Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość potrzebny mi...

Adwokat- pyszny, gęsty, waniliowy, hmmm...

Polecane posty

Gość potrzebny mi...

Jeśli ktoś ma, to proszę o przepis na adwokata- na śmietance 30%, taki, co po kilku dniach dojrzewania daje się niemal kroić nożem :). Szperałam po internecie ale znalazłam jakieś koszmary na maśle (błeee!!!!)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość yuyuiyi
adwokat na masle? chyba na jajkach :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość _______Ciekawa
To,gdzie szukałaś?! Nie widziałam żadnego przepisu na adwokat na maśle!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość potrzebny mi...
Bardzo dziękuję. Ten dziwny przepis z masłem znalazłam na www.mojegotowanie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hfggfjh
ale to nie adwokat tylko likier , dla mnie to róznica

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
PODAM CI PYSZNY I SZYBKI PRZEPIS: 200 ml.mleczka w kartoniku zagęszczonego-najlepiej tego w niebieskim 1 szkl.cukru pudru 2 żółtka 1/2 szkl.spirytusu Do sheikera(może być zwykły słoik 0,7 litra) wlewamy mleczko,zakręcamy i trzepiemy do zwiększenia objetości. Dodajemy zółtka,wstrząsnąć,dodać cukier równierz wstrząsnąć na koniec wlewamy spirytus. odkładamy do lodówki-po 15 min bardzo gęstnieje i jest pycha!!! można poeksperymentować i dać np trochę kakao,albo cappucino,a nawet wiórki koso.zalać dzień wczesniej spitytusem odcedzić i to do adwokata dolać-będzie podróba \"malibu\"

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a ja robię tak :-) : to mój przepis na 0,25 l spirytusu 95% (adwokat nabiera 20-22% mocy) 0,5l mleka 3,2 (lub taka sama ilość mleka skondensowanego) 15 żółtek 3 torebki cukru waniliowego 0,75dag cukru (miele na puder) robię albo w dzbanku mikserze, albo ręcznym robotem. do dzbanka/miski wędrują żółtka(koniecznie bez zarodków)+ cukier + cukier waniliowy miksuję na głądką masę dodając mleko, na koniec dodaję spirytus(wlewam bardzo powoli i małymi porcjami ciągle miksując) jeśli chcę żeby adwokat był tak gęsty, żeby go wyjadać łyżeczką , to zamiast zwykłego mleka daję skondensowane, czasami robię jednak pół na pół. nie mniej jednak zawsze jest pyyyyyyyszny , a co najważniejsze nie ma grudek . Adwokacik wychodzi prima sort :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość potrzebny mi...
no, no, ślinka cieknie... dziękuję za wszystkie przepisy :* Jeśli ktoś ma sprawdzony przepis na jakieś likiery, naleweczki, to proszę o dorzucenie :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Co do likierów:-) sprawdzone: 1. mleko skondensowane czekoladowe+mleko skondensowane zwykłe niesłodzone + spirytus =likier czekoladowy 2. mleko skondensowane niesłodzone+szklanka mocnej kawy+cukier puder + spirytus = likier kawowy 3. mleko skondensowane niesłodzone+cukier puder+zaprawa do drinków np firmy MONIN o smaku iryskowym+spirytus=likier irisch Robiłam też z zaprawami o smaku waniliowym i amaretto. Likierki zawsze wychodzą pyszniutkie:-) W zależności od tego, czy chę żeby były gęściejsze, czy słodsze, czy mocniejsze modyfikuje składniki. Polecam-pyszotka:-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość karol_ek
Likier kawowy: 40 zirenek kawy 0,5 l wodki szlkanka cukru Ziarenka kawy stluc na mniejsze kawalki. Wrzucic do butelki, dodac cukier i zalac wodka. Trzepac butelka do rozpuszczenia cukru. Odttawic na 6 tygodni od czasu do czasu mieszajac. Nie odkrecac butelki. Zamiast wodki dla wiekszej ilosci % mozna dodac spirytus.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość karol_ek
Likier kawowy: 40 zirenek kawy 0,5 l wodki szlkanka cukru Ziarenka kawy stluc na mniejsze kawalki. Wrzucic do butelki, dodac cukier i zalac wodka. Trzepac butelka do rozpuszczenia cukru. Odttawic na 6 tygodni od czasu do czasu mieszajac. Nie odkrecac butelki. Zamiast wodki dla wiekszej ilosci % mozna dodac spirytus. Po tym czasie przecedzic alkohol od ziaren kawy. Likier gotowy do picia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A ja troche zmienilam przepis: 5 żółtek 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 1 puszka mleka słodzonego ok.400g wodki żółtka utrzeć z cukrem dodać cukier waniliowy, wlać mleko, a na koniec wlać wolno wodke. Jest pyszny i gęsty.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×