Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yasminelle

Yasminelle

Polecane posty

15:57 rudzia81 witam wszystkie kobiety! jestem pierwszy raz na tym forum bo dotąd nie miałam żadnych wątpliwości co do stosowania Yasminelle a biorę je już 16 miesięcy....kierowałam się ulotką i było ok.. teraz jednak mam pytanko...po raz pierwszy nie dostałam okresu...wykluczam ciąże bo brałam Yasminelle tak jak należy od 16 miesięcy..ostatni okres był skąpy ale jakieś tam plamienia były...dzisiaj minęło 7 dni i zaczynam kolejny blister... zastanawiam się czy przyczyna braku okresu nie jest wykryta 2 tygodnie temu malutka torbiel...? albo po prostu może się zdażyć , że go raz nie ma? to pytanie kieruje do Modej Położnej..

15:57 rudzia81 witam wszystkie kobiety! jestem pierwszy raz na tym forum bo dotąd nie miałam żadnych wątpliwości co do stosowania Yasminelle a biorę je już 16 miesięcy....kierowałam się ulotką i było ok.. teraz jednak mam pytanko...po raz pierwszy nie dostałam okresu...wykluczam ciąże bo brałam Yasminelle tak jak należy od 16 miesięcy..ostatni okres był skąpy ale jakieś tam plamienia były...dzisiaj minęło 7 dni i zaczynam kolejny blister... zastanawiam się czy przyczyna braku okresu nie jest wykryta 2 tygodnie temu malutka torbiel...? albo po prostu może się zdażyć , że go raz nie ma? to pytanie kieruje do Modej Położnej..

zyirafka --- jak lekarz wroci to wybierz sie do niego na spokojnie.Prawdopodobnie trzeba bedzie Ci zmienci tabletki na te z wieksza dwaka.Bo widocznie yasminelle nie trzymaja Ci cyklu. rudzia81 -- ciaze mozesz wykluczyc tylko wtedy jak seksu nie uprawiasz, bo nie ma 100% antykoncepcji.Im dluzej bierze sie tabletki tym krwawienie z odstawienia moze byc coraz bardziej skape.W skrajnych przypadkach zanika.Generalnie przyjelo sie,ze jezeli krwawienie nie wystapii 2 razy to ciaze trzeba wykluczyc.

Gość zmartwiona32
Cześć Kobietki!!! Mam prośbę. Chciałam przesunąć sobie okres, tak aby niemieć go na wczasach. Lekarz przepisał mi yasminelle i kazał brać dwa blistry bez przerwy. W czasie drugiego blistra zaczęłam krwawić i krwawię do dziś. Ostatnią tabletkę przyjęłam w piątek. Nadal nie mam okresu. Powiedzcie po ilu dniach mogę dostać okres? Co mam robić? Proszę o pomoc.

zmartwiona32 -- okresu nie dostaniesz, bo okres w czasie brania tabletek nie wystepuje.Krwawienie z odstawienia pojawia sie, tak jak zreszta jest napisane w ulotce w przeciagu 7 dni.Moze pojawic sie 1 jak i ostatniego dnia przerwy.

Gość zmartwiona32
mloda polozna- ja już nie biorę tabletek z drugiego blistra. skończyły mi sie w piątek. Lekarz mówił mi, że okres dostanę w ciągu 2 lub 3 dni.Wiem, że w ulotce piszą o 7 dniach oczekiwania Mnie jednak martwi to moje ciągłe krwawienie od połowy brania tabletek z drugiego blistra. Czy mam iść do lekarz? Za tydzień wyjeżdżam, co robić?

zmartwiona32 ----wiem,ze juz nie bierzesz.Dlatego czekasz na krwawienie z odstawienia.A biorac dwa blistry pod rzad krwawienie badz plamienie moze pojawic sie w polowie drugiego blistra.O tym tez jest mowa w ulotce.

