Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yasminelle

Yasminelle

Polecane posty

Gość justynek
biorę czwarty dzień tabletki- cera gorsza niż była. myślicie, że mam to przeczekać??? a może przerwać łykanie tabletek???

Gość tez tak mialam na poczatku
ale poem bylo tylko lepiej

Gość Bronkaaa
POMOCY!!!!!!Koncze drugie opakowanie yasminele a cera jest w stanie dramatycznym...mam wokół nosa ust na brodzie na czole i kolo oczu takie male czerwone chrostki..przez pierwsze opakowanie tesh tak mialam ale bylo to mniej intensywne i znikało po kilku dniach...teraz niewiem co robic...czy któras tesh tak miala??podobno do 3 miesiecy organizm sie musi przyzwyczaic,ale czy po 2 miesiacach moge uznac takie objawy za normalne??z gory dziekuje za opdp!! pozdrawiam

Gość stokrotka1851
witacje!Prosze powiedzcie mi czy Wy tez tak mialyscie..Juz pisze o co dokladnie mi chodzi...A wiec tak wczoraj zaczelam brac tabsy bo niby zaczal mi sie okres wieczorem..Ale byl bardzo skapy(wczesniej tez tak mialam tylko moze ciut wiecej ale tylko przez 1 dzien a potem juz normalnie)No ale wczorja to ja juz sama nie wiedzialam czy to okres czy plamienie..ale wzielam tabletke poniewaz wlasnie spodziewalam sie troszke opoznionego tego okresu..No ale dzis wstalam i jest to samo:(Ale juz po pierwszej tabletce(przypominam ze nigdy wczesniej nie bralam tabletek)Nie wiem moze okres juz nie bedzioe wiekszy bo wzielam tabletke??Tylko zastanawiam sie czy dobrze zrobilam biorac ta pierwsza bo teraz sama nie wiem czy to okres czy jakies plamienie?;/(tylko obiawy okresu mialam i wczoraj bolal mnie brzuch...Prosze napiszcie co o tym sadzicie??Pozdrawiam

Gość stokrotko spokojnie
Dobrze, ze wzielas, zapewne dostalas okres.Tabletki nie hamuja od razu krwawienia, moga za to zmienic jego wyglad

Gość marti19
hej:) juz koncze 2 opakowanie ,zero dolegliwosci piersi wrócily do swojej dawnej wielkosci tylko czasem jakies krostki mi wyskakuja ale wczesniej tez tak bylo.tylko nie wiem jak to jest z tym braniem tabletek bo trzeba brac regularnie(moja godz to 22.30)ale czasem biore o 23 a wczoraj prawie zapomnialam i wzielam o 23.30 napiszcie czy to obniza skutecznosc?

Gość no co Ty. Nie musisz brać
regularnie co do minuty. Nawet 2-3 h poślizgu nie szkodzą.

Gość stokrotka1851
" stokrotko spokojnie Dobrze, ze wzielas, zapewne dostalas okres.Tabletki nie hamuja od razu krwawienia, moga za to zmienic jego wyglad " NO ale jesli piszesz ze nie hamuja od razu krwawienia...a ja juz nie mam:( A przewaznie mam 7 dni a tak zaledwie mialam 2 i to strasznie skape i nie jak noramlny okres tylko plamienie...Dzis bedzie moja 3 tabletka i teraz nie wiem czy brac dalej czy nie:((

Gość vice
czego sie martwisz. i tak tez się mo9że zdarzyć. każdy organizm inaczej reaguje na hormony, więc porównywanie siebie z ninnymi nie jest dobra sprawą. a tabletki są m.in na to, zeby skrócić okres i zmniejszyć obfitość.

Gość stokrotka1851
Bidonka! Ja mam podobnie do Ciebie!Czekalam na dlugo wyczekiwany okres(spoznil sie jakis tydzien)byly objawy okresu tzn bolaly mnie piersi i brzuch..wieczorem "dostalam okres"tzn od jakiegos czasu moj okres rozpoczynal sie plamieniem(ok1/2dni)a potem byl obfity i trwal 7 dni.No i gdy dostalam ten okres kilka dni temu znowu bylo plamienie wiec wzielam tabletke,na nastepny dzien juz po tabletce mialam znowu plamienie a jeszcze na nast.dzien juz bylo bardzo male!!I nie wiem czy dobrze zrobilam biorac tabletke bo moze pomylilam okres z jakims plamieniem skoro juz nie mam tego nieszczesnego okresu??ALe moze to mozliwe ze u niekotrych okres zanika gdy pierwszy raz zaczyna sie stosowac yasminelle??Bo ja juz mam metlik w glowie:( Prosze odpiszcie yasminelki!i dziekuje za odp:)

