Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mammma

Kto ma wózek QUINNY SPEEDI SX??

Polecane posty

Gość mammma

mam pytanie do posiadaczy tego wózka---czy siedzisko spacerówki jest regulowane? Mozna je na przykład rozłozyc do pozycji leżącej?

Gość nowa346
mam qinny ale freestyle:) dostalam na swieta ta wypasiona furke

hej ja mam quinny buzz ale jest podobnie powiem ci ze mozna rozlozyc w nim na plasko ale ..dla mnie to jest nie[ojete jak oni pisza ze od orodzenia ten wozek sie nadaje dla mnie nie to jest ciezkie do wytlumaczenia bo niby rozkladasz al zostaje taki zeskok uskok z lezeniem dziecka na plasko nie ma nic to wspolnego musisz sama w sklapie zobaczyc tak trudno jwest to pojac.

Gość mammma
Dzięki za odpowiedzi :-) Tez chcilalabym freestyle, ale jest duzo drozszy od speedy :-( monia---buzz ma troche inne siedzisko--zdaje mi się,że kubełkowe, mniej więcej wiem, na czym polega jego regulacja. Speedy to chyba nie jest kubelek;-)

niestety ,oo wlasnie to dobrze wytlumaczylas kubelkowe -no to niestety sx ma tak samo..:(

Gość nowa346
mamma 25 ja dostalam nie kupilam cale szczescie...i ten moj to z francji sprowadzany bo jeszcze 4 lata temu takich nie bylo

Gość uppp
Nikt nie ma?

Gość Milena1978
ja sie poważnie zastanawiałam nad Quinny Speedy SX - bardzo mi sie podobał, poza tym jest lekki i bardzo wygodny w transporcie. Niestety po wielu wizytach w sklepie dopatrzyłam się jego podstawowej wady - chodzi o spacerówkę. Po pierwsze: nie ma ona poprzeczki, zabepieczającej dziecko przed wychyleniem. Co prawda, podobo można go juz dokupić, więc jezeli tak jest - chyba jest ok. Po drugie: dziecko nie może się ani położyć zupełnie na płasko, ani usiąść z wyprostowanymi pleckami - brak odpowiedniej regulacji siedziska i oparcia. To były podstawowe rzeczy, które w moich oczach zdyskwalifikowały ten wózek. Podsumowując... wygląda na to, że decydując się na Speedy SX, trzeba pomyśleć o dodatkowej spacerówce, a tę traktować jaką drugą. Musisz też pomyśleć o tym, gdzie będziesz nim jeździła, ja mieszkam w okolicach Warszawy, blisko las i średnio równe chodniki :) dlatego kupiłam Mutsy i jestem bardzo zadowolona. Pozdrawiam :)

Gość mammma
Dziękuję :-) Pozdrawiam

Gość teez ciekawa
podnosze

Gość po co podnosisz
Przecież Milena1978 napisała jasno, że nie jest problem ze spacerówką

Gość teez ciekawa
aaaa jestem ciekawa ogólnie opinii o tym wózku :-)

bardzo mi sie ten wozek nie podoba jest strasznie tandetnie zrobiony jakis taki delikatny , jak bym nim jezdzila to bym sie bala ze sie polamie.I to kolka ochyda sprawia wrazenie wywrotnego.Jedyny plus to cena

Gość pod nosze i juz

Gość a mnie tam
sie ten wózek podoba. Tylko kasy nie mam :-(

Gość mamuleczka
Ja jeździłam (a raczej moja pociecha) tym wózkiem rok. I z czystym sumieniem go polecam. Jest mankament - gondolka jest mała. A spacerówka jest ok, co prawda ktoś wcześniej napisał ,że siedziska nie można rozłożyć na płasko - to fakt ale jest ono tak ustawione że dziecko ma naprawdę wygodnie. Spacerówka jest bardzo szeroka, a barierka no cóż na początku też przeszkadzał mi jej brak ale w gruncie rzeczy wcale nie jest potrzebna - są porządne pasy, które świetnie spełniają swoją rolę. Bardziej przeszkadzał mi brak przykrycia na nóżki. I kolejna sprawa - ten wózek NIE JEST WYWROTNY tak jak kilka osób sugerowało!!! Jeśli Twoje dziecko urodzi się zimą, to nie masz się co martwić, że wyrośnie z gondolki. W spacerówce będzie dość długo wygodnie dziecku - problem może się zacząć gdy maluszek zacznie "dorastać" - będzie bardziej ciekawy świata i wszędzie będzie chciał(a) dreptać na własnych nóżkach (spacerówka jest wysoka i to ułożenie siedziska), ale wtedy sprzedaż wózek i dostaniesz za niego tyle, że spokojnie starczy Ci na porządny wózek-parasolkę i jeszcze zostanie na inne wydatki :)

Gość nie jestem przekonana
Jak dziecko urodzi się za duże, to z wózka będziesz korzystała góra 2 m-ce. Pamiętacie 7 kg noworodka? taki maluch nawet miesiąc by w tym nie pojeździł. Te wózki są ładne wizualnie, dobrze wziąć taki wózek do hipermarketu, żeby ludzie się oglądali, ale nikt mi nie wmówi, że dziecku jest w tym wygodnie.

Gość poodnosze
Bez przesady---gondola ma 77 cm i 35 cm .Dzieciak spokojnie w niej się miesci. Nie ma to jak sięgac do kuriozalnych przykładów :-0 7 kg!

Gość poodnosze
Ludzie się oglądają? A gdzie Ty mieszkasz? U nas tych wózków masa na ulicy i jakos nie robią sensacji.

Oglądają się w sensie, że wszędzie pełno wózków Mutsy i Quinny się wyróżnia. Ja nie mam nic przeciwko Quinny, ale za tyle pieniędzy można kupić wózek, który będzie ładnie wyglądał, dobrze się prowadził i był wygodny dla dziecka. Poza tym moim zdaniem ten wózek nie nadaje się na zimę. dziecko w kombinezonie, wygląda jak ściśnięta sardynka, a przecież gondola ma służyć do 6 miesiąca. Na lato to pewnie się nadaje, ale zimą bałabym się, że maluszek się przeziębi.

że wszędzie pełno wózków TAKO***