Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yasminelle

Yasminelle

Polecane posty

Gość migotka17
każda ma taki sam sklad:) nie ma znaczenia od ktorej strony bierzesz:) na yasminelle na opakowaniu np. po jednej stronie sa inaczej ustawione strzalki i po drugiej tez:) wiec nie ma problemu bylebys dninie pomylila bo pozniej gorzej sie bierze:) ja jestem po drugiej tabletce i nie zauwazylam zadnych skutkow ubocznych;/ boje sie ze nie dzialaja;/ ja nie mialam robionych zadnych badan :|

Gość czarnakawa
ja tez jestem po drugiej tabletece wlascie :) i nie mam zadnych dziwnych skutkow i badan tez nie mialam robionych.

Gość ola-slonce
ja tez nie mialam robionych zandych badan ponad norme,zwykle badanie gin. ponawiam pytanie bo jakos nie uzyskalam odpowiedzi jak to jest z tym opalaniem i alkoholem podczas przyjmowania tabletek(sa to moje pierwsze w zyciu:P)

Gość czarnakawa
moje tez. same debiutantki :P :)

Gość ola-slonce
no walsnie! a jak sie czegos nie robilo to sie ma strasznego stracha tym bardziej ze sporo sie naczytalam teraz tu o roznych efektach ubocznych ,zlym samopoczuciu,ciaglym okresie, o tych pozniejszych ciazach mnogich itd itp i normalnie juz mi sie wszystkiego odechciewa :/ chyba powiem chlopakowi zeby sie nie wyglupial i ze w ogole z sexu do konca zycia zrezygnujemy:P ..nie no nie da rady:P ale jakby nie patrzec to watpliwosci mam naprawde sporo czy to dobry pomysl jeszcze niby moge sie wycofac ...bo tabletki kupione sa a na okres dopiero czekam ...(moze jutro moze we wtorek) i na ostateczna decyzje przyjdzie jeszcze czas...ahh

Gość czarnakawa
ja bym na Twoim miejscu sporobowala. np. tam na recepcie pisze, ze powinny uwazac osoby, ktore maja migreny ja np. mam i biore na nie tabletki. ale nic mi sie nie pogorszylo od zazywania Yasminelle. w sumie zawsze sa prezerwatywy, ale najeppiej miec dwa zabezpieczenie, szczegolnie na pierwszy raz.

Gość isiaczek1428
Ola ja tez sie obawialam... ale teraz w sumie to sie ciesze. zadnych skutkow ubocznych zero zawrotow czy tym podobnych jest swietnie... Boje sie tylko reakcji mojej mamuski jak sie skapnie ze pigulki biore;p

AQUA 12 :) co tam u Ciebie? jak zdrowko ? chyba jakoś niedługo masz przerwe w stosowaniu tabsów, nie?napisz jak wrażenia ;) u mnie bedzie 7 chyba...źle się nie czuje tylko ciągle mi się chce spać od dwoch dni ale ogólnie to spoko...tylko niepokoi mnie fakt że nie mam plamień, skończyly sie wczoraj a dziś mam normalny sluz przeźroczysty...mam nadzieje ze wszystko ok, jak myślicie?bo większość z Was pisze o cigłym plamieniu a ja co..? heh, w sumie to chyba powinnam się cieszyć;) no nic... pozdrawiam dziewczyny :*

opalanie to indywidualna sprawa.. ja np. przy tabletkach mogę się opalać bez problemu. alkohol? jeśli nie zmymiotujesz to nie ma przeciwskazań.. a ja mam pytanie do osób które biorą te tabletki conajmniej 3 miesiące.. otóż przy 1 i 2 opakowaniu nie miałam żadnych skutków ubocznych. przy trzeciym natomiast 4 tabletki przed końcem blistra, wystąpiły u mnie plamienia. nie wymiotowałam, nie miałam biegunki, innych leków nie przyjmowałam. czym to mogło być spowodowane? i czy któraś z was też tak miała?

Gość ola-slonce
dzieki dziewczyny za wcparcie i ze mowicie ze warto bo watpilowscie to nic fajnego :/ wiec pewnie sie zdecyduje..mam tylko nadzieje ze nie bede za bardzo cierpiala pozniej..napewno powiadomie jak sie mam:) a teraz pare slow do "isiaczek1428 " Naprawde nie boj sie reakcji mamy ona jako kobieta napewno to zrozumie..zawsze lepiej tak niz bys miala jej oswiadczyc ze bedzie babcia.Ja to mam problem dziewczyny, naszczescie mame mam super i moge z nia pogadac ale za to ojciec to jest problem!! no nie dosc ze facet to jeszcze ginekolog! i niby fajnie bo na miejscu lekarz ale ten to dopiero jest przeczulony jesli chodzi o swoja ukochana malutka coreczke ktora chyba w jego mniemaniu nigdy nie ma prawa dorosnac! wiec ani sie poradzic ani zapytac tylko sie kryc i po zaufanych lekarkach chodzic ktore napewno sie przed niem nie wygadaja..ahh..jak nic..tylko pod gore.pozdrawiam i naprawde sie nie martwcie..w sumie to nasze zycie i mozemy robic co chcemy..byleby nikomu krzywdy nie robic:)

waniliowa_krowa właśnie wcześniej nie miałam żadnych plamień. tylko wczesniej jak brałam inne pigułki - mercilon, to miałam plamienia non stop przez 4 miesiące więc musiałam zmienić właśnie.. i do tej pory było wszystko ok przy yasminelle..