Gość stokrotka1851
vice! czyli sadzisz ze dobrze zrobilam biorac tabletke??i nie pomyslilam okresu z jakims tam plamieniem?? dzieki za odp:)

Gość stokrotko spokojnie
ale z Ciebie dziewczyno panikara:)dobrze wzielas, nie pomylilas z okresem.Tabletki hormonalne maja takie działanie, wezmiesz pierwsza w pierwszy dzien okresu , krew powinna zaniknac.Teraz przez 21 dni bierzesz tabletki, pozniej przerwa.I pamietaj, ze w ciagu 7dniowej przerwy powinno sie pojawic plamieniem to nie jest wtedy "prawdziwy "okres, tylko krwawienie z odstawienia.Zebys nam pozniej nie panikowala:)

ja kończę brać pierwsze opakowanie,ale skutków ubocznych nie widzę u siebie...chyba,że zaliczę do tego malutką krostkę na policzku i lekko opuchniętą stopę, ale to raczej nie z powodu tabletek lecz przemęczenia...za to zauważyłam u siebie inny objaw - libido wrosło mi do gigantycznych rozmiarów!!! mam ochotę gwałcić wszystko płci męskiej!!!;) biuścik mam już tylko dla mężczyzn w wielkimi dłońmi ale taki fajniutki sie zrobił (nie chcę straszyć więc z góry mówię, że już od początku mój biust miał miseczkę D). ja się tylko zastanawiam jak wy to kobiety robicie,że chudniecie po tych tabletkach?? też chce!!!:) no i faktycznie stwierdzam,że każdy organizm jest inny... pozdrowienia dla wszystkich Yasminellek:) i niech tabletkowa moc będzie z wami:P

Gość BasiaC
Witam!!! Jamam podobny problem jak jedna z dziewczyn, tzn od jakiegoś czasu pierwszy dzień okresu to u mnie tylko brązowe plamki śluzu, czyli to chyba to plamienie o którym mówicie. Właśnie wtedy zaczęłam brać tabletki po raz pierwszy. Nie wiem tylko czy to już był okres czy jeszczenie. Czyli czy to aby na pewno był ten pierwszy dzień. Następnego miałam już normalne krwawienie. Pytanie brzmi czy aby nie zaczęłam brać tabletek ostatniego dnia cyklu zamiast pierwszego??? Może mi ktoś to wyjaśnić? Jeżeli się powtarzam to przepraszam.

Gość olcia.kk
dziwczynki, poradzcie mi cos! kilka dni temu skonczylam 1szy blister yasminelle, przez te 21 dni przytylam 2-3kg :(, od wczoraj mam dosc obfity okres, ale nie o tym chcialam mowic... wczoraj zauwazylam ze mam opuchnieta prawa kostke, a dzisiaj juz cala stopa i lydka jest nabrzmiala i twarda!!! Co sie dzieje? Czy to moze byc zapalenie zyl??? Lewa noge tez mam jakby napuchnieta ale zdecydowanie mniej. Co mam robic?

Gość poczatkujaca_z_tabletkami
kochani tydzien temu,w poniedziałek wzielam tabletke ( to był 3 tydz,czyli ostatno) niestety po 2 h od przyjecia tabletki wystapiła biegunka hmmm... moze rzadka kupka,no ale trzeba założyć ,ze ta tabletka sie nie wchloneła, pisalam na forum dziewczyny poradziły mi,zeby nie brac tego dnia juz nastepnej...wiec nie wzielłam...a;le co z 7 dniowa przerwa zrobić czy nie?? wczoraj wziełam ostatnia tabletke z blistra i nie wiem czy mam od dzisiaj zaczynac nowy?? pomożcie kochane

Gość jeszcze nie ale może kiedyś
A więc 1) Objadam się, normalnie przy takiej ilości żarcia zawsze tyłam - a teraz już prawie miesiąc żre jak świnia i nie tyje, a nawet chudne :D 2) Biuścik leciutko leciutko większy i jędrniejszy 3) Nic nie boli, zero plamień 4) Cera bez zmian 5) Przez pierwsze 5 dni bolały nogi - ale mineło 6) Czuje sie fajnie, lekko i miło 7) Libido ok, a nawet wyższe :D

Gość aaassiaa
olcia.kk -> wnisokując po Twoim opisie jestes w trakcie tygodnia bez tabletek ... na Twoim miejscu jak najszybciej wybrałabym się do ginekologa i skonsultowała to z nim przed rozpoczęciem kolejnego blistra ... nie jest wykluczone ze te opuchniecia mogą być związane z żyłami ... więc dla własnego spokoju wybierz sie do lekarza... powodzenia ;) ...

