Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trzeba bylo uważac

Dlaczego tyle was tu siedzi a nikt z was nie stosuje metody ssania oleju?????

Polecane posty

Gość trili lili
Tombak tak pisał i górnicka ,że najlepiej na czczo rano i ew 3-4 godziny po jedzeniu przed snem :( to teraz nie wiem

Gość trili lili
to ile razy na dzień można?

Gość do trili lili
nie prawda, górnicka nie pisała że TRZEBA ssać na czczo pisała tylko że ostatnie ssanie ma być wieczorem

Gość a ja i tak stosuje na pusty
żołądek ;) rano przed śniadaniem a wieczorem przed spaniem po jedzeniu min 3 godz :) i mam efekty

Gość to tylko ja jestem
no i moje spostrzeżenia żeby i dziąsła napewno no i koszmarny katar nie wiem czy po oleju czy z innego powodu ten katar ale jeżeli olej nawet działa na zęby to i tak warto

Gość zadowolona naprawde jestem
czytam od początku i naprawde jestem za naturalnymi metodami leczenia chorób i zapobiegania:) kilka osób się owszem wymądrza jakby wszystkie rozumy pozjadali ale to nie tak ja widzę same plusy chociaż z początku były to minusy jak katar i takie pobolewanie(jakby nagłe ukłucia w całym ciele a to stawy a to brzuch a to klatka piersiowa nawet wykwity i czerwone kropki a potem strupki na skórze;) czyli coś się dzieje) zęby mi dziwnie bieleją najpierw od siekaczy zaczeły robić się bielsze dziwne

Gość zadowolona naprawde jestem
natura28 Kamil22---> własnymi słowami odpowiem: kazdy kto stosuje naturalne metody - w tym takze ssanie oleju - nie jest potencjalnym pacjentem lekarzy. Wygłaszanie negatywnych opini lekarzy na temat naturalnych metod jest medycznym uzasadnieniem! To proste im mniej kasy wejdzie do kieszeni lekarza i farmaceuty tym gorzej dla nich. A teraz powaznie....skoro interesuje Cię temat medycyny naturalnej proponuję poczytaj: przytaczam post powyżej z poprzednich stronek :) no i muszę sie zgodzić

Gość fragment z książki Tombaka
a oto fragment: Ssanie oleju Można stosować w leczeniu zapalenia żył, chronicznej anemii, paraliżu, egzemy, obrzęków, chorób żołądka, jelit, serca, układu krwionośnego, nowotworów, chorób stawów i wielu innych, mniej poważnych, lecz dokuczliwych niedomagań. Chyba Państwo zauważyli, że małe dziecko ssie palec. Jest to instynkt samozachowawczy dany dziecku przez naturę. W trakcie ssania palca powstaje w jamie ustnej nadmiar śliny, która ma między innymi działanie bakteriobójcze. Prawdopodobnie medycyna ludowa zastosowała podobny sposób, który polega na ssaniu oleju roślinnego. W ciągu 30 minut jamę ustną „omywa" 3 1/2 - 4 litra krwi. Olej roślinny dobrze absorbuje (wchłania) substancje. W przypadku opisanej poniżej kuracji, olej absorbuje substancje toksyczne, znajdujące się w organizmie. Metoda jest prosta, bezbolesna i absolutnie nieszkodliwa. Z powodzeniem stosowało ją nie jedno pokolenie syberyjskich znachorów. Istotą metody jest następujące działanie: Rano na czczo lub wieczorem przed snem (po upływie 3—4 godzin od ostatniego posiłku) należy wziąć do ust nie więcej niż l stołową łyżkę oleju słonecznikowego lub arachidowego i ssać jak cukierka, trzymając v przedniej części ust. Ssać należy lekko, bez wysiłku przez 25-30 minut. Olej z początku trochę zgęstnieje, potem stanie się płynny i biały. Należy go wypluć, w żadnym wypadku nie łykać! — zawiera substancje, wywołujące wiele chorób. Metodę tą można stosować dowolnie długo, dopóki nie odczujecie rześkości, energii, nie powróci zdrowy sen i dobra pamięć. Ostre stany chorobowe mijają szybko — w ciągu 2-3 tygodni, chroniczne — w ciągu kilku miesięcy — do roku. Należy mieć na uwadze, że przy chorobach chronicznych (reumatyzm, artretyzm, zapalenie żył) w pierwszym tygodniu mogą wystąpić lekkie niedomagania, słabość itp. Zjawiska te występują przy osłabieniu ognisk choroby. Jest to normalne i należy to przetrzymać. Widocznym objawem pomyślnego przebiegu leczenia są: energia w ciele po przebudzeniu, lepszy apetyt, rześkość. Kwestię, jak długo należy stosować ssanie oleju, każdy powinien rozstrzygnąć sam, biorąc pod uwagę stan własnego zdrowia. Ludzie zdrowi i dzieci mogą również stosować tę metodę w celach profilaktycznych przez 2 tygodnie. Pozwoli to nie tylko zabezpieczyć się przed wyżej wymienionymi chorobami, ale także pozbyć się toksycznych metali ciężkich, które występują w każdym organizmie, nawet zdrowym. Myślę, że nikogo nie trzeba o tym przekonywać, a lepiej zapobiegać chorobie niż ją leczyć. Najlepsze wyniki można osiągnąć, jeśli ta kuracja jest stosowana na codzień w ciągu l do 6 miesięcy.

