Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Sun4

Zdradzone kontra kochanki-tylko kulturalnie

Polecane posty

Go艣膰 Kasik*
A kobiety jak to kobiety daj膮 sie w to wci膮gn膮膰, anga偶uj膮 si臋 i cierpi膮 w imi臋 mi艂o艣ci. Dlatego to kochanki najwi臋cej zyskuj膮 na pocz膮tku romansu i najwi臋cej trac膮 gdy romans si臋 wyda i ko艅czy

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Nella*
Dla mnie to najg艂upsze t艂umaczenie 偶e tylko dla seksu z kochanka jest Bo to nie dowodzi mi艂osci do zony Mi艂o艣c dla mnie i chyba dla wi臋kszosci kobiet wi膮ze sie r贸wniez z wiernosci膮 Zdradzam to nie kocham m臋za czy zony Bo gdy kocham, uk艂ada sie wspaniale w ma艂zenstwie nie mam mysli o zdradzie a kazdego potencjalnego kandydata odwali艂abym bez wahania W kochajacych si臋 ma艂zenstwach nie ma zdrady I nie chodzi mi o to ,ze byc wiern膮 , czy wiernym to jakie艣 wyrzeczenie , to cos takiego , ze " mam ch臋c ale opieram si臋 z wszystkich si艂" Poprostu nie ma takich potrzeb wsr贸d kochaj膮cych sie ludzi a jesli do czegos takiego dochodzi , to czy mozna mowic ze m膮z czy zona kocha , jesli zdradza? Nawet kochanka , zakochana w swoim kochanku, czy ona go zdradzi z innym? Napewno nie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kasik*
Nella ty masz 20 lat?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Nella*
Do艂贸偶 jeszcze jedna dwudziestk臋 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kasik*
No to jeste艣 zakochan膮 kochank膮, jak tak piszesz :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Nella*
Mo偶e idealizuje to wszystko , ale m贸wi臋 poniekad te偶 o moim 偶yciu, o doswiadczeniach z tego 偶ycia. Gdy kocha艂am m臋偶a a on mnie , nie by艂o mysli o zdradzie.Przesta艂am kochac , bo wp艂yn臋lo na to wiele jego zachowa艅 i czyn贸w , przez d艂ugie , d艂ugie lata.Nie zdradza艂 , ale w inny spos贸b zabi艂 mi艂o艣c jaka mia艂am do niego. Zabi艂 to ma艂o powiedziane , teraz wzbudza z艂e uczucia . Niby poprawnie wszystko bo jestesmy razem ale s膮 chwile ze patrze na niego z obrzydzeniem Dopali艂 mi okrutnie Kochanka nie szuka艂am i nie mia艂am my艣li o zdradzie Ponad trzy lata temu pojawi艂 si臋 ktos kto by艂 ca艂kowitym przeciwienstwem mojego meza Obiektywnie oceniajac , mniej przystojny i nie rzuci艂 mnie na kolana swoja osoba . Ale mia艂 w sobie to czego potrzebowa艂am . Zakocha艂am sie , jak 20stka To zakochanie przerodzi艂o sie w mi艂o艣膰 , taka prawdziw膮 , pomimo wszystko a nie za co艣. Oboje nie umieli艣my przerwa膰 tego co dzia艂o sie mi臋dzy nami I tak jest do dzisiaj , chociaz nie spotykamy sie ju偶 Oboje tesknimy kochamy i nie mozemy przestac o sobie myslec Nie mamy my艣li aby pociesza膰 sie innymi Nie ten to inny , nie ta to inna W naszych ma艂zenstwach pustka. Zycie z dnia na dzien. Mog艂o byc inaczej , ale czy by艂oby lepiej , gdybysmy odeszli od rodzin? Nie wiem czy podo艂alibysmy temu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Nella*
I wcale to nie jest takie proste , odej艣膰 od rodziny M贸wi臋 o zwiazkach , gdzie naprawde jest mi艂o艣膰 Nie wiem jak by艂oby w naszym przypadku , ale widz臋 taki scenariusz Ja jako matka , bior臋 ze sob膮 moje dziecko Jego zostaje przy matce Mieszkamy razem i on jest na codzie艅 z moim dzieckiem , t臋skni膮c do swojego. Jego c贸rka , ma mu za z艂e , ze j膮 zostawi艂 a teraz "ojcuje" obcemu dziecku. Wyrzuty sumienia , korowody zwiazne z rozwodem , sprawy materialne , byc moze i utrudnianie ze strony naszych ma艂zonk贸w , bo napewno by tak by艂o. To wszystko tak umili艂oby nam 偶ycie ze nie wiem czy starczy艂oby si艂 偶eby to przetrwa膰 Moze by by艂o inaczej Moze powinnismy walczyc o swoje szczescie Moze................ale to sa znaki zapytania na ktore nie znamy odpowiedzi

