Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Anouk

TERAZ MY!!!

Polecane posty

A wiecie, co... ja ciągle siedze w szlafroczku... bo wstałam dosyć późno i to mój ostatni dzień wolnego, bo od jutra znów zajęcia i pełen wir obowiązków... A teraz leniuchuję na maxa!! A co!

:D alez mnie rozbawiła ta cenzura :D w dodatku niesłuszna!! Przeciez ja nie zamierzałam brzydkich słów używać :D

Łamiserce, mój ulubiony kwiat domowy to h o j a, napisany na forum wyglada tak: hoja :P:P:P:P:P

A ja uciekam, moze później od ksieciunia jeszcze napiszę. Serduszko, Rozerwana - macie zwrotne @. A gdzie sie podziewają nasze wsciekłe mrówki ;-) ????

witajcie pytanie nieco zabrzmi ogólnikowo ale: nie bede sie wysilac na maila- jak mozna pociągnąć do odpowiedzialności osobe która stoi za smsami w których was zniewaza , poniża , obraża uzywając obraźliwych epitetów z najgorszej grupy. dodam ze ta sama osoba najprawdopodobniej równiez groziła mi w czasie wakacji- tez byly takie smsy. teraz tylko w zasadzie same obrażanie... od kurew dziwek szmat...które złapały kolesia na dziecko..itd- nop mozecie sie wczuc jak chcecie- albo wam wysle na maila tresci łacznie z moimi odpowiedziami- nie obrazliwymi ale stonowanymi tutaj cenzurka by popsuła tresci pierwsze dwa smsy dostałam wychodzac od lekarza ani wie..akurat zadzwoniła pojechałam z tym na policje- ale ponoc nie ma tu grozby karalnej w tej tresci- kazali udac sie do sądu abym złozyła sprawe z powództwa cywilnego, tylko ze szkopuł tkwił w tym ze trzeba podac konkretnego pozwanego - znanego z adresu i danych... a te smsy były anonimami wysyłanymi z gadu gadu- ktos odpowiadał i prowadził dialog ze mna bo uzywałam opcji \"odpowiedz nadawcy\" i było \"wiadomosc dostarczona do gadu gadu na policji powiedzieli mi zeadministrator własciciel serwera gg ma w archiwum wszystkie smsy i wiadomosci przez 30 dni. tak wiec zakładajac sprawe można dotrzec do tej osoby- no co mi tez sie wydaje realne skoro była głosna sprawa gdy ktos kogos na forum internetowym X znieważył....a tutaj jest bezposrednio na moj prywatny numer w sądzie wiec nie dało sie załozyc sprawy - odesłali mnie do prokuratury- tam tez nie wiedzieli jak to ugryzc..wiec powiedzieli ze jest za pozno i interesantow przyjmuja do godziny 14 tak wiec chcę coś z tym zrobic. doradzono mi bym napisała pismo...ale kurrr...jakie!!!!!!!????????? do kogo!!!!!!!!!! ktos groził mi w wakacje , byc moze to ta sama osoba- wtedy była to siostra mojego...\"bo jej sie nudziło\" teraz chce dotrzecdo tej osoby na 100% bez cienia watpliwosci i z poniesieniem jakies kary za to... kurwa tak byc nie moze...za 9 dni poród... u lekarza ostatnia wizyta i skierowanie na poród... czyli czas oczekiwania.. nie dość ze to wszystko wali mi sie na łeb to jakis imbecyl jest bezkarny na to wyglada... może macie jakis sposób? czekam na policjanta znajomego własnie ale o 22 bedzie..jak nocke zaczyna.może on cos wymysli mam dość dzis

To chyba nie jest skomplikowane i nie daj się zwodzić, musisz złożyć doniesienie na groźby karalne. A to policja będzie kierowac sprawę do prokuratury i nie martw się są taaakie sposoby na odzyskiwanie danych z koma, że nam się nie śniło.

