Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iza24.

polki mieszkajace w niemczech odezwijcie sie!!!!

Polecane posty

Gość iza24.
4 gorne zeby mial pruchnice wiec lekarz powiedzial zeby reszte zebow nie narazac to co da sie uratowac to zalozyc koronki a dwie dwojki wyrwal bo sie juz nie dalo uratowac a to wszystko przez to ze karmie go piersia ,tzn od 4 tyg tylko raz dziennie ,nikt mnie nie uprzedzil ze od mometu 1 zeba powinnam kevinkowi zeby myc a dzis nie ma juz 2 zebow koszmar wiesz nie spie po nocach przez to ...

jejku wspolczuje ci mam znajoma ktora ma syna ktory ma problemy z prochnica i kazali jej robic tutaj operacje a byla w Polsce u dobrego dentysty i on jej odradzil tez sama nie wie co ma robic

tutaj robia operacje,jak pare zebow jest chorych,bo u malych dzieci normalne leczenie jest nie mozliwe.Nie usiedza spokojnie i nie otworza buzi na dluzej.

Gość iza24.
wiem o tym dlatego to zrobilam nie wyobrazam sobie ze ktorejs nocy by mi z bolu plaka wiec wolalam tak.

mysle,ze dobrze zrobilas.Mam nadzieje,ze te klopoty sie skoncza,bo jak dzieci cierpia,to jestesmy bezsilne.

Gość iza24.
witam nocke mialam strasznie ciezka maly mi sie obudzil juz calkowicie po 24 i koniec od tej pory oczy otwarte buzial usmiechnieta i koniec ,i on nie bedzie spal !!!no i w nocy co chwilke ,myslalam chociaz ze do 12 pospie sobie a tu nic o 10 juz musilam juz wstac ,ale pociesz mnie tylko to ze dzis jest taka piekna pogoda Ewo z Monachium u was tez tak pieknie jest ? zaraz pojde sobie zrobic pyszna kawe po polsku i trza sie do zycia brac:)milego dnia mam nadzieje ze z ktoras z was pogadam dzis .

witam, nie wiem Izo,ktora Ewe masz na mysli,bo na topiku sa dwie.Mysle jednak ,ze mnie ,bo Ewa-Ewolita mieszka w Landshut.Ja mam pseudonim Monachium,ale mieszkam niedaleko Altötting,moze slyszalas.To takie miasto jak w polsce Czestochowa.Duzo kosciolow,pielgrzymek itp.U mnie pogoda bardzo sloneczna,ale nie wybiore sie na spacer,bo musze farbowac wlosy,a ze wybralam farbe roslinna,to musze trzymac ok.4 godzin.Katastrofa,ale nie moge isc jutro do pracy z odrostami.Cale ferie przeciagalam to farbowanie,ale dzisiaj juz sie nie da. Mam nadzieje,ze bedziesz mogla w ciagu dnia troche pospac i odpoczac.Milej niedzieli,wpadne moze pozniej.

Gość iza24.
monachium witam mam nadzieje ze ci te wloski wyjda,pierwszy raz slysze o takiej farbaie to chyba jest jakas nowosc ,ja tez farbuje ale tylko jak jestem w polsce bo tu za moje wlosy zaplacilabym chyba majtek bo mam wlosy do pasa a nawet za.robie sobie zawsze pasemka blad ,expertem od tego jest moja siostra ale niestety juz w angli mieszka.a tak po za tym to dopiero wstalam bo bylam strasznie po tej nocce padnieta.strasznie mi sie teraz zas kawy wiec ide se zrobic ,ok masz moze numer gg zeby normalnie pogadac?pozdrawiam mam nadzieje ze sie spodkamy.

hallo Iza, wlosy prawie nic nie chwycily,moze troszeczke siwych ubylo,ale to bylo straszne.Farba po rozrobieniu wygladala jak szpinak,nie dalo jej sie normalnie nalozyc,kruszyla sie,mialam wrazenie,ze mam na glowie papke ze szpinaku.Pierwszy i ostatni raz farbowalam taka farba.GG nie mam ,ale postaram sie w najblizszych dniach zainstalowac.Pozdrawiam serdecznie.

Gość iza24.
to jak bedziesz miala juz zainstalowane to daj znac .dobranoc

Hej dziewczyny jakie macie doswiadczenia z niemieckimi przedszkolami? bo ja wlasnie mialam troche problemow i chcialam wiedziec czy moze koras tez miala jakies negatywne przejscia

czesc, ja pracuje w przedszkolu i musze powiedziec,ze wszystko zalezy od ludzi tzn wychowawczyn,ktore pracuja.Jedne sa kompetentne,inne nie.U mnie byloby fajnie gdyby nie stuknieta kierowniczka. Moja corka miala szczescie.

