Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tłumaczonko

poprosze o tłumaczenie na hiszpański...

Polecane posty

Gość tłumaczonko
no bardzo praktyczne zdania :-p przez rok poznałaś tak dobrze hiszpański? jestem pod wrażeniem... cogeme czyta sie przez "h"--> coheme?

Gość agh
chciałabym się nauczyć hiszpańskiego i chcę się dowiedzieć czy trudny jest ten język.

Tak, czyta sie przez \"h\". No, szybko mi poszlo z hiszpanskim, bo latwo wchodzi do glowy, a bylam tam jako au-pair, czyli hiszpanski mialam nawet w domu. Poza tym codziennie szkola, znajomi, hiszpanski non stop. Jak pojechalam to nic nie umialam powiedziec, a po 3 miesiacach dostalam sie do oficjalnej szkoly na poziom \"intermedio\", po nim przeszlam na \"avanzado\".

Tlumaczonko... Tak sie czyta ( mniej wiecej - za pozwoleniem Enamorada : )) A mi sie podoba ( ze teak sie jeszcze wtrace ) takie powiedzenie, ktore lepiej ucieszy Polaka, ktory sie poznal na hiszpanskim jezyku, niz samego Hiszpana. Sie powie widzac dziewczyne, ktora nam sie spodoba i bysmy chcieli... tego... - ! Ay, que curvas, y yo, sin frenos! ( To, w zgrabnej przenosni. Nie, Enamorada? )

He, no slowo \"curva\" tak dobitnie i beztrosko wypowiadane nawet przez dzieci, rzeczywiscie smieszy... Np. jak sie jedzie droga i jest napis \"Cuidado! Una curva peligrosa!\" curva peligrosa - to niebezpieczny zakret, ale dla mnie to zawsze brzmi jak \"Uwaga! Niebezpieczna kurwa\" :D A z tymi \"frenos\" nie slyszalam, ale fajne :D

Gość no ja jestem
pod wrazeniem,ucze sie tego pieknego jezyka i nie moge wyjsc z zachwytu dla Twojej znajomosci

Gość reep666
witam wszystkich. bardzo pilnie potrzebuje tłumaczenia na język hiszpański poniższego tekstu: RODZINA PONAD WSZYSTKO !!!!!

Gość ChciejącaUmiećHiszpański
enamorada, widzę, że znasz hiszpański doskonale. Też bym chciała tak umieć...

Gość gość
a jak bedziesz umic hiszpanski to i wloskiego sie nauczysz, bo Hiszpany znajo tez wloski

Gość gość
znajo znajo wiem ze wloski znajo

Ja będę tylko dwa miesiące w Hiszpanii, więc szkoda. Ale w ogóle chcę się nauczyć hiszpańskiego, ponieważ poznam chłopaka,który jest Hiszpanem i chciałabym mu się spodobać, "jestem fanką Realu Madryt" myślisz, że przez trochę mniej niż rok nauczę się hiszpańskiego ?

ChciejącaUmiećHiszpański - Nauczysz się podstaw, będziesz umiała się dogadać z Hiszpanami, ale musisz poświęcić trochę czasu regularnej nauce. Trudniejszych zasad gramatyki jak na razie nie musisz stosować, bo Hiszpanie sami ich nie stosują :D Bardzo luźno podchodzą do poprawnej wymowy :) Do którego miejsca w Hiszpanii jedziesz?

Albo do Barcelony, albo do Madrytu.

ChciejącaUmiećHiszpański - Polecałabym Ci Madryt, bo tam ludzie posługują się tylko i wyłącznie językiem kastylijskim(hiszpańskim). W Barcelonie mają jeszcze drugi język - kataloński i to nim się częściej posługują. Chociaż z drugiej strony język hiszpański w Madrycie też nie jest do końca czysty, przez ogromną ilość imigrantów i mieszkańców różnych hiszpańskich regionów. Najczystszym kastylijskim posługują się mieszkańcy Valladolid i Salamanki. Ale jeżeli w grę wchodzą tylko Madryt i Barcelona, to polecam stolicę :)

Jednak nie mam wyboru - dowiedziałam się, że będę w Madrycie na max. 2 miesiące.

Nie wiem o co Ci chodzi. Może chodzi Ci dlaczego wyjeżdżam ? No więc mam 12 lat, więc nie pojadę sama, lecz z moją młodszą kuzynką i jej mamą. Jadę do cioci i wujka oraz ich dzieci. Dlatego tam lecę samolotem.

To w poprzedniej wypowiedzi jest odpowiedź. :)

Gość reep666
w takim razie co oznacza : - LA FAMILIA MÁS QUE NADA oraz - LA FAMILIA SOBRE TODO czy to nie to samo co "La familia por encima de todo" ????????????????

Gość gość
Macie jakieś namiary na tłumacza przysięgłego?

Gość gość
Drodzy, a może ktoś jest w stanie przetłumaczyć: Tobą oddycham na hiszpański? :)