Garnierka......Ty to masz. Ciągle coś. Ja kiedyś miałam głuche telefony w nocy i dziwne odłosy sapania . Juz też chciałam iść na policję z tym. Ale w końcu pewnego dnia powiedziałam temu co dzwonił co zamierzam i uspokoiło się. Ale pamiętam jakie to było wkurzające. Na pewno coś z tym idzie zrobić. I ten co to robi karę poniesie. Trudno mi jednak cokolwiek tu doradzać sensownego. dobrze ,że masz możliwość porozmawiania ze znajomym policjantem, on powinien Ci pomóc. Że też są tacy , którym tak się chce dręczyć innych. Ty masz myśleć już tylko o Kubusiu i o szczęśliwymjego przyjściu na świat. Trzymaj się Garnierko.

cześć wszystkim ;) Garni , a nie możesz do tej osoby napisać, że już zgłosiłas to na policję i że zabawa sie zakończyła ??? U mnie pomogło !!!!!!!!!!!!! Też miałam serię \"koszmarków\" :( Buzia dla was wszystkich ;) A dla Garni i Kubusia 🌼

nie! policja NIC NIE MOZE ZROBIC!! Byłam!!!!!!!!!!!1 odesłali mnie bo nie ma grozby wyraznej ze ktos grozi mi zamachem na moje zycie itd... nic nie moga zrobic!

Ja pierdolę! Bo inaczej tego nie mogę nazwać... a zagrożenie dla zdrowia dziecka??? Garni, weż Ty po prostu zmień numer telefonu, zastrzeż go i pod żadnym pozorem nie podawaj nikomu. Pogadam jutro z jakimś prawnikiem to może coś więcej doradzę.

Garnierko: po pierwsze, spokojnie. myśl o dziecku i o porodzie - to najwazniejsze. po drugie, nie lataj sama na policję, tylko powiedz swojemu mężczyźnie, żeby się tym zajął! nie załatwisz więcej od niego a może się czegoś dowie sensownego zanim będziesz musiała cos zrobić osobiście. po trzecie, napisz do tej popieprzonej osóbki, że sprawą się już zajmuje prokuratura i absoluntnie wiecej się do niej nie odzywaj! nie dyskutuj, nie odpowiadaj! po czwarte, zgłoś na prokuraturę (w godzinach pracy) doniesienie o nękaniu psychicznym, i powiedz, że w Twoim stanie (zaawansowana ciąża) jest to realne zagrożenie dla zdrowia Twojego i dziecka i życzysz sobie, żeby zostało przeprowadzone dochodzenie w tej sprawie. mogą Cie pytać czy masz jakies podejrzenia co do osoby, która Cię napastuje. prokuratura powinna skontaktować się z właścicielem serwera gg, który powienien podac dane sieci, z której zostały wysłane te smsy (za posrednictwem gg) a mając dane serwera i IP komputera, prokuratura zwraca sie do administratora o podanie danych osobowych i wtedy może wszcząć postepowanie.

niestety, policja bardzo niechętnie coś robi jesli robi cokolwiek... z własnego doswiadczenia wiem, że sprawa dotycząca włamania sie na konto mailowe (a więc popełnienie przestepstwa naruszenia korespondencji prywatnej) może skończyc się umorzeniem sprawy, ze wzgledu na cyt. \"niską szkodliwość społeczną\" zgłoś sprawę bezpośrednio do prokuratury. jeśli ktoś Ci grozi, powinni sie tym zająć.

Garni ;) jedyny sposób to to co powiedziłą emma o ile na to policja pójdzie, a nie musi :(, innego nie ma :( to że ktos cię wyzywa nie jest grożba karalną - bo nie grozi utrata zdrowia lub życia :( jeśli by te chamskie zwroty napisał na klatce schodoej twojego bloku , mozesz taką osobę pozwać do śadu cywilnego o odszkodowanie o pomuwienie i zszarganie dobrego imienia w miejscu publicznym! Jak na razie ta osoba wie co robi!! Ignoruj, a najlepiej to zmień numer ! Ale sprobuj nie dac isę wyprowadzić z równowagi i nie odpisuj więcej na te smsy :( Zagraj psychologicznie, wez osobnika na przetrzymanie, odpisując dajesz mu wyrazne sygnały, że ciebie to boli, jeśli przestaniesz z nim korespondowac podda sie , bo nie uzyska żadanego efektu - wiem , że w twoim stanie trudno o cierpliwość , więc może zmiana numeru telefonu ???? ;)

Ani znalazłam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! http://www.gazetawyborcza.pl/0,78490.html o wro tez jest artykuł ;) no i tak pobieznie prześledziłam opisy kilku miast i wysżło na to, że nie mamy miasta, kótre by nas zadowoliło :O Dobrej nocy ;) i miłych snów ;)

Dzien dobry. Widzę że Celi kończy dzień, a ja zaczynam. potem skrobnę emilka, a ty Garnierko - spokojnie, spokojnie.

