Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

margolcia_22onet.eu

ślub w tym roku!!! zobacz!!!

Polecane posty

Z tego co ja sie orietuje to starosta i staroscina to czasami te same osoby co swiadkowie, a na weselu podczas zabawy glownie donosza wodki na stoly w wiklinowych koszykach (bo wygodniej) i ogolnie patrza czy nikomu nic nie barkuje, moze tez \"rozbawiaja \" towarzystwo.. to takie moje obserwacje z wesel...

Nie no nie wyobrazam sobie fatygowac swiadkow do donoszenia wodki gosciom:) Kelnerow bedziemy mieli od tego. Nie wiem moze ktos jeszcze sie wypowie w kwestii starostow:)

Oj niebieska suknienko chyba zle mnie zrozumialas to nie musza byc swiadkowie!!! Tak napislam bo ostatnio ogladalm wesele gdzie tak bylo, starosci to osoby (naprzyklad rodzenstwo, albo przyjaciel) ktore zajmuja sie goscmi, a co do wodki to raczej w malo ktorym lokalu zajmuja sie tym kelnerzy..zazwyczaj lezy to w kwestii ktoregos z czlonka rodziny- a jak jest starosta i stroscina to oni sie tym zajmuja!!!

Gość dddddddd
to zalerzy od tego gdzie i jakie robisz wesele bo ja kilka razy spotkałam sie na weselach z tym ze kelnerzy czy kucharka wynosili alkochol i to w duzych ilosciach. jasne ze jak robisz male wesele to panujesz nad wszystkim a przynajmniej twoi rodzice ale jak wesele jest na 120 osób to nie jast sie w stanie patrzec karzdemu na rece. to straszne ale tak jest zwłaszcza w malych miastach lub na wsi. jak ty wynajmujesz profesjonalna firme to nie masz sie o co martwić, bo u mnie co prawda beda kelnerzy ale alkochol bedzie roznosil mój brat, który będzie świadkiem. sam to zreszta zaproponował.

No to mi dziewczyny otworzylyscie oczy. Nawet bym nie pomyslala ze beda chcieli wyniesc ten alkohol. Co prawda nie obawiam ze akurat u nas tak bedzie ale to skrajna bezczlnosc.

Gość dddddddd
tak to bezczelnosc.przez przypadek moja mama na weselu kuzynki zobaczyla jak kelner wynosi wodke zwruciła mu uwage a ten sie obrazil i poszedł do domu a co jest najlepsze to dalej pracuje w tej firmie wiec radziłabym uważać nawet jak sie nie spodziewasz to warto aby ktos czasem zerknoł

W loklau w ktorym My bedziemy miec slub jest osobne pomieszczenie na alkohol do ktorego klucze dostaja mlodzi dzien przed weselem zeby nie bylo nieporozumien . Ja wiem klucze mozna dorobic itp. ale chodzi o sam fakt. A my wlasnie sie zastanawialismy kto sie zajmie alkoholem teraz juz wiem STAROSTA dzieki dziewczyny pozdrawiam

No to trzeba bedzie sie nad tym zastanowic. Powiem wam dziewczyny ze tak mnie wszyscy nastraszli ze rok wczesniej conajmniej trzeba wszystko zalatwic a teraz widze ze przesadzali. Juz kilka orkiestr potwierdzilo ze ma wolny termin w podanej przez nas dacie a sale z 3 odwiedzonych 2 zaproponowaly nam fajny termin. Wiec mozna.

Niebieska sukienko kiedy zaczelas organizowac slub, a kiedy masz wyznaczona date?? bo ja zaczelam w grudniu 2006 a slub mam w czerwcu 2007 wiec w sumie 5 miesiecy..i mysle ze starczy.

Margolciu z Jaworzna!! dlaczego nie odwiedzasz froum i zalozonego przez siebie topicu?? bo ja sie pytalam o jakiegos fajnego kamerzyste i fotografa z Jaworzna lub Chrzanowa!! Moze ktos zna i mzoe polecic.

Gość 3grosze
wtrącę swoje trzy grosze u nas jest tak: świadek i świadkowa to kawaler i panna (w naszym przypadku brat Pana Młodego i moja siostra cioteczna) a starosta i starościna to osoby, które mają już żonę bądź męża (wnaszym przypadku brat cioteczny Pana Młodego i moja ciocia). Teściowa mnie uświadomiła że tak być powinno. Ja zaręczyła się 01.10.2006, ślub 08.09.2007.

