Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yasminelle

Yasminelle

Polecane posty

Gość asterisc
Karahiru - generalnie nie oddawaj stolca i nie rób siku 10 godzin po wzięciu tabletki...... Mówiłam już że mnie szlag trafia jak czytam te pytania? Szok!!! Kto Ci dziewczyno tabletki przypisał??

Gość Tusiowa83
Mazii, mi yasminelle nie powoduje pryszczy heh.. biorę te tabletki od lipca 2009 wg zaleceń z ulotki skutki ujemne jakimi mogę obwiniać yasminelle to delikatne uczucie mdłości przez około godzinę po połknięciu, nic poza tym. Nie podoba mi się w nich jedynie mało dyskretne opakowanie. Jest ładne, kolorowe, ale co z tego, skoro żeby wyłuskać tabletkę muszę otwierać opakowanie jak mini książeczkę..jak np nie mogę akurat znaleźć dyskretnego miejsca gdzie nikt mnie nie podpatrzy, to trochę jest krępujące. Potwierdzam działanie delikatnie moczopędne, czyli więcej siusiam. Latem z tego powodu staram się pić więcej wody, bo nigdy nie wiadomo, czy nie łatwiej o odwodnienie. Poza opakowaniem, nie mam tym tabletkom nic do zarzucenia :)

Gość mam takie pytanie...
brałam yasminelle ponad pół roku i zrobiłam przerwę. okresu nie dostałam, jakbym brała tabletki to powinnam w piątek mieć krwawienie.. trochę się denerwuję, bo 2 dni wcześniej odbyłam stosunek.. okresu nie ma a ja nie wiem kiedy zacząć brać pigułki?

Gość Carmamelle
mam takie pytanie -- Kiedy przestałaś brać pigułki? Jeśli nie minęło jeszcze 7 dni od przestania ich zażywania, to weź je normalnie po 7 dniach, bo stosunek jest bezpieczny tylko wtedy, kiedy 8-ego dnia zaczynasz nowe opakowanie. A skoro chciałas je odstawić, to trzeba było wcześniej się zabezpieczać prezerwatywą, bo owulacja mogła Ci się odblokować... Wszystko zależy od tego, kiedy rzuciłaś pigułki i kiedy powinnaś mieć okres?

Gość mam takie pytanie...
pigułek nie biorę od miesiąca... jakbym je brała to w piątek (ten co był) powinnam mieć krwawienie, teraz nie wiem kiedy dostanę okres... i dlatego nie wiem kiedy mam zacząć brać na nowo. Ciążę raczej wykluczam bo mój partner nie skończył we mnie...

Gość 1500 watpliwosci
mam takie pytanie... I co z tego ze nie skonczyl? Prezerwatywa byla? Preejakulat tez zawiera plemniki, a biorac pod uwage ze po odstawieniu pigulki pierwszy miesiac-dwa-trzy jest sie "super plodna" zupelnie jakby organizm chcial nadrobic zaleglosci Druga sprawa...Okres moze od razu nie wrocic...Czasami trzeba nawet 2 miesiace po odstawieniu poczekac... Po trzecie. Przerwa ma trwac min. 3 miesiace, bo inaczej syf sobie robisz w organizmie...odstawiasz...ten nie zdarzy wrocic do normy a ty znowu zaczynasz brac...

Witam, Mam do odsprzedania 1 opakowanie Yasminelle (gin zmienił mi tabletki na Yasmin i tego już nie potrzebuje a szkoda by leżało :P ) Opakowanie oryginalne, zafoliowane. Z cena Apteki Bobilewicz (39,95zł). Data ważności 05.2014. Sprzedam za 30 zł (do uzgodnienia). Kraków kontakt: GG 1931056 e-mail: rayla1986@gmail.com