Garniera, ja miałam na myśli raczej to, że policja odmawia ciężąrnej kobiecie i nie widzi w tym zagrożenia zdrowia dla matki i dziecka...nie to, że dosjaesz, tylko, że policja jak to często robi, nie ma w zwyczaju przyjmować takich spraw. Chodziło mi bardziej o to, żeby napisano, że domówili...musieliby się tłumaczyć. Nie podaliby pewnie Twojego imienia i nazwiska. Może jeszcze raz pójść na policję? Mój znajomy policjant powiedział, ze nawet wydzwanianie natrętne do kogoś w nocy może być powodem do wszczęcia dochodzenia i ustalenia nękacza. A jeśli są takie smsy tym bardziej, jeśli nie, napisz do prokuratury doniesienie....

Witam, witam. Ani, ucięłam sobie wczoraj mini pogawędkę na gg z Twoim ślubnym :D ... spałaś ponoć. Mam dziś humor pod \"zdechłym Azorem\". Wkurwia mnie tej pajac czasami do łez. Pieprzony egoista - ja, mnie, moje, dla mnie ... JA, JA, JA!!! 😡

Wiem, wiem, mówił, że jakaś Kasia przysłała wiadomość na GG, która mnie obudziła:P Mam grypę żołądkową, chyyyba:(:(:( Marnie się czuję:O:O:O:O

Upsss :o Ale masz niefajnie. Czyżby wirus grypy żołądkowej przenikał świat wirtualny, że najpierw Celi a teraz Ty? Może jednak pomysł Celi z wanną i Tobie przypadnie do gustu ;)

Groszku, czy pisałas o ksieciuniu? Mój sie wczoraj na mne obraził, bo jak przyjechałam z pracy a on lezał to nie zapytałam sie jak sie czuje i nie pożałowałam biedactwa.;-)

Hej, hej ;) Ani - pij cole bez gazu - ja do tego wsuwałam masę czekolady, żeby dupka nie bolała :( no i jakoś mi przeszło ;) - trzymaj się ;) Groszku, Yennka - taaaaaaaaa księciunie to wszystkie są po jednych pieniądzach :( Buzia ;)

Groszku ;) przy następnych wyskokach Ja, mnie dla mnie itp - odpowiedz \"kochanie\" dla nas, nam , nasze ;) - mój po pół roku zaczał używać formy mnogiej - na poczatku tez królowała pojedyńcza :(

Wiecie co - ja z tym problemu nie mam. On mówi nasze, wspólne itd. Tylko czasem mam wrazenie ze to tylko słowa. Moze nie powinnam narzekać - bo dba o mnie, kupuje rózności dla mnie i dla mlodego, tylko wkórwia mnie do łez to że skoro nie ma rozwodu - to mimo rozdzielnosci wszystko jest jego - nie nasze. A najgorsze jest to, że on nie pojmuje ze ja nie chcę sie wprowadzac min. z tego powodu, ze nie mozemy nic budowac razem i wspólnie, bo w razie nieszczęścia wszystko bedzie ich... nie moje, nie mojego syna. A ja nie mam zamiaru inwestowac w to, a potem o każdą głpupią solniczke czy doniczke kłócić się z jego rodziną. A nie chce robić cyrku i wszystkiego brać na faktury imienne itd.

Eeeeeeeeeeeee nie jest tak zle ;) grunt, ze oni marzą o wspólnocie ;) Ja zmykam zaraz oglądać następne mieszkanie :( - moze to będzie już to ??????????? .............. hmm oby ;)