Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Anouk

TERAZ MY!!!

Polecane posty

Neski chyba ain\'t ale wiecie co, ja muszę iść do lekarza..a jak wrócę to pewnie moje słoneczka to Małe i to Duże już wrócą z zakupami (bo u nas we wsi do sklepu daleko..) i będę miała co robic wieczorem, poza chorowaniem..ale zajrzę w weekend na pewno jeszcze! pozdrawiam Was wszystkie i życzę miłego wypoczynku a Garnierce - rozpakowania! ;)

a to dobre! cos chyba przeoczyłam... jakie płacenie ?? z czego komu ?? dlacczego..??

jeszcze szybko w skrócie wyjasnię, Garnierko, płacić alimenty mają ojcowie, ale w ramach solidarności z nimi mają być te alimenty ściągane ponoć również od ich nowych partnerów: żon (bez względu na to czy mają intercyzę podpisaną) bądź konkubin (z którymi jak wiadomo związku - nieformalnego- państwo nie uznaje w innych kwestiach) ;) ewentualnie płacić mają rodzice ojców czyli dziadkowie. tak się zastanawiam, bo skoro uchylanie się od płacenia jest traktowane jak przestepstwo a za przestepstwo odpowiadac mają nagle osoby z tym niezwiązane, to czy za inne przestepstwa (gwałty, kradzieże, morderstwa) też będą partnerów i rodziców wsadzać? ot, taka moja babska ciekawość...;) to tyle. tym miłym akcentem się na dzisiaj żegnam. pa

Garni ;) fajniusio, ze u Was wszystko w porzadku tj u ciebie i Kubusia ;) a resztą świty sie nie przejmuj ;) Jak to mawaiąłm moja babcia - jeszcze przyjdzie koza do woza ;) Dziewczyny stawiam dobrą brendy ;) mamy umowę rezerwacyjną na to mieszkanko ;) Tak się cieszę ;) Ale .................. na jak zwykle w tym p..... nym kraju nigdy nie ma nic do końca bez problemów :( drzwi wejściowe będa w innym miejscu :( przez to będzie mniejsza kuchnia i większy przedpokój :( , ale chociaż rurę wsadzą w sufit ;) No i mam nadzieję, ze dogadamy sie z kierownikiem budowy i drzwi nam zrobi w miescu projektu - oby :( , bo ja niechcę miec większego przedpokoju , kosztem i tak malusiej kuchni :( Ani mam do ciebie pytanie, bo ty masz kuchenkę elektryczną, tzn płytę i piekarnik - czy dużo drożej wynosi urzytkowanie takiej kuchenki w stosunku do gazowej ??? Bo będziemy mieli tam tylko energię elektryczną, a gaz będzie tylko w kotłowni dla tego jednego budynku , więc chciał czy nie chciał bedziemy musieli mieć płytę na energię ;) chciaz z drugiej strony, jak u ciebie się sprawdza i ty chwalisz sobie i ponoć nie ma dodatkowego tłustego osadu, kótry powstaje przy spalaniu gazu , to chyba nawet bardziej ten pomysł mi się podoba ;) Buzia ;)

Nie wiem, ile taniej...ja mam płytę i piekarnik klasy energetycznej A, aż poszłam w papierach sprawdzić. Więc jakoś drogo nie jest, a z piekarnika bardzo często korzystam. Na dodatek jest czyściej i schludniej. Ja zaraz wędruje do pracy:(:(:(:( miłego weekendu, w który pewnie urodzi się Kubuś. Garnierka, daj mi znać.....

JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEESUUUUUUUUUUUUUUUUUUU, dopiero na 16:00, ale bym sobie pojechała....:D:D:D:D:D:D:D:D Celi, bardzo mnie cieszy sprawa mieszkania, tym bardziej, że już jest w fazie budowy i nie kupujesz przysłowiowej dziury w ziemi. U nas nie było zadnych odstępstw od projektu, którym im przekazaliśmy (zgodnie z umową) w ciągu miesiąca od podpisania umowy. Zresztą za te zgłoszone zmiany nie trzeba było płacić, a za róznicę zgodnie z projektem dewelopera było rozliczenie. U nas wyszło na zero, bo nie stawialismy ścian, likwidowaliśmy drzwi i przesuwaliśmy ściany...Wszystko zgodnie z projektem, żadnych spóźnień, bardzo dobra obsługa...choć wielu z sąsiadów narzeka, ale nasz naród tak ma. Nawet można było za dopłatą zmienić sobie drzwi, pojechać, wybrać...bardzo dogodnie. Ocztywiście, że się deweloper potykał: przyłącze wody pod wannę w łazience było zrobione nie pod baterię nawannową, tylko jak pod prysznic. Mieliśmy nieco krzywą podłogę w salonie (zbierali potem tę górkę, ale nie świńską), musieli dzoslifować ściany, uzupełnić tynk przy gniazdkach...ale generalnie nie było źle. Jak słyszę o przebojach znajomych z innymi deweloperami (mieszkali pół roku, zanim gmina odebrała budynek i oddano miejsca postojowe w garażu i ogródki, zmiany projektu w trakcie budowy, znacząco inny metraż mieszkania), to myśmy mieli \"lajcikowo\". Wpis notarialny nawet szybciej niż był planowany. Mój deweloper jest też zarządcą i generalnie, hdyby tylko nieco aktywniej walczył z łamaniem regulaminu, byłoby OK. Rozliczenia wszystkie są rozsyłane nawet w terminie wcześniejszym niż wskazany w ustawie...negocjowane z mieszkańcami zebranie wspólnoty. Ale za taką stawkę za metr, jaką płacimy, tak powinno być, tym bardziej, że wspólnota dość duża i jest łakomym kąskiem. Gdyby mieli jeszcze e-biuro....... Celi, jedno to kupno, drugie odbiór i wykończenie i jazdy z fachowcami, jak sobie przypomnę te szafy wnękowe (to mnie aż telepie na wspomnienie, jak nas \"firma\" jedna potraktowała).... Ale generalnie reszta ekipy wykończeniowej była świetna, tyl;ko cholernie droga. Ale jak przyszłam na codzienną wizytacje postępów w pracy (było koło 21) i zobaczyłam, że dekory w łazience są nie w tym miescu co bym chciała, to Pan przyjechał z drugiego końca miasta, żeby je ściągnąć, zanim klej nie złapie. Tak samo było z jedna płytką, którą położył Pan nieopatrznie do góry nogami (miały taki cholerny wzorek, śliczny, ale trzeba było strasznie uważać). Celinko, u nas pół roku się czeka na dobrego glazurnika, więc zaklep kolejkę juz teraz! Moi rodzice, przy remoncie kuchni, zaspali i zaprzyjażniony z nami fachowiec (aż przyjeżdzał rodziców przepraszać) miał ustawione terminy do wiosny (a remont był u nich latem)!!!!!!!! Więc rozejrzyj się po okolicy i zarezerwuj u kogoś poleconego termin. Poza tym bardzo często nowo budowane osiedla mają zakładane forum (widziałaś stronę mojej współnoty:P, też z forum)....a to kopalnia wiedzy i namiarów na ekipy wykończeniowe. Ale się rozpisałam w klimatach kupna mieszkania:P

Celi, a miejsce parkingowe też kupujecie?????? Nie pisałaś ani słowem o tym.....na nowych osiedlach na alejkach jest taki ścisk, że walka o miejsce do parkowania czasem przypomina walkę o ogień:O:O:O:O:O:O Warto o tym pomyśleć...;) tym bardziej, że w linku cena widnieje niezbyt wygórowana za to cena. U naszych znajomych dopłata do klasycznego miesca postojowego, zamiast cholernego parklifta, wybosiła jedyne 5 000:), a u innych dobrych 5 lat temu za miejsce postojowe w garażu (nie garaż) kazali płacić 18 000:P:P:P

Celi, zaletą płyty elektrycznej jest równiez to, że masz znacznie bardziej czyste garnki i patelnie, co powoduje znacznie mniejśze zużycie na ich mycie chemii gospodarczej, czyli czystsze środowisko... :P:P:P:P Poza tym płyta jest nieco bezpieczniejsza...

