Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yasminelle

Yasminelle

Polecane posty

**Kinia** nie słyszałam, żeby takie połączenie było niebezpieczne. w końcu w czasie okresu ta krew wypływa a jakoś z tego powodu stany zapalne nie powstają (oczywiście przy zachowaniu higieny). natura sama to sobie zorganizowała, że organizm się oczyszcza. zabezpieczona jesteś tak samo jak w trakcie brania tabletek, pod warunkiem że rozpoczniesz kolejne opakowanie no i będziesz się trzymała zaleceń z ulotki Zóża o to musisz już zapytać lekarza, ale znam kobiety, które biorą tabletki od kilkunastu lat bez przerwy i nie mają żadnych dolegliwości. jeśli nie ma medycznych wskazań do zrobienia przerwy/odstawienia tabletek to nie kombinuj sama bo tylko sobie namieszasz. z tego co tu wyczytałam i dowiedziałam się od mojej gin to tylko przerwa min. 3-miesięczna ma sens, bo tyle czasu organizm dochodzi do siebie. I od razu uprzedzam ewentualne pytanie o płodność ;) koleżanka odstawiła tabletki bo zdecydowała się na dziecko, w sumie uległa namowom. postanowiła nie brać przez 3 miesiące i jak nie będzie ciąży- wrócić do nich. plan się nie udał bo w pierwszym miesiącu zaskoczyła :)

Gość Zóźa
Super, dzięki za odpowiedź :*

Gość troche nie w temacie
Moze tak troszke nie w temacie...ale sprobuje... Czy objawem zblizajacej sie miesiaczki (bez brania tabletek anty) moga byc SAME bole sutkow? Zwykle bolaly mnie cale piersi (zawsze byl obecny chocby minimalny bol), ale teraz bola mnie same sutki kiedy je dotkne... Bralam Polseptol 5 tabletek dopochwowwych ostatnio (tydzien temu) czy to moze miec wplyw na objawy przedmiesiaczkowe? Nie wspolzylam, wiec ciazy byc nie powinno:P

witam.. jestem pierwszy raz na tym forum, także z góry przepraszam, jeżeli moje pytania się powtarzają.. biore pierwsze opakowanie tabletek Yasminelle.. w niedziele wieczorem miałam okres i tego dnia wzięłam pierwszą tabletkę.. czyli standartowo 1 dnia okresu.. tydzień później (dokładnie w niedziele)kochałam się z moim chłopakiem.. niby z zabezpieczeniem, ale prezerwatywa nie spełniła swoich załorzeń i pękła. więc chłopak skończył we mnie.. biore tabletki regularnie codziennie o stałej porze.. jestem teraz w trakcie zarzywania 12 tabletki z pierwszego opakowania i jeszcze mam delikatne plamienia.. chciałam się w związku z tym zapytać czy istnieje ryzyko ciąży.. że np. jako pierwsze opakowanie to tabletki mogły nie zadziałać tak jak trzeba..

witam.. jestem pierwszy raz na tym forum, także z góry przepraszam, jeżeli moje pytania się powtarzają.. biore pierwsze opakowanie tabletek Yasminelle.. w niedziele wieczorem miałam okres i tego dnia wzięłam pierwszą tabletkę.. czyli standartowo 1 dnia okresu.. tydzień później (dokładnie w niedziele)kochałam się z moim chłopakiem.. niby z zabezpieczeniem, ale prezerwatywa nie spełniła swoich załorzeń i pękła. więc chłopak skończył we mnie.. biore tabletki regularnie codziennie o stałej porze.. jestem teraz w trakcie zarzywania 12 tabletki z pierwszego opakowania i jeszcze mam delikatne plamienia.. chciałam się w związku z tym zapytać czy istnieje ryzyko ciąży.. że np. jako pierwsze opakowanie to tabletki mogły nie zadziałać tak jak trzeba..

;p przepraszam że tyle tych wczesniejszych wypowiedzi mi się wysłało, ale w miedzy czasie komp mi sie zawiesił.. sorka i licze na odpowiedź..

Gość Dżasminka
hej, o ile wiem, nie masz o co się martwić... te tabletki już pierwszego dnia spełniają swoją rolą...więc jeśli brałaś wszystko regularnie, to bez obaw... mój ginekolog też mnie w tym zapewniał :)

ja biore dopiero pierwsze opakowanie, także jak na razie to mam jeszcze plamienia.. w sumie trwają one od 1 dnia cyklu a to jak na razie prawie 2 tygodnie.. czy moge liczyć, że to się lada moment skończy, czy te plamienia beda jeszcze jakiś czas trwały no i jak długo to zazwyczaj trwa?

