Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yasminelle

Yasminelle

Polecane posty

Gość zawodzi
kitty1234-poza tym z tgeo co ja wiem to wlasnie yasminelle są z najmniejsza dawka hormonów i najbardziej bezpieczne dla organizmu , zapytaj mlodej poloznej czytalam ze radzla pewniej dzieczynie ktora miala bole rak i nog i dretwialy jej tez aspargin i wiem ze to naprawde pomaga .

Gość zawodzi
kitty1234-poza tym z tgeo co ja wiem to wlasnie yasminelle są z najmniejsza dawka hormonów i najbardziej bezpieczne dla organizmu , zapytaj mlodej poloznej czytalam ze radzlła pewniej dzieczynie ktora miala bole rak i nog i dretwialy jej aspargin i wiem ze to naprawde pomaga .

Gość miammiamola
młoda połozna------no dzieki,dzieki zrobię jak piszesz bo chyba bałabym się wrócić do Yasminelle ale proszę napisz mi jakim składem się różni harmonet i dlaczego jest bezpieczniejszy dla krążenia ? Jesli masz podobny problem do mnie to jakie bierzesz pigułki ? Pozdrawiam i dzięki za cierpliwość.

Gość miammiamola
młoda połozna------no dzieki,dzieki zrobię jak piszesz bo chyba bałabym się wrócić do Yasminelle ale proszę napisz mi jakim składem się różni harmonet i dlaczego jest bezpieczniejszy dla krążenia ? Jesli masz podobny problem do mnie to jakie bierzesz pigułki ? Pozdrawiam i dzięki za cierpliwość.

Gość zawodzi
mloda polozna ratuj ! weź mi powiedz co mam robić bo już nie wiem czy okres mi się pojawi normlanie jak mam brac tabletki ... a nie bede z takimi bzdurami do lekarza ganiała

zawodzi--- biorę i brałam aspargin ale bóle nie minęły wydaje mi się że na to aspargin nie pomaga dlatego że to nie są bóle mięśni ani skórcze mięśni z wyniku braku magnezu. to jest inny rodzaj bólu taki pulsujący mi bardziej kojarzy sie to właśnie z bólem żył dlatego mam zmienić yasminelle na tabletki starszej generacji właśnie na te cilest

Gość zawodzi
a nie wlaśnie bolały mięsnie ... to jeśli w takim razie odczuwasz jakiś dziwny ból to najbezieczniej by było właśnie odstawić te tabletki ... wiesz co ja o tych tabletkach nie slyszalam , poczytaj sobie o nich w necie :) będziesz wiedziała wszystko :) a co dokladnie powiedział ci lekarz ?

Gość młoda położna
zawodzi ---- w czym masz problem.Robisz 7 dni przerwy od momentu kiedy wzielas ostatnia tabletke,a nowy blister zaczynasz 8 dnia.Liczyc do 8 chyba umiesz?Krwawienie pojawi sie w tej 7 dniowej przerwie.

Gość zawodzi
spokojnie dziewczyno już wszystko rozumiem .... weź no ja naprawde się denerwowałam i naprawde potrzebowałam pomocy , nie naskakuj na ludzi :-P ale dzięki za pomoc

No powiedział mi że można spróbować inne tabletki iwłaśnie ze starszej genarecji bo są niektóre kobiety które nie tolerują za dobrze tych z najnowszej z której są yasminelle. No i dała mi cilest właśnie, powiedziała jeszcze że mogę się ewentualnie zdecydować na plastry albo na krążek dopochwowy co nie wchodzi wogóle w gre bo tego akurat ja nie chcę. Poza tym powiedziała że są też tabletki które mają w składzie tylko jeden hormon (nie pamietam jak się nazywaja) ale ze nie sa dobrym rozwiazaniem dla kobiet ktore jeszcze nie rodzily bo po stosowaniu ich pozniej jak sie chce dzidziusia to dlugo trwa az kobieta staje sie znowu plodna. Ja juz nie wiem sama co mam myslec mam metlik w glowie na te chwile.

