Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yasminelle

Yasminelle

Polecane posty

Gość cooooooooooooo
taka sobie amatorka-napisałam ze coraz wiecej tych plotek..bo coraz częsciej sie pojawiają na tym forum, to juz chyba 3 albo 4 osoba w krótkim czasie.... no ale cóż trzeba zaufać pigułką i "nie popadać w paranoje" jak to ktoś powiedział:) ale przez te gadki to sie stres pojawia hyh

Gość bocobybylogdyby
taka sobie amatorka może i "zachwianie" ale na pewno nie można tutaj mówic o obniżonej skuteczności. a co do ciąz, to sie powtarzam, ale zachodza w nie najczesciej kobiety które nie czytają ulotek i traktują tabletki jak rutinoscorbin. jest to tzw. nieodpowiedzialna natykoncepcja, od której roi się na tym forum, np. nie zdązyłam kupić tabletek, nie doczytałam ulotki, brałam antybiotyk a nie zabezpieczałam sie dodatkowo, wydłużyłam sobie przerwe itp. Niektóre kobiety nawet nie zdają sobie sprawy ze gdzies popełniły błąd.

Gość Indys
Dokladnie, moja ginekolog powiedziala, ze od momentu od kiedy zaczela prace to zadnej z jej pacjentek, ktorej przepisala tabletki nie zdarzyla sie wpadka i ,ze byly robione badania i okazalo sie,ze 90% kobiet, ktore byly w tym 1% i zaszly w ciaze nie stosowaly sie do ulotki, tylko nie przyznawal sie do tego albo robily to nieswiadomie.

Gość taka sobie amatorka
Takie racjonalne argumenty do mnie przemawiaja:) W sumie jak testowali Yasminelle to proba wynosila cos ponad 11 tysiecy. Wsrod tej grupy tylko dwie kobiety zaszly w cizae przy czym jedna przez to ze nie stosowala sie do zalecen i pomijala np. tabletki...

Gość mmrroowwaa
witam, mam takie pytani, bowiem wlasnie skonczylam pierwsze opakowanie y i dzis mi sie zaczyna 7-dniowa przerwa i do tej pory mam caly czas okres, nie skonczyl mi sie :/ a moje pytanie brzmi: czy jak mi nie minie ten okres podczas tej przerwy to mam zaczasc normalnie 8 dnia kolejne opakowanie i poczekac na to zeby kores mi sie skonczyl podczas tego drugiego opakowania? czy moze sie okazac ze jak bede miec caly czas okres podczas tego drugiego opakowania to moze te tabletki nie beda dla mnie? bo wizyte mam u p. ginekolog po zakonczeniu 2 opakowania, czy brac to drugie opakowanie nawet jak bede miec caly czas krwawienie i wtedy zapytac sie ginekoloczy czy moze byc cos nie tak, czy teraz np juz do niej isc i sie jej zapytac? z gory dzieki za odp

Gość elina28
Cześc dziewczyny:)od 4 dni biore yasminelle sa to moje pierwsze tabletki poki co czuje sie swietnie oby tak dalej:)mam pytanie kesli blister konczy mi sie 5 to przerwe robie od 6 do 12 i nastepny zaczynam dopiero od 13.10?

Gość lijka20
hej dziewczyny:)wlasnie przeczytalam wasze rozmowy i powiem Wam ze sie uspokoilam...dzis przezylam swoje pierwsze badanie ginekologiczne i wlasnie chce zaczac zazywac tabletki od razu lekarz przepisal mi yasminelle:)powiedzial ze to nowosc na rynku i ze maja niska zawartosc hormonow...troche sie boje ale dzieki Waszej rozmowie jestem spokojna:)mam nadzieje ze zadnych skutkow ubocznych nie bedzie....dziekuje Wam bardzo:)super ze tworza takie fora;)pozdrawiam:)

Gość Escribe
Witam! Pytanie do dziewczyn,ktorym zaczely wychodzic krostki po yasminelle... Czy na początku brania tabletek jest to skutek uboczny ,dlatego ze organizm sie przyzwyczaja??czy to minie po jakims czasie:/ Prosze o odpowiedź..

