Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pumeksol

ginekolodzy mi mówią że wszystko ok a ja wiem ze nie!!! /

Polecane posty

Gość pumeksol

odkad pierwszy raz dostalam miesiaczke (czyli jakies 10 lat temu), zawsze miesiaczkowalam nieregularnie. o ile w ogole mozna mowic o miesiaczkowaniu :/ krwawie co 3 miesiace, co 5, raz na pol roku? bylam juz u 3 ginekologow. badali mi hormony *njapierw mialam za wysoki testosteron, potem niby wszystko ok), robili mi usg takie przez pochwe tez, no i wszyscy mi mowia ze wszystko wyglada ok!!!!!! juz mnie kurwica bierze. kazali mi brac tabletki anty. bralam najpierw pol roku, potem 2 lata, potem rok itd. i za kazdym razem jak je odstawiam to powracaja mi moje nieregularne "miesiaczki". przy wspolzyciu w ogole sie nie zabezpieczam. juz od 2 lat. i nic. o jakie badania mam poprosic lekarza? chciala bym miec pewnosc ze moge miec dzieci... :(

tak dlugie cykle swiadcza napewno ze nie jest ok....mysle,ze twoje obawy sa uzasadnione,znajdz sobie jakiegos dobrego gina,badania hormonalne,monitoring owu...hm, tylko kiedy, podstawa to uregulowac @....bo @raz na po lroku to napewno nie fajnie....musi cos byc z hormonami, no bo co innego, a jak wygladaja jajniki?

Gość ggfghnhnhmmn
takie długie cykle podobno sa bezowulacyjne... podstawa to bardzo dobry ginekolog

Gość ginekolog-endokrynolog
koniecznie endokrynolog! Zleci ci kompleksowe badania hormonalne, jak nie bedzie okresu to da tabsy na wywołanie żeby w odpowiednim dniu zrobić usg i ocenić czy jajeczkowanie wystąpiło czy nie.

Gość pumeksol
okej dzięki wielkie. muszę kogoś znaleźć :(((

a ile wazysz i miezrysz moja kolezanka miala podobne problemy tez lazila po lekarzach i nic oni mowili ze wszystko ok polepszylo sie jej jak ktorys wreszcie powiedzial ze ma niedowage i dlategoc ma te problemy

Gość sosik
moja kolezanka miala podobny problem, dlugo szukla lekarza dobrego i w sumie to czego sie po latach dowiedzila ,to to ze ma primo- hiperprolaktynemie- czyli przydalyby sie badania hormonalne, a zwłaszcza prolaktyna i hormony tarczycy, i secundo ze ma PCO-zespół policystycznych jajników,ale to powinno wyjsc w badaniu usg przez pochwe.

Gość pumeksol
czyli endokrynolog.... dziś ruszam na poszukiwania!! a waże 60 przy wzroście 165

czy miałaś badaną prolaktynę? Poszukaj ginekologa-endokrynologa. Powinnaś mieć zlecone badania hormonlane w każdej fazie cyklu, usg w 14-15 dniu cyklu (pęcherzyki Graffa). Trafiłaś niestety na jakiś konowałów, bo takie długie cykle nie są prawidłowe.