Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yasminelle

Yasminelle

Polecane posty

Gość Yga
aniqua a moze Ty mi cos mozesz poradzic?

Gość Yga
i czy mam zażyć w ogóle i tą z dnia który mi uciekł i następną czyli dwie naraz?

Gość Yga
a powiedz mi jeszcze bo jestem strasznie zdenerwowana...czy jeśli współżyłam w czasie przerwy a tabletka dopiero 8 dnia to jestem w ciąży>????

Gość Yga
ale czy jeśli łyknie sie dwie naraz tego 9 dnia, a w tygodniu poprzedzajacym sie wspolzylo to czy jest ryzyko?

Gość Yga
przypomne, ze to nowy blister, a nie pominiecie ze srodka opakowania

Gość Yga
czyli jest mozliwosc ze bylam jeszcze zabezpieczona z poprzedniego blistra?

Yga ------ nie, nie ma takiej mozliwosci.Zabezpieczenie w 7 dniowej przerwie daje tylko rozpoczecie nowego blistra 8 dnia.Od 8 dnia dochodzi do odblokowywania owulacji.Ale nie da sie okreslic kiedy dokladnie.

Gość Yga
ale w takim wypadku jak to jest? plemniki zyja od paru dni we mnie i teraz zaatakuja? przeciez plemniki nie zyja tak dlugo czy sie myle?

Gość Kathenaaa
Cześć Dziewczyny :) Mam taki mały problem, mam nadzieję, że któraś z Was będzie w stanie mi pomóc. Otóż dzisiaj kończę pierwsze opakowanie Yasminelle, ale krwawienie wystąoiło podczas ich zażywania, a nie jak powinno podczas 7-dniowej przerwy, którą powinnam zacząć jutro. Tabletki zaczęłam przyjmować 22 sierpnia, krwawienie pojawiło się 5 września i trwa do dziś (wczoraj i dziś to już niewielkie plamiebie), zwykle okres trwa u mnie 3, góra 4 dni, więc tym bardziej jestem zaniepokojona. Możecie mi poradzić czy powinnam mimo wystapienia tak długiego krwawienia podczas zażywania tabletek zacząć drugie opakowanie bez przerwy, czy powinnam mimo to ją zrobić i co podczas niej się stanie? Znów krwawienie :) PROSZĘ O POMOC!!! :)

Czesc dziewczyny, ja biorę Yasminelle dopiero od kilku dni, to moje pierwsze tabletki antykoncepcyjne. Chcielibyśmy z moim partnerem spróbować jakby to opisać całkowitego stosunku tzn że mój partner \\\"skończy we mnie\\\". Jednak nie wiem w ogóle czy nawet przy tabletkach anty możemy tak się zabawiać. MOżecie powiedzieć coś więcej na ten temat?

Gość new girl
Dziękuje za odpowiedź Młoda Położna:)

Gość Kathenaaa
Nie, akurat tego nie widziałam w ulotce, owszem o plamieniach czytałam ale o 6-dniowym krwawieniu nie. Tzn. uważasz, że powinnam zrobić przerwę i wystąpi znów krwawienie, czy mogę bez przerwy zażyć drugie opakowanie i kiedy wowczas nastąpi krwawienie?

Gość new girl
Ale chciałam jeszcze zapytać... skoro plemniki mogą nawet 7 dni przeżyć, to jak wzięłam antybiotyk to mam zmniejszoną ochronę więc co z tymi plemnikami z "wczoraj"?? :)

sandra_shakur ---- tabletki antykoncpecyjne jak sama nazwa wskazuje maja na celu zabezpieczenie przed ciaza..Bierzesz je po to ,zeby uprawiac sex bez obaw.Bo po co faszerowac sie chemia i jeszcze mimio to zabezpiezac sie dodatkowo?

new girl ---- o to nie musisz sie martwic. Kathenaaa ---- robisz normalna 7 dniowa przerwe.Nie baw sie w branie 2 blistrow pod rzad skoro to jest twoje pierwsze opakowanie.

Gość Kathenaaa
Ok dziękuję :)

młoda położna - dziękuję za szybka odpowiedź. mieliśmy obawy tym bardziej, że zaczęłam dopiero swój pierwszy blister w dodatku biorę tabletki dopiero pierwszy tydzień. myślę, że za kilka tygodni (tak dla pewności działania tabletek) spróbujemy :-) pozdrawiam.

Gość lejla9000
Dziewczyny czy któraś z Was ma bardzo silen pragneiei po yasminelle i suchość w gardle?

Gość lejla9000
pije cały czas .... w skutkach ubocznych silne pragneinei jest wymienione jako ostatnie... a u mnei zdecydowanie wysuwa się na prowadzenie...

Gość lejla9000
piję cały czas :) bo suszy mnie cały czas. zastanwaim sie czy t poważna sprawa i martwię się :(