Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trzeba bylo uważac

Dlaczego tyle was tu siedzi a nikt z was nie stosuje metody ssania oleju?????

Polecane posty

Gość madalena84
Ja jeszcze dodaje miodku do tego :) A wysyp chrostek potwierdzam. Ale ale... moje migdały do wyciecia się skurczyły, wybladziły i w końcu nie bolą, gdy wypiję coś zimnego :D Cuda niewidy! Jednak ciagle towarzyszy mi lekka goraczka... pozdrawiam

Gość to ja słynny ssacz
sse juz dokładnie 55 dni! i co?NIC!!!!!!!!!!!!!! nic a nic koncze dzis ssanie-powiem tak nie wierze w to!

Gość ***olejekolejek
nie czytalam duzo waszych wpisów ale nawiazując do tematu-O CZYM WY WSZYSCY MÓWICIE?.W życiu nie słyszałam o czymś takim.Niech mnie ktoś oświeci w dwóch zdaniach

A co, czytać nie umiesz? Mamy ci napisać wszystko jeszcze raz? Dla mnie ssanie oleju jest rewelacyjnie skuteczne. W ciągu kilku dni przestałam kaszleć (kaszlałam ponad 2 miesiące), a teraz mam na głowie masę wyprysków. Wierzę, że to efekt oczyszczania się organizmu z toksyn, słyszałam o tym od kosmetyczki. Do osób, które nie odczuwają efektów ssania: co wam dolega?

Gość tu olejek
spokojnie, nie chciałam obrazić.Poprostu nigdy nie słyszałam o tym, a czytac 18 stron mi się nie chcę, więc pytam,na czym to polega? tak w skrócie.....

Gość tu olejek
ale jak to problem, to nie zawracam gitarki.pa pa

tu olejek... Nie ma sie co obrazac .Wejdz na linki zamieszczone na 1 stronce topiku i tam wyczytasz wszystko o olejoterapii.

Gość ghghg
ALE DZIALA !ZATOKI MI NORMALNIE LECZY POMALU:)

No tak , o tych wypryskach to zapomnialam napisac :) To chyba jedyna rzecz z ktorej sie nie ciesze.. :( W tej chwili siedze z grypa.Wysmarkalam caly nos juz.Dodam jednak ze po wczoraj nie mam goraczki wogole (wcz byla wysoka mimo tabletek antygryp a i tak musialam do miasta na spotkanie z jednym panem).Jutro moze juz bede normalnie wedrowac po domu. Nigdy tak nie mialam.Jak grypa to 2 tyg w lozku a teraz..cud?

Gość krówka kremówka
witam wszystkich ssących ;) ja mam takie pytanie. od wczoraj zaczęłam ssać olej tylko ja już po 5-6 minutach mam wręcz wodę w ustach w kolorze mleka. ssę olej z domieszką oliwy, oliwier chyba bo tylko taki miałam w domu, ale moze kupie słonecznikowy :) czyli te 5-6 min wysraczy skoro olej przybiera taki kolor czy lepiej ssać dłużej??

Gość obserwator 71
krówka kremówka---> dziewczyno! nie ssiemy dla otrzymania białego koloru...a swoją droga co Ci przyszło do głowy aby oglądać kolor oleju w ustach w trakcie ssania? To ssanie to metoda na pobudzenie śluzówek do wydzielania. Także jest to szczególny sposób na gimnastykę jamy ustnej - mięśni i nerwów. te 20 - 30 minut to doświadczenia wielu którzy ssali i mieli wyniki. Ja powoduje zawirowania olejem w ustach już od 30 12. i wcale nie zamierzam kończyć...to już mój codzienny rytuał po wstaniu. Takiego nastawienia Tobie tez życze.

Gość krówka kremówka
ja nie oglądam tego w ustach w trakcie ssania :D:D:D bez przesady..po prostu wypluwam to po tych kilku minutach bo tę wode trudno "ssać" i widziałam że woda jest biała ale skoro tak to spróbuje dłużej possać i mam nadzieje że przyniesie to efekty! pozdrawiam ;)

Krowka kremowka Masz fajny nickname...:D Po paru minutach ssania olej powinien ci zgestniec w buzce, a potem dopiero robic sie rzadki. Ssij minimum 15, 20 minut... powodzenia...

