Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tyjty

ile waza i ile maja wzrostu wasze dwulatki??

Polecane posty

Uwielbiam takie topiki :D Martynka wczoraj skończyła 2 lata i 3 miesiące - waży 19 kilo i mierzy 101 cm :) Jak miała 2 latka równo - ważyła 18 kilo i miała 98 cm :)

Gość tyjty
Ale duuuza jest Twoja coreczka.

Gość llllllllll
moja wazy 17 kg przy 96 cm i marwie sie, ze to za duzo:(

to ja sie boje pomyslec ile bedzie wazyl moj syn... teraz ma 17 miesiecy i wazy ok 13,5kg a wzrostu ma ok 93cm

Gość llllllllll
dagusia, ale twoj syn wazy idealnie!! i wyrosnie z niego wysoki facet;)

jak ktos nas zaczepia na ulicy to nie wierzy ze mały ma dopiero 17 miesiecy... wszyscy mu daja ok 2 latek...

Gość llllllllll
mojej daja 4 lata;) faktycznie, ubrania nosi na 4latke

mój mały ma duży apetyt i je właściwie wszystko. ciągle jest w ruchu więc nie jest grubaskiem..słodycze...no cóż..w tej sprawie babcia odgrywa dużą role...pocieszam się tylko że często myjemy ząbki..

Gość llllllllll
wiesz jonka, moja tez uwielbia jesc. slodycze tez, jak najbardziej. zaczelismy jrej ograniczac. wlasciwie moglaby caly czas ruszac buzia. tylko ,ze robi sie okraglutka ostatnio. aha, faktycznie, moja tez nie choruje;)

moja 2,5 tylko 11kg i mało mierzy, ile nie powiem, bo nie wiem dokładnie, wszystko na niej wisi, do niedawna była niejadkiem, nie choruje często ale młodsza córka ją zaczyna doganiać jepiej chyba mieć takiego grubasa

dziewczyny moj ma 3i 4mc, i wazy 14kg , ile ma wzrostu to nie wiem ,ale w przedszkolu jest równym wzrostem ,do rówiesników.

Gość llllllllll
grubasa??? anka, sorry, ale to bylo obrazliwe

Gość jolek 9
moj synek ma 2,5 roczku i wazy 12kg a wzrost 90cm,corka jak byla w jego wieku to wazyla 11kg i 86cm,teraz ma 10 lat i wazy 29kg

Gość aaaaaaaaaaaaa moja
Malusia ma 2 l i 1mies i waż: 13 kg i wzr: 93

Gość siatka centylowa
Moja córka ma 21m-cy i waży ok.12kg, przy wzroście ok.83cm i jest w siatce centylowej na 50 centylu... a ta dwulatka która waży 19kg jest biedna i ma mega nadwagę!!! jak ktoś się zna na centylach to niech sobie zaglądnie... 19 kg jest pooooooza skalą przy takim wieku... nie ma co porównywać do innych dzieci, ale żeby być pewny że wszystko jest ok wystarczy co miesiąc mierzyć dziecko żeby sprawdzać czy rośnie i to wystarczy :)

moja corka ma 2 lata i 8 miesiecy i wazy 12,200 kg ma 98 cm tak wiem jest baaaardzo szczuplutka i wysoka , ale to po tatusiu:P na bilansie 2latka pani doktor myslala ze corka ma juz ok 3 lat , ze wzgledu na ten wzrost

Gość agulinsa
moja mała ma 82cm i 21m-cy ale od roczku urosła 9cm, więc chyba nie jest źle, prawda??? Niki urodziła się mając 49cm... więc w sumie urosła już 33cm... chyba bardziej się powinno na to patrzyć niż na to jakie są dzieci bo każde ma inne geny, innych rodziców itp itd :) a siatki centylowe są potrzebne żeby sprawdzać czy wszystko jest ok :) niestety pediatrzy zwykle nie zwracają uwagi na wzrost.. Nikoli np. nikt nie mierzył odkąd się urodziła! :/ tylko ja to robię...

Gość polerowane
moja ma 22 miesiące, waży 12 kg i ma 83 cm wzrostu

Gość gość
Mój bąbel ma 18,5 kg i śmiać mi się chce z Waszych tekstów o grubasach. Uwielbiam podziw z jakim inni tatusiowie oglądają go na placu zabaw, lekarze w gabinecie, mamy na ulicy. Jest okazały i nie można od niego oderwać oczu. Ma siłę, zdrowie, entuzjazm, radość życia i rozumne spojrzenie. Nie widzę tych cech u ledwo stojących na rachitycznych nogach chuderlaków. Ale pozdrawiam te biedne chudzinki!

Gość gość
Miał 91 cm i 11,5 kg na bilansie dwulatka. Teraz, pół roku później, 94 cm i 12,5 kg. Chudzielec, mimo niezłego apetytu.

Gość gość
Mój bąbel ma 18,5 kg i śmiać mi się chce z Waszych tekstów o grubasach. Uwielbiam podziw z jakim inni tatusiowie oglądają go na placu zabaw, lekarze w gabinecie, mamy na ulicy. Jest okazały i nie można od niego oderwać oczu. Ma siłę, zdrowie, entuzjazm, radość życia i rozumne spojrzenie. Nie widzę tych cech u ledwo stojących na rachitycznych nogach chuderlaków. Ale pozdrawiam te biedne chudzinki! Na prawde sadzisz, że to podziw?

Gość gość
matko ale te wasze dzieci duże, chyba przestanę mieć wyrzuty sumienia że mojej za dużo jeść daje :) córa ma 106cm 4 latka i waży 16kg i jest lekki pulpetem, a tu proszę

Gość gość
przeczytajcie sobie artykuł w najnowszej Polityce o spasionych dzieciach i o tym, że matki mają wypaczony obraz swoich dzieci, jak miały przypasować swoje dziecko do wybranej postaci dziecka to wybierały obrazki o dwa, trzy szczuplejsze niż własne dziecko. To że wasze dzieci ważą tak dużo nie jest naturalne, z resztą wzrost tak samo, nie dziwię się jeśli według badań dostają 600% zapotrzebowania na białko.

Gość gość
zobaczcie jak wyglądają kręgosłupy i ogólnie postawy wysokich ludzi po 40, 50, 60 roku życia i później. We wszystkim jest już rywalizacja ale nie zawsze czym więcej znaczy, że tym lepiej.

Gość gość
jejku jestem w szoku ile waża wasze dzieci. I jestem przerażona bo mój synek skończył 2 lata w lipcu i waży 11 kg i ma 85 cm. Urodził się z niską masą urodzeniową. Je bardzo duzo ale nie ma czegos takiego u niego że siądzie na d*pce tylko caly czas biega.

Gość fionaaa87656
mojej kolezanki coreczka wma 2. 5 roku, pod koniec grudnia bedzie miala 3 latka, jej coreczka ma 28-29 kg (tak! to nie pomylka) i okolo 110cm. Nie dociera do niej ze robi dziecku krzywde. Jej corcia je TYLKO slodycze i tluste potrawy i je CIAGLE NON STOP