Gość kaaaaaaaaaaaa
witam ostatnio nie pisałam bo przez weekend miałam egzaminy na studiach, byłam na weselu u kuzynki, pisałam prace mgr i tak wszystko na raz ale juz jestem co do odległości do sali weselnej to ja mam 17 km. tak wiec info do tej dziewczyny co się zastanawia odpowiedz odemnie "jak sala jest warta tej ceny to bierz" moja sala jest przepiękna (oczywiście dla mnie) dlatego zgodziłam się na taki dojazd bo jest tego warta co do kamerzysty mam namiary na przesympatyczną panią z Brzęczkowic (dzielnica Mysłowice) byłam u niej i jest rewelacyjna dała mi do domu kasete abym mogla sobie zobaczyć jak kręci sporo znajomych poleciło mi też jej osobę jutro napisze ci koszt bo nie mam przy sobie a jeste w pracy do 21 to jak się zdecydujesz z nią porozmawiać to dam ci do niej namiar co do fotografa to mam dopiero jecha ć ale też nie bedzie z jaworzna - mój facet wie gdzie ale ja zapomniałam my ze sobą jesteśmy 4,5 roku zaręczyny 09.09.2006 Slub 08.04.2007 :-)

Gość kaaaaaaaaaaaa
a ktoś pytał o piwo my bedziemy mieć 1 dniowe wesele będzie wodka- dal tych co nie autem, martini- DLA MNIE:-) i dla tych co nie lubią wódki, jajcówa- dla ciotek, i oczywiście piwo - to dla tych co autem a judno na początek chcą wypić nie popieram tego aby pić piwo i puźniej jechać autem ale taka jest polska żeczywistość jak bylam na weselu w ta sobotę to kuzyn co siedział obok mnie a był kierowcą poszedł sobie kupić w tej restauracji piwo (bo właśnie moja rodzina nie przewidziała że ktoś bedzie chciał) a nie chciałabym aby moi goście placili sobie za alkohol

Gość a ja a ja a aja
A ja biorę ślub cywilny, i skromne przyjęcie weselne - max 30 osób, w ślicznej restauracji- zameczku, a za pieniadze zaoszczedzone - czyli nie wydane na pozostałe 100 osób jadę do Tajlandii i kupuję kuchnię do nowo wybudowanego domu :) i też będziemy małżeństwem! Moze trochę żałuję, ze przyjęcie bedzie skromne, ale wolę już mieszkać w nowym domu, jechać w cudowną podróż, niż zapraszać mnóstwo ludzi, których widziałam kilka razy w życiu . Pozdrawiam!

Gość kaaaaaaaaaaaa
ja w podroz poślubna mam zamiar jechac do egiptu na 10 dni zrobić sobie tam z 3 wycieczki tak więc połączyc aktywne wakacje z małym lenistwem a co do gości bedzie ich 120 ale to jest bliska rodzina i przyjaciele jedna bliska ciotak ma 4 dzieci ktore maja juz swoich małżonków to co mam ich nie prosić bo jest ich dużo czy mam powybierac tego lubie to tego prosze a innego nie? to ze ktoś robi duże wesele to nie oznacza że prosi wszystkich jak popadnie tylko ma się taką rodzinę ja tam jestem zadowolona że bede mieć dużo gosci i też mnie bedzie stac na wyjazd za granicę i kupno auta (bo akurat mamy takie plany)

moni82 my zareczylismy sie na poczatku grudnia a w polowie grudnia oswiadczylismy to naszym rodzinom. Planowac zaczelismy przed sylwestrem a slub na poczatku pazdziernika. Powiem szczerze ze wsyscy mnie wystraszyli wczesniej ze trzeba rok wczesniej wszystko zalatwiac by zdazyc ale widac nie d konca okazuje sie to prawda. No chyba ze ktos sobie wymarzyl ze chce slub konkretnego dnia w konkretnej sali z konkretna orkiestra. My nie mamy takich cisnien. 3grosze dzieki za wyjasnienie. kaaaaaaaaaaaa po przemysleniach stwierdzamy ze sala chyba nie ma az takiego znaczenia i raczej wezmiemy ta na miejscu.

Gość kaaaaaaaaaa
niebieska sukienka- dla nas sala miala duże znaczenie z tego względu ze trudno było znaleźć sale ktora by pomieścila 120 osob (większość była na ok 80-90) chcielibyśmy aby goście czuli się swobodnie i przy stole i na parkiecie dlatego nasze poszukiwania były intensywne wprawdzie poświeciliśmy na to 1 dzień ale bylismy w kilku miejscach i na nas najbardziej użekla i pod względem wizualnym i oszernościa co do tej kamerzystki o ktorej pisałam to płace: kaseta- 850 ok 4 godz. filmu płyta - 120 film zdjęcia - 150 płyta gdybym chciała album ze zdjęciami z pleneru 10 pozycji to taki album 350 ale się jeszcze nie zdecydowaliśmy bo nie wiadomo jaka bedzie pogoda ale można w ostatniej chwili odpowiedzieć nie ma problemu orkiestra suuuuuuuuuppppppppeeeeeeeerrrrrrrr młode chłopaki z Chełmu śląskiego 1400 jeden dzień musimy jeszcze jechać zamowić zdjęcia studyjne a u was jakie koszty?

