Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kotka29

Wasz EKS, utrzymujecie kontakt????

Polecane posty

Gość kotka29

Mam pytanie czy utrzymujecie kontakt z waszymi bylymi? My bylismy razem ponad 8 lat .Czy zerwac definitywnie?

Gość lolalolaooo
Zalezy czy go kochasz, jak kochasz jeszcze to lepiej nie.

Wlasnie ja tez nie wiem. Mam taki sam problem, ja jednak bylam z nim troche krocej.

utrzymywanie zbyt bliskich kontaktow z bylym,moze miec baaardzo zly wplyw na Twoj nastepny zwiazek.. duzo zalezy od okolicznosci,od podejscia, no i oczywiscie od was samych. niewarto palic za soba mosty.. trzeba jednak sobie jasno wszystko wyjasnic - zeby nie ranic innych.

Gość woman27
szczerze? nie ma sensu - pzrerabiałam to i spotykanie sie z nim zawsze będzie budzić twoje wspomnienia(na ogól tylko te dobre) - utrzymywanie kontaktu z byłym to jest jakby alkoholik mial stale obok siebie wódke i zarzekal się , ze jej nie wypije....Tylko po co skoro można tą butelkę usunąc z zasięgu wzroku? mowię - pzrerabiałam takie coś i nie polecam , chyba że to naprawde będzie za jakiś czas jak oboje nabierzecie dużego dystansu do sprawy.Ale 8 lat to naprawdę szmat czasu i wydaje mi sie , że jeśli naprawdę go kochałas to może to być trudne.Najlepiej uciać wszystko i co najwyżej ograniczyć sie do kartki na święta.Pozdrawiam cieplutko:)

Dzieki za wypowiedzi :) Ja niestety go nadal kocham. RZeczywiscie to kupa czasu, mam wrazenie, ze zawsze bylismy razem i to bylaby strasznie trudna decyzja.

Przechodziłem przez to. Urwałem kontakt z moją eks, myślałem że to mi pomoże dojść do siebie. Niestety ciągle o niej myślałem, czekałem tylko na jakąś okazję, żeby nasz kontakt wznowić. I teraz znowu się biję z myślami. Najlepiej chyba urwać wszelkie kontakty i jak najszybciej znaleźć nową miłość. Im dłużej się jest samemu, tym częściej myśli się o byłych partnerach.

z jednym tak, ale to minimalny kontakt. z drugim jeszcze mniejszy. z trzecim zero. i bardzo dobrze.

No tak, latwo powiedziec, gorzej zrobic. Ja tak strasznie nie chce cierpiec!!!!!

Z jednym wcale. Chociaż mam jego numer telefonu nadal. Z drugim (ale to była krótka przygoda) utrzymuje, bo jestem mu coś winna. Hm... Wiesz, podobno nie warto palić za sobą mostów.

Gość w 99 wypadków
to zupełnie bez sensu. Prędzej czy później będziecie się znów ranić jeśli w grę wczesniej wchodziło uczucie. Nie ma przyjaźni między kobietą a mężczyzną bo prędzej czy później będzie coś więcej. No chyba, że dziewczyna jakas poczwara albo facet gej. Tak że osobiście odradzam te kontakty. Bo niby w jakim celu?

Gość w 99 wypadków
ucieło mi "Procent" :-)

\"Bo niby w jakim celu?\" W takim, żeby może spróbować do siebie wrócić. Ale to też niełatwe, bo zazwyczaj jedna ze stron chce powrotu, a druga nie bardzo.

Można odrodzić znajomość każdą, tylko nie z byłym. Uwierzcie mi, dla własnego dobra. Kiedy utrzymywałam kontakt z byłym, tak naprawdę nigdy nie mogłam zacząć życia od nowa. Teraz czuję, że żyję, bo z byłym nie widziałam się i nie rozmawiałam od dawna.

