Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vipera FOR YOU

DERMACOL -dobrze kryjacy FLUID!!!!!!

Polecane posty

Gość renna89
tez mam 215.dobry jest

Gość ololpopo
up

Gość felippe
dobrze kryje

Gość fajan sprawa aaaa
mam 212 mi pasuje..trzeba go dobrze rozsmarowac;)

Gość ohyda
normalnie koszmar,cera staje sie brzydka ,nie moze oddychac,owszem kryjacy ale efekt maski czulam sie jakbym miala folie na sobie,i wrocilam do drozszego za 70 fluidu la rocha posay ,i nie zmienie juz na zaden

Gość iolka
dla mnie mistrzostwo świata!!! super kryje, tylko trzeba dbać o regularne złuszczanie i nawilżanie skóry, bo jeśli przesuszę sobie skórę specyfikami na pryszcze, to on uwidacznia te niedoskonałości. Także robię regularnie peelingi, nakładam pod makijaż krem nawilżający i efekty są nieziemskie! Wystarczy nałożyć ciupkę. Pory są niewidoczne, pryszcze przykryte. Odnośnie efektu maski, radzę sobie z tym używając różu na policzki dream mousse maybelline. Łączny efekt wypasiony! nie mogłam się zdecydować i kupiłam dwa odcienie 212 i 217, bardziej przypadł mi do gustu 217, jest cieplejszy, buzia po nim wygląda naturalniej niż po 212. Ale to odcienie dla naprawdę bardzo bladych buzi, na lato na bank będę musiała go odstawić.

Gość gizia
Ja uzywalam dermacolu numery 213 i byl dla mnie troche za ciemny poniewaz mam bardzo jasna cere. Teraz zastanawiam sie nad kupnem numeru 212 lub 217 i nie wiem ktory wybrac. A tak poza tym to Dermacol jest swietny. Super kryje i nie tworzy maski.

Gość Karolcia0606
Dziewczyny! Przyznam szczerze, że marzy mi się efekt maski!!! Zdaję sobie sprawę z tego, że dla większości osób jest to oznaka albo źle zrobionego makijażu, albo defektu kosmetyków, ale weźcie pod uwagę cery problemowe i niepokorne!! Niestety od kilku lat używam podkładów i żadnego nie mogę polecić. Próbowałam tych z dolnej półki, a także tych ekskluzywnych.Efekt zawsze taki sam. Ponieważ mam cerę tłustą, trądzikową, już po kilku godzinach twarz świeci się, a pamiątki po pryszczach są widoczne "jak na dłoni". Ponadto moja cera ma ziemisty, szary koloryt, i choć opalam się na ładny, brązowy kolor, przez większą część roku jestem raczej blada. Kilka razy zaryzykowałam i pokazałam się światu bez makijażu. I wiecie co? Prawie zawsze ktoś zwrócił mi uwagę, że dziś wyglądam brzydko/nie umalowałam się/nie wyspałam się/chyba jestem chora... Koszmar... Ponieważ moje policzki i broda są właściwie pokryte sino-różowymi plamkami, taki efekt byłby dla mnie błogosławieństwem (poprzez efekt maski mam na myśli całkowicie zakamuflowaną, jednolitą kolorystycznie twarz). Czytam wiele opinii na temat dziewczyn, które według społeczeństwa mają "mocny makijaż" i maskę na twarzy, ale pomyślcie, że te biedne istoty nie mają innej możliwości. Ktoś powie, że można się nie malować, są inne specyfiki dające dobry efekt... Dla każdego jest coś odpowiedniego a argument,żeby się nie malować jest chyba dla żeńskiej części populacji z problemami nie do przyjęcia. Apeluję jedynie o trochę tolerancji. Sama zamierzam zakupić Dermacol i mam nadzieję, że chociaż problem makijażu pozostanie jedynie wspomnieniem. Pozdrawiam.

Gość polaquita
ktoras z was wspomniala, ze Vichy dermablend (wg mnie nie do pokoniania) kosztowal 140...no ja nie wiem, gdzie go kupowala, ale ja najwyzsza cene jaka widzialam to 72, a w Warszawie w aptece w Zlotych Tarasach dostalam jasniejszy odcien za 62 w promocji! Kilka razy przespalam sie w makijazu i zauwazylam, ze stany zapalne na drugi dzien sie zasuszyly. Byc moze powoduje, ze powstaja zaskorniki (tego nie moge stwierdzic, poniewaz zmieniam podklady w zaleznosci od okazji) ale na pewno matuje najlepiej z dotychczasowych wyprobowanych,kolorek 25 jak dla mnie super na wieczor, 15 najjasniejszy ( nie opalalam sie chyba od dwoch lat) idealnie stapia sie z kolorem mojej cery w dzien. Zalety Dermacolu zna moja ciocia, ktora pryszczy nigdy nie miala, ale cala twarz w piegach..faktycznie nic nie widac, ale swieci sie jak laleczka porcelanowa.

