Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość girtvin

ludzie religijni są lepsi niż niewierzący - tak pokazują badania

Polecane posty

Gość Moherowa Babcia
Nasrają, nakradną i spierdolą sobie do konfesjonału żeby powiedzieć że jest im przykro i wierzą że potem już nie są winni. Robią popierdolone rzeczy, ale oczywiście ludzie którzy nie podzielili się dzisiaj opłatkiem (kurwa nie podzieliłam się i co gorsza jestem?? taaa ci źli agnostycy którzy jebią wszytkich wokoło) Ale w sumie chrześcijaństwo to wygodny pogląd... Bo kurwa cokolwiek katolicy zrobią zawsze mogą iść do kościóka wyspowiadać i już jest cacy. Chuj wam w dupe. I wesołych świąt życze.

Gość ksiondz proboszcz
hehe, zaraz się okaże, że wszyscy nagle mają różne dystrybucje Linuksa na kompach :) A jak się trafi jakiś Windows, to oczywiście legalny bo kupiony z laptopem. Wracając do tematu. Kradzież oprogramowania, muzyki itp to TYLKO zalążek i wierzchołek góry lodowej dwulicowości i hipokryzji naszych tzw. katolików :/ Niestety

Gość ulkino
Moherowa babciu, ty chyba też nie za bardzo jesteś z logiką okej. Być może nie każdy katolik pomaga babci ale katolik statystycznie pomaga częściej niż nie-katolik. Taka jest teza tego topiku, i taki jest wniosek z prezentopwanych tu badać socjologicznych. Najpierw pomyśl, a dopiero później pisz.

Gość Moherowa Babcia
Tak kochanie, ale nie kieruj się kurwa jedną popierdolona statystyką, ok? Przejrzyj sobie więcej takich badań. Bo widze, że się podjarałeś nie potrzebnie kurwa. Kurwa bardzo nie potrzebnie, bo to już stary temat. ...Dlaczego katolicy cały czas chcą pokazać na siłe światu, że są na siłe lepsi od reszty świata? Za chuja nie wiem...

Gość ksiondz proboszcz
ulkino - chyba mi nie powiesz, że wierzysz w te bzdurne statystyki. Bo chyba mi nie powiesz, że bijący swoją żonę i dzieci mąż-alkoholik, który daje co niedziele na tacę 20 zł i dokarmiający psy i koty przy podblokowym śmietniku jest "lepszy" od człowieka niewierzącego - 'motłochu tego świata' :/

Gość po co sie zadajesz
Myśle ,że o tyle lepsi bo zyją wegług 10 przykazań a to bardzo trudne . Kiedys chciałam sie rozwiezc i tylko wiara utrzymała mnie . POZDRAWIAM

Gość ulkino
ja się podpieram badaniami poważnej grupy socjologów a ty jak rozumiem podpierasz się tym co profesor Stanisławski określał jako "mniemanologia stosowana". To rób tak dalej a na pewno będziesz rozumnym człowiekiem ... rozumnym inaczej, oczywiście.

Gość ksiondz proboszcz
pomijam oczywiście fakt waszej katolickiej życzliwości do osób o odmiennych poglądach :) spokojnie, nie obrażam się za to, że zostałem wyzwany od mutantów, głupoli, niedorozwojów itp. Przyzwyczaiłem się już ;)

Gość ulkino
to było to ksiendza proboszcza

Gość Moherowa Babcia
Bo kurwa jestem tak samo popierdolona i egoistyczna jak ty. Nie ma różnicy między nami, nie aż tak wielkiej jak ty bys chciał. I religia ma tu najmniej do rzeczy. To nie religia wpływa na to kim człowiek jest. Można co niedziele w pierwszą niedziele siedzieć w kościółku, na tace zawsze dawać i kurwa napierdalać z lacza żone z byle okazji. Można być wolontariuszem (ja nim kurwa jakby cie to ciekawiło jestem) i pomagać potrzebującym i być agnostykiem.

Gość ksiondz proboszcz
Chyba nie masz pojęcia o robieniu badań statystycznych :) Poza tym podpieranie się tylko jednym źródłem nie jest zbyt najlepszym rozwiązaniem ;)

Gość ulkino
osobu seksualnie zboczone to nieszczęsliwi chorzy, którym należy wsopółczuć i których należy leczyć za państwowe pieniadze, Nikt im nie zabrani kochać ludzi również płci takiej samej ale anormalny seks jest seksem anormalnym i nic tego nie zmieni.

