Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yasminelle

Yasminelle

Polecane posty

Gość kasia_87
czesc dziewczyny, czy melisa jakos wplywa na dzialanie yasminelle. ostatnio zaczelam pic na ukojenie nerwow, a dzisiaj tak sie zastanawiam czy aby dzialanie yasminellu zostalo zachowane. bardzo prosze o odp.

Gość bocobybylogdyby
kasia_87 nie

Gość martyska
Witam. Mam pytanko, czy plamienie (lekkie krwawienie) pod koniec blistra jest czymś normalnym? Wcześniej mi się to raczej nie zdarzało (no może na początku brania) Proszę odp. :)

Gość inci
WITAM!!chciałam sie dowiedziec jak z Wasza waga??kazdej z Was podskoczyła ??:(( tego obawiam sie najbardziej:((

Gość martyska
do młodej położnej: Czym może to być spowodowane?? Czy powinnam się martwić??

Gość TeNi
Cześć Kochane Tym razem przybywam z pytaniem,czy yasminelle i total maxi vision(a więc m.in,luteinę!)łączą jakieś interakcje? Ze względu na to,że jestem zagrożona zaćmą,wypadałoby połykać jakiś czas Total maxi vision... Czy to bezpieczne?Czy muszę wybierać?

Gość martyska
Do Młodej Położnej: Czym to może być spowodowane?? Czy powinnam się martwić??

Gość lena 1985
Witam, jaka to jest ciężka biegunka opisan w ulotce jako czynnik zmniejszajacy skutecznosć anty? Zmieniąłm dietę, piję wode mineralną niegazowaną i zastąpiłam peczywo zwykłę chrupkim co dobrze wpłyneło na moje zapracia ale stolce były rzadkie i teraz sie boje ze mogło to wpłynac na tabletki, dosłownie obgryzam paznokcie z nerwów, gdzie one sie wchłaniają...czy wysokołonnikowa dieta wchodzi w ogole w gre?

lena 1985 ---- odpowiedz masz na poprzedniej stronie. martyska ---- powinnas poinformowac o tym lekazra bo byc moze bedzie trzeba zmienic na tabletki z wieksza dawka. TeNi ---- nie ma zadnego wplywu.Luteina w tych tabletkach to zuplenie cos innego.

Gość martyska
Do Młodej Położnej: Czy może być jeszcze jakiś inny powód? Brałam tabletki regularnie, nie pominęłam żadnej. Czy może mieć na to wpływ np. to że oddawałam krew?

martyska --- inne powody moze wykluczyc lekarz,po zbadaniu.Moim zdaniem yasminelle moga nie trzymac Ci cyklu,to sie zdarza i w takim wypadku trzeba zwiekszyc dawke.

Gość do młodej położnej- pytanie
wcześniej miałam dość obfite okresy, a po yasminelle mam je bardzo skąpe. czy to może się tak bardzo zmienić???

Gość kasieuruieyra
tak, tabletki moga wplywac na okres jego intensywnosc i dlugosc!!!!

Gość wy też tak
miałyście??

Gość co mam zrobić z tym
przy drugim opakowaniu Yasminelle zaczęły mi wypadać włosy ;/ co na to poradzić ?? proszę o pomoc! ;(

Gość nie rozumiemmmmm
Nie rozumiem co was tak pryszczy po tym yasminelle? Ja mam to brać niedługo, jestem teraz na cyclo-progynova, i się zastanawiam ,skoro w yasminelle jest o wiele mniejsza dawka hormonow, to czy może mnie spotkać trądzik, skoro po progynovej cisza, już po 4 blistrze.....