Udost臋pnij ten post

i dlatego ja nie nalegam,wymieni艂as cz臋艣c powod贸w dla kt贸rych m臋偶owie i zony nie odchodza do kochanek...a mimo to s膮 razem... trzeba czasu i odwagi do odej艣cia.. czasami warto poczeka膰 ..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Nella*
sc Ty jestes m艂oda masz zycie przed sob膮 Masz z Nim dziecko To zupe艂nie inny uk艂ad i na Twoim miejscu czeka艂abym i walczy艂a o niego U nas za po藕no Przezy艂am najwieksz膮 mi艂o艣c mojego 偶ycia , czuje j膮 nadal Nie wiem jak moje 偶ycie sie potoczy Moze za p贸l roku wejde i napisz臋 tutaj , ze jeste艣my razem a moze bed臋 pisa艂a to samo co teraz Zycie jest pe艂ne zagadek i nie wiadomo co nam przyniesie jutrzejszy dzien

Udost臋pnij ten post

taka m艂oda to ja nie jestem.... chyba jeste艣my w podobnym wieku... m贸j powiedzia艂 kiedys bardzo madre s艂owa ,mamy tyle lat na ile si臋 czujemy..a zycie faktycznie lubi zaskakiwa膰 ,mnie zaskakuje co roku od paru lat i czasami chcia艂abym 偶eby si臋 uspokoi艂o ,ale mo偶e w艂a艣nie dlatego ci膮gle mam wielki apetyt na zycie..w ko艅cu jest jedno

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Nella*
Anno Zazwyczaj zdrady biora si臋 tego , ze czegos brakuje A to zrozumienia, czu艂o艣ci , wsp贸lnego spedzenia czasu z kochana osob膮 Nawet sprzatanie domu dla Niego czy z Nim jest przyjemnosci膮 Najprostsze czynno艣ci przynosza rado艣膰 . To jest mi艂o艣膰 To ca艂okszta艂t mi艂o艣ci Gdy czegos nam brakuje , to i brakuje uczucia Wi臋c nie mzna m贸wic o tym " ze kocha艂am ale zdradzi艂am " Ta mi艂o艣c nie by艂a pe艂na , lub by艂o jej mniej , albo jej nie by艂o wcale Moze inne uczucia masz do m臋偶a a uto偶samiasz to z mi艂o艣ci膮? Nie wiem czy mnie dobrze zrozumiesz , co chce powiedziec , ale my艣l臋 偶e tak

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Nella*
Nie wiem , ale wydaje mi sie ,偶e ja rzeczywi艣cie zbytnio idealizuje uczucia