Gość Moherowa Babcia
http://www.racjonalista.pl/ -> zajrzyj sobie tutaj chłopcze czasem jak ciebie będą paluszki swędzieć... może czegoś się nauczysz drogie dziecko..., ale coś mi mówi że twój przypadek juz zachacza o conajmniej nadgorliwość religijną moze nawet powolutku fanatyzm. lol

Gość parówkarz
katolicy niechętnie ale jakoś tolerują zboczeńców, a muzułmanie ich kamieniują. Pamiętakmy o tym, że nie tylko chrześcijanie mają obiekcje wobec zboczeńców.

Gość naprawde ludzie
nie macie co robic tylko sie klocic o badania jakiegos socjologa...zalamujace.. uwielbiam ludzi ktrzy wierza w badania naukowe tak bez zastrzezen :) co naukowe to musi byc prawda...odnosi sie to tez do agnostykow i ateistow heheh...nauka nie ma monopolu na prawde i wystarczy jedna obserwacja, wynik niezgodna z hipoteza potwierdzana miliony razy i mozna sobie o kant d...potluc te badania jak to powiedzial juz dawno klasyk... a juz z pewnoscia nie warte sa zadne badania zeby sie klocic o nie az tak.

Gość Moherowa Babcia
Wszystko dla ludzi.

Gość parówkarz
Moherowa babciu, znam "racjonalistę" jak zły szeląg - to lewicowa propaganda na poziomie XVIII wieku. Jęsli babcia zatrzymała się na tym poziomie rozumowania to ja to rozumiem bo to sprawa wieku ... ja rozumuję w kategoriach wieku XXI-ego.

Gość ulkino
Moherowa babciu, otóż nie wszystko jest dla ludzi. Tym się człowiek różni od zwirzęcia, ze ustanawia sobie normy , reguły i prawa ... Jak babxcia chce sie animalizować to proszę do lasu.

Gość Moherowa Babcia
Mam prawo mieć swoje poglądy tak jak pan panie święty rydzykowy kaczoryku. pozdrawiam. prosze o wstawiennicto jak już pan zasiądzie na tronie niebieskim a ja bedę płonąć w piekielnym ogniu

Gość Moherowa Babcia
"Człowiek nie jest istotą, która tworzy potrzeba, lecz istotą, która tworzy pragnienie."Gaston Bachelard

Gość Moherowa Babcia
A ty chyba podstawówke tylko skończyłeś. Poczytaj sobie troszke o zwierzętach. I zmienisz zdanie. Jesteśmy bardzo podobni do zwierząt. te same prawda, reguły, hierarchia, zachowania seksualne, emocje... Właściwie tylko troche się od nich różnimy.

Gość ulkino
ten Bachelard to typowy przykład lewicowego oszołoma ! To jest akurat coś co z tego co pzrywiodło Europę na kraweðź katastrofy. Tacy ludzie nie mogą byc guru. Portafią burzyć, nie potrafią budować.

Gość ulkino
jestęsmy ze zwierząt ale człowiek to nie zwierze ! Człowiek to coś ponad światem zwierząt.

Gość wlasnie to
TROSZKE nas rozni Moherowa ;)

Gość Moherowa Babcia
Ja ciągle czekam na te miliony mieszkań od kaczyńskich. też budowanie im za dobrze nie idzie... niestety...

Gość Moherowa Babcia
ulkino -> dodawaj sobie, dodawaj

Gość wlasnie to
ale dlaczego mieszasz polityke z religia... nie wiem czy wiesz ale jest wielu ksiezy ktorzy nie glosowali na PiS ani nie przepadaja za Rydzykiem

Gość zdecydowany but
animalizmu nie mylić z człowieczeństwem. Człowiek jest jak Ikar - istotą zawieszaoną miedzy niebem idealizmu a oceanem animalizmu. Jeśli nie zachowa równowagi to zginie.

Gość ksiondz proboszcz
Drogie dzieci, proponuję już skończyć tę dysputę :) I tak nikt nikogo nie przekona do swoich racji... :)

Gość adevilek
rozmowa doyczaca religii jest jak rozmowa o gustach - nie dyskutuje sie o tym ;)