Gość Indys
Escribe- tez mam taki problem, tylko,ze mi sie zaczely pojawiac krostki na delkocie przy 4 blistrze, wczesniej tego nie mialam.

Gość saaail
cześć dziewczyny! ja biorę już 2 opakowanie yasminelle i co do skutków ubocznych zauważyłam więcej krost na twarzy, ale w tej 7dniowej przerwie zniknęły i teraz ich ilość powiększyła się na nowo. Na początku pierwszego opakowania nie miałam w ogóle apetytu, a pod koniec opakowania zwiększył się troche , ale powróciło już to do normy i na szczęście nic nie przytyłam. Piersi mi tylko troche się powiększyły, z czego akurat nie ubolewam ;) elina28 - tak, kolejną tabletkę powinnaś wziąć 13 ; )

Gość bocobybylogdyby
mmrroowwaa plamienia moga utrzymywac się do 3 opakowania. jeżeli mówisz tutaj o krwawieniu, jak podczas normalnego okresu, to lepiej zgłoś się do lekarza wcześniej Escribe yasminelle teoretycznie nie powinny powodować zmian trądzikowych, ale w praktyce same widzicie jak to jest. na pytania czy to przejsciowe, czy minie, nie ma odpowiedzi, na każdego tabletki działają inaczej

Gość elina28
dzieki za odpowiedz:) mi po tabletkach tradzik schodzi..oby sie utrzymało..apetyt wcale nie zwiekszony..zobaczymy jak to bedzie dalej?a napiszcie czy ten pierwszy okres przy którym zaczeło sie brac tabl.to bedzie tak samo trwał ile przed tem?

Gość bocobybylogdyby
elina28 krwawienie z odstawienia może być za każdym razem różne. im dluzej bierzesz tabletki, tym krwawienie powinno być bardziej skąpe, chociaż to też nie jest regułą.

Gość saaail
mój okres w przerwie trwał 3 dni i był bardzo łagodny, a normalnie zawsze sięgał do 7. Moja koleżanka za to miała zupełnie odwrotnie, także zależy to chyba jak najbardziej od tego jak organizm przyjmuje tabletki.

Gość pomocyyyyy
Witam mam pytanie w środę 24 września skończę pierwsze opakowanie Y, tylko że mam okres tzn plamienia nie miała wczoraj przed wczoraj a dzisiaj jest ... trochę to dziwne ale jak jestem z chłopakiem i się podniecam tak jak dzisiaj to poleciaa mi krew, a może to jest też od papierosów bo wczoraj nie paliłam i nie było a dzisiaj zapaliłam i był ;/ CZY KTOŚ MI MOŻE ODPPWIEDZIEĆ ????????????????????

Gość saaail
w ulotce jest napisane, że przez pierwsze opakowania plamienia mogą występować, więc wydaje mi się, że nie powinnaś się niepokoić, choć wiem jakie jest to krępujące. Jednak jeśli przez kolejne opakowania będzie się powtarzało krwawienie to wydaje mi się, że warto wtedy skonsultować się z lekarzem.

Gość saaail
a co do papierosów, to mi także zdarza się palić podczas brania tabletek i nic takiego u mnie nie wystąpiło, ale nie wiem, zobacz jak będzie przez następne dni.

Gość lenka797
Młoda położna pomocy. otóz w sobote 23sierpnia dostałam okres a nie powinnam gdyz to nie byl tydzien przerwy wiec wybralam opakowanie do konca tj. do poniedzialku 25 sierpnia. postapilam prawidlowo? mam zachowana ochrone??pani ginekolog kazala mi odstawic na miesiac tabletkii znów zaczac brac wtedy gdy dostane okres. gdy nie bralam tabletek okres dostawalam zawsze 28 dnia czyli jutro jest ten dzien. czy powinnam dostac okres jutro? czy ze wzgledu na branie tabletek sie to regulowało?? zaczynam sie obawiac ze ochrona wtedy mogla nie byc zachowana..:-((((((((((

Gość elina28
ja także popalam w trzkacie brania tabletek:)cóz pytałam lekarki jak to wpływa powiedziała ze na tabl.w zaden sposób..ze dopiero o kobie po 35 roku zmniejszyc moze działanie..tyle to nie mam:)..dzis odebrałam wynik cytologi II jest i jakies niby zapalenie ktosmoze sie orientuje czy ta II to żle..?