Udost臋pnij ten post

i dobrze ,bo uczucia musza by膰 idealizowane..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wi艣ni贸weczka
Ja mam ogromne szcze艣cie,m贸j m膮z i ja dobralismy sie w korcu maku.On jes w dodatku cz艂owiekiem z zasadami,jest wobec mnie bardzo lojalny i zdrada jest dla niego ogromn膮 krzywd膮 wyrzadzona zonie(lub mezowi). Niestety,mimo to od czasu do czasu staje na neszej drodze jakas dziewczyna,kt贸ra uwaza ze da wiecej szcze艣cia mojemu mezowi niz ja i pr贸buje go zdobyc. On jest bardzo przystojny i swietnie dogaduje si臋 z dziewczynami, przezylismy juz smsowe ataki i niewybredne telefony, na imprezie dziewczyna kt贸ra mai艂a ochot臋 na mojego me偶a, uwiesi艂a si臋 na jego szyi i zacz臋艂a szepta膰 do ucha...Po co to robi膮, po co tak sie ponizaja? Gdyby tylko skin膮艂 palcem, niejedna wskoczy艂aby mu do 艂贸zka...brak s艂贸w na takie postepowanie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Nella*
sc masz racj臋 a jeszcze chcia艂oby sie , zeby by艂y !! idealne :) wi艣n贸weczka i to jest mi艂o艣膰 , m膮z kocha Ciebie i 偶eby stado dziewczyn uwiesi艂o mu sie na szyi , nie zdradzi , bo kocha Ciebie

Udost臋pnij ten post

I DOBRZE I CIESZ臉 SI臉 呕E S膭 SZCZ臉SLIWI POSR脫D NAS ,OBY BY艁O NAS WI臉CEJ

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Nella*
A ja sie ciesz臋 r贸wnie偶 z tego ze na tym topicu naprawd臋 jest kulturalnie Ka偶da ze stron mo偶e opowiedzie膰 o tym co j膮 boli i jak widzi to ze swojej perspektywy i nie jest nara偶ona na wyzwiska Pozdrawiam wszystkie panie pisz膮ce tutaj i 偶ony i kochanki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wi艣ni贸weczka
Kocha mnie,a ja mu ufam i nie robie scen, usmiecham si臋 tylko pob艂azliwie..:-) ale przez takie zachowanie kobiet w niejednym maazenstwie moga powstac zawirowania, podejrzenia, w ko艅cu nawet moze faktycznie doj艣c do zdrady, a przecieznajbarzdiej cierpia wtedy niczemu niewinne dzieci...zdrada to naprawd臋 ogromna krzywda i musi cholernie bolec!

