Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajaca 22

jak przezyc majac 50 zl na 2 tygodnie?

Polecane posty

Gość pytajaca 22

na 1 osobe

Gość to stan przejsciowy czy
permanentny?

Gość trudne
gdybyś miała chociaz jeszcze jakiś scyzoryk to jak macgiwer, a ponieważ masz tylko 50 zł to zupki w proszku, chlebek i parówki

Gość ziemniaki są tanie
:)

Kurczak 2 kg: 12 zł Chleb, dwa bochenki: 3 zł (fuj! tektura - ale nie masz wyboru) Cukier: 3 zł Herbata: 2 zł (ohydna, ale da się wypić) Ryż, kilogram: 3 złote Dżem, dwa słoiki: 7 zł (no, tu se poużywasz) I jeszcze 20 zł zostaje. A poza tym schudniesz trochę.

Gość ceylon tea
jesc tanio. spokojnie, da sie. kiedys mialam w portfelu dokladnie 2,82, do wyplaty zostal tydzien i jakos dociagnelismy we dwojke + pies, ktory szczesliwie mial zapas swojego psiego zarcia. jesli chodzi o potrawy - nalesniki, ziemniaki, jajka, racuchy, zupy (raczej cienkie, bo z mrozonek i na kostkach rosolowych), watrobka, placki ziemniaczane, makaron z sosem pomidorowym... tanie sa przede wszystkim wszelkie dania maczne, jak widzisz - tanie i zapychajace, bo niewielkim kosztem mozesz zrobic np fure nalesnikow albo racuchow, ktore mozesz jesc przez 3 dni... jesli masz jakies konkretne pytania, pisz

Gość lollllllllly
też sie zastanawiam...:) pewnie studentka??:D haha... idz do biedronki-tam jest wszystko w miare tanie.

nie pocieszę cię dla mnie to niemożliwe... a proszek, przybory do studiowania, bilety, szmpon mydło???

Gość yyyyyyyyyy
bardzo tanie są produkty firmy TiP w Geant :)

Gość Ludzie Ludzie
Variola Vera, taka rozpusta, wodę mineralną kupować, jak można się z kranu napić ;)

Gość trudne
można z kranu, ale w niektórych miejscach to bedzie ostatni raz

Gość spokojnie da sie za takie
pieniadze na zywnosc to i oszczedzajac dluzej przezyjesz ale jesli dochodza tu np przejazdy czy inne rzeczy potrzebne na studiach to tako ale chodzi ci chyba glownie o zywnosc ?????

Gość pytajaca 22
dokladnie studentka, jakos w tym miesiacu strasznie duzo kasy poszlo mi na ksera no i pozostalo mi 50 zl do konca miesiaca. chyba bede musiala teraz zrezygnowac ze slodyczy a jestem uzalezniona od nich;(

Gość ceylon tea
haha...oj, ludzie sa malej wiary, naprawde :D:D pytajaca - kup ryz, z ryzu zawsze cos fajnego mozna wykombinowac. i napisz co konkretnie masz teraz w lodowce, bedzie latwiej cos wymyslec.

Gość pytajaca 22
anka_23 te wszystkie przybory na szczescie mam:) te 50 zl to chodzi mi tylko o jedzenie no i jakby cos znowu wypadlo w szkole:/

Gość uuuu5
jesli to kasa tylko na jedzenie to ciężko ale sie da. ale jak masz tym jeszcze zaplacic za gaz, prąd, wode, czynsz itp. to lepiej od razu skocz do wisły :O

Gość pytajaca 22
a co mam w lodowce, wlasnie bylam sprawdzic;) mam ser zolty, mleko, margaryne, dzem, jogurt, serek danio. w zamrazarce mam 1 piers z kurczaka i pol opakowania warzyw na patelnie. w swoich zapasach mam jeszcze 2 kartony mleka, mam mąke, ryz, troche makaronu jeszcze zostalo, chyba mam nawet kostki gulaszowe sojowe, olej mam, herbate na szczescie tez mam:) tylko kawa mi sie konczy i troche trudno teraz bedzie bo sesja:/

Gość Ludzie Ludzie
tam trudne, wodę z kranu trzeba przegotować, odlać do słoika, jak się odstanie zlać to czyste z wierzchu, a muł wylewamy do zlewu ;) kasze są bardzo pożywne i tanie, np. jaglana ( czyste zdrowie ) czy jęczmienna, tanio to wcale nie musi znaczyć gorzej, tylko zdrowiej, wszystko zależy od wyboru :)

Gość pytajaca 22
na czynsz i media mam odlozone na szczescie

Gość pytajaca 22
a mam jeszcze platki owsiane i kasze manne, co akurat bardzo lubie:)

Gość ja mam wprawe
50 to troche malo, ale sprobujmy: - sprzedaj wszaystko, co niepotrzebne - na sniadanie tanio wychodza platki kukurydziane na wage i najtansze mleko - micha (1/3 l mleka plus duzo platkow - sa tanie) starcza na wiekszosc dnia, a koszt to niecale 1 zl. - obiadokolacja - sezonowe najtansze warzywa, ziemniaki, makaron na wage, kasza jeczmienna (sycaca porcja tej kaszy ok. 50 gr na osobe); rosol na nogach z kurczaka. Przy pracy fizycznej niestety to nie wystarczy

Gość Ludzie Ludzie
oj dziewczyno, z takimi zapasami nie zginiesz ;) przynajmniej powyjadasz zapasy nic się nie zmarnuje

Gość trudne
bie no to Ty krezuska jestes z taka zawartością lodówki, a już przez chwile było mi Cię szkoda, powiedz ile ważysz i mierzysz?

Gość ceylon tea
dziii... to ty wszystko masz. dokup tylko jakies mrozonki, troche miesa, jakis dzem, ziemniaki (mozna zrobic swietne pieczone i jesc np z bialym serem albo kefirem) i juz...

Gość zupa z mrozonki
do tego wsadz kartofle, masz jana 2 dni ,okrasic smietana( smietamna na pare dni starczy, jajka fasola jest pozywna, zamiast miesa, takze groch jablka( np kurczak ppieczony z jabklkami i ryzem bdbd marchewka z kartoflami, do tego troche kminku, dobre jest Kasza - mozna sie napchac, z kefirem, z jajkiem na deser kogel mogel, moze byc z kropka kakao dla zmaku albo jakims soczkiem Kup kapuste pekinska, jest wydajna jako surowka makaron, do tego troche mrozonki z truskawek albo jogurtu owocowego - pycha

spoko, da sie zrobic;) ja bym wygospodarowala jakas kase na czekolade a reszta na buleczke, jogurt,mleko, zeiemniaki na frytki i palcki ziemniaczane, jajaka na jajecznice;) w sumie ciagle tak zyje:P poza tym na bank masz cos jeszcze w lodowce;)

Placki ziemniaczane, pyzy, kluski + jakaś okrasa. Spokojnie dociągniesz, choć nie zazdroszczę Ci ostatnich dni. No i kupuj warzywa, żeby jakaś odmiana była.