Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yasminelle

Yasminelle

Polecane posty

Gość sporty.girl
Witam :) Ja już biorę 3 opakowanie Yasminelle.. To były moje pierwsze tabletki.. I pomimo wielu uwag ze strony znajomych, że mogę mieć po nich mnóstwo skutków ubocznych i złe samopoczucie to powiem od razu NIC mi po nich nie dolegało... Nawet wagę utrzymuję tą samą co wcześniej... Któraś z Was pisała, że zabezpiecza ona już od pierwszej wziętej tabletki. Otóż mam zaufanie do swojego lekarza, który cieszy się świetną opinią i on stwierdził, że najbezpieczniej jest zacząć współżyć dopiero po rozpoczęciu 2 blistra.. A tak nawiasem nabawiłam się jakiejś choroby cery.. bakteria trądzikowa:/ czy coś takiego i moja lekarka dermatolog również przepisała mi Yasminelle - a co najlepsze działa :) więc i przyjemność z pożytecznym można łączyć :) a cena jest różna niestety ost. płaciłam 34,6 zl a po nowej serii już 36,4zl .. w innych aptekach sięga ona nawet 45 zl więc polecam wycieczki po aptekach i znalezienie najtańszej, bo po dłuższym stosowaniu można zbankrutować :)

Gość Martulka_1989
sporty-girl od drugiego blistra???????? cholera, co to za ginekolog?? przecież każdy rozgarniety lekarz powie Ci, ze po skonczonej miesiączce , czyli około 6 tablatka, można spokojnie już bezpiecznie współżyć!!

Gość Lilliana
Ja tez mam dobrego ginekologa z duzym doswiadczeniem i rowniez powiedzial mi,ze na spokonie moge wspolzyc bez zabezpieczenia przy drugim blistrze.

Gość sporty.girl
No tak :) powiedział, że jak chcę spać spokojnie to 2 blister jak nic :) a dokładniej to powiedział "podczas 2 blistra można być cały czas z nogami do góry i o nic się nie martwić, tylko korzystać z życia" ...

Gość Martulka_1989
to ja nie wiem co y macie za lekarzy... wystarczy zapoznać sie w ulotka tabletek... http://www.yasminelle.pl/stos.php# i konkretny fragment : ' Przyjmowanie Yasminelle należy rozpocząć w pierwszym dniu cyklu (to znaczy w pierwszym dniu menstruacji). Jeżeli pacjentka zacznie przyjmować Yasminelle w pierwszym dniu menstruacji, jest natychmiast chroniona przed ciążą"

Gość Martulka_1989
to ja nie wiem co Wy macie za lekarzy... wystarczy zapoznać sie z ulotka tabletek... http://www.yasminelle.pl/stos.php# i konkretny fragment : ' Przyjmowanie Yasminelle należy rozpocząć w pierwszym dniu cyklu (to znaczy w pierwszym dniu menstruacji). Jeżeli pacjentka zacznie przyjmować Yasminelle w pierwszym dniu menstruacji, jest natychmiast chroniona przed ciążą"

Gość szapoba
hej mam takie pytanie, brałam tabletki dwa lata, ale własnie je odstawiłam półtora tygodnia temu. i czy one jeszcze mogą działać? w jakim stopniu? CZy duże jest teraz prawdopodobienstwo ze mogę zajśc w ciąże?

Gość Martulka_1989
lekarze twierdza, ze juz 7dni po odstawieniu tabletek wraca plodnośc w 100% więc jest bardzo duże prawdopodobieństwo, że tabletki już nie działaja. moja kuzynka wlaśnie tak jak Ty koło 2 lat brała, pożniej odstawiła i jakos dwa tyg po odstawieniu zaszła w ciąże... choć wcale się tego nie spodziewała...

Gość mart.
Fioletowy widelec, można. ja dziś kupiłam dwa opakowania za 71 zł koło skrzyżowania al Solidarności z Janem Pawłem.

Gość sporty.girl
Martulka_1989 Każdy organizm funkcjonuje inaczej ... myślę, że ulotka również przedstawia jakieś zawyżone dane (jaka to ona nie jest wspaniała) .. Także wg mnie nawet zjeść 21 tabletek i być więcej niż pewna skuteczności jest lepiej niż po 6 dniu zażywania zacząć współżyć i tylko rozmyślać, czy tabletka już zaczęła działać, czy jestem dobrze zabezpieczona... CO to za przyjemność się kochać i myśleć o takich rzeczach??