Gość gajabongo
Dermacol mocno wysusza skórę. Kobietki o skórze suchej, cienkiej, niech z nim uważają. Ja mam taką cerę i stosuję go tylko extra na wieksze wyjścia. Pięknie pokrywa przebarwienia, sińce, nierówności skóry. Najlepiej opłożyc na niego dodatkowo fluid, ja to robię dzięki temu koloryt normalnieje a cera się nawilża. Robiłam wyjściowy makeup mojej mamie która stosuje tylko niewilkie ilości pudru w kamieniu i po całonocnej imrezce twarz jej spuchła po tym dermacolu (też cera delikatna i sucha). JA po stosowaniu mam efekt przesuszenia cery -wrrr, robi się wtedy jak papier:-P Ale pięknie maskuje i jesli tego szuakcie to polecam. Idealny na makijaże ślubne, wieczorowe, wyjściowe. Przed stosowaniem dobrze jest porządnie nawilżać cerę, przyda się także mgła do twarzy by w czasie imprezy odświeżyć i nawilżyc lekko skórę twarzy.

Gość Karolcia0606
Od tygodnia używam dermacolu. Oto moje spostrzeżenia (dodaję, że cerę mam tłustą, zaróżowioną, z licznymi plamkami po trądziku) PLUSY: -MEGA efekt kryjący!!! Żaden podkład nie zrobił tego lepiej;) Wszystkie zaróżowienia, przebarwienia, blizny stały się niewidoczne. Autentycznie! - duża gama kolorów (mieszam 217 z odrobiną L'oreala true match C2 i stapiają się ze sobą idealnie - idealny jako korektor - świetny dla dziewczyn, które mają dużo blizn i przebarwień - niska cena -wysoka wydajność MINUSY: - MEGA efekt błyszczenia!!! Już po 2,3 godzinach...:( - słabo "wiąże się" ze skórą. Z bliska widać warstwę, spod której wystaje skóra... - nakładając, miałam wrażenie, że wcieram w siebie stwardniały tynk - efekt maski bezapelacyjny, chociaż przy użyciu niewielkiej ilości wszystko prezentuje się dobrze. - dość trudno dostępny, nawet w dużych miastach. Ogólnie, polecam go dziewczynom z dużą ilością przebarwień, które nie są zadowolone z efektów popularnych podkładów i nie czują się dobrze bez makijażu. Pozostałym odradzam chociaż efekt kryjący jest niesamowity.

Gość Joanna Abram
Do kupienia na Allegro! Ja osobiście kupiłam w niewielkiej drogerii w Warszawie. B.mocno kryjący - może dać efekt maski - idealny dla osób z intensywnymi przebarwieniami.

Gość Aaannnnkkaaaa
Dermacol jest super.....mam 215- wydawało mi sie , że bedzie ok, mam raczej śniadą cere....ale bardzo zima wypłowiała , okazał sie za ciemny, a miałam nawet w planach 216! Tzn na lato 215 będzie w sam raz. Sprawdzałam niedawno u kogos ten 213- dla mnie jest lepszy, chociaż, moze za jasny :) a chyba jakiegos pomiedzy 213 a 215 nie ma :P Ale bardzo go sobie chwale, naprawdę radzi sobie świetnie z moja problematyczną cerą. Może i podkresla skórki, ale nie mozna miec wszystkiego. :):)

Gość agatek-gagatek
Po prostu rewelacja! Kupiłam Dermacol w celu tuszowanie cieni pod oczami i jestem zachwycona (wybrałam odcien 217). Krycie - jak nic. Jak się dobrze naloży, to nawet nie ma efektu maski, chcoaiż trzeba wziąć maleńka odrbinkę. Pobrudzić palec właściwie . ;D Szkoda, że sie tak blyszczy i ma troche zbyt żółtawy odcień, ale ogólnie bardzo polecam, przynajmniej jako korektor. :D

Gość kamilkoa
przerczytalam duzo fotum i wszyscy zachwalaja i ze kryje a ja mam piegi i dlczego mi nie zakrywa?:( jak wszysycy mowia ze on wyzsstko zakryje:(

Gość starsucker
szczerze mowiac zamowilam go tylko zeby stosowac go do zdjec i ewentualnie pod oczy na codzien. nie moge go ocenic bo jeszcze go nie mam. szkoda tylko ze dopiero teraz to przeczytalam i dowiedzialam sie ze moglam go bez problemu kupic w warszawie, tak to z kosztem przesylki zaplace za niego 20zł na allegro xD

Gość NIEksiężniczka*
Dziewczyny z Legnicy i okolic- Dermacol można dostać w Savii, jak się wchodzi na pierwsze piętro to trzeba skręcić w prawo. Tam pani ma Dermacol, testerki i jakie są kolorki. 15 zł za sztukę;P

