Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zakochałem się w....

Zakochałem się w...kochance

Polecane posty

Gość Ale on wyraźnie napisał
No niestety życie jest skomplikowane. Myślisz, że jak ja wychodziłam za mąż, myślałam zakochasz się jeszcze tak jak nigdy przedtem, spotkasz kogoś kto wywróci Ci świat do góry nogami? Nie. Myślałam, będę z mężem szczęśliwa, gromadka dzieci, dom pod lasem i pełnia szczęścia. I nagle coś zupełnie nieoczekiwanego miłość, której być nie powinno. Uciekłam od niej i tęsknię już 3 lata.

ja też jestem mężatką, myślisz że nie kręcili się wokół mnie wspaniali, przystojny wartościowi faceci? Gdybym przekroczyła pewną granicę to kto wie, może bym była w sytuacji podobnej do ciebie. Mężatka (żonaty zresztą też) powinna potrafić się asekurować, urywać pewne rzeczy w przedbiegach, zanim się jeszcze cokolwiek zacznie - to podstawa Znasz to przysłowie - \"czego oczy nie widziały, tego sercu nie żal\" :) Mam nadzieję, że w twoim małżeństwie jeszcze sie zapali światełko - miomo wszystko

zawsze tęsknimy za tym czego nie mamy zwłaszcza jak z upływem czasu zostają tylko dobre wspomnienia bo je pielęgnujemy, zostaje wymarzony, wyidealizowany obraz tego co utraciliśmy. Ciekawe czy jakbyś te ostatnie 3 lata spedziła z tym facetem to też tak byś go postrzegała... To rzecz jasna pytanie retoryczne bo odpowiedź jest oczywista :p

Gość Ale on wyraźnie napisał
ja też mam cały czas tą nadzieję. Dobrano 🌼

q2 ---> całkowicie się z tobą zgadzam, inni faceci mają nad mężami tylko taką przewagę, że są \"tym zakazanym owocem\", czymś nowym - a tak naprawdę po pewnym czasie, jak wszystko spowszednieje, jak pojawi się życie, w wielu przypadkach okazuje się, że nie ma to, jak mąż ...

Gość wredna taka ze hej.
No i super. Jest jednak sprawiedliwość na tym świecie. Pewnie wcześniej bawiłeś się uczuciami to teraz masz. 2 lata to ja kiedyś zmarnowałam, bo mnie wzięło na zajętego faceta i odcięłam się od niego zanim do czegokolwiek powaznego doszło (chociaż facet miał ochotę). Ale ja widać jestem nienormalna, ze się nie biorę za zajętych. Pociesz się, że tak czy siak ta pani miałaby 1-2 lata w plecy, skoro tak między Wami zaiskrzyło.

Gość nie chce misię spać
"Ile mozna coś robić dla dobra żony? " zakochany? chyba ... w sobie. ciekawe kiedy zapytasz: ile można coś robić dla dobra ...? dlaczego "ona odeszła"?

Gość ciekawe co bedzie

Gość ciocia dobra rada1
takich facetow jak autor topiku nalezy kastrowac.

Gość ciocia dobra rada1
takich facetow jak autor topiku nalezy kastrowac.

Gość a ja życzę
.zeby wrócił do tej którą kocha.Bo pewnie sporo życia przed nim i dlaczego ma się męczyć.Kazdy decyduje o swoim losie.

Gość a ja życzę
.zeby wrócił do tej którą kocha.Bo pewnie sporo życia przed nim i dlaczego ma się męczyć.Kazdy decyduje o swoim losie.

Gość ciekawe co bedzie
a ja życzę-------> popieram , tez mu życze ,żeby wrócił do tej co kocha

Gość perelkajego
Zycze mu aby był odważny i stanowczy w swoich decyzjach Mojemu zabrakło wszystkiego w analogicznej sytuacji , a może tylko miłości??????

Gość miłość słowo przereklamowane..
POLECAM polski film "Plac Zbawiciela" fabuła jak z opisów " zakochałem się w..." na mnie wywarł ogromne wrażenie. I jeszcze jedno......o jakim powrocie i odbudowie mowa. Przecież jak autor jest w domu ciałaem a nie duchem , myśli caly czas jaki to nieszczęśliwy będzie z żoną to nie daje szans naprawie. Jak myślimy caly czas ....i tak się nie uda - to nie oczekujmy , że się uda . To jak w leczeniu , placebo i pozytywne myślenie czyni cuda, tylko to wymaga pracy. A tak wszechobecne tłumaczenie się "miłością " pcha nasz świat w "gówno" Od dzieci wymagamy odpowiedzialności ,????? Akohol pewnie też służy odbudowie.....

Ludzie maja racje ze jestes egoista. Bo po co wracales? Zraniles zone, zyles z kochanka. Coz zdarza sie. Teraz zraniles kochanke, nienawisc w domu, co widza dzieci? Zrobiles to ze strachu, przed grozbami. Wspolczuje Tobie, zonie, kochance i dzieciom. Nie okazales sie facetem na poziomie, okazales sie mieczakiem. Przykre, dosadne i prawdziwe.

Gość to nie egoizm
to manipulacja zony słabszym psychicznie od niej czlowiekiem Tak , po co wracał? Teraz widzi , ze to prowadzi tylko do udręki , uczymy się na błędach , szkoda , ze nie na cudzych , tylko na własnych

Człowieku wiesz co to depresja ???? Ile w tym manipulacji?????

Zobacz film o którym pisałam....chociaż pewnie powiesz , że jest naciągany.

Gość to nie egoizm
depresje leczą lekarze a nie mąz , ktory sam popada stopniowo w depresję Czy to działa leczniczo na zonę?

