Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rogowatka

Tu zwalczamy okołomieszkowe rogowacenie skóry!

Polecane posty

Gość gość
Witam ja niestety też mam ten problem nie.mam tego w dużym stopniu ale mam . poszłam do dermatologa i on mi polecił 2 maści 1 to pilarix krem koszt ok :21 zł ale jestem z niego naprawdę zadowolona . 2 to masc robiona na receptę jak się ona nszywa niestety nie wiem zapłaciłam za nią 8 zł ( bo z receptą bez kosztuje ok 50zł) ma ona konsystencje takiego jakby smalcu z grudkami który działa jako piling ) jest naprawdę świetny mogę go naprawdę polecić stosuję go zaledwie parę dni a już są takie rezultaty. Super !

Gość gość
dziecko 2 lata - stosujemy peeling pomarańczowy joanna , linovit a+e 2 x dziennie , do tego raz na dzień retimax , od 2 tyg jest znaczna poprawa wyglądu skóry , zaatakowane , policzki , ramiona , uda

Gość gość
witam, stosuję na to TRIDERM, działa super , z ud wszystko zeszło , ramiona jeszcze leczymy :)

Gość gość
polecam maść hasceral ok. 15zł i po problemie:)

Gość Paulina Dziedzic
Rogowacenie okołomieszkowe jest dość popularnym defektem skóry, sama jako kosmetolog borykam się z problemem więc na bieżąco stosuje różne rozwiązania. Przede wszystkim musimu usunąć objawy już istniejące- czerwone krostki. Konieczne są peelingi wszelkiego rodzaju ( solne z olejkami, ścieranie rękawicą, mikrodermabrazja a nawet peelingi kwasami owocowymi) kolejnym krokiem jest natłuszczanie i zmiękczanie skóry ( preparatów jest bardzo dużo ważne żeby miały mocznik, mogą być kwasy AHA i oleje z NNKT, ceramidy, cholesterol, wit A i E itp) Jednak aby problem nie wrócił ważna jest poprawa wchłaniania lub dostarczenie odpowiedniej ilości wit A,E i olejów NNKT. W praktyce suplementacja olejkiem lnianym przez 2 miesiące poprawia wygląd skóry na kilka miesięcy ( w zależności od indywidualnych wymagań organizmu. Można stosować olejek z wiesiołka, witaminą A i E inne oleje ale ważne by to robić. Problem rogowacenia najprawdopodobniej wywodzi się od wewnętrznej gospodarki tłuszczowej organizmu. Jeśli się stosuje te 3 rzeczy - rogowacenie przestaje być praktycznie widoczne :)

Gość gość
jak ktoś ma jakieś sposoby jeszcze to napiszcie. Dziękuję za post powyżej bo zawiera cenne informacje. Ja się borykam z tym od okresu dojrzewania, wcześniej nic takiego nie miałam a teraz plecy, całe uda dosłownie wszędzie, łydki to koszmar, pośladki, ramiona, nawet twarz. Dermatolog daje mi kolejne maści ale na nic to one nie działają. Żyję z tym ale to nie wygląda ładnie, mam taką twardą zrogowaciałą skórę, wszędzie te kropki czerwone, grubienia zrogowaciałego naskórka, trę, smaruję i nic. Muszę się wziąć za picie oleju lnianego w takim razie, wiesiołek i capivit a+e wypróbuję zobaczymy, bo wyglądam jakbym była cała pokryta zrogowaciałą skórą!!!!

Gość gość
Mój 3-letni syn na stwierdzone przez pediatrę okołomieszkowe rogowacenie od urodzenia. Jak był malutki to wyglądało to bardzo brzydko, teraz jest trochę lepiej. Pediatra w zasadzie powiedziała, ze to sie nie leczy, tylko łagodzi balsamami, a z wiekiem najczęściej przechodzi. Po 3 latach obserwacji, poczytaniu troche róznych informacji i rozmowach z różnymi ludźmi, dochodzę do wniosku, że problem leży w żywieniu. Rogowacenie jest najprawdopodobniej skutkiem nietolerancji jakiegoś produktu lub zwiazku. Najczęściej: gluten, mleko, jaja. U mojego syna zauważyłam poprawę, gdy ograniczylismy do minimum nabiał i gluten. Całkiem nie wyeliminowaliśmy, bo jest to bardzo trudne, ale widzę, że są okresy że skórę ma ładniejszą, prawie bez krostek, a czasem czerwoną, szorstką i bardzo suchą. My ratujemy się serią Emolium. W zależności od natężenia problemu, uzywamy zwyłe balsamy lub serię trójfazową. Jak jest gorzej to też mydło w płynie Emolium i płyn do kąpieli.

Gość gość
Czy isinięcie włosów laserem zlikwiduje problem?

Gość gość
*usunięcie

Gość gość
ten krem to prawdziwy cud, 5 lat walczyłam z tradzikiem od liceum do teraz,masakra kasa na lekarzy dermatologów i kosmetyki z rosmana i nic aż do teraz kiedy znajoma poleciła mi krem pilarix i po 5 dniach nic, poprostu wszystko wyszło nawet moje rany sie zagoiły od wyciskania polecam kupujcie ze strony producenta tu: http://pilarix.pl

Gość Ania

Mi bardzo się poprawił wygląd skóry za pomocą zabiegu karboksyterapii. Miałam bardzo szorstką skórę ,a teraz jest delikatna wi wygładzona. Zabieg robiłam w klinice Ego Med Spa w Krakowie  https://ego-medspa.pl/ i warta polecenia.

Gość Jola

Ja już zwalczyłam i wszystkim polecam mój sposób, zdecydowałam się na konsultacje w Instytucie Podologicznym i tam dobrano specjalne wkładki zrobione specjalnie do moich stóp, i ku mojemu zdziwieniu to zadziałało więc jeśli ktoś się waha nad ta metoda to na mnie zadziałała, warto próbować