Celi, a czemu te drzwi nie są w miejscu z projektu???????

dwupak wita Ani a ty pracus jesteś ...skoro na 16 a ty juz byc chciałaś :P Celi ale fajnie z tym mieszkankiem masz.. ile tam macie miec metrów- bo ja gdzieś wyczytałam 40...ileś i niewiem czy dobrze - czy to w tym...bo to malusie.. ja tam tez z płyty jestem zadowolona bo ładnie wyglada jak jest czysta- ale jak gotujesz i ci bulgocze to kropeczki z pary spadają na nia i trzeba myc i myc jak się jest pedantem :P ale dobrze ze sprawa z ową towarzyszka rurą sie wyjasniła- bo z jednej strony to smieszne ale jak nie dotyczy nas ..no nie? dobrze ze jest po twojej mysli a według obliczen to kiedy bvyscie sie wprowadzali? ja w sumie nie chcę dzis rodzic- wogole sie boję... a z moim mam fajnie tak dba o mnie... ze az szkoda :)pozbywac sie stanu tego oby nie na niedziele..choć pewne objawy sa coraz bardziej znaczne

a tak wogole w całej mojej rozmowie z dzielnicowym odniosłam wrazenie ze dupe mu zawracam reagujac na wyzwiska... czyli co ogólna znieczulica i aprobata na to ze ktos moze tak ublizac bezpodstawnie?? bo dla niego nie ma sprtawy bo nie groziła mi \"ja cie zabije\" albo ludzie sa coponiektórzy tępi...albo juz sama niewiem- jak tak dalej bedzie to pułap co jest \"nieodpowiednim zachowaniem bedzie zawyzany, pewnie jak dzgną nożem to bedzie to TO. obiecał mi dzielnicowy ze usłysze przepraszam... zreszta w moim pismie tak było ze jesli usłysze sprawa nie trafi do sądu cywilnego... ale nie usłyszałam- czyżby jego siła wychowawcza była zbyt mała? a chłop rosły konkretny- więc miałam nadzieje- zreszta przypisany jednej z gorszych dzielnic

czy słowo D U P A jest obrazliwe?? kiedys obiło mi się o uszy na językoznawstwie że nie.... więc cenzurka niech mnie nie drażni!!

Kubuś Kubuś, Kubuś!!!!!!!!!!!!!!!!!! :):):)

Witam w piekne słoneczne południe. Adam wygrał i jestem z tego powodu przeszczęśliwa ;-) Ale tak serio - fajnie ze zdobył złoto, od dawna jestem jego wielką fanką i kocham ogladać jego usmiech jak wygrywa. Dwa lata temu, jak miał gorszy sezon, mało co nie pobiłam meża koleżanki który nawał go cieniasem. Do dzis sie z nim nie odzywam ;-) Taka zapalczywa jestem, zreszta- znak zodiaku i miłosć do płomiennych kolorów. A tak pozatym to głowa mnie pobolewa, wczoraj byłam u siebie, przyszli sąsiedzi, ja miałam żubrówkę, oni sok jabłkowy... Dziś czuje sie średnio, na szczęście ksieciunio odkurzył i teraz poszedł po cieższe zakupy, ja zaraz do odgrzewania obiadu i reszty porządków sie biorę. A potem pójd odespać zarwany wieczór i część nocy. I nerwy z powodu exi, znów zrobiła dym o kasę ...

Hej, hej ;) a ja od rana walczyłam ze złosliwościa rzeczy martwych :( net mi nie pozwalał na wejscie ani na kafe , ani na pocztę :( Ale juz jestem :D:D:D:D:D:D:D:D Garni ;) miło cię widziec, nawet jeszcze w dupaku ;) Oj Kubuś sie zbuntował i chyba da ci jeszcze wycisk w brzusiu ;) Ani ;) dzieki za wszelkie info ;) Yennka ;) kochana ty uważaj na siebie, bo te twoje częste bóle głowy sa juz niepokojace :( Buzia ;) PS przepraszam za wczorajsze byki :( bossse jak dzisiaj swój post przeczytałam , o zapłonełam jak pochodnia ze wstydu :(

