Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie ożenie się nigdy

Ślub jest niekorzystny dla faceta !

Polecane posty

Gość nie ożenie się nigdy

W razie rozwodu mnóstwo ! problemów tracenia pieniędzy na adwokatów itp, teraz już nawet trzeba płacić czasami alimenty na eks małżonke! Nie ma ślubu to można zniknąć z życia w godzine, bez stresu i problemów. Bo co niby daje ślub czego facet nie miał przed ?

Gość Sedzia Dreed
Dlatego co roku coraz mniej ślubów a więcej rozwodów...

Gość tether
jeśli nie widzisz korzyści płynących z małżeństwa, to może rzeczywiście nie są dla ciebie (np nie zasłużyłeś czy coś w tym stylu) i naprawdę do niczego nie musisz się zmuszać więc nie nudź

Gość des1005
a jakie są korzyści z małżeństwa? tak z ciekawości zapytam, bo w sumie sama nie widzę takowych.....

Gość BUSINESSWOMAN
MASZ RACJĘ FACETOWI ŚLUB NIC NIE DAJE. SĄDZĘ, ŻE KOCHANKOWIE POWINNI BYĆ KAWALERAMI.

z takim nastawieniem to ty się faktycznie chłopie nie żeń - nie zasługujesz na to. Nie znam cię, ale wyglądasz na strasznego materialistę!!!

Gość mecenas karol
Ślub mam sens tylko z idealną dziewczyną. Niestety obecnie kobiety są coraz bardziej zaborcze i chcą faceta zawłaszczyć na całe życie. Uważam, że żaden normalny facet sie na to nie zgodzi. Po kilku latach partnerka sie opatrzy i należy ją wymienić, na nową, atrakcyjniejszą.

Gość a ja wiem że
będę wiwerna dopiero po ślubie

Gość a ja wiem że
*wierna

Gość jasne że mogą zwolnic
nie prawda ze jedynie faceci podlegaja obowiazkowi alimentacyjnemu, wszystko zalezy od warunkow materialnych, tego czyja wine orzeczono itd.

Gość Sedzia Dreed
no ale wymiencie te plusy małżeństwa dla faceta ? nie moge wymyślić..

Gość Brondynka
A jak mąż sie opatrzy?

Gość matylda111
do - a ja wiem ze zgadzam sie z toba w koncu po to bierze sie slub

Gość Sedzia Dreed
czyli bez ślubu nie jesteście wierne ??? to tym bardziej bym nie brał z wami ślubu :D

Gość Brondynka
A jak inny się spodoba? Wtedy męża lepiej nie mieć :)

Gość Michał_moralizator
Facet pytał o plusy, żadna nie wymieni ?? Może ich nie ma ?

PO Ślubie plusy dla faceta: wysprzątane mieszkanie zrobione zakupy przygotowane na czas obiadki poprane skarpetki, gacie itp wyprasowane koszule czułe powitania żony jak wróci z pracy minusy dla kobiety: wiecznie brudna łazienka po jego kąpieli smierdzące skarpety i gacie walające sie gdziekolwiek po mieszkaniu jego wieczne narzekanie, że jest zmęczony, bo sie napracował (jakby ona nie pracowała) puszki piwa walające sie po mieszkaniu musi patzreć na jego głupkowaty wyraz twarzy podczas transmisji meczu ;)

Gość tether
des, korzyści? no np takie że masz większą gwarancję czy z większym spokojem możesz uwierzyć że ta druga osoba naprawdę zrobi wiele by być właśnie w tobą do końca życia, że aż tak bardzo cię kocha, akceptuje, szanuje by zawrzeć z tobą usankcjonowaną umowę możesz patrzeć w przyszłość z nadzieją że jest sens coś budować itd nazwałabym to dobrami niematerialnymi dlatego sens wiązać się jest wtedy gdy się kochamy a kto kocha, nie zadaje głupich pytań o sens ślubu a poza tym, jak nadzieje zawiodą, zawsze można się rozwieść

Gość tether
" PO Ślubie plusy dla faceta: wysprzątane mieszkanie" powiało dla mnie optymizmem, może gdy sie hajtnę, zacznę wreszcie sprzątać a nawet "wysprzątam" w sumie... może dlatego nie śpieszy mi się osobiście do ślubu

Gość Michał_moralizator
do Autorze Topicu To wszystko mam bez ślubu....a do tego sprzątam po sobie łazienke..

Gość o ludzie i po co tu
się wysilać Autor topiku itym podobni nie rozumieją, że facet mając atrakcyjną i interesującą kobietę, chcę ją zatrzymać dla siebie, bo raz dwa gwizdnie mu ją ktoś inny, proste ale skąd oni mają to wiedzieć skoro, żeby zaciągnąć taką kobietę czy do łóżka, czy do ołtarza samemu trzeba być interesującym i atrakcyjnym :D

Gość Mark of Chaos
Nie ma co się żenić, kobieta wtedy pewna, że już usidliła faceta tyje niemiłosiernie!!!!!!!

Gość jak utyje to
skład się ją na ołtażu Khorna i szuka się następnej służebnicy :classic_cool:

Gość Sennna
Lepiej nie brać ślubu, dla kobiety to też korzystne, jak facet zaczął podskakiwać to spakowałam jego rzeczy na koc, położyłam na klatce schodowej i zamknęłam drzwi. Pan zadzwonił na policję, ale policjanci mu powiedzieli, że skoro nie jest moim mężem i nie jest zameldowany to niech bierze ten tobołek i się nie awanturuje, bo go zamkną.

Gość karolina28l
zarabiam naprade duzo i osobiście nie widzę najmniejszego pododu dla którego warto byłoby mi wychodzić za mąż wniosek prosty: slub niekorzystny jest dla osoby, która sama zarabia na życie, na wygodnym poziomie niekoniecznie jest to facet

Gość Sennna
Szczęśliwa kobieta nie tyje.

Gość Hrabia Monte Christo
czyli wszystko o pieniądze się rozbija...ślubu chce ta strona która chce pasożytować?