Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Abi Drewer

rocznik 82 dla odmiany,co robicie?

Polecane posty

moge byc kolo poludnia jak chcesz, ale tez nie jestem skarbnica wiedzy i pewnie mi duzo wylecialo z glowy, jedno jest pewne: nie wprowadze cie w blad pisze tylko to co wiem na 100 procent dobranoc wszystkim 82

to jest fasola...stoi sobie mozna powiedziec w centrum Chicago, a Parku Millenium...nastepne fotki prześlę Ci w sobote, teraz muszę porobic ściągi :)...mam egzamin i nic a nic nie umiem...nie zebym się nie uczyła, ale poprostu przedmiot mi nie podchodzi...zresztą większości roku nie podszedł...swoją drogą trzeba się nazywać Li..... żeby na 5 roku tak męczyć ludzi....zamiast sie skupić na magisterce niektórzy wykładowcy uważają, że \"WF\" jest najważniejszy...ech

Ja mule bombe przed kompem:( Mam dziewczyne która jest daleko i zyje z kasiory zarobionej na wyspach, a poza tym studiuje Rolnictwo;)

Gość Abi Drewer
Kate Moss a dziś jesteś? Wczoraj nie mogłam.

Gość Abi Drewer
nno... ucząc się o Kancie dotarłam że to on dokonał przwrotu kopernikańskiego (i jestem w kropce). Wg tego jego przewrót polegał na tym że dotąd koncentrowano się na istocie rzeczy, a on na poznaniu rzeczy. I dodatkowo uwaązno przed nim że doświadczenie umożliwiwa pojęcie, a on stweirdził że jest zupełnie odwrotnie-pojęcie umożliwia doświadczenie. Czy jest jeszcze cos co powinnam o Kancie wiedzieć?

obydwaj dokonali przewrotu zwanego kopernikanskim, znaczy to tylko to ze byli przelomowi i zmienili kompletnie myslenie w przypadajacych im epokach kant rzeczywiscie: uwazal ze to przedmioty sa zalezne od mysli a nie odwrotnie dzieki temu zbudowal KRYTYCZNY system filozofii nazywany rowniez filozofia TRANSCENDENTALNA ( nie myl tego pojecia z pojeciem transcendentny bo jestes spalona, pojecie TRANSCENDENTALNY dotyczy tylko i wylacznie kanta) kant jest dosyc trudny, swietnie go wytlumaczyl tatarkiewicz w swojej Historii filozofii, mysle ze powinnas poszukac tej ksiazki, trzy tomy, kant jest w tomie drugim, do soboty masz jeszcze czas to przeczytac nie mam za duzo czasu ale postaram sie cos ci jeszcze wytlumaczyc musze sie przygotowac do wyjazdu bo jutro przylatuje do polski

najwazniejsze chyba u kanta jest to, ze jedynie PRZESTRZEN i CZAS sa od nas niezalezne, Sa NIEEMPIRYCZNE i KONIECZNE, sa FORMAMI w ktore ujmujemy wszystko, co dane jest zmyslom

Gość Abi Drewer
dzięks kate na pewno nie przeczytam nic z tego tatarkiewicza, trudno, zaliczę albo nie, to nie koniec świata, to zaliczenie, nie egzamin. wYTłumacz mi jeszcze tylko o tej transcendentcie (coś chyba pokrecilam), żebym nie pomyliła z tym, idealizmemkrytycznym (czyli wyjściem poza znaną wiedzę ) Miłego lotu (ile będziesz leicec? czy w POlsce jutro będziesz na necie czy już do soboty nie?) Pozdrawiam cie

tak na szybko to nie dam rady ci wytlumaczyc, teraz to juz na prawde bede musiala isc sie pakowac i obawiam sie ze juz do soboty klapa, wiesz rodzinka, te sprawy, pewnie nie dopuszcza mnie do kompa z radosci powodzenia na zaliczeniu, pewnie trafisz na cos, co akurat bedziesz znala i sie uda

Gość niebieskooookaaa22
🌻 Abi Drewer powodzenia na zal.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Abi Drewer
Zaliczenie już za mną, wszystko ze ściąg nieładnie mówiąc zerżnęłam. Mam nadzieje że będzie ok, a póki co nie chcę o tym myśleć i mówić. Fisiowna, czekam na więcej foto z USA... A czy mogłabyś przesłać mi zdjęcia robione w środku domu? Nie wiem czy już o tym pisałam ale uwielbiam ich architekturę i sposób budowania domów i urządzania. Świetne klamki (okrągłe), drzwi, wszystko. Więc czekam na fotki Pozdrawiam wszystkie, dziękuję bvardzo za wsparcie przedzaliczeniowe :)

Gość Abi Drewer
Czemu się nikt nie odzywa? A ciekawe co Kate Moss porabia, czy jeszcze w Polsce bawi.

Gość Abi Drewer
Widzę że topik upadł samoczynnie. Szkoda mocno, że tak się stało. A najbardziej mi szkoda że fisiowna się nie odzywa o Stanach nic... 😭

Gość neibieskooookaa22
hey hey hey ;) ja jużem zakończyła sesje, znaczy nawet ostatni rok :( hmm... teraz tylko praca mgr powiem Wam, że już teraz mi tęskno za cwizeniami, wejściówkami itp. :D :P a teraz to tak smutno, każdy zabiegany, zajęty swoją pracą, każdy na innym zakładzie ech Miłego weekendu!