Gość olenkaaa
witam zmienilam tabletki z yasminelle na yasmin a pozniej na Triquilar bo nie trzymaly mi cyklu. Do triquilar'u nie byla dolaczona zadna ulotka a nigdzie nie moge znaleźć odpowiedzi. Czy te tabletki również wchłaniają sie około 4h i jesli sie zwymiotuje po czasie dłuższym niz 4 to nie ma obawy ze spadła skuteczność. pROSZE O odpowiedź:)

lenka797 --- nie robi sie przerwy ma miesiac ..... To jest hustawka dla organizmu.I krwawienie moze pojaiwc sie wczesniej ,mozesz plamic,bo organizm przyzwczaja sie od nowa. elina28 ---- na tabletki palenie nie wplywa ale na zakrzepice bardzo..... Tyton i hormony bardzo pieknie zageszczaja krew.Po 35 roku to juz jest samobojstwo,ale do 35 roku tez nie jest zdrowe takie polaczenie.

elina28 ---- co do cytologii.Nie wiem ile masz lat ale w pewnym wieku II to fizjologia.U mlodych dzoiewczyn moze to sidczyc o stanie zapalnym,ktory byc moze trzeba przeleczyc.Na wyniki powinnas miec wszystko napisane.

Gość lenka797
ale o to chodziczy tak jak postapilam wczesniej to ochrone mam zachowana?? a jutro jestb28 dzien i wtedy zawsze dostawałam...:-(((

lenka797 ---- ochorna jest zachowana.Co z tego,ze zawsze dostawlas 28 dnia? Teraz dostalas wczesniej i po co panikowac? Jestes kobieta a nie szwajcarskim zegarkiem.

Gość Marishna
Kochane a powiedzcie mi - czy któraś z was zaczęła brać te tabletki żeby poprawić sobie cerę? Boję się że jak teraz odstawie tabletki to problem znów powróci. Dlatego chciałabym wiedzieć jak to wyglądało u innych. Wiele osób pisało o tym że po odstawieniu jest bardzo zle... Gdybym mogła brałabym je dalej ale zdrowie mi sie pozwala i teraz się boję...

Gość elina28
młoda połozna dzieki za odpowiedz mam 27 lat..lekarka przepisała mi kurcze nie umiem tego odczytać:) chyba gynslogin..

Marishna ---- jak nie odstawisz to sie nie dowiesz.Taka jest prawda.Kazdy organizm reaguje inaczej.Pytanie tez czy Twoje problemy z cera wynikaja z hormonow?Masz za duzo androgenow?

Gość mmrroowwaa
bocobybylogdyby - tzn. jak mam caly czas okres, poprostu mi sie nie skonczyl. on nie jest duzy, mozna powedziec ze maly tak jak by mial sie na drugi dzien juz skonczyc ale sie nie konczy :/

Gość Kaliniusuia
Dziewczyny, mam pytanie, kończę 4 opakowanie yasminelle i w przyszłym tyg wybieram się do ginekologa(prywatny) po wypisanie recepty.. aha, jak byłam 1 raz wypisał mi odrazu receptę na 4 opakowania, dlatego dopiero teraz pójdę po receptę na kolejne.. czy on wtedy też bada? Czy po prostu wypisuje recepte i pyta o samopoczucie? Czego mogę się spodziewać,jakich pytań przy wizycie 'tylko' po receptę..i co mam mówić..

Gość Kaliniusuia
aha, i ile moze kosztować wypisanie recepty u prywatnego, szanowanego ginekologa?