Gość AQUA 12
waniliowa_krowa aj no u mnie wszystko w porządku :) dzisiaj biore 21 tabletke i przerwa ...:P zobaczymy jak będzie to wszystko wyglądać, a plamienia mam tylko ze teraz mniejsze ii troche boli mnie brzuch, nie mam ochoty nic jeść...mogłabym żyć samym powietrzem, na początku też byłam troche senna ale w 2 tyg wszystko przeszło :) jak ja Ci zazdroszcze że nie masz tych plamień mnie to tak męczy, ale jestem dzielna i wytrzymam ;) Pozdrawiam gorąco:**

Gość tabletka
a jak z wasza waga po tych tabletkach? przytylyscie czy moze wrecz odwrotnie?

dzemika..hym..myśle ze te Twoje plamienia to nic takiego, zależy jak długo sie utrzymują bo chyba zawsze moze sie coś takiego zdazyć byleby nie za czesto bo skoro bierzesz je juz jakis czas to wszystko powinno być ok..moze wpływ miały na te plamienia inne czynniki np.stres, dieta i takie tam sama najlepiej wiesz..jakby sie utrzymywały długo to chyba trzebaby do gina..ja dobiero zaczełam zazywać wiec więcej nie poradze :( ale pozdrawiam gorąco :)

AQUA 12 to fajowo ze czujesz się gut :) bardzo się ciesze :) czyli chyba Twojemu organizmowi tabsy sie spodobały :) fajnie bo masz już spokój raczej ( nie zapeszajmy);)...i mam takie pytanko...ufasz tym tabsom w 100 % stosujesz jakies dodatkowe zabezpieczenia? bo tak czytam sobie na tych forach ze poza tabsami stosują inne gadzety anty..uh..i tak się zastanawiam co myśleć ... bo ja raczej jestem do nich przekonana i im ufam :) pozdrawiami miłej niedzieli ;) :* ( ach, jak ja nie lubie niedziel;/ )

Gość AQUA 12
waniliowa_krowa ano widocznie sie spodobały, nie jest źle:) a z tym ufaniem to myślę że nie ma sensu stosować inszych gadżetów;) bo po co, no chyba że zdarzą sie jakieś sytuacje które mogą troszkę osłabić działanie tabletek, ale wiesz te tabletki i zatrzymują owulacje, i uniemożliwiają przygotowanie do zagnieżdżenia,i zwiększają lepkość śluzu więc to jest praktycznie nie możliwe żeby zajść w ciąże podczas (właściwego) stosowania tabletek antykoncepcyjnych, po za tym nawet moja Pani ginekolog powiedziała mi że jest to właściwie 100 % forma anty. , wiele osób "wpada" ponieważ nie właściwie je stosują, a mianowicie zapominają o zażywaniu czy też wymiotują itp:) a niedziel to i ja nie lubię ;PP same nudy :/ ale wzajemnie również życzę udanej niedzieli :)

ale w sumie często zdarza sie przecież ze dziewczyna czy kobieta która bierze tabletki jest później w szoku bo okazuje sie że jest w ciąży.... wiecie ja sama zdecydowałam sie na tabletki... no póki co to leżą w torebce bo na okres czekam ale powiem wam szczerze że chyba sie boje spróbować z miśkiem bez innego zabezpieczenia.... bo czy one na pewno wystarczą, tj tabletki???

Gość AQUA 12
ssszalonaaa wcale nie tak często, bo bardzo rzadko a jeżeli już są w ciązy to głównie przez to że tak jak już wcześniej wspominałam albo zapomniały wziąść tabletki albo brały jakies leki osłabiające działanie tabletek itp ... i nie pomyślały o tym wcześniej, że przydałoby sie zabezpieczyć w tej sytuacji , albo wogle nie wiedziały że takie czynniki mogą osłabić działanie tabletek ;) Pozdrawiam :)