Gość twigusia
Motylek masz racje nie ma sensu wracaac to tylko pogarsza sie swoje samopoczucie wracaja mysli i wspomnienia spedzone razem najlepiej zaprzestac kontakty

Moze fakt, ale czlowiek ciagle w srodku ludzi sie, ze moze jednak, ze moze sie zmieni, doceni i wroci . Bedzie kochal .

Gość enevra
Tak mój "docenił", wrócił ale jak nie potrafił sie zdeklarować, napisałam mu,żebyśmy sie już nie kontaktowali - a on mi na to napisał dzisiaj, że żebrałam o miłość, choć nigdy tego nie robiłam...Palant. Nigdy więcej powrotów zgniłych palntów.

Ja po tylu latach jestem bardzo z nim zaprzyjazniona. Zawsze wszystko sobie mowilismy. Przez to on nie ma przyjaciela, ani ja przyjaciolki, bo zawsze wystarczalismy sobie. Rozstalismy sie, bo nasze zapatrywanie na wspolne zycie i zycie w ogole bylo totalne rozne i nie do pogodzenia.

Ja mam kontakt z byłym, byliśmy razem dwa lata, rozstaliśmy się dwanaście lat temu. Nasz kontakt to sporadyczne telefony i gg. Jestem mężatką, mój mąż zna go i też z nim rozmawia na gg, nasze relacje są czysto koleżeńskie.

enevra_ to najgorsze jak osoba z ktora cie kiedys wiele laczylo, okazuje sie zupelnie obca i jeszcze zlosliwa 🌻

Gość enevra
Ja o niego nie walczyłam. Ostatnio to on błagał mnie o spotkanie, ja mu odmawiałam zawsze. Ale wymyślił sobie coś. Ale wspaniale, dzisiaj już nie mam złudzeń, już wiem kim on jest. Dacie wiare? Dzisiaj dokładnie mija 10 lat jak go poznałam, bylismy 8,5 lat w związku i dopiero dzisiaj zobaczyłam kim on jest. To dobrze.

xaxa_ A jak to jest, czy nadal tak w glebi czujesz, ze go kochasz ? Czy da sie zapomniec?

Tak na marginesie, to jest mi bardzo zle. Ciagle chce do niego napisac, zadzwonic, ale jakos sie powstrzymuje. To on pierwszy sie kontaktuje.

Gość lady in red.
kotka 29 tez sie kiedys spotykalam z facetem ktoy byl w zwiazku ponad 8 lat. nie wiem jakie sa relacje teraz miedy nim a jego eks ale ZE MNA nie ma zadnycH.Nawet mi an zyczenia nie odpowiedzial. Jak sie z nim spotykLm to wiem ze kontaktowal sie tez ze swoja eks. Mowil ze ona chce do niego wrocic :(

Gość smutnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Ja nie utrzymuje kontaktu,ale niestety mojemu byłemu się przypomniało o moim istnieniu w święta i na Sylwka :/ A ja chce się wyleczyć,a on szuka okazji by się odezwać :/

Gość flamma
a mi ttoalnie złamano serce, z kims z kim bylam ponad 1,5 roku, nie dosyc ze calowal sie w sywlka z jakas laska ( a rozstalismy sie niecalty tydzien temu) to wypowiada sie o mnie per "głupia dupa" a to on zerwał.... wiec n/c Nie znalam tego czloweika, nie wiem w jakie mity wierzylam, chce usunac go z pamieci, skasowac jak kasete video i nagrac cos zupelnie nowego. tak ciezko mi robic cokolwiek, kiedy caly czas mysle o tym. wyobrazam sobei jak calowal sie z tamta dziewczyna... Zdecydowalam sie totalnie urwac kontakt, zmieniam numer telefonu zeby nie ludzic sie ze zadzwoni i nie posgladac co chwila na telefon, niedlugo wyjezdzam do Niemiec na 2,3 tygodnie. Zobaczymy jaki efekt to wszystko osiagnie.. 3majcie sie kochane :*

Ja moze sprobuje zerwac kontakt, bedzie to smiertelnie trudne, ale moze sie uda.