Ani ;) a więc ; to nie jest nowe osiedle, nie chcieliśmy takiego :) wiesz inny gust i nasze upodobania ;) poza tym to jest tzw plomba czyli nowy (tzn przebudowany)budynek w sąsiedztwie już istniejącej zabudowy ;) A część dzielnicy jest stara i zanjdują sie tam przewaznie domy i wille z lat 20 - czyli modernizm dookoła -więc teraz już wszystko jasne dlaczego tak okolica :D:D:D:D:D:D:D:D:D Są tez bloki, ale małe i naewt bardzo zabdane, obok tez jest nowy budynek TBS-u, ale nowy więc oki ;) Co do parkingu, to jeszcze tego nie rozwazalismy, bo miejsc jest troszkę mniej niż mieszkań, ale nie wszyscy maja samochody to raz, dwa to że my mamy az 3 :( ale tam zwyczajowo można trzymac samochody na ulicy przy chodniku ;) Najbardziej mnie frapuje juz urzadzanie, i wczoraj byłam już w Media Markt oglądac płyty grzewcze a co?? pomarzyć mozna :D:D:D No i w Komforcie i juz nawet upatrzyłam sobie panele do sypialni wzorek - bambus jakis tam ;) -no w każdym bądz razie nowy trend ;) Tylko teraz te drzwi mi sen z powiek będe spedzać :( Ale myslę, ze z kierowinikiem budow trzeba sie będzie dogadac, bo deweloper jak widac nie ma zielonego pojęcia o tym czym się zajmuje :( Natomiast J jest po achitekturze - co prawda nie chciało mu się skończyc , ale pracował trochę w biurze projektów wiec jakby co to zna sie na tym na czym ja się nie znam ;) No i to on wczoraj testował sufit i odkrył jakiś tam rodzaj stropów, który to własnie pozwala na wypuszczenie w siebie rury ściekowej ;) Boziu jak to dobrze, ze ja nie mam tego na głowie ;) Pewnie siedziałabym i wyła do księżyca nie wiedzac co z tą rura dalej począć :D:D:D:D:D:D:D:D:D::D A tak rach ciach J na stołek i miarka w łapkę i wołanie do kierownika, ze strop jest jakiś tam i ze rura powinna wg sztuki budowlanej być puszczona w nim. Pan \"Henio\" stał ogłupiały i powiedział, a ja nie wiedziałem o tym :( Grunt , ze wszystko na dobrej drodze ;) No i te mable kochenne, ehh ale sobie dzisiaj marze, a sypialnie :) Co do szaf, to mamy kolege, który takie szafy w DG robi bardzo dobrze i tanio - skończy się na tym, ze kupimy osprzet, a on to u nas zrobi - mamy cały sprzęt wymagający takich prac ;) Ekipą murasko-wykończeniowa na razie się nie martwię J ma kiklu kumpli, którzy takie firmy mają, więc na pewno ktoś wolny sie znajdzie, a jak nie to Pan \"Henio\" juz się pali do roboty ;) Mnie teraz najbardziej interesuje to co widac - no jak kazda kobiete tj szafki, dywanki, kanapy, itp a reszta to dla mnie ciemna magia :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Witajcie od południa próbowałam wejść na kafe, a kafe brak. A ja taka ciekawa Kubusia i Was dziewczyny. Dzień bez kafe już w zasadzie nie istnieje. nawet jak nie piszę to zawsze nawet szybciutko ale przeczytam Was. Szału dostaję z pogodą. Nie wiem czy u Was też tak jest ale dziś w ciągu dnia już parę razy deszcz słlońce deszcze słońce. Czlowieka z równowagi aż to wyprowadza. Dziś na tvn piękny film \"Zielona mila\" . Która nie widziała niech koniecznie zobaczy.

Ninke ;) witaj ;) i nic nie mów o tv , bo pogryze z nerów :) J jak już wam pisałam miał podpisać umowę z tą telewizją nHDTV, ale i wczoraj i dzisiaj jest jakas usterka na serwerze tej telewizji i nie podpisują umów :O więc tv najwczesniej będe miała we wtorek i to przy dogodnych wiatrach, bo jak znam J to on akurat bedzie musiał cos innego złątwiać, a i tak sama będe musiała sie tam pofatygowac, bo on ma meldunek u rodziców, a ja w tej wsi :( i on i tak nic nie załatwo, ale on jeszcze o tym nie wie :P A zielone milę oglądałam juz chyba ze 3 razy ;) - warto ;)