do Młodej Położnej...napisałaś: Generalnie przyjelo sie,ze jeżeli krwawienie nie wystapii 2 razy to ciaze trzeba wykluczyć....tego akurat nie wiedziałam bo w ulotce pisze zejesli drugi raz sie zdarzy brak okresu to jest prawdopodobieństwo ciąży... mnie zastanawia czy torbiel ma cos do braku okresu... jutro sie prawdopodobnie dowiem bo już jestem umówiona z ginekologiem...

do Młodej Polożnej: dziekuję za wczesniejszą odpowieć...jutro porozmawiam z ginekologiem o tych moich skąpych okresach i o braku ostatniego...może faktycznie za długo biore tabletki antykoncepcyjne..

do zmartwionej: jak zaczęłam brać Yasminelle to też krwawiłam na poczatku przez pierwsze dwa blistry - byłam u lekarza i powiedział ze to normalne bo orgaznizm musi zaakceptować tabletki...a do lekarza możesz sie wybrać jeśli ma cie to uspokoić....w moim przypadku byłam 2 miesiące po porodzie jak zaczęłam bra ć yasminelle i z tego co pamietam to przez pierwsze 2 czy 3 blistry plamilam, czasem krwawiłam...ale przeszło to

Gość _truly
a ja mam pytanie do mlodej poloznej: jestem poczatkujaca jesli chodzi o pigulki, biore Yasminelle. mam takie nietypowe pytanie, otoz dzis biore pierwsza tabletke z drugiego blistra, po 7 dniowej przerwie. czy zatem ochrona antykoncepcyjna bedzie jutro zachowana, czy tez musze stosowac dodatkowe zabezpieczenie? z gory dziekuje.

Gość monic90
Boże.. dziewczyny.. Po to dają ulotkę z opakowaniem, żeby ją czytać.. I wszystko jest w niej napisane. Może z wyjątkiem leków z jakimi wchodzi w reakcję. Niektóre pytania są naprawdę irytujące.. :/ Zabezpieczona jesteś nawet w trakcie 7dniowej przerwy. Pisze tam czarno na białym.

Gość AJ18
Witam! ;)) Mam do Was pytanie i proszę o w miarę konkretna odpowiedź, bo tak prześledziłam to forum [ w mniejszym lub większym stopniu] i do końca nie jestem pewna odpoiwedzi na moje pytanie.. otóż: czy podczas brania Yasminelle [dziś wieczorem zaczynam po raz pierwszy] można się opalać [ mam na myśli Słońce, nie solarium] Uwielbiam to robić, a słyszałam, że podbno nie wolno. ;/ w ulotce o tym nie wspomniano, dlatego pytam Was. ;) /z góry dziękuję za odpowiedź. ;*

Gość _truly
wiem ze jestem zabezpieczona w trakcie siedmiodniowej przerwy. nie rozumiem tylko dlaczego jestem zabezpieczona po wzieciu pierwszej tabletki z nowego blistra, prosilam tylko o wyjasnienie, bo tego juz w ulotce nie ma.

Gość AJ18
Witam! Mam do Was pytanie i proszę o w miarę konkretna odpowiedź, bo tak prześledziłam to forum [ w mniejszym lub większym stopniu] i do końca nie jestem pewna odpoiwedzi na moje pytanie.. otóż: czy podczas brania Yasminelle [dziś wieczorem zaczynam po raz pierwszy] można się opalać [ mam na myśli Słońce, nie solarium] Uwielbiam to robić, a słyszałam, że podbno nie wolno. ;/ w ulotce o tym nie wspomniano, dlatego pytam Was. /z góry dziękuję za odpowiedź. ;*

Gość monic90
Jesteś zabezbieczona zawsze, jeśli bierzesz regularnie tabletki. 7dniowa przerwa, to tylko czas na odpoczynek dla organizmu i na wystąpienie krwawienia z odstawienia. Zaczynajac następne opakowanie jesteś nadal zabezpieczona. :) Fakt. nie ma tego w ulotce, ale takie pytania 'dlaczego jestem zabezpieczona od tego dnia a nie tamtego..' są.. no.. w pewnym stopniu dziwne. Tak po prostu jest i trzeba to przyjąć do wiadomości.