Gość miammiamola
Napiszcie mi coś o harmonecie.

Gość młoda położna
miammiamola --- chcesz sie zaczac nakrecac zanim zaczniesz brac ;-) Naprawde taki 'wywiad' nie ma sensu bo kobieta ,ktora dobrze je tolerowala bedzie je zachwalala,a z kolei druga bedzie uwazala te tabletki za najgorsze,bo ona sie po nich zle czula...Nie dowiesz sie jak nie sprobujesz.W necie masz pare tysiecy stron opisujacych rekacje dziewczyn na te tabletki.

Gość madiiii
majsterek ,odpowiedź na twoje pytanie była na poprzedniej stronie może cofnij się do niej i przeczytaj? będzie szybciej:)

Gość madiiii
Ja też obawiam się problemów z krążeniem,na razie jestem w przerwie po drugim blistrze, czułam się dobrze ale czasem wieczorem miałam kołatanie serca i drętwiała mi trochę lewa noga.Teraz przeszło ale nie wiem jak będzie przy 3 blistrze,mam nadzieję że to minie.

Gość a1986a
hej dziewczyny, mam pytanie a zarazem prosbe. mam problemy z przemiana materii, moje jelita odmawiaja posluszenstwa, lekarze u ktorych bylam na badaniach mowia ze mam brac leki, ktore wspomagaja, pobudzaja prace jelit...tylko teraz pojawia sie pyatanie jakie moge brac aby nie zmniejszyc wchlaniania sie i skutecznosci tbletki anty...? narazie bralam LACTULOSE - MIP i SENEFOL. jesli ktos wie lub moze polecic dobre, sprawdzone tabletki lub sposoby na moje problemy (oczywiscie takie ktore nie zmniejsza skutecznosci tabletek anty) to bym byla bardzo wdzieczna. pozdrawiam wszystkich

madiiiia--- byłaś z tym u lekarza? To że miałaś kołatania serca i drętwiała Ci noga to poważne skutki uboczne. Ja bym ich nie lekceważyła na Twoim miejscu.

Gość Truskaweczka87
Cześć!Biorę Yasminelle już dłuższy czas i zauważyłam,że dwa dni po odstawieniu tabletek podczas przerwy na krwawienie przez dwa dni i dwa pierwsze dni gdy znów zaczynam je brać strasznie boli mnie głowa.Czy są jakież specjalne tabletki przeciwbólowe lub jeśli wiecie to jakie z dostępnych na rynku są w tym przypadku skuteczne?

Gość Truskaweczka87
Cześć!Biorę Yasminelle już dłuższy czas i zauważyłam,że dwa dni po odstawieniu tabletek podczas przerwy na krwawienie przez dwa dni i dwa pierwsze dni gdy znów zaczynam je brać strasznie boli mnie głowa.Czy są jakież specjalne tabletki przeciwbólowe lub jeśli wiecie to jakie z dostępnych na rynku są w tym przypadku skuteczne?

Gość młoda położna
Truskaweczka87 -- a to musza byc jakies specjalne leki?Aspiryna,paracetamol i inne salicylaty nie nadaja sie?

Gość Truskaweczka87
Teraz biorę KETONAL forte to jeszcze tak jakoś skutkuje ale może są jakieś leki na tego typu dolegliwości?

Gość młoda położna
Truskaweczka87 --- jezeli ketonal forte jako tako Ci pomaga to chyba najwyzszy czas skonsultowac sprawe z lekarzem.Sa leki,ktore lepiej sie sprawdzaja przy bolach migrenopodobnych ale nie mozna ich brac bez konsultacji z lekarzem.

