Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Sweet melody

W贸jcicki Polanica Zdr贸j - operacja nosa

Polecane posty

Dziewczyny Czy paznokcie mozna miec pomalowane?? czy akryl moze byc? prosze o odp;) te ktore jzu byly .. Dorotka mysle ze wszystko bedzie dobrze..zejdzie opuchlizna..asymetria wyrowna sie..trzeba cierpliwosci..nie zalamuj sie...robilas to zeby bylo piekniej...i tego zycze!! pozdrawiam..cos brakuje mi entuzjazmu

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Dorota k-y
Frost- u mnie ten czubek juz przed operacja by艂 taki nier贸wny i skrecajacy, nie wiem dlaczego doktor tego tez nie poprawi艂 :((( a bardzo mi na tym zgrabnym czubku zaleza艂o i zalezy. jesli twoj czubek jest teraz r贸wny to sie nie masz czym przejmowa膰, moja kosc i same skrzyde艂ka tam gdzie 艂膮cz膮 sie ze skora twarzy jest zrobione OK:),po prostu teraz przy tak ma艂ej, sporo wycietej kosci, TEN NIER脫WNY CZUBEK WYDAJE SIE BYC ZA DUZY I D艁UGI- widac to najbardziej z p贸艂profili:(, NIE MA PROPORCJI.Sama konc贸wka potrzebuje wymodelowania i ma艂ego skr贸cenia- niby nic , ale znowu czeka mnie narkoza, opuchlizna, gips i pewnie szwy :(, no i nie wiem ile to mnie znowu bedzie kosztowa艂o:(. na pewno sa osoby kt贸re by by艂y happy 偶e ich nos wyglada duzo lepiej niz przed operacj膮, ale ja by艂am pacjetka kt贸ra dok艂adnie wiedzia艂a czego chce, mia艂am swoj膮 symulacj臋-tylko doktor mnie najwyrazniej nie zrozumia艂, a moze nie wnika艂 w takie szczeg贸艂y, nie wiem naprawd臋 :(.Moze takie pacj臋tki jak ja s膮 k艂opotliwe, ale ja p艂aci艂am za to nie ma艂e pieni膮dze+koszty pobytu i uwa偶am ze moge a wrecz powinnam wymaga膰 je艣li moje niezadowolenie jest uzasadnione(a jest) Taka jakby reklamacja. By膰 moze najlepsza pacjetka jest taka , kt贸ra poddaje sie woli lekarza, nie ma konkretnych pomys艂贸w na sw贸j nos i cokolwiek doktor jej wymysli bedzie zadowolona, a o to przedewszystki chodzi(najwazniejsze byc zadowolonym i cieszyc sie z nowego nosa) Ja niestety nie jestem i nic na to nie poradz臋 :( A wiec jesli ty masz konkretne wymagania co do swojego nosa, postaraj sie aby doktor dobrze cie zrozumia艂, bo po co p贸zniej 偶al i rozczarowanie. Zycz臋 Tobie powodzenia ,udanej operacji, a przedewszystkim pe艂nego zadowolenia z efektu):):) Ps- Fiolka ma zgrabny czubek,nos:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Dorota k-y
Na temat paznokci przy oper. nic nie wiem bo nie maluje :)

Udost臋pnij ten post

czy ktoras wie cos o paznokciach????? czy mozna miec pomalowane???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kasie艅ka 22.06
Podobno nie mo偶na mie膰 pomalowany pazurk贸w, bo w przypadku jakich艣 problem贸w w trakcie narkozy, paznokcie zmieniaj膮 kolor...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 spain
hej Dziewczyny! ja tez jestem miesi膮c po operacji. M贸j nos si臋 prawie nie zmienia, moze jedynie si臋 troch臋 zw臋偶a. bardzo mi si臋 podoba, jest prosty i 艣redniej wielko艣ci. Niekt贸rzy nie zauwa偶yli zmian (powiedzieli, 偶e wygl膮dam m艂odziej i 艂adniej, ale nie odnale藕li przyczyny), inni upewnili mnie, 偶e wygl膮dam korzystniej. Nie mam zastrze偶e艅 do mojego noska, ale na wszelki wypadek staram si臋 go wci膮偶 nie analizowa膰, by na si艂臋 nie znale藕膰 jakiej艣 wady. Pozdrawiam gor膮co buziaki dla Fiolki i Dorotki! i Was