Gość okapi
do "mam takie pytanie..." Biorę Yasminelle jakieŚ 2 lata i niedawno (z przymusu) zrobiłam sobie miesięczna przerwę. Miałam tak intensywne objawy owulacji, że myŚlałam, czy to nie ciąża :) Jajniki po długim czasie wstrzymania ruszyły z kopyta... Po odstawieniu pigułek cykl mi sie wydłuŻył o tydzień (okres dostałam po 34 dniach). Jesli robisz przerwę w braniu pigułek to nowe opakowanie zaczynasz w 1 dzień cyklu, czyli 1 dnia okresu. Dlatego musisz poczekać do pojawienia sie okresu, żeby znowu zacząc je brać. A cykl po odstawienu rzeczywiście może byc później, bo zanim wszystko się ustabilizuje musi trochę czasu minąć. Ja na Twoim miejscu zrobiłabym test ciązowy mimo wszystko, bo to, że facet "nie skończył w Tobie" o niczym nie świadczy. Stosunek przerywany nie jest metodą antykoncepcji...

Gość okapi
do "mam takie pytanie..." Biorę Yasminelle jakieŚ 2 lata i niedawno (z przymusu) zrobiłam sobie miesięczna przerwę. Miałam tak intensywne objawy owulacji, że myŚlałam, czy to nie ciąża :) Jajniki po długim czasie wstrzymania ruszyły z kopyta... Po odstawieniu pigułek cykl mi sie wydłuŻył o tydzień (okres dostałam po 34 dniach). Jesli robisz przerwę w braniu pigułek to nowe opakowanie zaczynasz w 1 dzień cyklu, czyli 1 dnia okresu. Dlatego musisz poczekać do pojawienia sie okresu, żeby znowu zacząc je brać. A cykl po odstawienu rzeczywiście może byc później, bo zanim wszystko się ustabilizuje musi trochę czasu minąć. Ja na Twoim miejscu zrobiłabym test ciązowy mimo wszystko, bo to, że facet "nie skończył w Tobie" o niczym nie świadczy. Stosunek przerywany nie jest metodą antykoncepcji...

Gość kaktula
czesc dziewczyny mam pytanie czy tabletki typu wspomaganie w apetycie (peritol) czy jakies inne obnizaja skutecznosc tabletek.niestety nie mieszkam w polsce i instrukcje mam w jezyku greckim wiec chce sie upewnic.

dziewczyny pwoeidzcie jak czujecie sie po yasminelle ? mysle nad zmiana tabletek bo po novynette mam straszne humory mam juz dosc samej siebie i szkdoa mi mojego ukochanego ciagle sie go czepia o wszystko... czy yasminelle nie wplywa na nastroj? jak z libiodo i jaka cena jest tych tabletek? pozdrawiam

Gość Mohiko
Witam wszystkich! :*** Mam problem, a polega on na tym, że... Od ponad 2 lat brałam tabletki-YASMINELLE. Miesiąc temu je odstawiłam. Tzn. mj ostatni okres to było krwawienie z odstawienia, zaraz po ostatniej paczce tabletek i trwało od 23 do 26 grudnia. Z tym, że okres ten był bardzo skromny... Pźniej, gdy nie brałam już tabletek miałam do czynienia z dużą ilością bardzo gęstego, biało-przeźroczystego śluzu. Był wręcz jak z gumy...Bolały mnie też piersi-tak jak podczas okresu. Pźniej ustał i wszystko było ok. A teraz jest 24 grudnia i nic... Wiem, ze może i panikuje ale tak mam i wole się tutaj upewnić... ;) Nawet żadnych objaww tego że nadchodzi nie mam... Jak bardzo mogło się to wszystko rozregulować?? Z gry dziękuje za pomoc :)