Gość AQUA 12
moim zdaniem wystarczy sie pilnować i po sprawie, nie ma sie czego bać:) no ale to wyłącznie moje zdanie:)wszystko zalezy od Ciebie;)

tak samo myśle AQUA 12 :) codziennie alarm o 21 30 i spoko :) teoretycznie to nie ma szans na zapłodnienie bo nie ma dojzałych komorek :) gorzej jak się zapomnie...no..ale puki co pamięam bo to moje początki..mam nadzieje ze potem będzie podobnie i ze bede pamiętac albo zlece bojsowi przypominanie..bo w łązience swobodnie stac nie mogą ..hm..rodzina, ale by były kazania ! :D:D wiec w torebce sobie siedzą zamkniete na zamek ;) a u Ciebie jak, mama wie co jest grane i co kombinujesz;):D:D :*

Gość AQUA 12
waniliowa_krowa wiesz u mnie to jest tak że mama wie że są i daje mi na to pieniążki itp, ale wygląda to w ten sposób ze ona wie że są po to zebym miała mniej bolesne miesiączki, bo nawet kiedyś już dawno sama mi to zaproponowała, :D bo jakby wiedziała co ja kombinuje to myślę ze byłoby źle :) :P ]:-> aż strach pomyśleć jakabyłaby jej reakcja bo moja rodzinka jest w dość surowy sposób nastawiona do figlowania w tym wieku :P Pozdrawiam:*

Gość AQUA 12
waniliowa_krowa a hahaha ja mam na komórce nastawiony budzik codziennie o 23 :D żeby nie zapomnieć bo jak zaczęłam brać to już drugą tabletkę bym zapomniała wziąć:D a u Ciebie też aż tak strasznie z rodzinką jeżeli chodzi o współżycie itp??

U mnie w domu nie gadamy na te tematy i uważam to za błąd moich rodziców ale swoje i tak wiedzą ;)chyba mi ufają i myslą że nic głupiego nie zrobie...i tak wiedzą ze się z kimś spotykam, ze nie wracam na noce w wekendy więc zdają sobie sprawe ze hm..jestem juz w takim wieku ze nie myśle zbytnio o tym o czym jeszcze kilka lat temu ;) każdy wiek ma swoj urok:D:Dhehe ale i tak uwazam ze za malo się od nich na ten temat dowiedziałam...bo niby to wszystko się wie ale jakoś tak..mnie uswiadomiła koleżanka, spoźniajacy sie okres i ogromny stres z tym związany;) oraz widok sąsiadki bedącej wmoim wieku ktora urodziła miesiąć temu heh..dobrze ze nie zapoźno...:* :)

Gość Słoneczko123
Za wielki błąd uważam to, że rodzice nie poruszają tego temtu, bo sie wstydzą i w pewien sposob pewnie się obawiają ze jak się zacznie o tym mowic to dzieci beda chcialy spróbowac. Z moimi rodzicami tez na ten temat nie rozmawialam:(od niedawna współżyje z chlopakiem ale jak wroce do domu na wakacje to nie wiem czy powiem o tym mamie:/ mimo ze mam juz 22 lata to krepuje sie o tym jej powiedziec..moze dlatego ze nigdy sie o tym nie rozmawiało?! a żałuje :( dzisiaj powinnam zacząć brać I opakowanie Yasminellii :) ale sie okres spoznia .. hmmm:/

Gość Milenka89
hej, a ja bym chciala uslsyzec cos wiecej o efektach ubocznych lub zaletach yasminelle od dziewczyn, kobiet ktore biora te tablekti juz przez dluzszy okres. Zaczełam niedanwo brac, obecnie 4 tabletke czuje sie ok, jednakze boje sie tycia. Biore tablekti na wieczor tak jak zalecila pani ginekolog. Czy teraz po okresie to jest gdzies po 5 tabletce moge sie juz kochac bez zabezpieczenia(prezerwatywy) nigdy wczesneij nie bralam tavletek dlatego pytam. Prosze o odpowiedzi i ewentualne rady bardziej doświadczonych, z góry dziekuje

Gość KaAaSsSiaAa
Sloneczko123 widze ze bylas w podobnej sytuacji, nie martw sie okres napewno nadejdzie:) moj spoznial sie 2tyg, zdecydowalam sie ze pojde do ginusia, a tu niespodzianka w ten sam dzien pojawil sie okres i wizyta byla zbedna :) co do rodzicow, moja mamusia bez problemu przyjela moja decyzje dala pieniadze i na lekarza i na tabletki, moze przyjela to latwiej dlatego,ze jest nauczycielka, co nie zmienia faktu, ze ciesze sie z jej reakcji, bo wiem, iz moge na niej zawsze polegac, a ona pewnie zadowolona z mojego zaufania do niej :) a tata hmmm dalej zyje w blogiej nieswiadomosci, ze jestem jego malutka coreczka i na "te sprawy" jeszcze mam czas :) pozdrawiam yasminellki :)

Gość Lovelly
cZY ZAMIAST 7 DNIOWEJ PRZERWY MOŻNA ZROBIĆ 3-4 DNI?bARZDO PROSZĘ O POMOC