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kasie艅ka 22.06
Agusia, jak Tw贸j nosek??? M贸j ju偶 robi si臋 艂adny schodzi ta najwi臋ksza opuchlizna i nosek jest coraz zgrabniejszy. Najwi臋ksza opuchlizna jest jeszcze mi臋dzy oczami ale jak kto艣 nie wiem, 偶e mia艂am co艣 robione z nosem to w og贸le nie rzuca si臋 to w oczy :) Jestem przeszcz臋艣liwa i wreszcie mam cudny profil :D Buziaki!

Udost臋pnij ten post

och jak dobrze czyta sie takie opinie;) ciesze sie ze nonio sie podoba..:)) juz tak bardzo bym chci8ala miec to poza soba. pozdrtawiam

Udost臋pnij ten post

Ola jak tam twoje przygotowania... ja dzis bylam na lodce i troche sie spalilam:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kasie艅ka 22.06
Dziewczyny opalajcie si臋 ile wlezie przed operacj膮 bo po niej 2 miesi膮ce nie mo偶na :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ola_b.
Hej ! Ja tez lubie czytac takie komentarze :) A ostatnio bardzo duzo dziewczyn po operacji wypowiedzialo sie o swoich wrazeniach :) Frost... a ja raczej nie mysle teraz o operacji, bo ucze sie do egzaminow :( W piatek mam ostatni egzamin a w poniedzialek operacje, wiec nie bardzo mam czas, zeby o tym myslec... Ale ciesze sie przeogromnie :) Pozdrawiam i widzimy sie juz za 2 tygodnie :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 millka44
Kasie艅ka to super, ze jestes zadowolona :)) ja si臋 troch臋 martwi臋 bo tylko b臋d臋 mie膰 2 tygodnie urlopu wrzesie艅:(...., ju偶 si臋 poma艂u przygotowuj臋, ale powiedz czy du偶o spuchnie nochalek jak ja mam mie膰 skracany nos...cze艣c chrzestna.. i resekcja skrzyde艂ek, ko艣膰 nie, bo jest prosta to strasznie opuchn臋?? :((..jak ja si臋 poka偶臋 w pracy:0..to nie wiem.. Wi臋cej wolnego mi nie dadz膮/ksiegowo艣c/. Kasienka w Oliwii 70 zlotych a w ogole mo偶na co艣 je艣膰 po zabiegu i ktos moze przywiexc co艣 z tego barku??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kasie艅ka 22.06
Millka, mia艂am robion膮 ca艂kowit膮 korekt臋 nosa, czyli 艂amanie, wycinanie, prostowanie, skracanie itp :) bez resekcji skrzyde艂ek. Ja jestem 2 tygodnie po operacji i jak kto艣 nie wie, 偶e mia艂am robiony nosek to na pewno si臋 nie zorientuje. Zosta艂 mi malute艅ki siniak pod lewym okiem, kt贸ry bardzo 艂adnie chowa si臋 pod pudrem (bez podk艂adu), wi臋c my艣l臋, 偶e 2 tygodnie wystarczy, 偶eby doj艣膰 do siebie. A co do obiadk贸w, to Pan Micha艂 przywozi wszystko na co tylko masz ochot臋 :) wi臋c nie trzeba ruszy膰 nawet nog膮 偶eby co艣 zje艣膰 :D Par臋 dobrych rad: 1) Zacznij po艂yka膰 rutinoscorbin, du偶o szybciej wszystko si臋 goi i nie ma tych okropnych wylew贸w na buzi, a niestety wy艂a偶膮 nawet kiedy robiona jest tylko cz臋艣膰 chrz臋stna (widzia艂am na w艂asne oczy :)) 2) Ma艣膰 arcalen 艂adnie "wch艂ania" opuchlizn臋 z noska i buzi 3) Zaopatrz si臋 w jakie艣 tabletki p/b贸lowe (mo偶e by膰 ibuprom, bo nie zawiera salicylan贸w) bo to co podaj膮 w Oliwii (ketonal forte) jest cholernie mocne i mnie osobi艣cie bola艂a w膮troba po za偶yciu jednej tabletki. A b贸l wcale nie jest nie do zniesienia, 偶eby 艂yka膰 tak mocne 艣rodki. 4) Dobrze jest mie膰 te偶 co艣 na garde艂ko oraz bezbarwn膮 pomadk臋 ochronn膮, bo jak si臋 oddycha buzi膮 to niestety troch臋 boli gard艂o i wysychaj膮 usta.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kasie艅ka 22.06
Bezpo艣rednio po zabiegu nie mo偶na nic je艣膰 ani pi膰, najlepiej dopiero nast臋pnego dnia, 偶eby nie wymiotowa膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 millka44
Kasie艅ka pi臋kne dzi臋ki za rady, w艂a艣nie my艣la艂am, 偶e dam puder chyba wolno ;).., 偶eby tak nie by艂o wida膰. Pan doktor mi m贸wi艂, 偶e po tej resekcji s膮 malutkie blizny, to nic, tylko 偶eby strasznie nie spuch艂o..:(... Ile trwa taka operacja??..Napisz jak Ci si臋 goi nochalu艣, jak bym ju偶 chcia艂a by膰 po wszystkim....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kasie艅ka 22.06
Sama operacja trwa od godzinki do dw贸ch, p贸藕niej zostajesz w pensjonacie 6 dni, je偶eli jest robiona tylko cz臋艣膰 chrz臋stna a 8 dni je偶eli ca艂o艣膰. Ze mn膮 w pokoju by艂a dziewczyna, kt贸ra mia艂a robion膮 resekcje i prawie nie by艂o wida膰, 偶e co艣 tam by艂o ci臋te. Agusia1111 mia艂a robion膮 tylko cz臋艣膰 chrz臋stn膮 i tez mia艂a tylko delikatne 艣lady w miejscu resekcji. Niestety nosek do艣膰 mocno puchnie, mimo tego, 偶e ko艣膰 nie by艂a 艂amana, ale to kwestia paru dni (przynajmniej w moim przypadku). Nie martw si臋 2 tygodnie na pewno wystarcz膮, 偶eby ludziom si臋 pokaza膰 :D M贸j nochalek goi si臋 doskonale, z dnia na dzie艅 jest coraz 艂adniejszy :D Dzisiaj w nocy nawet ju偶 przez nos oddycha艂am... Pozdrawiam!