Gość ffj
Ja od dobrych kilku lat uzywam dermacolu, i jestem bardzo zadowolona, tyle ze mam na niego swoj sposob, bo tak jak wiekszosc z was pisze jest on raczej trudny do nalozenia, wiec wyciskam odrobinke na reke i mieszam z kremem nawilzajacym robi sie wtedy lzejszy i latwiejszy do nalozenia, a efekt taki sam, co do mojej cery to nie ma ona ani pryszczy, ani sie nie swieci wiec efekt utrzymuje sie wiele godzin, co prawda chwile po jego nalozeniu trzeba odczekac bo mozna sie pobrudzic to wlasnie po zmieszaniu z kremem nawilzajacym juz nie jest tak tragicznie, powstaje naprawde cienka wartswa ktora i tak swietnie matuje twarz, co do dermacolu to trzeba miec wprawe w jego nakladaniu tak aby nie powstawaly plamy i efekt maski, dlatego na chwile przed wyjsciem z domu zalecam delikatnie przetrzec twarz platkiem kosmetycznym i bedzie ok :)

Gość zainteresowana_12
Gdzie można kupić to cudo w KRAKOWIE ?? Skoro mówicie że tak trudno dostać to aż strach wyruszać na poszukiwania w tak dużym mieście;)

Gość ffj
spróbuj zapytac w aptekach, kiedys w jakiejś udalo mi sie dostac dermacol, i to nawet w dosc atrakcyjnej cenie (jestem z częstochowy)

Gość zainteresowana_12
Ok , dziękuję za wskazówkę:)

Gość gffddd
hej dziewczyny, a może wiecie gdzie można kupić dermacol w białymstoku?

Gość zainteresowana_12
Kupiłam !!!!!!!!!!! Cudo !!!!!!!!! O rany i po co było wydawać tyle kasy na jakieś max factory czy revlony....gdybym wcześniej wiedziała...echh...No zachwycona jestem efektem-porcelanowa buzia jak "z okładki"!!!:):) Kupiłam w podziemiach Dworca Gł. w Krakowie, Pani mi powiedziała ze od 2 mies. nie ma tego podkładu w hurtowniach, dlatego nie miała wszystkich kolorów....i jescze powiedziała że podkłady po nowym roku drożeją o 50%....

Gość ELKA121
Sluchajcie dziewczyny-nie werzcie że to maska.Mam drogerie i mam go u siebie w sklepie,sama go uzywam.Zanim go nałożycie posmarujcie buzie kremem,buzia jet wtedy sliska.Nakładacie kropkami fluid na twarz,pózniej rozsmarowujecie .Dobrze sie rozprowadza bo buzia tłusta .Napewno byłaby maska gdybyście nalozyły bez kremu.Ja używam i nie widac wogóle.Pozdrawiam Ela

Gość ELKA121
Jeszcze raz ja-weszłam teraz na strone i zobaczyłam w jakiej on cenie.Rany niezle zarabiają .U mnie kosztuje 19 zł -opakowanie jest białe i biała wąska tubka.Pozdrawiam Ela

Gość MartynkaBjakBoska
ojejjjjjj !!!!! czy ktoś jeszcze tego używa?? z całym szacunkiem, to jest okropieństwo, tworzy tak ogromną tapetę, nienaturalną,okropną fuuuj wiem sporo na temat makijażu, i wiem jak go robić. nie kupuj tego szajsu proszę :) jest XXI wiek ;) służę poradą.

Gość brum brum23
Czy cena ok 13zł na stronie BeautyFly jest juz z kosztami przesyłki? Bo chciałabym sobie zamówic, ale nie chce zaplacic nie wiadomo ile za przesylke :)

Ja dopiero mam zamair kupić Dermacol ... ale wiem, że jest to podkład, który przypomnia kamuflarz czyli coś co uzywają wizażyści. Zeby nie było efektu maski radze nakładać do zwilżoną gąbką lateksową zaczynając od czoła zgodnie ze wzrostem włosów na twarzy, w innym przypadku powstaje maska i smugi. Potem należy go spudrować ruchami wymiatającymi od czoła i w dół twarzy równiez zgodnie z kierukniem wzrostu włosów na twarzy.

Gość Xena18cl
Ja uważam ze dermacol jest naprawde świetny!!! Dowiedzialam sie o nim od Kolezanki i postanowilam sama sobie go kupic. Przed studniowka moja cera nie byla za ładna i tylko dermacol to zdołał naprawic. Efektu maski wogole nie bylo. Najlepiej jesli nalozycie najpierw jakis krem nawilzajacy pozniej delikatnie rozsmarujcie mala ilość dermacolu odczekajcie parę minut a pozniej na to wasz ulubiony fluid i puder i efekt gwarantowany!!! Naprawdę

Gość diabolllo
Puder Dermaco jest najlepszy podkladem na rynku jesli chodzi o podklady kryjace. Zaden nie kryje, jest bardzo wydajny, fakt tworzy efekt maski jeskli ktos go nie umie uzywac. daje sie go doslownie odrobine i wystarcza na cala twarz. ja go zamawiam regularnie i jak do tej pory nie zanlazlam lepszego od niego:D pozdrawiam:D