Gość coś mkiepsko ostatnio
coś was mało pisze czyżby słomiany zapał do ssania???

Gość no cóż na to wygląda
halooo jak tam idzie wam ssanie???????

Gość bimooloo
nie stosuje ssania na czczo ani bezpośrednio po jedzeniu a i tak flegma mi wychodzi z gardła i z nosa. teraz jestem przeziębiona i po ssaniu wychodzi mi zielona flegma (ropa?) i to takie duże kawałki. jedyny minus to taki że jak leże to czuje jak mi spływają zatoki...bleee

Gość węglowodanów jemy za dużo
ta flegma jest fuj ale jeśli tak trzeba

Gość wolnyrodnik
Ten pajac co założył ten wątek to chyba sam ssie codziennie. Ale zdecydowanie nie jest to olej rechrechrech........

Gość ładne żeby mam
coraz bielsze po tym oleju ..cóż kretyni zawsze się jacyś znajdą

Gość tosta sie nassali oleju

Gość zatokowaa
Witam, niedawno mialam uporczywy katar z zatok, nie moglam przez to spac w nocy nawet. Zaczelam ssac oliwe, na pierwszy dzien wyraznie katar zmalal, ale za to na drugi zaczelam smarkac jakas stara ropna wydzieline, jakies skrawki. Minelo kilka dni, i mam prakytycznie czysty nosek. Ssam nadal. Po rannym zabiegu czuje sie jakos swiezo. To prawda, ze dziala rowniez na zeby. Moje jakies takie perelki sie robia, tak lsnia ladnie i swiezy oddech. polecam

Gość magdausia
Taaaaa jak perełki ! Tylko je na sznureczek nanizać co z takimi dziurami nie będzie aż tak trudne ha ha ha ha.

Gość to ja chorowitek
wiecie co ja tak ssam olej tydzień tak se czytam...na razie mam zęby jakieś lepsze ale ciągle smarkam jak zaczełam to sysanie oleju i ciągle coś mi się leje po gardle nawet uszy mnie czasem pobolewają

Gość to ja chorowitek
zastanawiam po co jakaś prostaczka tu zagląda nikt sie jej o zdanie nie pytał

Gość to ja chorowitek
możliwe żeby dawne choroby z dzieciństwa sie jeszcze odzywały?? ja chorowałam często na anginy i pobolewają migdałki do tego wszystkiego

Gość marccellina
jesteś chorowitek bo cały czas siedzisz przed kompem i walisz konia. Weź się za jakiś sport (tylko nie warcaby), znajdź sobie jakąś dziewczynę a wszystkie choroby odejdą w niepamięć. I tak cały czas nie rozczulaj się nad sobą bo widać, że jesteś mazgaj i jełopa na dodatek.

Gość do to ja chorowitek
jeśli miałeś nie doleczone choroby to teraz to wszystko może wyjść właśnie po ssaniu oleju

Gość no i prostaczki sie zleciały
po co niektórzy włażą na forum ciekawe skąd znają od razu płeć osoby piszącej

Gość po co w ogóle sie odzywacie
prostaki włazły bo się nudzą do madusi i marcelinki a chuj wam do tego ile postów ktoś napisał ...wielka mi rzecz 3 posty przez 20 minut kafeteria jest dla gówniar, głupich gówniar ..normalne pewnie czasu n ie mają i się ucza....chuj wam do tego co ktoś robi ludzie mają chorobowe czasem albo po prostu wolne co za debilki sie zleciały

Gość do marcelina post chorowitka
to ja chorowitek wiecie co ja tak ssam olej tydzień tak se czytam...na razie mam zęby jakieś lepsze ale ciągle smarkam jak zaczełam to sysanie oleju i ciągle coś mi się leje po gardle nawet uszy mnie czasem pobolewają czy facet pisze zaczełam?naucz sie czytać debilko :D pytanie mam jak baba ma możliwość walenia konia?? to pierwszy post o 22:11 następny 22:12 koejny i ostatni 22:19 naucz sie odmiany to raz i dwa naucz sie czytać kretynko

Gość to ja chorowitek
miało być kafe zamiast kawe nie wale konia bo nie wiem jak i jestem hetero (wiem ,że jest moda na lesby) właśnie nauczcie sie czytać debile/debilki żegnam ostatecznie

Gość magdausia
a to dobże bo też jestem pedałem ja kocham tęczowy portal i jednorożce

Gość magdausia
ja tam wole z koniem bujanym w mojej piwnicy ale marchwiom sie nie smyram

Gość marccellina
brędzluję sie odkurzaczem i wciągam swoje kupska jak sie laksigenu opije..co by mieć czysty tyłeczek dla wsadzającego