Mnie strasz wypryszczyło po pierwszym blistrze:( myślałam,że w ogóle z domu nie wyjdę...teraz kończe tzreci ale różnie to bywa...cera nie jest wcale idealna :/

Gość nie rozumiemmmm
skąd to się bierze?? JA po większej dawce estrogenow czyli po cyclo progynova nie mam z tym problemow....fakt, ze bede brac yasminelle aby uregulowa cokres, mam 18 lat i nie mam ustabilizowanego okresu.... i mam niedobor estrogenow, wiec moze u mnie bedzie inaczej. nie miesiaczkuje sama, mam male piersi wiec moze mnie nie spyszczy bo mam inna gospodarke hormonalna

Gość MŁODA POŁOŻNA POMOCY
chciałam się zapytać, o te bóle w klatce piersiowej promieniujące do lewego ramienia... Przy pierwszym opakowaniu miałam bóle w klatce piersiowej tzn koło serca,a teraz przy drugim opakowaniu zaczęła mnie boleć lewa ręka no i ramię ??? czy coś jest nie tak ze mną ?? czy konieczna jest wizyta u ginekologa z tymi bólami ?? one nie starzają się często mniej więcej co 2-3 dni ...

Gość monika__84
Witam! Biore Yasminelle od 10 miesiacy, wlasnie szykuje mi sie wizyta u ginekologa po kolejne opakowania, zastanawiam sie czy powinnam zrobic jakies badania? Zaloze sie ze lekarz mi nic takiego nie zaproponuje.

Gość saaail
dziewczyny pomocy ! ! skończyłam drugie opakowanie tabletek i zaczęłam 7-dniową przerwe. minęło 5 dni, a ja nie dostałam okresu. Czy to normalne ? pomóżcie !

Gość monika__84
Witam! Biore Yasminelle od 10 miesiacy, wlasnie szykuje mi sie wizyta u ginekologa po kolejne opakowania, zastanawiam sie czy powinnam zrobic jakies badania? Zaloze sie ze lekarz mi nic takiego nie zaproponuje.

MŁODA POŁOŻNA POMOCY --- ja bym sie przeszla do internisty. monika__84 ---- uklad krzepniecia i proby watrobowe. saaail ---- masz jeszcze 2 dni...Pamietaj,ze pod wplywem stresu prolaktyna skacze do gory i opoznia krwawienie.

Gość saaail
młoda położna - a jeśli w ciągu tych 2 dni okres nie wystąpi, zacząć brać normalnie kolejny blister czy zgłosić się do lekarza? Aha, chciałam podkreślić, że ciąża jest teraz niemożliwa..

Gość majka88
witam Was dziewczyny, właśnie byłam dziś u gina pierwszy raz i zapisal mi własnie yasminelle, i troszke się obawiam bo piszecie tutaj ze sie po nich chudnie, a ja nie moge schudnąć bo juz mam niedowagę, dziewczyny czy rzeczywiście każda z Was miała jakieś zmiany wagi w dół lub w góre?? pozdrawiam

saaail ---- wez nastepne opakowanie i skontaktuj sie z lekarzem, majka88 ----- tabletki nie maja magicznego skladnika ,ktory spala kalorie ani tez nie sa kaloryczne.Maja skladnik odwadniajacy,ktory moze powodowac usuniecie zbednej wody z oragnizmu i co za tym idzie spadek wagi.Woda tez wazy swoje.Ale moze tez tak sie zdarzyc,ze oragnizm bedzie zatrzymywal wode i waga idzie w gore.I z tym mozna sobie poradzic stosujac ziola moczpoedne.Tabletki tez moga powodwac zmniejszenie apetytu albo zwiekszenie i jak ktos nad tym nie panuje to tyje.Ze wszyskim mozna sobie poradzic.To czy waga bedzie sie wahala zalezy tez od nas samych.Trzeba tylko rozpoznac problem.

Gość bocobybylogdyby
saaail po pierwszym opakowaniu tez nie miałaś krwawienia?

Gość Zadowolona111111
Biore juz trzeci blister yasminelle i jak na raziejestem w miare zadowolona,z waga norma(moze z kilo w gore),czasami jakies wypryski ktore wczesniej mi sie nie zdazały,ale nie sa takie starszne,a co najwazniejsze piersi sa wieksze,jupi:D