Gość iza24.
czesc dziewczyny :) przypomnialam sobie wlansie ze kuzynka mojego meza tez pracuje w przedszkolu i tez nazywa sie ewa:):) i ona tez mowila mi ze niemki przedszkolanki strasznie dziewne maja podejscie do wychowania powiedzmy czyis dzieci ,strasznie sie rozdrabniaja nad wszystkim ,a najgorzej jest dziecmi ktore nie sa z niemiec tak mi mowila..... sama sie boje bo moj synus za 1,5 roczku tez pojdzie a my nie mamy wogole zamiaru do niego po niemiecku mowic !!! myslimy ze sie w przedszkolu nauczy.no zobaczymy co bedzie dalej narazie ubolewam nad zabkam nadal:(moj maz rozmawial z takim niemcem ktory wogole nie ma pojecia o tym ze przemek jest z polski bo po nim nie poznasz ,powiedzial mu ze niemyc teraz coraz czesciej zapisuja dzieci do szkol do przedszkoli zdala od mias od szkol publicznych tylko po to zeby ich dzieci nie mialy kontaktu z dziecmi rosyjskimi ,tureckimi itd......... jestem w szoku wogole co sie dzieje tu naprawde!! ale powiem wam ze w polsce wcale nie jest lepiej z dziecmi sie nie patyczkuja dzeiciaki chodza posikane i niedopilnowane !!! wiec sama juz nie wiem .mam pomysl dziewczyny otwieramy wlasne przedszkole z naszymi zasadami!? ktora idzie na to ?

tez juz o tym myslalam,ale to nie jest takie proste,bo po wprowadzeniu nowego planu wychowania i nauczania i calej reformy ,przedszkola maja problem z utrzymaniem sie.Niedaleko nas wlasnie babka zamyka prywatne przedszkole,bo nie moze go utrzymac,a nie bedzie przeciez zadala duzych oplat za przedszkole,bo kogo na to stac?

Gość iza24.
czesc I co tam nowego u was dziewczyny?napiszcie cos bo nasz blog nie przezyje :)wiecie moze gdzie tu w okolicy landshut tierheim jest??

Gość savannah dry
podnosze!

Gość savannah dry
hey, a gdzie to mniej wiecej, ja pod monachium :)

Gość Ola1976
a ja jestem w Gö Niedersachsen juz od 18 lat :) pozdrawiam

Gość lkolax
hej szukam jakiejs bratniej duszy zamieszkalej w Lipsku do pogadania, wyjscia na spacer, milo bybylo ponac jakas mame z dzieckiem do 3 lat (moj syn niedlugo bedzie meic 2 lata) bez dzieci lub ze starszymi tez mi bedzie milo jakos nie wiem w ktorym miejscu zaczac poszukiwania jakichkolwiek znajomych :) milo mi bedzie jak ktos sie odezwie

hej szukam jakiejs bratniej duszy zamieszkalej w Lipsku do pogadania, wyjscia na spacer, milo bybylo ponac jakas mame z dzieckiem do 3 lat (moj syn niedlugo bedzie meic 2 lata) bez dzieci lub ze starszymi tez mi bedzie milo jakos nie wiem w ktorym miejscu zaczac poszukiwania jakichkolwiek znajomych :) milo mi bedzie jak ktos sie odezwie

Gość doro35
Witajcie! Szukalam firm przewozacych paczki do Polski, bo sama tam jezdze raz w roku, i tak trafilam na to Forum. Fajnie jest przeczytac, ze w okolicach Landshut-Freising mieszka tyle Polek. Ja mieszkam od 2,5 roku w Moosburgu, przedtem prawie 12 lat w Saarlandzie. Polakow znam ogolnie niewielu w Niemczech, wiec fajnie jest popisac z kims i wymienic sie wiadomosciami i doswiadczeniami, jakich nabylo sie przez te lata. Pozdrowienia. Doro

Gość przyszlamama
czy jest tu jeszcze ktos z monachium?

Gość arielkaa
ja mieszkam w Monachium

Gość emila10101
Witam szukam kobiety mieszkajacej w niemczech ktora bylaby gotowa wyjsc za maz za pieniadze wzamian za papiery . Zainteresowanych prosze o kontakt na adres mailowy :emila1010@op.pl. z gory dziekuje

Gość gość
hejka laseczki ja właśnie szykuje się do wyjazdu mamy zamieszkac w mengofen może któraś z was tam mieszka? jak na razie nie oriętuje się w okolicy pozdrawiam!!!!

Gość gość
Witam wszystkich... mój facet jest w Landshut... Chciałabym też wyjechać ale nie potrafię znaleźć pracy... jakaś fizyczna na magazynie itp... jeśli coś wiecie proszę o kontakt...