Udost臋pnij ten post

facet贸w chyba nie kr臋c膮 takie wieszaj膮ce sie na szyji pannice,oni lubi膮 zdobywa膰 a ty chyba znaklaz艂a艣 z艂oty srodek na swojego m臋偶a..ci膮gle ci臋 zdobywa i odkrywa i gratuluje takiego podej艣cia .呕ycz臋 ci 偶eby by艂o tak zawsze...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Nella*
sc i tutaj tez przyznam Ci racj臋 Co to za zdobycz dla mezczyzny ktora wiesza sie na szyi Zreszta kochaja sie to nikt nie wkroczy w ich 偶ycie I niech nadal piel臋gnuja ta mi艂o艣膰 , czego te偶 im 偶ycz臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wi艣ni贸weczka
Mimo wszytsko zawsze uwaza艂am, ze winny zdradzie jest ma艂zonek a nie kochanka,to nie ona w koncu przysiega艂a i nie ona jest odpowiedzialna za rodzine kt贸ra stworzy艂a. Czesto ona r贸wiez cierpi. Uwa偶am, ze w ma艂ze艅stwie trzeba ise po prostu przyjaznic rozmawiac ze soba o r贸znych sprawach, ciagle stymulowac.Sprawy seksu takze s膮 ogromnie wazne, jesli mezczyzna i kobieta sa w ziazku scze艣liwi i nie brakuje in niczego, nie bed膮 tego szukali na zewn膮trz,oczywiscie mam na mysli odpowdzialnych i dojrza艂ych ludzi. Wiem tak ze wszyscy jestesmy tylko ludzmi,dlatego jestem w stanie wybaczyc jednorazoy wyskok, ciaglego zdradzania i oszukiwania przez d艂uzszy czas nie umia艂abym chyba wybaczyc,tym bardziej gdybym 偶y艂a w przekonaniu, ze naprawd臋 niczego mu nie brakowa艂o...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wi艣ni贸weczka
No w艂asnie...nie ma chyba idealnego roziazania, zycie sobie - my sobie. Jedyne co mozna zrobic juz po zdradzie to wyciagn膮c wnioski, a moze nawet bardziej docenic zwiazek i starac sie naprawic to co by艂o w nim z艂e.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wi艣ni贸weczka
Bo w艂asnie te wyobrazenia jak on to robi艂 z inna i co jej szepta艂 wtedy, to tak strasznie boli i cz臋sto przez to nie umie si臋 wybaczyc,zacz膮膰 na nowo,,,to jest zrozumia艂e, dlatego lepiej nie zdradza膰, bo moze nie byc juz odwrotu,wystarczy sobie wyobra偶i膰 co ja bym czu艂a/czu艂 na jego /jej miejcu.Tylko wiem, to si臋 tak latwo m贸wi..ale po prostu o tym ise nie mysli. M贸j maz awsze mi powtarza, 偶e najlepiej unikac okazji typu...impreza, alkohol, brak sta艂ego partnera w poblizu.Bo okazji naprawd臋 jest duzo.Ja np swego czasu by艂am zauroczona kolega ze studi贸w i dlatego robi艂am wszystko zeby nie zostac z nim sam na sam...mimo ze kocham meza, nie ufa艂am samej sobie. to jest trudne ale zauroczenie przesz艂o i na zscze艣cie nie doszo do niczego. przypuszczam, ze m贸j maz moze r贸wniez miec podobne emocjonalne zawirowania,ale po prostu, dusi je w zarodku...zresztanie wiem,moze on akurat nie ma :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Nella*
U mnie w ma艂zenstwie , m膮偶 to taki niedoros艂y do 偶ycia czlowiek Nieodpowiedzialny , bez troski o rodzin臋 . Nie zdradzaj膮cy , ale zycie z nim to tak jakby mie膰 ci膮gle dziecko pod opiek膮 I ci膮gle 偶yc w niepewno艣ci , czy dzisiaj , jak go np. potrzebuje bo dziecko chore , czy sa wa偶ne sprawy do za艂atwienie, nie oleje tego i nie p贸jdzie sobie w "tango" Przez lata patrz膮c na jego wybryki pijackie , gdy zostawia艂 mnie w najgorszych momentach 偶ycia , a by艂o wiele takich i nie patrz膮c na nic szed艂 sobie spokojnie napic sie , moja mi艂o艣c do niego powoli wygasa艂a. Walczy艂am z tym , ale w ko艅cu przesta艂am .Mam swoja prace , nie jestem zalezna od niego. Mog艂am odej艣c i 偶yc sama , ale to wi膮za艂o sie z warunkami mieszkaniowymi , nie mia艂am pieni臋dzy na a偶 takie wydatki.Nie da sie opowiedzie膰 o tych latach beznadziejnych spedzonych na walce na zalu , z艂o艣ci poczuciu zmarnowanego zycia Jeste艣my razem , bo to realia zycia Po czasie gdy juz nic do niego nie czu艂am , oderwa艂am sie psychicznie od niego .Przesta艂am sie przejmowa膰 Odci臋艂am sie nawet fizycznie od niego , pod jednym dachem ale jak brat i siostra Poza ta lekkomyslnoscia , pija艅stwem nie jest typem upierdliwym Jest spokojnym cz艂owiekiem I zy艂o mi si臋 w miar臋 zno艣nie. Dop贸ki nie pozna艂am Tamtego mezczyzny. Otworzy艂 mi sie 艣wiat , zacz臋艂am wszystko inaczej postrzega膰 By艂am naprawd臋 szcz臋sliwa. Do czasu. Wi臋c u mnie nie by艂o zera mi艂o艣ci do mojego m臋偶a i dlatego zdradzi艂am i jeszcze dlatego 偶e zakocha艂am si臋 Bo w innym wypadku nie dosz艂oby do zdrady Jestem osob膮 , kt贸ra te dwie rzeczy 艂aczy ze sob膮 i nie ma innej opcji Nie potrafi艂abym i艣膰 do 艂ozka z m臋zczyzna , kt贸ry tylko wizualnie mi sie podoba a nic nas nie 艂aczy. Z perspektywy czasu my艣l臋 ze by艂abym szczesliwsza , bo spokojniejsza , gdybym nie pozna艂a kochanka A z drugiej strony ,偶al mi by艂oby tego co z nim przezy艂am . Nie wiem co by艂oby lepsze , mysle jednak ze spok贸j