U mnie ssanie oleju tez stalo sie codziennym rytualem. Tak jak u obserwatora. Czuje sie po nim tak jakos rzezko i czysto. Pije potem ciepla wode z cytrynka i wesolo zaczynam dzien :P Twarz gladka, bez zadnych syfkow, nie bola mnie stawy, a zawsze o tej porze roku troszke mi dokuczaly , dziasla sie wzmocnily, wlosy tez.... samo zdrowie...:D Powiem wam ,ze od dluzszego czasu zjadam codziennie jedna lyzeczke od kawy mielonych skorupki od jajek...Prawie100% przyswajalnego wapna.. Zadne specyfiki z apteki nie zastapia Natury.

Gość krówka kremówka
to ja chyba robię coś nie tak :(:( bo mi to nie gęstnieje...tylko robi sie szybko taka woda. spróbuje jeszcze wieczorem..może użyje też innego oleju. mam nadzieje że mi się w koncu uda :D

Gość dfdfd
ten olej czyni cuda....oj dziala i to nawet za bardzo wg mnie..

dfdfd............... A moze nam powiesz jak dziala na ciebie olej, bo napisalas (les) ,ze az za bardzo.. pozdrowienia :D

Gość 39 dzien ssania i jedyne co
moge powiedziec, to przestal mnie bolec prawy stwa, ale to niczego nie gwarantuje, bo bol pojawia sie falami, wiec moze wrocic.Musze jednak przyznac,ze od momentu ssania nie zabolal mnie ani razu. Zaczynam sie oczyszczac ta woda z cytryna i miodem.

Gość 39 dzien ssania i jedyne co
obserwator, ty tez cos wspominales o piciu wody z cytryna, czy mi sie zdawalo, Wiem,ze tu ktos na forum pisal o dodatkowym oczyszczaniu sie, ale nie moge tego poszukac.Duzo juz tych stronek :D Obserwator, co oprocz ssania robisz? i czy pomaga?

Gość oki iko
Mam pytanie do doświadczonych ssaczy:) otoz na poczatku mojej przygody ze ssaniem w pierwszym tygodniu poczulam oslabienie i zaostrzenie mojej dolegliwosci(hemoroidy), po pewnym czasie rzeczywiscie bylo tylko lepiej, a ostatnio znowu nasilily mi sie te dolegliwosci i wlasnie nie wiem czy to jest dobry znak.może stalo sie tak dlatego ze za pierwszym razem(od pogorszenia do polepszenia) ssalam 2 razy dzieennie i jak zaczelo mi sie poprawiac to tylko jeeden raz dzienniie czyli rano. no i zauwazylam ze znowu mi sie juz zaczyna poprawiac,tylko dlaczego mialam 2 razy takie zaostrzenie?to dobrze?

Gość nie łam sie bo bedzie tylko
lepiej ..zobaczysz:)nie poddawaj sie i nie przejmuj sie dwukrotnym zaostrzeniem .bo po dłuzszym czasie przejdzie calkiem..choc nie wiedzialam ze hemoroidy to ssanie leczy..naprawde leczy też to??

Gość oki iko
no leczy podobno wszystko wiec pomyslalam ze to paskudztwo tez!i dziala!dzieki za wsparcie pozdro!!!!

Gość hahahaaaao
A CZY MOZNA SSAC OLIWE Z OLIWEK Z PIERWSZEGO TŁOCZENIA?PLISS ODPOWEIDZCIE CZY OLIWA TEZ DZIALA..

Czytałam, że ssanie oleju pochodzi z Ajurwedy, i że na przykład nie zaleca się tej metody typowi Kapha. Macie jakieś doświadczenie w tym względzie? Nie zaleca się to znaczy jest nieskuteczne, to miałam na myśli.

Gość hahahaaaao
a co to za typ kapha??

Orina.... Jestem typem Kapha i mi pomaga. Wiec sie nie stresuj i ssij olej.:D Naprawde pomaga.

hahahaaaao Oczywiscie mozesz ssac oliwe z pierwszego tloczenia. Ale polecany jest przede wszystkim olej slonecznikowy i olej archaidowy.

39 dzien ssania... Dziekuje za link. Ja jestem fanka leczenia naturalnego, wiec na pewno skorzystam z tych wiadomosci , zwlaszcza o leczniczych wlasciwosciach cytryny.