Gość to nie egoizm
zycie to nie zcenariusz filmowy ani zadna powiesc , nic tutaj nie jest porównywalne Zycie to nie fantazja, tylko wybory i dramaty , ktorych czlowiek doswiadcza na samym sobie Nigdy nie zrozumie sie drugiego człowieka , co czuje , jak mu jest w tym zyciu , nawet przezywając taką samą sytuację , bo kazdy jest inny

masz rację . Depresję leczy lekarz. Tylko czy człwiek w takim stanie sam pójdzie do lekarza??? Autorowi z tego co czytałam bardziej przyda się leczenie .....odwyk. To też choroba Dramaty....nie rozmawiasz z dzieckiem , ale baaardzo doroslą osobą , która już sporo przeżyła i widziała. Wiem że życie to nie telenowelw ( zresztą nie oglądam) .są jednak filmy które zmuszają człowieka do myślenia jeśli szare komórki nie wymarły. Ludzkie dramaty, godność pięknie to brzmi ....zacznijmy od siebie by nikt przez nas nie płakał (p wyszedl mi "frazes"). I żeby nie było widzę źdźblo...

Gość zakochałem się w....
Witajcie. Napisałem dzisiaj do niej e-maila w pracy. Nie chciałem jej naciskać, nalegać. Więc pisałem w atmosferze bardziej przyjacielskiej niź to co chcę wyrazić. Odpisała. Wysłała mi słowa piosenki "12 łez" S.Wiśniewska. I ani słowa więcej:) Będę próbował dalej.

Gość to nie egoizm
Znam przykłady z zycia , ze takie sytuacje nie rozwiazuja sie same , tylko dlatego ,że mąz zostanie Owszem , został , dla świetego spokoju zony i dzieci Tylko , ze to zmarnowane kilkanaście lat małzenstwa , bo w końcu zona nie wytrzymała i odeszła . Tez była depresja, myśli samobójcze ... Odetchnęli wszyscy ,łacznie z dziecmi On okazał sie na poziomie i dba o te dzieci , nawet bardziej niż za czasów małzenskich , dba rowniez o była zonę , w kazdej chwili moze liczyc na jego pomoc Dlaczego teraz dopiero doszli do takiego rozwiązania? Bo zona zmadrzała Zaczęła myslec , ze takie zycie nie ma sensu dla zadnego z nich ..Obydwoje w tej chwili sa w szczesliwych zwiazkach z innymi partnerami Wszystko jest do pokonania

Gość do..to nie egoizm
Jakbyś pisała o mnie. Też odeszłam od męża po kilkunatu latach.Wszystko się zgadza oprócz myśli samobójczych.Az tak źle ze mną nie było.Ale dzięki temu, ze w końcu nie wytrzymalam i rozwiązałam to chore małżeństwo , poznałam fajnego człowieka z którym jestem do dziś:)

Dlaczego nie egoizm? Falszywe zapatrzenie w siebie! kiedy dostepne sa rady w internecie, literatura, poradnie? Jesli bowiem ktos by pomyslal o innych a nie tylko przez pryzmat siebie, rozwazyl za i przeciw, wielosc cierpienia w kazdym z przypadkow, to decyzja bylalby swiadoma przynajmniej. Rozumiem depresje, \"dobre\" chceci ale tego nie pochwalam. W rezutacie sie to odbija na innych. Rozbawilo mnie naprawde to ze ktos ulega takim szantazom. Z szantazami wiadomo jak jest. Wybiera szantaz i strach ponad milosci i konsekwencje wyborow swiadkomych. To czego tutaj zyczyc? Poprawy? Pocieszania w depresji? To jest glupota i tyle. Od tego nawet ludzie umieraja.

powiedz mi .. i co planujesz dalej...jak przekonasz znowu kochanke do siebie, zostawisz zone??...czy bedziesz dalej zył w trójkacie??zastanów sie dobrze czego tak naprawde oczekujesz..bo jezeli zaczynasz burzyc daw swiaty..rób to z jakąs odpowiedzialnoscia..miej jakis wytyczony ..plan i daz do niego konsekwetnie..bo jezeli nie jestes niczego na 100% pewny..porostu daj sobie spokój....nie szarp sie ty ani nie rób innym nadzieji....

Gość do zakochanego
Powinieneś pozostac z larwą ;) o ile ona też tego chce. Twoja żona zachowuje się niepoważnie. Nie ulegaj takim szantażom, to naprawdę okropne, że kobiety tak sie zachowują. Życzę ci powodzenia. I żeby nie było, że jakowas panna tak sądzi, to jestem mężatką od mnóstwa lat. I jeśli mój mąż kiedyś powie że zakochał sie starsznie i spotkał miłość swoijego życia to pozwolę mu odejść bez żadnych przejść, życząc mu szczęścia. Tak powinno być.

Do nie egoizm... to niech zaprowadzi żonę do lekarza, depresja jest naprawdę poważną chorobą . Niech się poradzi ( jak nie potrafi sam) specjalisty jak ma zrobić "porządek" w domu. Potem niech układa życie u boku nowej kobiety. Z tego co napisał wyżej, zaczyna od upewnienia się czy kochanka go jeszcze chce. A jak nie zechce.......................to zostanie......uszczęśliwi żonę???

Gość złośliwa aga
PRZECIEŻ KIEDYŚ KOCHAŁEŚ ŻONE, ALE WIDAĆ JESTEŚ ZWYKŁYM SAMCEM, ZNUDZIŁA CI SIĘ I NIE MA DLA CIEBIE ZNACZENIE TO CO WAS ŁĄCZY. ZOBACZYSZ TA TEŻ CI SIĘ ZNUDZI I ŻYCZE CI TEGO.ŚMIECIU NIE RÓB KRZYWDY DRUGIEMU BO TA KRZYWDA W RÓCI DO CIEBIE.PAMIĘTAJ!