Gość Mohiko
Witam wszystkich! :*** Mam problem, a polega on na tym, że... Od ponad 2 lat brałam tabletki-YASMINELLE. Miesiąc temu je odstawiłam. Tzn. mj ostatni okres to było krwawienie z odstawienia, zaraz po ostatniej paczce tabletek i trwało od 23 do 26 grudnia. Z tym, że okres ten był bardzo skromny... Później, gdy nie brałam już tabletek miałam do czynienia z dużą ilością bardzo gęstego, biało-przeźroczystego śluzu. Był wręcz jak z gumy...Bolały mnie też piersi-tak jak podczas okresu. Później ustał i wszystko było ok. A teraz jest 25 grudnia i nic... Wiem, ze może i panikuje ale tak mam i wole się tutaj upewnić... ;) Nawet żadnych objawów tego że nadchodzi nie mam... Jak bardzo mogło się to wszystko rozregulować?? Z gry dziękuje za pomoc :)

Witajcie .Biorę Yasminelle od niecalego miesiaca.Zaczelam brac tabletki w 1 dzien krwawienia,krwawienie ustapilo ,lecz zaczelam palmic,po czym, po stosunku, w 17 dniu brania tabletek, plamienie przemieniloo sie w krwawienie, dosc obfite..;/nie wiem czy to cos niepokojacego ,czy powinnam isc do ginekologa? pomożcie .. prosze..

Witajcie .Biorę Yasminelle od niecalego miesiaca.Zaczelam brac tabletki w 1 dzien krwawienia,krwawienie ustapilo ,lecz zaczelam palmic,po czym, po stosunku, w 17 dniu brania tabletek, plamienie przemieniloo sie w krwawienie, dosc obfite..;/nie wiem czy to cos niepokojacego ,czy powinnam isc do ginekologa? pomożcie .. prosze..

Witam.Biore tabletki od niecalego miesiaca.Zaczelam je brac pierwszego dnie krawienia,krwawienie ustapilo lecz na jego miejsca pojawilo plamienie,przez caly czas ,az do 17 dnia brania tabletek,kiedy po stosunku znow zamiast plamienia pojawilo sie krwawienie i tak przez kolejne dwa dni [dzis 2 dzien] , nie wiem czy isc z tym faktem do lekarza,czy to normalne...babeczki prosze o pomoc ...

Co do Novynette i humorów związanych z nimi to zależy które opakowanie bierzesz, ponieważ ja przy pierwszym byłam strasznie płaczliwa i drażliwa, teraz wszystko jest w porządku - minęło, aczkolwiek lekarka przepisała mi Yasminelle bo miałam mdłości i bóle głowy po Novynette.

Co do Novynette i humorów związanych z nimi to zależy które opakowanie bierzesz, ponieważ ja przy pierwszym byłam strasznie płaczliwa i drażliwa, teraz wszystko jest w porządku - minęło, aczkolwiek lekarka przepisała mi Yasminelle bo miałam mdłości i bóle głowy po Novynette.

Gość kiciii
rumunka --> chyba do pigułek była dołączona ulotka? Poczytaj ją, ona nie gryzie. W ulotce masz napisane, że organizm przez 3 pierwsze cykle (czyli 3 pierwsze opakowania) przyzwyczaja się i krwawienia, plamienia są normalne. Musisz to przeczekać. Jeśli po tych 3 opakowaniach, przy 4 nadal będziesz krwawiła przy braniu pigułe, lekarz zmieni Ci je na inne.

Gość kiciii
rumunka --> chyba do pigułek była dołączona ulotka? Poczytaj ją, ona nie gryzie. W ulotce masz napisane, że organizm przez 3 pierwsze cykle (czyli 3 pierwsze opakowania) przyzwyczaja się i krwawienia, plamienia są normalne. Musisz to przeczekać. Jeśli po tych 3 opakowaniach, przy 4 nadal będziesz krwawiła przy braniu pigułe, lekarz zmieni Ci je na inne.

