Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MieszkAnka

Nowy związek i mieszkanie

Polecane posty

Gość MieszkAnka

Chciałam się zapytac co myslicie o takiej sytacji?? Co powinnam zrobic?? Mam dziecko , poprzedni moj partner mieszka za granicą, obecny mieszka troche ze mną a troche u siebie(jest z innego miasta). Planujemy współną przyszłość z obecym ale ... i tu sie zaczynają schody. Mieszkanie w którym mieszkamy jest moje i dziecka bo kupiłam je z byłym partnerem jeszcze jak byłam w poprzednim zwiazku. Ale z formalnego punktu widzenia jest tylko moje. Moj obecny partner chce wziąć ze mną ślub mieć rodzine... tylko że najpierw on chce spłacic mojego byłego z tego mieszkania, jest to jakas 1/5 rzeczywistej wartosci mieszkania i chce byc prawnym współwłaścicielem jesli spłaci. Mam się zgodzic?? Jak myslicie?

Gość o rany...
NIE ZGADZAJ SIE!

Gość też mi coś
nie nie i jeszcze raz nie jak Wam nie wyjdzie (czego nie zycze) to beda klopoty

Gość podaruj jak kochasz
niech nie spłaca, zaoszczędź mu kłopotów i zrób darowizne

Gość MieszkAnka
No własnie ja nie bardzo chce sie zgodzic na tą spłate natomiast on naciska, bo wg niego tak sie zaczynac powinno nowy zwiazek zamykając przeszłość. Do tego on chce to uregulowac jeszcze przed ślubem...

Gość do MeszKanki
On chce Cie zrobic w jajo nie zgadzaj sie

Gość MieszkAnka
póki co on uwaza ze ja jego chce zrobic w jajo mówi ze nie jest frajerm i chce sie zabezpieczyc

Gość MieszkAnka
dzisiaj w nocy dlugo gadalismy na gg bo on znówjest u siebie w miescie i on nie widzi wspólnej naszej przyszłosci jesli tej spłaty nie bedzie. Fakt jest ze były moj partner czasem też sie odgraza ze mieszkanie niejest moje tylko dziecka i ja nie mam do niego zadnych praw. Ale to sa słowa tylko... bo wszelkie dokumenty na mieszkanie ja mam.

Gość niedobraP
daruj sobie go...

Gość niedobraP
w jakim sensie robisz go w jajo?? bo masz mieszkanie ktore jest twoje i nie chcesz mu polowy oddac??

Gość podaruj jak kochasz
w sensie, że jak nie chce dać mieszkania to oznacza, że ni ekocha na prawdę :D:D:D

Gość niedobraP
jak by nie chciala mu oddac serca oznaczaloby ze nie kocha a nie ze jak nie chce oddac mieszkania..

Gość MieszkAnka
no wlasnie w takim ze nie chce mu oddac polowy, ze mu nie ufam... ze jak on ma kupowac cos do tego mieszkania jesli ono nie jest jego??

Gość niedobraP
to niech nie kupuje nic... dziwne rozumowanie...

Gość do MeszKanki
facet mysli tylko o sobie... wybacz, ale musisz brac pod uwage to ze moze wam sie nie ulozyc i co wtedy?? Co wtedy bedzie z Toba i dzieckiem? Pomysl teraz o Maluszku...i nie zgadzaj sie za zadne skarby swiata

Gość MieszkAnka
Nie spałam dzis prawie całą noc bo myslałam o tym i naprawde ciezko mi go zrozumiec...

Gość podaruj jak kochasz
widzisz jak wyczułam tego kutaf**a, nawet nei znając? :D:D:D A ty będziesz chciała udowodnic, jak bardzo kochasz i podarusjesz. A on cie kopnie w d***, wymieni zamki i powie, ze się właśnie odkochał, własnie zrozumiał, a serce - nie sługa, chyba rozumiesz .. :D:D:D:D

Gość MieszkAnka
On jest Skorpionem

Gość niedobraP
pod zadnym pozoorem nie pozwol mu aby byl wspolwlascieciel dobrze napisane wczesniej pomysl o maluszku

Gość też mi coś
to typowy szantaz emocjonalny :O przykre... ale nie dawaj sie za zadne skarby !!!

Gość najlepiej bedzie
jesli sama splacisz poprzedniego partnera (jesli faktycznie mieszkanie nalezy sie w czesci jemu), natomiast z obecnym partnerem spisz intercyze

Gość AdelajdaK
Zawsze moze splacic a potem sie rozmyslic i nie bedzie juz chcial zwiazku z toba a jako wspolwlasciciel wprowadzi sie do mieszkanka ze swoja nowa pania :D:D

powiedz mu, ze mieszkanie jest dziecka i nie mozesz mu oddac polowy - proste. Zreszta za 1/5 wartosci? Niech da polowe realnej wartosci jak juz - mezowi, to co mu sie nalezy, a reszte sumy Tobie :P

Gość MieszkAnka
Uwierzcie ze sama spłaciłabym ale nie mam z czego, nie mam na tyle pieniędzy :( Inna sprawa jest ze czy tak czy owak to on zawsze jak rozmawialsmy chciał byc zameldowany w tym mieszkaniu na co ja moge sie zgodzic, bo czemu nie? Po ślubie ....

Gość niedobraP
dla wlasnego dobra i twojego maluszka nie oddawaj ani nie pozwol mu splacic... bo widzisz jak mu odmowisz juz tak na serio i zareaguje zbyt agresywnie to sama sie przekonasz ze byc moze nie jest wart... nie twierdze ze tak bedzie... ale skoro obawia sie ze go wycyckasz spiszcie intercyze...