Gość monic90
Jesteś zabezbieczona zawsze, jeśli bierzesz regularnie tabletki. 7dniowa przerwa, to tylko czas na odpoczynek dla organizmu i na wystąpienie krwawienia z odstawienia. Zaczynajac następne opakowanie jesteś nadal zabezpieczona. :) Fakt. nie ma tego w ulotce, ale takie pytania 'dlaczego jestem zabezpieczona od tego dnia a nie tamtego..' są.. no.. w pewnym stopniu dziwne. Tak po prostu jest i trzeba to przyjąć do wiadomości.

Gość _truly
po prostu nie jestesmy z moim facetem gotowi na dzidzie wiec wolalam sie upewnic :) dziekuje :) swoja droga musialabys slyszec jakie on mi pytania zadaje ;)

Gość monic90
A o słońcu też od nikogo nie mogę się nic dowiedzieć. Raz mówią tak, raz inaczej. Jedni, że jeśli podczas brania tabletek nie wystąpią przebarwienia to można się opalać, inni, ze przebarwienia dostali kiedy odstawili tabletki. Jak powiedziałam o tym mojemu gin, to popatrzył na mnie ze zdziwieniem i pokręcił przecząco głową.. Oni sami nie wiedzą jak to działa. Myślę, że nalezy obserować swoj organizm. Poza tym.. Od słońca nie uciekniesz. Bo jak wybierasz się na spacer to też jesteś np.4h na słoncu.. bez sensu.

Gość AJ18
No właśnie, Monic90, masz rację.. tak czy owak w wakacje od tego Słońca się nie ucieknie. Spróbuję zapytać moją panią ginekolog - mam nadzieję, że coś mi na ten temat powie. /dzięki za odpowiedź. ;))

Gość monic90
Oo. To jak Ci powie coś mądrego, to podziel się tą informacją. ;)

Gość monic90
Oo. To jak Ci powie coś mądrego, to podziel się tą informacją. ;)

ja chodze na solarium raz na miesiąc a biorę Yasminelle juz 16 miesięcy....nic mi się nie dzieje....do tego palę papierosy i piję duzo kawy...ginekolog mowił ze palenie mogłabym rzucic ale o solarium nic nie powiedział...

z reguły przyjęło się ze nie powinno się opalac gdy bierze sie tabletki...tez sie bałam na poczatku solarium ale poszłam najpierw na 10 minut potem na 15 i czułam sie dobrze...wiadomo ze lepiej nie przesadzac ale mysle ze jak wyskoczysz raz czy dwa na miesiac to wszystko bedzie grało

Gość ola3434
Witam, zaczęłam brać Yasminelle, ale mi bardzo nie służą :( Lekarz powiedział, że jeśli będę się źle czuć mam przerwać stosowanie. Moje pytanie: czy jeśli przerwę blister po siedmiu tabletkach, to 2-3 dni po odstawieniu powinnam spodziewać się krwawienia??

Gość sikoraaaaaaaaaaaaaaaa
dziewczyny a nie orientujecie sie czy takie tabletki jak gripex czy tego rodzaju moga obnizyc skutecznosc? moj ginekolog powiedzial w sumie ze tylko antybiotyki mocne ale wiecie kazdy ianczej gada;/

do oli: to normalne ze się źle czujesz...musisz to przetrwać...ja bym nie przerywała...to są po prostu skutki uboczne antykoncepcji...fakt ze nie każdy musi to znosić...u mnie trwało to półtora miesiąca a potem czułam się bardzo dobrze...

do oli: to normalne ze się źle czujesz...musisz to przetrwać...ja bym nie przerywała...to są po prostu skutki uboczne antykoncepcji...fakt ze nie każdy musi to znosić...u mnie trwało to półtora miesiąca a potem czułam się bardzo dobrze...

do oli : to ze się źle czujesz to skutki uboczne antykoncepcji...musisz to przetrwać...u mnie trwało to półtora miesiąca...fakt , że nie każdy musi przechodzić skutki uboczne...czyli źle się czuć itd

Gość mycha919191
nie orientujecie sie czy leki przeciwbólowe typu ketanol mogą jakoś pogorszyć skutecznośc Yasminelle ?