Hormony nie dzialaja tak,ze im dluzej sie je bierze to tym bardziej zabezpieczaja.Po 7 dniowej przerwie blokowanie owulacji zaczyna sie na nowo.Jezeli ktos wspolzyl w 7 dniowej przewie a 8 dnia nie rozpoczal nowego blistra to jak najbardziej moze zajsc w ciaze. Gdyby dzialaly tak jak myslicie to by to nie bylo mozliwe.A tak ...W czasie drugiego blistra jestecie tak samo zabezpieczone jak w podczas pierwszego blistra.

Gość AK1234
Hej, mam takie male zapytanie dla pewnosci :) Tabletki biore kazdego dnia o 21, jednak w tym tygodniu mialam urwanie glowy i jednego dnia wzielam o 19 zas nastepnego o 22. Czy ma to jakies znaczenie? Czy skutecznosc tabletek moze byc zmniejszona? Prosze o odpowiedz! Pozdrawiam :)

Gość taewka
czy jak biore 1 opakowanie yasminelle(mialam przerwe kilkumiesieczna od tabletek) to musze zrobic po nim 7 dniowa przerwe ? czy moge przyjac 2 opakowania od razu ? bo tak wypada mi ze chcialabym nie miec krwawienia z odstawienia wtedy, bo nici z seksu beda :( bralam juz wczesniej yasminelle i nigdy nie mialam zadnych klopotow, wrecz wszystko bylo lepsze :) prosze moze cos wiecie , w ulotce nic o tym nie pisze ...

Gość taewka
do AK , z tego co ja sie orientuje i z tego jak ja robilam to nie ma to znaczenie godzina roznicy w przyjeciu tabletki , problem wtedy gdy sie ja wezmie 12 h pozniej :) pozdrawiam ps. prosze o odpowiedz na moje pytanie

Cześć dziewczyny. Czytam i czytam, ale nie znalazłam do tej pory odpowiedzi. Powiedzcie mi czy moge dostac okres przed zakończeniem blistra? krwawię od 2 dni wcześniej miałam plamienia a blister kończy mi się we wtorek dopiero.Brzuch mnie pobolewa trochę jak przy miesiączce, ale jest taki dziwny jakby kłucie. A jeśli to okres to czy pojawi się znowu w 7 dniowej przerwie? To moje pierwsze opakowanie i pierwsze tabletki anty....

Gość morfologia a krzepliwosc...
Czy jeśli mam bardzo dobre wyniki morfologii (takie jak sie robi podstawowe w szpitalu gdy przyjmowanym jest sie na oddzial) to moze takze byc znak ze mam dobre wyniki na krzepliwosc krwi? To jest jakos powiazane. lekarz dal mi tabletk w ciemno ,a le chce sama zrobic sobie wyniki na krzepliwosc tylko nie wiem czy trzeba skoro robiona jakis czas temu morfologia byla ok...Mloda polozno jak myslisz?

Gość Martulka_1989
Sporty_girl - widzisz, co młoda połozna napisała? nie ma znaczenie który blister, hormony nie dzialaja tak, ze im dłuzej bierzesz, tym pewniej... zatem ja wole ufać ulotce niż ginekologom w podeszłym wieku, ktorzy ostatnie sympozjum mieli w 74' ...

Gość enedejs
Hej Dziewczyny. Chciałam się poradzić. Yasminelle to moje pierwsze tabletki, mam za sobą 11 tabletek, po pierwszym bilistrze zaczoł mnie okropnie boleć brzuch, ogólnie strasznie sie czuje, zbiera mi sie ogólnie na wymioty... Czy Któraś z Was miała takie objawy. Ja zastanawiam sie nad tym zeby po prostu je odstawić!!! Pozdrawiam .