Dzieki kaaaaaaa za odpowiedz. Ja za orkiestre place 125 zl za godzine wyjdzie tak okolo 1400. Kamerzysty jescze nie mam choc kolezanka polecila mi goscia z Chrzanowa. Fotografa rowniez nie mam.:/ Kaaaaa jezeli mozesz to napisz gdzie masz sale weselna??

Gość kaaaaaaaaaa
ja mam sale weselną w Lędzinach u Pinocego http://www.pinocy.com.pl/ bardzo mi się tam podoba i warunki też mi bardzo odpowiadają a ty gdzie organizujesz swoj ślub?

Ja mam wesele w Dworku w centrum Jaworzna na przeciwko hali MCKiS a slub w sw. Wojciechu (tez centrum)

Kaaaaaaaaaaaaaaa ogladalam Twoja sale- piekna!! A goscie beda siedziec przy okraglych stolach??? NIgdy sie z takim rozwiazaniem nie spotkalam ale tam jest na to miejsce i mysle ze to dobre rozwiazanie.

Witam was serdecznie!!! przepraszam że tak długo nie pisałam ale przez te ostatnie dni bardzo byłam zajęta (praca)!!! witam kaaaaaaaaaaaa i moni82 z Jaworzna!!! :) i resztę dziewczyn!!!! kaaaaaaaaaa sala naprawdę piękna!!!! pisałyście dziewczyny o podróżach poślubnych u mnie dwie opcje wchodzą w grę albo nasze polskie morze którego niestety nie miałam okazji widzieć :( albo grecja!!! pisałyście również o orkiestrach ja planuję dj znam jednego który świetnie gra!!!! ale orkiestra też dobry pomysł więc nie wiem na co się zdecydować!!!! pozdrawiam!!! teraz będę częściej pisać bo mam urlop!!!

Margolciu znasz jakiegos fajnego fotografa i kamerzyste z okolicy??? i gdzie masz przyjecie weselene???

Gość dzizus margolcia
nie drzyj sie tak czytac sie ciebie nie da :O

Gość kaaaaaaaaaa
tak na sali są okrągłe stoły przy ktorych bedzie od 10 do 12 osób bardzo oryginalny pomysł podoba mi się Moni 82 ta sala to może ta ktora została odnawiana ok 2 lata temu? z zewnątz bardzo ładna ale nie byłam tam w środku jak jest odnowiona nawet zapomniałam o tym zę faktycznie można by było zrobić tam wesele ale i tak tam by się chyba nie zmieściło 120 osób

do dzizus margolcia Ja wesele będę miała w w domu weselnym \"szczakowiec\" do dzizus margolcia ja nie krzycze tylko stawiam wykrzykiniki z przyzwyczajenia. a jesli ci nie pasuje to nie czytaj moich wypowiedzi!!!!

Hej! Jadziś zapisałam się do fryzjera i na makijaż. Postanowiłam sama zroobić zaproszenia.Co jest nie lada wysiłkiem. Ale się opłaca. Ponad połowę taniej no i satysfakcja...

kwietniówka gratuluję pomysłu bo jest on raczej unikalny :) ja na to bym się nie zdecydowała a to dlatego iż nie mam talentu plastycznego :(. ale twój pomysł super!!!

Dajcie spokoj no zawsze sie znajdzie jakas madralinska ktora bedzie wszystkich pouczac co do stosowania zasad jak nie ortografii to znakow interpunkcyjnych. Dajcie sobie spokoj bo tego sie juz nawet czytac nie chce. A wracajac do tematu. My juz na 99 procent bierzemy slub 6 pazdziernika. Dzis ksiadz bedzie chodzil po kolendzie wiec jesli akurat trafimy na proboszcza to spytamy co i jak. Myslicie ze uda se to zalatwic na kolendzie i oszczedzimy sobie spaceru na plebanie?

Gość kaaaaaaaaaa
niebieska sukienka i tak bedziesz musiała iśćdo księzda na plebanie bo on pewnie zapomni zapisać z resztą musisz wypełnić ankiete musi cię wpisać do ksiąg ja była jak na razie 2 razy i przedemną jeszcze jedna wizyta ale tuż przed ślubem tak wiec spoko nie trzeba za tym dużo biegać