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 daria 99
Moim zdaniem dla kobiety w malze艅stwie sex nie jest najwazniejszy.DLA MNIE NAJWAZNIEJSZE JEST POCZUCIE BEZPIECZE艅STWA I SPOS贸B TRAKTOWANIA KOBIEYT.Nie wyobra偶am sobie sexu z m臋偶czyzn膮 kt贸ry mnie rani slowami lub dochodzi do r臋koczyn贸w. Dziei臋 sie kobietom kt贸re id膮 do 艂贸偶ka z m臋偶czyzn膮 po ostrej k艂贸tni .Nawet 10 orgazm贸w pod rz膮d nie zmusiloby mnie do uprawiania sexu z mezczyzn膮 , kt贸ry przed godzin膮 mnie obrazi艂. Wypowiedzialam sie tylko w swoim imieniu.

Udost臋pnij ten post

Ja zostalam zdradzona i to wielokrotnie i tez nie obarczalam wina kochanek. Uwazam, ze wina lezy po stronie partnera.Moj maz zapoznawal kobiety przez internet i poprostu klamal.Nie mowil,ze ma zone, dzieci zato ujmowal sobie lat i opowiadal rozne , dziwne historie.Dlugo zylam w nieswiadomosci nic nie podejrzewajac. Dbal o rodzine, w lozku tez bylo ok a mimo to jezdzil po Polsce i romansowal.Gdyby nie telefon od zranionej kochanki pewnie do dzisiaj bym nie wiedziala. Nie wiem co ona chciala w ten sposob osiagnac? Nie wybaczylam zdrad i mysle, ze nie wybacze. Chociaz bardzo prosil i obiecywal. Zapisal sie nawet na terapie bo twierdzil ze uzaleznil sie od czatu. Oczywiscie, cierpie i cierpia dzieci gdyz brakuje i na codzien taty i tej atmosfery, ktora panowala w naszym domu. Czy to sie kiedys zmieni , nie wiem? Nawet jesli to nic nie bedzie tak jak dawniej. Przestrzegam kobiety przed pochopnym romansem. Na czacie siedzi wielu mezczyzn (podobnych do mojego meza),ktorzy klamia i opwiadaja rzeczy nie prawdziwe. Icoz,ze sa przystojni, inteligentni, maja drogie samochody i gruby portfel jesli to zwykli tchorze. Oszukuja zony, dzieci i Was Kochanki. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

czytaj膮c wasze wypowiedzi ,mimo kopniak贸w od zycia ..jestem szcz臋sliwa 偶e omin臋艂o mnie takie zycie jak wasze,wsp贸艂czuje wam takiego losu ,mo偶e spr贸bujcie co艣 zmienic i zacz膮膰 偶yc w zgodzie ze sob膮... chyba sie da,ja staram sie tak zyc i mo偶e dlatego moge powiedzie膰 偶e jestem szcz臋sliwa ,mimo 偶e jestem kochank膮 z dzieckiem..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Magda...przed
U mnie to co si臋 zaczyna te偶 mi si臋 bardzo podoba daje mi wiele u艣mjiechu na co dzie艅. Czasem nie warto chyba wybiega膰 w przysz艂os膰, trzeba brac to co przynosi codzienno艣膰...A n贸偶 przysz艂o艣膰 nas mile zaskoczy;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 przed..
Ciekawi mnie czy w wielu przypadkach facet zdecydowa艂 si臋 na odejscie od zony?? Czy ONI z g贸ry zk艂adaj膮, 偶e to b臋dzie podw贸jne 偶ycie a po藕niej koniec. Chyba niewszyscy to dranie do kwadratu i chc膮 si臋 bawi膰? Wydaje mi sie, 偶e facet kt贸y zdradza to taki kt贸emu czego艣 w domu brakuje........i co jak to znajduje u jakiej艣 innej?? Potrafi odej艣膰, walczy膰 o lepsz膮 codzienno艣膰??Piszcie!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tak potrafi
jakies 4.6 % napewno potrafi:P

Udost臋pnij ten post