Gość kredka1112456745
Ja tak mam. Szczególnie ten ból brzucha zamiast wymiotów mam zahamowany apetyt bo mnie odrzuca od wszystkiego. Lekarz powiedział, że po prostu tabletki sa nie dla mnie i zmienil mi na yasmin. Jesli tych tez nie bede tolerowała to powiedzial, że bedziemy myslec o innych metodach antykoncepcji. Pozdrawiam

Gość nowaabbb
Hej Dziewczyny! Yasminelle to moje pierwsze tabletki antykoncepcyjne pierwszą tabletke wziełam w czwartek wieczorem w piątek czułam się dobrze tylko troszke wymiotowac mi się chciało i jadłam mało ale ogolnie mam dobry humor i chodzę zadowolona a jak mnie kotoś zdenerwuje to mam ochotę ,,zabić,,. Lecz wczoraj od wczoraj męczy mnie katar i mam dreszcze i zastanawiam się czy może mieć to coś wspólnego z tym że zaczełam brać tabletki i zastanawiam się czy jakiekolwiek tabletki na goraczkę lub przeciwbólowe mogą jakoś osłabiać działanie yasminelle? bo przeczytałam ulotkę z 10 razy i znalazłam tylko że ,,przed zastosowaniem kazdego leku nalezy poradzic sie lekarza lub farmaceuty,, Proszę o odpowiedź z góry dziękuje

Gość lilii
mam pytanie odnosnie przesuniecia 1 dnia miesiaczki opakowanie koncze zawsze we wtorek a krwawienie mam zawsze w sobote.z roznych wzgledow nie chce go miec w sobote i pytanie jak to zrobic i jak postepowac zeby mieisczka wystapila w niedziele czyli jeden dzien pozniej. pozdrawiam

Gość lilii
mam pytanie odnosnie przesuniecia 1 dnia miesiaczki opakowanie koncze zawsze we wtorek a krwawienie mam zawsze w sobote.z roznych wzgledow nie chce go miec w sobote i pytanie jak to zrobic i jak postepowac zeby mieisczka wystapila w niedziele czyli jeden dzien pozniej. pozdrawiam

Lilli...Jak przesunąć dzień miesiączki...laski czytajcie ulotki, tam wszystko jest napisane! Musisz zmiejszyć 7-dniową przerwe. Npjak zaczynasz brać tabsy we wt, to weż o kilka dni szybciej następne opakowanie załóżmy w pt :)A co do skytków ubocznych...ja przy pierwszym blistrze bolałmnie brzuch, cały czas plamiłam, gdy sie kochałam pod koniec występowało krwawienie i miałam zachamowany apetyt(to akurat mi odpowiada)... teraz wszystko wraca do normy, organizm zaczyna przyzwyczajac sie do nowej dawki hormonów i nawet ochota na sex mi powróciła, a plamienia zniknęły. Pzdr.

aha i zapomnialam dodać, to co napisała "mloda polozna" moje piersi nabrzmiały, chodz zawsze były duuże, teraz sa ogromniaste i dokucza i bol gdy zdejmuje stanik... ale poczekam jeszcze bo być może to z czasem brania kolejnych blistrów minie.

Gość martoos
czesc:) ja biore yasminelle juz drugi rok:) świetnie je toleruje, zydnych skutków ubocznych. Zdazało mi sie pominac je o roznej porze dnia, wiadmomo jak człowiek zyje w ciąglym biegu zdaża sie zapomniec, albo alarm nie zadzwoni:). Jak dotąd nie zaszłam w ciąze:P i mam nadziejeze przez najblizsze lata nie zajde:) U mnie w pabianicach pod łodza kosztuja 33zl ( ale tylko w jednej aptece, w innych od 37zl do 44zl) polecam je:) Przedewszytkim sa swietne dla drobnych kobiet, bo maja mala dawke hormonow, nie zmieniły mi postury ciala, jedyne co to piersi mi urosły, z czego bardzo sie ciesze:) Pozdrawiam. P.S ktos słyszał o nowych tabletkach yaz? podobno sa to dokladnie te same tabletki co yasminelle ale w blistrze sa 4 tabletki wiecej ( dla odróznienia sa biale) i jest to czysta masa tabletkowa( bez hormonow). Bierze sie ja dla zachowania rytmu w organizmie. By nie było takiego przeskoku w czasnie przerwy. Może któras z was je bierze i chciala by sie podzielic wrazeniami:) pozdrawiam