Aaaaaaa zapomniałam, Ani my potrzebujemy mieć 4 mijsca parkingowe :( buuuu 3 samochody, w tym jeden dostawczy + przyczepa samochodowa :( Takze na razie o miejscu parkingowym nie myśleliśmy :( teraz zastanawiamy sie jaka potrzebujemy piwnicę - ja chcę 6metrową J wacha sie i będę musiała go przekonac - w tym budynku kazda piwnica ma inny wymiar i ta sa to pomieszczenia od 6 m do 1,5m , no i jak na razie to tylko jenda 4,5 metrowa jest zarezerwowana -a miejsca parkingowe wszystkie sa na razie wolne ;) Ani, BB to nie Wrocław ;) miejsc parkingowych jest dużo, ale za mało jest mieszkań ;) w ostateczności można wynajmowac parking od TBS-u obok ;) za 30zł mieisecznie - o ile nagle ceny nie wzrosną :P co w BB jest bardzo możliwe :( Buzia ;) Alez mi się zabrało ;) No i to wszystko prze brak tv :( Garni, a jak Kubuś w brzusiu jeszcze ???

celi......:) tak to jest z nowościami . Reklam pełno , głośno o tym a jak sie chce kupić to problemy. Ja raz oglądałam ten film a dziś nagram go sobie. To taki film , który nie pozostaje człowiekowi obojetny i aż za serduszko chwyta i wzrusza.

I za długie pazurki :( już zmykam coś z nimi zrobić - bo normalnie obciach :(

Z takich ulubionych to ja mam jeszcze BORNA dwie części ;) U mnie dzisiaj tez pogoda przemienna, raz deszcz ulewny, raz słoneczko wiosenne :( Buzia ;)

celi.....nie znam tego fimu. Pamiętam jeszcze film \"Prosta historia\" Davida Lyncha. Też piękny. Jest kilka fimów, które wywarły na mnie ogromne wrażenie i nie pozostały obojętne. Takie lubię. Z seriali ostatnio wciągneło mnie \"Skazany na śmierć\" i rewelacja \"Gotowe na wszystko\" . Tylko ,że to na Polsacie , którego celi nie miałaś.

Uuuuu :( no nie miałam :( ale jak polsat miałam to i tak tylko Kubę na nim ogladałam :( Masz już @ + zdjęcia Szymona, zresztą Szymona macie wszystkie ;) Ciotka musiała się pochwalić a co ? :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Jestem, u mnie o2 też nie działało. Kupiłam dzis łosoia i szukam przepisu na to - jak to zrobić, do tej pory kupowałam gotowego wedzonego. Teraz mam ochotę na coś innego. Celi, dzieki za troskę, ja sama juz jestem zaniepokojona. Nie wspominając o ksieciuniu - który każe mi isc do lekarza. Pójdę , na 14 jestem zapisana do mojej ginekołki, więc od razu obskoczę ogólnego. Pospałam od 15 do 17, jest mi lepiej. Ja się jednak nie nadaję do picia alkoholu, nawet mała ilosć mi szkodzi. Ninke, oglądałam Zieloną Milę, mnie tez się podobało. A skazany na śmierć i mnie wciagnął, siostra podrzuciła mi płytki wszystkimi odcinkami, ogladam więć juz troche do przodu. Mam tylko problem z tłumaczeniem, ogladam w wersji angielskiej, bo dvd nie chce zsynchronizować tekstu tłumaczenia z odcinkami. I to trwa, bo czasem muszę trzy razy obejrzeć dana scenę i wysłuchać dokładnie co mówią, nie raz i nie dwa posiłkując się słownikiem. Mój angielski jest bardzo szkolny, uczyłam się 7 lat, ale nigdy tak naprawde w tym jezyku nie rozmawiałam z nikim. A co u naszego Dwupaka???? Celi, dzidziuś jest słodki.

Yennka ;) Ksieciunio dobrze karze :( i wybierz sie tam w końcu , moze to nic powaznego, a moze to coś co trzeba leczyć ? :( Buzia ;) Mój księciunio dotarł do domku :)

a dwupal sie melduje wiecie co sprawa smsowa .....zaczyna obracac sie p[rzeciwko mnie! spytacie jak? ano tak.. nie chce mi sie nad tym rozczulac juz, teraz rozczulam się nad kubusiem co mi misz masz robi w brzuszku moze juz ...juz tuz tuż...juz siły nie mam

Garni, to chore!!!!!!!!!!!!!!! Daj mi kij bejsbolowy:P A więc wrózka chyba miała rację odnośnie Kubusia!!!:) Wróciłam z noicnej zmiany, zahaczając o Rynek i kolacyjkę z mężem....