Udost臋pnij ten post

Kasienka:) dzieki za takie wyczerpujace opisy..to pomaga..naprawde.. 20 lipiec juz duuuuzymi krokami sie zbliza;))) pozdrawiam:) kasienka...duzo ciuchow wzielas? napisz najlepiej wziac?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ola_b.
Frost ale sie ciesze, juz niedlugo bedziemy mialy sliczne noski :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kasie艅ka 22.06
Najwa偶niejszy jaki艣 dresik i kapcie "po domu" :) Ja wzi臋艂am ze sob膮 jeden "zestaw" na zimno i jeden na ciep艂o. Najlepiej wzi膮膰 rzeczy rozpinane albo z du偶ym dekoltem, 偶eby 艂atwo przechodzi艂y przez g艂ow臋, no i oczywi艣cie obowi膮zkowo pi偶amka :D Frost i Ola_b, trzymam za Was mocno kciuki, chocia偶 tak naprawd臋 to niepotrzebnie bo doktor jest cudotw贸rc膮 :D Pozdrawiam cieplutko!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Laksmi
do dorota k-y ja jestem po operacji ponad 3mc mialam robiony oczywiscie caly nosek...i...szczerze mowiac jestem niezadowolona mam zadarty czubek nosa i spuchniety...wygladam jak swinka...nie wiem czy do zaejscia tej opuchlizny trzeba jeszcze czasu...ale chyba wybiore sie na konsultcje bo naprawde moj nos wyglad kiepsko...tzn koncowka nosa

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 smutnnaaaaa
czytam sobie wasze komentarze i wam zazdroszcz臋 - mam okropny nosior, nienawidz臋 go, ale po pierwsze nie wiem sk膮d mia艂abym wzi膮膰 te oko艂o 8 tys (!!), a po drugie nie wyobra偶am sobie jakby si臋 ze mnie 艣miali w pracy :( odk艂ada艂yscie na te operacje czy bra艂y艣cie kredyty?