Gość 1500 watpliwosci
Martos--a czy mialas robione badania na krzepliwosc przed przepisaniem tabletek? Kurcze dziewczyny bo ja mam taki straszny dylemat...Juz o tym pisalam...Przepisano mi tabsy bez badan na krzepliwosc krwi i nie wiem czy zaczac je brac czy tez zrobic te badania we wlasnym zakresie (jesli tak to gdzie) po drugie...o tym tez pisalam...Jesli bedac w szpitalu mialam robiona morfologie krwi i wszytskie wyniki mam cudowne piekne i w ogole ach ach to czy oznacza to, ze krzepliwosc tez jest w porzadku? Po trzecie. Mam zawsze niskie cisnienie ( wysokie jest przeciwwsazaniem do brania tabletek) nie pale, w mojej rodzinie nikt nie mial zakrzepicy...Tylko babcia ma straszne zylaki...Czy wiec mam duze zagrozenie to zachorowania na to swinstwo (zakrzepice) przy Yasminelle? Poza tym na prawej nodze mam taka jedna widoczna zylke...nie wiem czy to moze byc w przyszlosci zylak, czy nie... To maja byc moje pierwsze tabsy stad tyle watpliwosci No i po czwarte. Miesiac temu mialam usuwana nadzerke (krioterapia) teraz po miesiaczce mam miec kontrole...Czy wiec zaczac brac juz tabsy teraz czy poczekac na nastepna miesiaczke i juz po kontroli ginekologicznej?

Gość Martulka_1989
1500 wątpliwości: ja tez zaczynam prawdopodobnie jutro brac tabletki, zbliza mi sie miesiaczka. (tez są to moje pierwsze) i tez zapisane w ciemno, bez badan, tez, tak, jak Ty mam mnustwo watpliwosci, ale postanowiłam zaryzykowac... nie robie zadnych badan we wlasnym zakresie.. dam tabletkom szanse, zobacze, jak sie bede czuc.. jesli cos naprawde bedzie bardzo nie tak, to wtedy bede myslec nad badaniami... Tobie tez radze sie nie martwić na zapas.. zaryzykujmy razem ;) a tę żyłę na nodze skonsultuj po prostu z rodzinnym i bacznie sie jej przyglądaj podczas brania tabletek.

Gość Martulka_1989
1500 wątpliwości: ja tez zaczynam prawdopodobnie jutro brac tabletki, zbliza mi sie miesiaczka. (tez są to moje pierwsze) i tez zapisane w ciemno, bez badan, tez, tak, jak Ty mam mnustwo watpliwosci, ale postanowiłam zaryzykowac... nie robie zadnych badan we wlasnym zakresie.. dam tabletkom szanse, zobacze, jak sie bede czuc.. jesli cos naprawde bedzie bardzo nie tak, to wtedy bede myslec nad badaniami... Tobie tez radze sie nie martwić na zapas.. zaryzykujmy razem ;) a tę żyłę na nodze skonsultuj po prostu z rodzinnym i bacznie sie jej przyglądaj podczas brania tabletek.

Gość st okrocia
Witam dziewczyny. Ja odstawilam po roku i 8 misiacach brania, narazie 3 dzien jak nie biore i mam nadzieje ze bedzie to sluszna decyzja i w ciaze mnoga nie zajde ;]Ze skutkow ubocznych odczuwalam bole glowy, urosly i obrzmialy mi piersi (ktore i tak mam b. duze), nadmierna placzliwosc a przede wszystkim libido rowne zero. Plusy - komfort psychiczny i regularny okres. Szala minusow jest jednak wieksza i uwazam ze zdrowie jest zdecydowanie wazniejsze. Dziś moj pierwszy wieczór z gumkami ;/ trzeba sie z nimi przeprosic ;) Pozdrawiam wszystkich.

Czesc dziewczyny. a wiec dzisiaj koncze to pierwsze opakowanie. Nadal krwawie i pobolewa mnie brzuch. Zaczynam sie zastanawiac czy to nie była głupia decyzja z tymi tabletkami...Bo jak wszystko sie nie unormuje a wręcz rozreguluje jak je odstawie to będę żałowała bardzo długo zapewne....heh