Gość Esk00
Hello, biorę teraz yasmin ale po przerwie 7-dniowej przechodze na yasminelle. Mam do was Kochane pytanie, od jakiś 3 tygoni mam problem z zaparciami, piję wodę jem otręby biorę nawet to probacti 4 ale raczej skutek kiepski. Czy tabsy, skoro maja zapobiegać zatrzymaniu wody w organiźmie mogę mieć też wpływ na powstawanie zaparć? jak wyczytałam, że zaparcia pojawiają sie miedzy innymi wtedy gdy w pokarmie jest za mało wody wskutek czego jelita sie przytykają, a skoro ja piję dużo wody a przy tym biorę tabletki, które przeciwdziałają zatrzymaniu wody i przez to chodze często to ubikacji to może tabletki są tutaj w jakiś sposób winne. Biorę czopki glicerynowe i pomagają ale też nie można przecież z nimi przesadzać? Jeśli macie podobne sytuację prosze odpiszcie, chyba przejdę się do mojego Gienia, bo jeśli Yasminelle też ma takie działanie to muszę się zastanowić nad dalszym ich stosowaniem. Z góry bardzo dziękuję za odzew:) Pozdrawiam

Gość olcia.kk
aaassiaa- dzieki za rade, jutro wybiore sie do gina, nie ma bata; noga nadal opuchnieta i obolala i ogolnie tak jakos ociezale sie czuje :(

Gość aaassiaa
nie ma za co :) ... narazie o tym nie myśl... a u lekarza wszystko sie wyjasni ... 3mam kciuki :)

Gość stokrotka1851
Dziekuje bardzo za odpowiedz:)a jesli chodzi o to czy jestem panikara..to hmm tak jestem i to straszna:D Oprocz tego wczesniejszego problemu zadnych skutkow ubocznych nie mam:)A jeszcze mam do Was jedno pytanko.:)Jesli chodzi o kolejne tabletki z kolejnego blistra to oczywiscie musze isc po recepte do gina..ale mam wziac tylko karte tak?I powiedziec ze chce kolejna recepte??:P ehh tylko nie smiejcie sie ze mnie bo jestem poczatkujaca:P I wole Was zapytac niz pozniej miec siary u Pani doktor:P Pozdrawiam i dziekuje za odpowiedz:*

Gość aneczka1989
Hej,dzisiaj wziełam pierwsza tabletke Yasminelle, ponieważ chce zacząć współżyć. Proszę o rady czy powinien mój chłopak równiez stostować zabezpiczenie podczas sexu? I czy moge normalnie uprawiać sex bez stresu, że zajdę w ciążę?

Gość droga stokrotko
:)ale mam do Ciebie jeszcze siły:) tak, tylko karte i powinnas dostac recepte:)Pytaj dalej smialo:P Aneczko, jesli wzielas w pierwszy dzien okresu to jestes od razu zabezpieczona Wcale nie zlosliwie, ale dziewczyny dlaczego nie czytacie ulotek?

Gość aneczka1989
Hehe przeczytałam ją od deski do deski ;). Po prostu chce miec pewność... Okres dostalam wczoraj, a tabletke wzielam dzisiaj ponieważ wczoraj w moim miescie nie była czynna apteka ;/ A moj okres nie jest regularny i nie wiedzialam kiedy dostane ;/.

Gość droga stokrotko
Wiec spokojnie,,jestes zabezpieczona :)

Gość aneczka1989
No i super :)

Gość aneczka1989
Aha i mam jeszcze jedno pytania.Czy któraś z Was pali papierosy w trakcie zażywania tabsów? W ulotce było napisane że jest to niewskazane, ale chcialam jeszcze zapytać. I co z alkoholem?

Gość Lilly_lu
Halo halo!!Aneczko-->ile godzin od momentu kiedy zauwazylas ze dostalas okres wzielas tabletke??to wazne!!jesli wiecej niz 24 h to przez nastepne 7 dni zabezpiecczaj sie ddatkowo!! pozdrawiam

Gość Lilly_lu
aha!!JA PALE!!...i niema to napewno wpływu na skutecznosc tabletek ale moze podwyzszac ryzyko zakrzepow itp choc jest to malo prawdopodobne przed 35.rokiem zycia:)-->ulotka:)a alkohol....hmmm nie przeszkadza ...no chyba ze wiesz ze bedzie wymiotowac po nim to wtedy musisz pamietac ze tabletka wchlania sie 3-4 h:)