Gość Godless
Cześć dziewczyny przypuszczam iż juz mój problem mógł być poruszony ale niestety jestem zbyt zestresowana aby czytać wszystkie te strony. Biore juz trzeci blister Yasminelle i zapomniałam przyjąć ostatnia tabletke pierwszego tygodnia... wzielam ja dopiero po 20h a nastepna polknelam o normalnej porze... (warto wspomniec ze dzien przed zapomniana tabletka odbylam stosunek) no wiec w ulotce było że mam sie skontaktowac z lekarzem i wlasnie tak zrobilam... niestety pan doktor mnie splawil i powiedzial ze mam brac blister do konca normalnie i poczekac na efekt... Nie bardzo wiem co zrobic bo jakos nie bardzo chce czekac do konca zeby sie okazalo ze jestem w ciazy :( Moze wiecie jakie jest prawdopodobienstwo na to ze jestem w ciazy? W ogole czekam na jakieś rady...

Gość Godless
Cześć dziewczyny przypuszczam iż juz mój problem mógł być poruszony ale niestety jestem zbyt zestresowana aby czytać wszystkie te strony. Biore juz trzeci blister Yasminelle i zapomniałam przyjąć ostatnia tabletke pierwszego tygodnia... wzielam ja dopiero po 20h a nastepna polknelam o normalnej porze... (warto wspomniec ze dzien przed zapomniana tabletka odbylam stosunek) no wiec w ulotce było że mam sie skontaktowac z lekarzem i wlasnie tak zrobilam... niestety pan doktor mnie splawil i powiedzial ze mam brac blister do konca normalnie i poczekac na efekt... Nie bardzo wiem co zrobic bo jakos nie bardzo chce czekac do konca zeby sie okazalo ze jestem w ciazy :( Moze wiecie jakie jest prawdopodobienstwo na to ze jestem w ciazy? W ogole czekam na jakieś rady...

Gość Godless
Czesc dziewczyny Mozliwe ze moj problem byl juz kiedys na forum ale jestem zbyt zdenerwowana zeby czytac te wszystkie strony Biore juz trzeci blister yasminelle i zapomnialam polknac ostatnia tabletke w pierwszym tygodniu (wazne jest to ze dzien wczesniej odbylam stosunek) pominieta tabletke przyjelam po 20h a nastepna normalnie... Zgodnie z tym jak radzi ulotka skontaktowalam sie z lekarzem. niestety beszczelnie mnie splawil, powiedzial ze mam przyjac blister do konca, i zobaczymy co bedzie... Strasznie sie denerwuje bo nie bardzo chce byc teraz w ciazy... Macie jakies rady? moze wiecie jakie jest prawdopodobienstwo ze jestem w ciazy? Prosze o pomoc

Gość Godless
Czesc dziewczyny Mozliwe ze moj problem byl juz kiedys na forum ale jestem zbyt zdenerwowana zeby czytac te wszystkie strony Biore juz trzeci blister yasminelle i zapomnialam polknac ostatnia tabletke w pierwszym tygodniu (wazne jest to ze dzien wczesniej odbylam stosunek) pominieta tabletke przyjelam po 20h a nastepna normalnie... Zgodnie z tym jak radzi ulotka skontaktowalam sie z lekarzem. niestety beszczelnie mnie splawil, powiedzial ze mam przyjac blister do konca, i zobaczymy co bedzie... Strasznie sie denerwuje bo nie bardzo chce byc teraz w ciazy... Macie jakies rady? moze wiecie jakie jest prawdopodobienstwo ze jestem w ciazy? Prosze o pomoc

Gość ____Godless____

Ja mam zacząć brać te tabletki od niedzieli, bo zmieniam z Novynette. Czy One rzeczywiście są skuteczne? ? ( oczywiście, przy regularnym stosowaniu) Naczytałam się tyle różnych rzeczy, że naprawdę nie wiem co myśleć. Czy któraś z was zażywa je dość długo ??

Gość kazabka
cześć dziewczyny.... Mam do sprzedania dwa opakowania Yasminelle... zrobiłam sobie zapasy, a już dłużej nie mogę ich brać, bo strasznie boli mnie głowa CODZIENNIE.... Zainteresowane proszę o kontakt kazabka@interia.pl