Gość dsgdfhfgh
plamienia mogą trwać do 3 miesięcy.. u niektórych trawają dłuzej u niektórych krócej... zależy od organizmu.. a o ciaże martwić sie nie musisz w koncu od pierwszej tabletki jestes chroniona;)

Gość tan
a jak wyglada okres po pierwszym opakowaniu? bo u mnie jak takie mocniejsze plamienie, brazowe... a u was?

Gość Hanka89
Mam dwa pytania, bardzo proszę o rychłą odpowiedź. 1) Jeśli wczoraj wzięłam pigułkę 30min po wypiciu piwa, a jakieś 15min po wzięciu pigułki piłam jeszcze trochę wódki, ale nie miałam żadnych biegunek ani wymiotów, czy skuteczność działania jest zachowana? 2) Czy takie branie niedokładnie o tej samej godzinie, ale mieszące się w tej samej porze (maks. godz. przed lub po) może wpłynąć na działanie pigułki? Ostatnio zdarza mi się tak brać, ale zażywam je codziennie.

Gość hensha
Alkohol NIE wpływa na działanie tabletek, więc możesz pić spokojnie. Powinno się brać je regularnie o mnie więcej stałej porze, jeśli natomiast jednego dnia wzięłaś 30min później a następnego np.godzinę, nic się nie dzieje. Nie powinnaś tylko przekraczać czasu 12godz. wtedy kiedy powinnaś wziąść tabletkę.

Gość Hanka89
Bardzo proszę o szybką odpowiedź! Przed chwilą wzięłam pigułkę. Nie mogłam jednak jej połknąć i jak próbowałam to wyszło na to, że ją ssałam przez jakiś czas, bo otoczka z pigułki zeszła i miałam ją na języku. Czy zażyć drugą, czy ta się wchłonie???

Gość hensha
wchłonie się

Gość tan
a jak wyglada krwawienie z odstawienia po pierwszym opakowaniu? bo u mnie jak takie mocniejsze plamienie, brazowe...

Gość ania820
aaaaś : bardzo Ci dziękuję za odpowiedź:) pozdrawiam jeszcze raz:)

hej :) dzis zaczynam moje pierwsze opakowanie yasminelle :) sa to moje piewrsze tabletki anty. I tu moje pytanie jak dlugo srednio trwa miesiaczka przy tabletkach ? w czwartek ( za 4 dni) wyjezdzam na wakacje i nie chce miec do tego czasu miesiaczki ... prosze o szybka odpowiedz

hej :) dzis zaczynam moje pierwsze opakowanie yasminelle :) sa to moje piewrsze tabletki anty. I tu moje pytanie jak dlugo srednio trwa miesiaczka przy tabletkach ? w czwartek ( za 4 dni) wyjezdzam na wakacje i nie chce miec do tego czasu miesiaczki ... prosze o szybka odpowiedz

Klaudusia132 4 dni to może trwać jak już bierzesz tabletki od jakiegoś czasu, pierwszy okres może się przeciągnąć, u mnie to trwało prawie 2 tygodnie. co prawda były to raczej plamienia ale konkretne i uciążliwe.

Gość ewunia888
Hej dziewczynki, dzisiaj zaczęłam yasminelle po ponad roku brania yasmin. Czego mogę się spodziewać? Biorąc Yasmin nie miałam na co narzekać. No i piersi urosły co mnie bardzo cieszy... Czy po yasminelle mi teraz zmaleją? :)

Gość hensha
Nie nie zmaleją. Skąd w góle takie przypuszczenia? To są tabletki anty. a nie żeby biut był większy. @klaudia- okres różnie trwa, przy pierwszych tabletkach może być dłuższy lub już unormowany krótszy. Mogą ale ne muszą pojawić się też niewielkie plamienia-jednak unormuje się to. Wszystko zależy od danej kobiety. A przecież możesz sobie obliczyć kiedy będziesz miała okres, jeśli za 4dni wyjeżdżasz.

Gość ewunia888
Owszem anty, ale to że powiększają biust dla mnie bynajmniej jest duużym plusem :)