Gość zapominalska
Truskaweczka87-mojej przyjaciólce na bóle glowy pomaga ibuprom zatoki(ona twierdzi,ze to dzięki pseudoefedrynie) mi pomaga apo-naproxen(spzedawany na recepte) kiedyś sobie chwaliłam pyralginum(czyli zwykła pelargine) i pomagała mi nawet na bóle towarzyszące miesiaczce(ale bralam ja na kazda pierdołe i przestała byc skuteczna) ketonal też kiedyś brałam ale według mnie w ogole nie byl skuteczny...dlatego najlepszym wyjsciem jest konsultacja z lekarzem rodzinnym moze znajdzie dla Ciebie cos dobrego bo to co dla jednego jest dobre dla drugiego może byc nieskuteczne

Gość kacha1986
Młoda Położno----- jestem juz po okresie beztabletkowym:P trwał 4dni. czy to wplywa tabletek na dlugosc krwawienia jeszcze dziala?przyznam ze okres byl obfity bardzo szczegolnie 2dnia.kiedys jak nie bralam tabletek mialam okresy do 6dni z tym ze 5-6dzien to byly juz "resztki"..:P pozdrawiam

Gość jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
hej dziewczyny a ja mam przerwę drugi dzień krwawienia narazie nie ma ale to norma zawsze dostaje puzniej ale nie w tym rzecz ,chce was zapytac czy moze bierzecie jakies witaminy wzmacniajace przy tab anty ,to sa witaminy wiec wiem ze tez nie mozna tego bagatelizowac ,prowadze bardzo aktywny tryb zycia pracuje ucze sie i wiele innych ,ciagle jestem w ruchu ostatnio czuje sie slaba co przeszkadza mi zyc jak dotychczas i tu moze prosba do mlodej poloznej czy moze mi polecic cos na wzmocnienie zalezy mi zeby bylo to bezpieczne przy yasminelle i skuteczne.dzieki pozdrawiam wszystkie dziewczyny

Gość madiiii
kitty1234,wiesz to drętwienie nie było tak dokuczliwe i zdarzyło mi się raptem kilka razy pod koniec 2 blistra a to kołatanie serca to raczej była taka mała arytmia,jedno i drugie dopadało mnie zawsze wieczorem.Miałam też wtedy trochę zmartwień więc myślę że to nerwy bardziej a jeśli chodzi o to drętwienie nogi to pewnie też dlatego że jak siedzę przy komputerze to zakładam nogę na nogę z przyzwyczajenia.Lekarz zrobił mały wywiad i "wyszło szydło z worka":)

Gość judka22
hej dziewczyny!mam takie pytanie,chce się upewnić. od wczoraj robie sobie przerwe w braniu tabletek Yasminelle,ostatni stosunek był przed okresem,okres przedwczoraj mi się skończył,czyli nie ma prawdopodobieństwa zajścia w ciąże??

Cześć wszystkim. Biorę Y od dziewięciu dni i mój entuzjazm zaczyna powoli mijać :( Plamienie nie mija, pod kolanami widać mi żyły, a zawsze miałam idealnie gładkie nogi, no i obrzękły mi piersi :( Mam też pytanie do młodej położnej, albo kogokolwiek kto orientuje się w temacie. Niedawno robiłam cytologię. Okazało się że mam nadżerkę, a mój wynik mieści się w drugiej grupie, bo mam jakieś zapalenie. Kurcze dostałam globulki, ale wystraszyłam się jak cholera i boję się, że te tabsy mogą jeszcze pogorszyć sprawę :( Ktoś coś o tym wie? Help !

Gość jjjjjjjjjjjjjjjjjj
judka22.....nie rozumiem jestes podczas 7 dniowej przerwy a okres mialas wcxzesniej przeciez to nie mozliwe

Gość jjjjjjjjjjjjjjjjjj
mloda polozna jesli bede brala zelazo to nie zaszkodze tabletkom??

Czy 19 lat to za mało zeby brac tabletki antykoncepcyjne ? biore je juz pol roku. Czy mocno zaszkodza mojemy organizmowi ?