Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajaca 22

jak przezyc majac 50 zl na 2 tygodnie?

Polecane posty

Gość pytajaca 22
dziekuje wszystkim za porady:) musi mi sie jakos udac i widze ze to az takie trudne nie bedzie. TRUDNE- a dlaczego pytasz o moja wage i wymiary? do szczuplutkich nie naleze ani do grubiutkich

Gość pytajaca 22
jeszcze mam pytanie, a jak poradzic sobie z piciem na uczelni? herbata z automatu kosztuje 1 zl, a jakies soczki itp to tak ok 1,50, a ja bez picia raczej nie wytrzymam:(

Gość modelka Czeslawa
trzeba byc jakims debilem i nieudacznikiem zeby miec tylko 50 zl na pol miesiaca. dla mnie 4 razy tyle na dzien to malo!

Pytająca: termos i herbata. Ewentualnie herbata z plastikowej butelki - albo zaciśnij zęby i chodź o suchej buzi. Da się ;).

Gość pytajaca 22
raczej ta druga opcja bo termosu nie posiadam, bedzie prawie jak mrozona herbata:D

Rety ale jaja. U mnie też kruchutko z kasą, ale nie aż tak. Chociaż chyba zacznę oszczędzać, bo widzę, że się da.

Gość pytajaca 22
ja od nowego miesiaca tez zaczynam oszczedzac, tzn sprobuje bo niechce sie potem znalexc w sytuacji ze nie bede miala za co do domu wrocic

Jeśli chodzi o słodycze to polecam nutellę. Droga trochę, ale wydajniejsza od innych rzeczy. Słoik kosztuje ok 7-8 pln, ale przy rozsądnym dawkowaniu starczy na 2 tygodnie :)

Gość pytajaca 22
dziekuje bardzo wszystkim za rady:)

Gość Nutelle przy takim
budżecie :-D, polecam co najwyzej dżem

Gość Najlepiej przy
takim mortusie zabrac się za pracę, bo jak długo mozna życ za takie grosze :-D

Dla jednej osoby 50 zł na 2 tygodnie to naprawdę dużo. Ja też mieszkam sama i nawet nie spodziewałam się, że na jedzenie i napoje będę wydawać tak mało, a jem to co każdy człowiek, wcinam dużo słodyczy, zamawiam pizzę i jem na mieście. Na jedzeniu można zaoszczędzić, o ile lubi się latać po hipermarketach w poszukiwaniu promocji. Kiedy mieszkałam z rodzicami i siostrą, straszne sumy wydawaliśmy na jedzenie, mama codziennie rano robiąc zakupy zostawiała w sklepie 50 zł, a mi 50 zł starczy na 2 tygodnie mimo, że nie jestem na żadnej diecie ani tym bardziej nie jem byle czego.

Makaron jest bardzo tani, nakup makaronu, ryzu, a potem to juz mozesz jesc z czym tylko chcesz, makaron uwielbiam nawet tylko podsmazany na oleju i z dodatkiem czosnku. Poza tym ziemniaki, jajka, wazrywa z bazarku, kielbasa, jakos przezyjesz :)

Gość zakładając że mam już nescafe
2 kg kurczaka 12 zł 3 chleby chyba pójdą 7,50 masło typu rama 3,20 ser 40 dkg 5 zł szynka 5 ryż 4 torebki 2 zł ziemniaki 2 zł mleko 2 litry 3,30 40,00 razem dżemy i marynaty mam w piwnicy, cukru nie używam, może kg pomarańczy 2 zł biały ser 2,50 zł makaron 2 zł rosołki na zupę ja wyżyłabym.

Gość grincz
ja dostawlam od rodzicow 150 zł na caly miesiac jak mieszkalam w internacie... musialam sama zalatwic sobie oplaty za pobyt.. oczywiscie podanie o zwolnienie z zaplaty za pobyt. jedzenie.. oj czasem zmuszalam sie do jedzenia pasztetu ktorego nienawidze... jak sobie pomysle to chewtac sie chce... "zupki z radomia" podstawa jedna na dzien prawie... czasem ziemniaki sie zrobilo prawdziwy obiad na poczatku miesiaca... tyle mialam dobrego ze bylysmy we 4 i zawsze ktoras ktoras poratowała.. i przez 10 miesiecy uzbieralam sobie 500 zł... dodam ze mialam w tym tez dojazdy do domu... bylo to 2 lata temu...

Gość Rusztowaniowiec
A ja mam płatki kukurydziane , paczkę szprotek wędzonych i 3 kromki chleba. Muszę przeżyć od poniedziałku do piątku wieczorem aż dostanę wypłatę i zrobię zakupy. Pracuję fizycznie jestem w Holandii i kuźwa dam radę bo i tak wyjścia nie mam.

Gość gość
Jak sie pomysli to mozna.Pomyslcie ile dzieci umiera co chwile z glodu w Afryce.U nas jest plaga obzarstwa,otylosci.