Udost臋pnij ten post

w moim przypadku to prezent od meza;) na okragle urodzinki:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kasie艅ka 22.06
Troch臋 odk艂adania + cz臋艣膰 od rodzinki, taki prezent przed艣lubny :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 agusia1111
Hejka d艂ugo mnie tu nie by艂o :P nie mia艂am dost臋pu do neta. Kasie艅ka opuchlizna z ko艣ci ju偶 zesz艂a ale na chrz膮stce jeszcze jest. Niestety na ostateczny efekt i tak musz臋 czeka膰 p贸艂 roku. Heh ale z tego co widz臋 to m贸j mos prawie si臋 nie zmieni艂 po op. Je艣li nie b臋d臋 zadowolona po tych 6 miesi膮cach to napisze maila do dr zobaczymy co poradzi...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Dorota k-y
do Laksmi- witam, jestes tez kr贸tko po operacji, jak ja. Wiesz co, imailowa艂am z pewna dziewczyna , kt贸ra pisa艂a o swoim nosie to co ty, ale teraz jest juz chyba zadowolona bo ten czubek jej opad艂 (ponoc opada nawet rok albo i d艂uzej, zalezy u kogo) i jej nos sie w miare wyprostowa艂:) mi tez opad艂, ale nie mia艂am jak u swinki,(ale niesymetryczna ko艅c贸wka) teraz moj nos opad艂ad troche i na dodatek wyd艂uzy艂 sie :(. po szesciu miesiacach mam dopiero sie odezwac do doktora.) jak chcesz to podam tobie mojego emaila, to porozmawiamy:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Layla***********
wITAM NOSECZKI;) d艂ugo mnie tu nie by艂o operacje mialam 7 kwietnia a mamy lipiec wi臋c jestem 3 miesi膮ce po;) tak oko艂o powiem Wam 偶e ogolnie jestem zadowolona tylko moj nos jest nadal strasznie spuchniety alewidze jak opuchlizna chrzestna schodzi po bokach... nos w艂a艣nie mnie tam swedzi,,, mam nadzieje ze du偶o opuchlizny mi zejdzie jeszcze bo mam tak膮 kulk臋 na czubku atak偶e nie martwcie si臋 musiscie d艂ugo czeka膰 a potem bedzie dobrze co do pieni膮偶k贸w na operacje nosa to hhmmmm' trzeba co艣 wykombinowac... jesli czego艣 bardzo chcesz i o tym marzysz... to trzeba marzenie spe艂ni膰 i pokombinowac g艂owa do g贸ry napewno si臋 uda pozdrowienia dla FORUMOWICZEK;************

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Layla***********
MOJ NOS BY艁 D艁UGI MIA艁 MA艁Y GARBEK I OPADA艁N W D脫艁 teraz nie mam 偶adnego garbka nie opada w d贸艂 pzreciwnie jest zadarty ale to mi dodaje uroku fakt ze jest troche szeroki i lewy profil jest 艂adniejszy ale wygl膮da dobrze naprawd臋 trzeba d艂ugo czeka膰!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kasie艅ka 22.06
Frost i ola_b, jak samopoczucie? 10 dni Wam zosta艂o, 艂apie stresik, czy jeszcze nie? :D Pozdrawiam!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ola_b.
Hej Kasie艅ska, mnie nie 艂apie, ale ciesze sie bardzo... czasem jedynie martwia mnie komenatrze niektorych dziewczyn, ale poza tym ok:)

Udost臋pnij ten post

dziewczyny!!!\\ ja juz w niedziele wyjezdzam...zabieg 13 lipiec:)) Dzis dzwonil do mnie dr W贸jcicki i zaproponowal tez termin...20 jest sporo osob 13..mniej...pozamienialam sie dyzurami i jakos dalo rade. jeszcze jestem w szoku ze to juz 13,,, mam nadzieje ze to szczesliwa 13... Olu bede sie wyczekiwac..i po zabiegu bede mogla Ci pomoc..:) jeeeeeeezu..ale to szybko sie wszystko dzieje...

Udost臋pnij ten post