teraz po 25 latach. Z niewielkich butów lokalnych robią jakiś narodowy zryw wojenny. Pewnie im nie pasuje, że tylko kilkadziesiąt osób zginęło bo ci propagandziści lebiej by się czuli gdyby było kilkadziesiąt tysięcy zabitych.

Gość co sie dziwisz
ówcześni internowani na trzy dni też bedą żądać wysokich odszkodowań :P

Gość KIwniacki
Każdego tygodnia ginie na drogach około 100 osób, a dróg jakoś nie ma komu wyremontować, a nie ma komu nadzorować kierowców, a ci hipokryci wolą wylewać krokodyle łzy nad kilkunastoma zabitymi ćwierć wieku temu przez komunę. Oczywiście tym zabitym hołd się należy - aby była jasność- ale stojący w jakiejś rozsądnej proporcji do skali wydarzeń sprzed lat. Ta prawica powariowała całkiem.

Gość parobczako
ja tam w grudniu wyłączam YV i radio ? Wiadomo co nadają : albo stan wojenny albo amerykańskie kolędy. Nie da się tego słuchać.

--> lewy półkulak Zainteresuj sie jak jest teraz na Kubie. Będziesz miał odpowiedz czemu powinno cię to choć trochę zainteresować.

Gość K U R D E i tak będzie
rok w rok - chyba się pochlastam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość lewy półkulak
... a w Ameryce Murzynów biją - skąd ja znam tą spiewkę, Myrevin ?

Gość brawo myrevin

Gość lewy półkulak
w czasie wojny ludzie setkami tysięcy ginęli i przeżywali prawdziwe dramaty, a stan wojenny to był pikuś, z którego robi się jakąś apokalipsę. Wynosząc tak bardzo nieliczne ofiary stanu wojennego pomniejszamy prawdziwą tragedię wojny i ówczesne jakże liczne ofiary ! Wszystko musi mieć swoje proporcje. Właściwe proporcje.

Gość malinka80
włąśnie jeden pan opowiedział o tym jak mu zomowiec krew pusił z nosa i określił to jako "przelewanie krwi za ojczyznę" ! Ta nieprzytomna propaganda medialna całkiem ludziom w głowach pomieszała.

Gość kituś bajtuś bis
w sierpniu i w grudniu trzeba emigrować na parę tygodni aby nie oszaleć od tej nachalnej martyrologicznej propagandy

Gość obyście nigdy tego nie
musieli zrozumieć czym dla kraju jest stan wojenny

Gość kollonko
mamy cośmy wybrali, a dziennikarze sprzedają się wybranym

Gość pinikis
prawicowcy wciskają ludziom ciemnotę, że stan wojenny to jakaś klęska narodowa, że trup scielił się gęsto ... Prawda zginęło jak się szacuje do kilkudziesięciu osób, ale taki wychwalany przez naszą prawicę Pinochet zgładził kilka tysięcy!

Gość pinikis
a też wychwalany przez prawicę Franco już po zakończeniu wojny domowej wymordował 160 000 tysięcy. Tak więc ludzie pamiętajmy jak to bywało w historii to wtedy dziennikarze nie będą w stanie na zmówienie polityków robić nam wody z mózgów.

Gość SZOK medialny przeżywam
co odkręce coś to stan wojenny omawiają. Litości !

Gość kurdzin
kurde nie trawię tej kaskady propagandowo-historycznej. zamiast zrobić jedną znaczącą uroczystość i koniec ci od tygodnia przelewają z pustego w próżne. niedługo zaczną wyliczać wszystkie otarcia naskórka i zwichniecia kostki spowodowane przez stan wojenny

Gość ocipienie 13 grudnia
- nowy syndrom narodowej choroby

A ja wtedy NIE ŻYŁEM !!! No bo jak miałem żyć skoro TYLKO OCET był ????????????????? :o A nadto NIE JEŻDZIŁEM autobusem do nowego miejsca zamieszkania w sasiednim województwie skoro NIE MIAŁEM POZWOLENIA na to ! Po prostu to było PRZYWIDZENIE !!! Zresztą jak mówiłem wcześniej NIE ŻYŁEM !!! Umarłem z głodu !!!

Gość feretrwet
ja jestem za tym zeby zwrocili wkoncu uwage na te polskie drogi :[ Ostatnio przez jeb** dziure nas wyrzucilo prosto pod autobus jadacy z przeciwnej strony....gdyby to sie stalo sekunde pozniej,nie daloby rady go ominac...

A jak teraz szybko drogi naprawiają !!! Chyba przez to że przymrozki się zaczeły !!! A wiadomo że wtedy się asfalt najlepiej kładzie i za rok ZNÓW można drogę w tym miejscu naprawiać !!! LUDZIE ZAPŁACĄ !!!

Gość ziutka malutka
posikam się chyba z tych nudów w telewizorni !

Gość pułkownik xinco
czego oni się jaruzela czepiają ? Gdyby ni eon to ruskie by nas czołgami rozjechały. nawet amerykanie nie ostrzegli solidarności przed wprowadzeniem stanu wojennego mimo, że wiedzieli od kuklińskiegoi dokładnie. Bali się, że solidarność jakieś głupstw zrobi i wojna domowa wybuchnie, a potem ruskie wejda. Co oni teraz historie chcą fałszować i twierdzić, że nic by się nie stało. Chcieli nas na rzeź wysłać jak w powstaniu warszawskim gdzie 200000 tysięcy ludzi wygubili z głupoty ?! Pieprzone jajcarze jedne.

Gość Z.T.
taki mamy głupi naród, że mądrych gnębi, a głupich wywyższa. Za zbrodnię Powstania Warszawskiego jego przywódcy są hołubieni, a za mądrość stanu wojennego Jaruzelskiego chcą pohańbić. Barany nami rządzą !!!

Gość Agiii
a może by tak jakąś żałobę?? hihi :)

Gość Z.T.
włąśnie, prawica jest nieszczęśliwa, że w stanie wojennym tak mało osób straciło życie. Oni by woleli, żeby zgnęły tysiące, dziesiątki tysięcy. Wtedy by się mogli bez krępacji pławić w narodowej martyrologii. A tak mają problemy .... Oni zawsze chcieli by ich władza z wielkiej żałoby norodowej pochodziłą i nie mogą wybaczyć Jaruzelskiemu, że im nie dał hekatomby ofiar.

Gość Agiii
hehe,dobre ;)

Gość Podpisuję się
pod Waszymi wypowiedziami. Za rządow prawicy po 1989 roku więcej ludzi odebralo sobie życie z powodu nędzy i biedy jaką im nasi obecni milosciwie panujący zafundowali niz zginęło w stanie wojennym. Pamiętam stan wojenny i nic nie wiem o uciążliwościach. Co więcej - jak go wprowadzono to odetchnęłam z ulgą bo od tej fali strajków i ulicznych rozrób to strach ogarniał. A byłam w Solidarności.

Gość po 1989 prawie cały czas
rządzili postkomuniści a nie prawica. Wiec z pretensjami do nich

{ Pamiętam stan wojenny i nic nie wiem o uciążliwościach. } Bez komentarza. :D { Co więcej - jak go wprowadzono to odetchnęłam z ulgą bo od tej fali strajków i ulicznych rozrób to strach ogarniał. } Równierz. :D { A byłam w Solidarności. } Wolne żarty. :D